• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayım

• Binali Yıldırım - AKP

OY: 67 20,5%
  • Aziz Kocaoğlu - CHP

OY: 238 72,8%
  • Osman Özçelik - HDP

OY: 4 1,2%
  • Murat Taşer - MHP

OY: 15 4,6%
  • Diğer / Bağımsız

OY: 3 0,9%

• Ankete Katılan
    327
  • Anket Kapalı .
ne açıdan manidardı
ben izlemedim merak ettim

Şöyle ki, son kısımlarını izleyebildim ama izlediğim yerinden konuşmasının sonuna kadar Binali Yıldırım çok ılımlıydı, takdir edilesi düzeyde. Kendisini tanımıyorum bilemiyorum İzmir için aday olduğundan dolayı mıdır yoksa gerçekten karakteri bu şekilde mi o konuda net bir şey söyleyemem. Ama programın sonunda Cüneyt Özdemir tam olarak ağzından çıktığı şekilde yazamayacağım ama şöyle bir soru sordu, bu yanıtlarınıza ve tavrınıza çok şaşırdım çünkü miting meydanlarında sizin aksinize çok sert yorumlar yapan bir başbakan var, ayrıştırıcı bir şekilde konuşuluyor ama siz tam tersi yönde gayet olumlu konuşuyorsunuz nasıl oluyor? diye sordu. Binali Yıldırım da başbakana direkt kötü bir şey söylemedi ama yine de onun gördüğümüz tepkilerine katılmadığını belirten açıklamalarda bulundu. Başbakanının sözlerini bilmesem gerçekten Binali Yıldırım'ı + listeme alabilirdim, ama şu durumda acaba İzmir'e aday olduğu için mi bu kadar "geniş bakabiliyor" diye sormadan da edemedim. Kesinlikle hakkını yemek istemem, gerçekten içinden gelerek de söylemiş olabilir, ama siyaset bu.... Ben artık duyduklarıma gördüklerime direkt inanmak yerine önce bi acaba mı? diye düşünüyorum ister istemez.

Şöyle ki, son kısımlarını izleyebildim ama izlediğim yerinden konuşmasının sonuna kadar Binali Yıldırım çok ılımlıydı, takdir edilesi düzeyde. Kendisini tanımıyorum bilemiyorum İzmir için aday olduğundan dolayı mıdır yoksa gerçekten karakteri bu şekilde mi o konuda net bir şey söyleyemem. Ama programın sonunda Cüneyt Özdemir tam olarak ağzından çıktığı şekilde yazamayacağım ama şöyle bir soru sordu, bu yanıtlarınıza ve tavrınıza çok şaşırdım çünkü miting meydanlarında sizin aksinize çok sert yorumlar yapan bir başbakan var, ayrıştırıcı bir şekilde konuşuluyor ama siz tam tersi yönde gayet olumlu konuşuyorsunuz nasıl oluyor? diye sordu. Binali Yıldırım da başbakana direkt kötü bir şey söylemedi ama yine de onun gördüğümüz tepkilerine katılmadığını belirten açıklamalarda bulundu. Başbakanının sözlerini bilmesem gerçekten Binali Yıldırım'ı + listeme alabilirdim, ama şu durumda acaba İzmir'e aday olduğu için mi bu kadar "geniş bakabiliyor" diye sormadan da edemedim. Kesinlikle hakkını yemek istemem, gerçekten içinden gelerek de söylemiş olabilir, ama siyaset bu.... Ben artık duyduklarıma gördüklerime direkt inanmak yerine önce bi acaba mı? diye düşünüyorum ister istemez.

anladım
seçim için mi bilmiyorum ama o normalde de böyle ılımlı biri diye biliyorum söylemlerinden
ama şu aşamada kim ne ne düşünüp yapıyo hiç bilmiyorum

anladım
seçim için mi bilmiyorum ama o normalde de böyle ılımlı biri diye biliyorum söylemlerinden
ama şu aşamada kim ne ne düşünüp yapıyo hiç bilmiyorum

Umarım gerçekten öyle biridir.
Eski ben olsaydım kendisine karşı şu an çok olumlu hislerim olurdu, ama sanırım hemen insanların iyi niyetine inanan biri olma özelliğimi yaşadığım hayal kırıklıklarından sonra kaybetmeye başladım. Hangi durum benim için daha iyi buna karar veremiyorum gerçi :)

Umarım gerçekten öyle biridir.
Eski ben olsaydım kendisine karşı şu an çok olumlu hislerim olurdu, ama sanırım hemen insanların iyi niyetine inanan biri olma özelliğimi yaşadığım hayal kırıklıklarından sonra kaybetmeye başladım. Hangi durum benim için daha iyi buna karar veremiyorum gerçi :)

ben şu seçim aşamasında kendisini beğendim açıkçası samimi buldum
şu anda da foxta konuşuyo
çıkıp projeleriyle konuşuyo en azından

ama izmirde şansı olduğunu pek düşünmüyorum
çünkü yıllardır belli bi parti alıyo insanlar yine ona verir diye düşünüyorum

ben şu seçim aşamasında kendisini beğendim açıkçası samimi buldum
şu anda da foxta konuşuyo
çıkıp projeleriyle konuşuyo en azından

ama izmirde şansı olduğunu pek düşünmüyorum
çünkü yıllardır belli bi parti alıyo insanlar yine ona verir diye düşünüyorum

Farklı adaylar her zaman için denenmelidir bence. İzmir'de CHP oldu diye her zaman CHP olacak diye bir şey yok, ama şu durumda işler biraz değişik. Olayı belediyecilikten siyasi rantlara çevirenler yüzünden insanlar dilediği şekilde davranamıyor. Belki de bir CHP'li bu sefer Binali Yıldırım'a oy verip bir de onu denemek istiyordur ama Binali Yıldırım AKP'den aday olduğundan dolayı bu seçeneği seçmesi ona bazı şeylere ihanet edeceği hissini veriyor olabilir ya da tam tersi başka bir şehir AKP'li başkanıyla devam etmek istemeyip bir de CHP'yi denemek istiyor olabilir, ama şu durumda insanların elini kolunu bağladılar. Belki de istenen de buydu, bilemiyorum :50:

Farklı adaylar her zaman için denenmelidir bence. İzmir'de CHP oldu diye her zaman CHP olacak diye bir şey yok, ama şu durumda işler biraz değişik. Olayı belediyecilikten siyasi rantlara çevirenler yüzünden insanlar dilediği şekilde davranamıyor. Belki de bir CHP'li bu sefer Binali Yıldırım'a oy verip bir de onu denemek istiyordur ama Binali Yıldırım AKP'den aday olduğundan dolayı bu seçeneği seçmesi ona bazı şeylere ihanet edeceği hissini veriyor olabilir ya da tam tersi başka bir şehir AKP'li başkanıyla devam etmek istemeyip bir de CHP'yi denemek istiyor olabilir, ama şu durumda insanların elini kolunu bağladılar. Belki de istenen de buydu, bilemiyorum :50:

durum bu zaten
keşke belediyecilikte parti sistemi olmasa
sadece adaya oy verilse

İzmir'de sadece CHP zihniyeti var o parti alıyor diyenlere ''Burhan Özfatura'' dönemini bıraz araştırmasını tavsiye ediyorum.
Sevgiler.

Konusu geçmiş ondan yazdım.Genel anlamda kafalarda olan o profili görmeniz açısından belirttim.

Konusu geçmiş ondan yazdım.Genel anlamda kafalarda olan o profili görmeniz açısından belirttim.

burhan özfatura dönemini biliyorum
ama şuanki durum belli
ben anketlere bakarak yorum yapıyorum
chp yüksek çıkıyo izmirde
ve kendileri de izmiri kale olarak olarak görüyolar zaten
bu durumda ideolojiye oy veriyolar demektir

yani çok mükemmel bi aday çıksa dahi parti yüzünden kaybedebilir izmirde
benim görüşüm bu

Burhan Özfatura dönemini hatırlamanız güzel.
O zaman daha önce de İzmirde olan merkez sağ'ın ideoloji kale vs dinlemeyip belediyecilik yapması olasıdır.
Kaldı ki anketler % 45 civarında gösteriyor şu anda ama bu 17 Aralık yolsuzluk operasyonudan sonra bu civara çıktı.17 Aralık yolsuzluk operasyonu öncesi Binali Bey'in alması muhtemel görünüyordu çünkü İzmirlinin genel kanısı bu yöndeydi.O kilit kitle erimişti.Burda açılan hani artık oyumu akp'ye vereceğimler İzmirde çoğunluktaydı.
Yani bu dönem Aziz Kocaoglu İzmiri alacaksa bu ideoloji değil yolsuzluklara yapılan tepkidir bir bakıma.

Burhan Özfatura dönemini hatırlamanız güzel.
O zaman daha önce de İzmirde olan merkez sağ'ın ideoloji kale vs dinlemeyip belediyecilik yapması olasıdır.
Kaldı ki anketler % 45 civarında gösteriyor şu anda ama bu 17 Aralık yolsuzluk operasyonudan sonra bu civara çıktı.17 Aralık yolsuzluk operasyonu öncesi Binali Bey'in alması muhtemel görünüyordu çünkü İzmirlinin genel kanısı bu yöndeydi.O kilit kitle erimişti.Burda açılan hani artık oyumu akp'ye vereceğimler İzmirde çoğunluktaydı.
Yani bu dönem Aziz Kocaoglu İzmiri alacaksa bu ideoloji değil yolsuzluklara yapılan tepkidir bir bakıma.

siz öyle diyorsanız doğrudur
sonuçta ben çok ilgilenmedim orda oturmadığım için

ama o zaman neden chp hep orayı kendi kalesi gibi gösteriyo

O kemik kitle (ki ben ve benim sülalemde bunun içerisinde) sanki miras gibi dededen babaya,babadan ogula geçen bir durum bu.
Daha 6 yaşındaydım dedemin sokakta gezerken CHP bayragını gösterip bak bu 6 ok deyip her birini anlatmaya çalışıyordu bana.
Budur İzmirlinin genel zihniyeti.
Misal neredeyse aynı durum Ankara ve Melih Gökçek durumu gibi.Çoğu Ankaralı arkadaşım sebebini bilmediği halde oyunu Melih Gökçek'e veriyor.Bu yıllar yılı olaşan kemikleşmiş bir düşünce.
He Binali Bey o parti içerisinde çıkarılabilecek en doğru adaydı (Tabiki Ertugrul Günaydan sonra).Ertugrul Gunay demişken eğer ki bb ile hizipleşmeseydi % 100 Gunayı aday cıkartacaktı İzmir için ve İzmiri alma şansı çok yükselecekti ama anlaşamadılar ayrıldılar bir nevi.Bu da parti için büyük bir kayıptır.

geçen yaz tatil için akrabamızın yanına gittik ve birçok yerini gezdik İZMİR in . ancak ne kadar şaşkın olduğumu anlatacak kelime dahi bulamıyorum.
gittiğimiz semtin(buca) çöp toplama günü vardı ve o güne dek sokakta çöp 1 hafta resmen yığıldı. inanamadım ist. çocukluk yaşadığım zaman geldi aklıma. ne kadar da geriden geliyorlar dedim . adı tvlerde en çok anlan ilin akıbeti ürküttü beni.

denize girmek için hazırlık yaptık arabaya doluştuk 1 saat buca da denize girecek yer aramamıza rağmen tek bir bile bulamadık. yoldaki polis memuruna sorarak buralarda plaj olmadığını en az 1,5 saatlik yol sonucunda kumsala varabileceğimizi söyledi . biz yine şok .ve o kadar zaman sonra eve geri geldik maalesef

halbuki haliç te bile gölgelenirken denize rahatça giren insanlarla doluyu parklar

diğer ilçeleri gezrken hiç abartmıyorum resmen gecekondular tarafndan oluşan bu şehiri keşfettikçe hayal kırıklığım her geçen dakika artıyordu.

sadece 6 gün kaldım ve hiç bir şey anlamadım. İstanbul cennetmiş meğer
:50::50::50:

bence bunları hergün yaşayanlar daha iyilerine layıklar konum olarak izmir çok müsait ve güzel ancak yıllardır olduğu yerde sayıyor. büyük bir değişime acil ihtiyaç var aşikar

geçen yaz tatil için akrabamızın yanına gittik ve birçok yerini gezdik İZMİR in . ancak ne kadar şaşkın olduğumu anlatacak kelime dahi bulamıyorum.
gittiğimiz semtin(buca) çöp toplama günü vardı ve o güne dek sokakta çöp 1 hafta resmen yığıldı. inanamadım ist. çocukluk yaşadığım zaman geldi aklıma. ne kadar da geriden geliyorlar dedim . adı tvlerde en çok anlan ilin akıbeti ürküttü beni.

denize girmek için hazırlık yaptık arabaya doluştuk 1 saat buca da denize girecek yer aramamıza rağmen tek bir bile bulamadık. yoldaki polis memuruna sorarak buralarda plaj olmadığını en az 1,5 saatlik yol sonucunda kumsala varabileceğimizi söyledi . biz yine şok .ve o kadar zaman sonra eve geri geldik maalesef

halbuki haliç te bile gölgelenirken denize rahatça giren insanlarla doluyu parklar

diğer ilçeleri gezrken hiç abartmıyorum resmen gecekondular tarafndan oluşan bu şehiri keşfettikçe hayal kırıklığım her geçen dakika artıyordu.

sadece 6 gün kaldım ve hiç bir şey anlamadım. İstanbul cennetmiş meğer
:50::50::50:

Misafirleri İstanbuldan gelip Bucada deniz,kumsal arayan İzmirli akraba :53::53:
Ya siz kötülemek için mübalağa ediyorsunuz ki ( Bucada oturan bir İzmirlinin Bucada deniz olmadıgını bilmesi gerekir.) ya da akrabalarınız evden dışarı burunlarını hiç çıkarmamış.
Hayretler içindeyim.:53:
Bakın İzmiri eleştirin köy deyin gelişmemiş deyin çöplük deyin ne derseniz deyin ona bişey demem ama Buca'da deniz aramak?? Bunu sakın başka yerde söylemeyin sizinle alay ederler.Denize gitmek için tabiki sayfiye yerlerine gideceksiniz. Abartılı bir saat dilimi veriyorsunuz ama yolların bomboş oldugu zamanda bile otobanla İzmirden Gülmüldüre,Çeşmeye,Çandarlıya,Mordogana vs gitmek en az 45 dk.Kaldı ki dünyanın hiçbir yere çıkmayan tek otobanı İzmirdedir.Yazlığa gitmek otoban yapan tek şehir İzmirdir (Y.Özdil).Biz İzmirliler körfezde denize girmiyoruz ya da şehir merkezinde kumsal sahil yok bu şehirde..
Ziyaretinizden bişey anlamamanız normal çünkü Bucada deniz arayan İzmirli rehberiniz varmış.
Şehri dilediğiniz gibi eleştirin,çöplük deyin köy deyin ama yanlış bir yargı lütfen oluşturmayın.

Buca da deniz aramak nedir:53::53: 5 yıl Buca da yaşadım hiç böyle bir şey duymadım, görmedim. Ayrıca tınaztepeden otobana çıksaydınız en fazla 1 saatte denize girilebilecek bir yere gidebilirdiniz:ssz:

Son düzenleme:
İzmir ; açılan sandık % 54.4

[TABLE="width: 524"]
[TR]
[TD="class: pl, align: right"]1.[/TD]
[TD="class: pl"] [/TD]
[TD="class: pl"]CHP - AZİZ KOCAOĞLU
Cumhuriyet Halk Partisi[/TD]
[TD="align: right"]52,0[/TD]
[TD="align: right"]688.523[/TD]
[/TR]
[TR]