İyilik yapıp kötülük buldunuz mu?

tolin

PITIRCIK MUNE!:D
Pro Üye
23 Ekim 2011
19.404
23.884
Hiç iyilik yaptığınız birinden çok büyük kötülükler gördünüz mü? Anlatabilir misiniz ?

Ne yaşadın attraente ? Bunun sebebi ne oluyor niye oluyor anlamlandiramiyorum

İnsanları kendim gibi düşünürüm o yüzden iyilik yaparken sınırım yoktur buna karşılık her seferinde kazık yerim, gençliğimden beri böyle maalesef. En yakınlarım kardeşlerim, annem, babam bile kazık atan durumuna dahil olmuştur zaman zaman. Öyle çok oldu ki hangi birini anlatayım :)) Artık 45 yaşındayım, iyilik yap denize at modundayım, kimsenin kıymet vermesini beklemiyorum aslında, iyilik yapıyorum ama çok içli dışlı olmuyorum insanlarla artık üzülmüyorum bunlara

Ben iyiliği karşılıklı yapmıyorum. Karşıda ki kişi bana kötülük yaparsa uzun vadede kendi kaybeder. Dini inancım kuvvetli . Allah’a havale ediyorum.

Yasal bir kötülük yaptıysa da şikayet ederim.

Ama kötülük yapılıyor diye bende kötülüğe yönelmeyi doğru bulmuyorum

Bende iyiliğe karşı nankörlük görenlerdenim ama ne demişler iyilik yap denize at kulu bilmezse Rabbimiz bilir ben ne iyilik yaparsam hayvanlara olsun insanlara olsun bir şekilde karşılığını Rabbim tarafından görüyorum çünki ben iyiliğimi kul için değil Allah rızası için yapıyorum.

Burdan yazsam sayfalar yetmez.hayatum böyle geçti zaten.
Toksik arkadaşlar ,sevgililer,akrabalar.
Hepsini attım hayatımdan .
Çekirdek bir kadrom var onlarla yola devam.
Zaten yetiyor da artıyor bile bana.
Fazla insana gerek yok.

Evet. Eskiden en yakin arkadasimdi, nikah sahitligini bile yaptim. Sirf is yerinde pozisyon kapmak adina beni satti sagolsun. Isin komigi: benim o pozisyonla hic alakam yoktu. Sadece rakip olabilecegimi düsündügü icin. Bana maddi manevi zarar verdi orda, cünkü patronun bana olan güvenini kirdi. Ha sunu da ekliyim: O pozisyonu alamadi.

Evet bu yorumunuzu başka konuda okumuştum şuan neredeyse benzer şeyleri yaşıyorum

Hepimiz bir miktar boyleyiz bence.
Karsi taraftan da dinlesek neler duyariz, hepimizin her sey icin bir aciklamasi var.
Ama vicdan?
Ben hep vicdanima onem veririm, en iyi pusuladir, en iyi polistir vicdan.
Vicdanim rahatsa kotuluk gormek sadece bir sure sarsar beni.
Hayat boyledir, dualisttir, iyilik ve kotuluk savas halindedir kendi icimizde bile.
Ben safimin iyilik safi olduguna sonuc her ne olursa olsun inaniyorsam gerisini bosveriyorum.

Bir de artik dengeye onem veriyorum,
Sana yapilmayan iyiliklerin baskasina nasil da rahatca yapildigini goruyorum
Sana gosterilmeyen vefanin..
Aslinda kimse bir anda kotu olmuyor da severken goremiyoruz çiğliklerini ya da bazen akraba gibi koparamadigimiz bir bagdan oturu gelisebiliyor kotu durumlar ya da hayatindaki yerimize pragmatist baktigini konduramiyoruz vs vs.

Hayat boyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…