İyilik yapıp kötülük buldunuz mu?

Annem de hep der şuna iyilikler yaptım da bana şöyle şöyle etti. İyilik yaptım dediği kim halalarim. Bunlar neredeyse 40 yıldır annemi sevmeyen, özellikle kötülüğünü isteyen, zamanında babamdan ayırmaya çalışan ne bileyim bahçedeki beton zemini kazmayla kırmış, türlü şekilde musallat olmuş insanlar. Hâlâ yüzlerine bakıyor, iyilikler falan yapıyor. İllaki aksi davranış görüyor sonra beni arayıp dert yanıyor. 20 yıldır anne onlarla konuşma, iletişim kurma sana ne diyorum. Bir şey değişmiyor 🤷 anlayacağınız haketmeyen insan bellidir, özellikle beni sever sayarlar umuduyla yapacaksanız hiç yapmayın.

Hiç iyilik yaptığınız birinden çok büyük kötülükler gördünüz mü? Anlatabilir misiniz ?
Çook. 8 yıllık üni arkadaşımın yanına taşındım. Tüm masrafları beraber karşıladık. Ona güvendiğimden kontratta benim adım olsun falan demedim. Kuzeni geldi eve yerleşti. Tartıştık, sonra da ''kontrat benim üstüme'' sen çık dedi.
Bir de arkadaşımın ev eşyalarını evimde sakladım, döndüğünde alacaktı. Evden çıkmam gerekti, eşyalarını al dedim. Almadı. Eşyalarını verirken acil bir durum olursa, ben aldırırım eşyaları demişti. Araya avukat girince aldı. 1 yıl boyunca bir kuruş talep etmeden sakladım. O almadığı için fazladan kira ödedim eve.

Başka örnekler de var ama uzun. Biraz saf olmamdan kaynaklı.

Ohooo bir sürü. Ama bir tanesi var ki bana ciddi travma yaşattı. Bir sürü iyiliğim olmuş bir insan bana iftira attı ve olay o kadar büyüdü ki, bazen rüyalarıma girer. İftiraya uğramak korkunç bir şey. O sinir anında bile onu çok üzebilecek bilgiler vardı bende, onları paylaşmadım yine de. Eşim hala kızar bana bu konuda. Kendisi olsaydı hepsini önüme sererdi muhtemelen. Yapmadım ne bileyim. İftiranın sebebini de yıllar sonra öğrendim, kıskançlıkmış. Erkek mevzusu falan değil dümdüz beni kıskanmış. Beni kıskanacak kadar salak olduğu için içim soğudu ve üzülmeyi bıraktım 😂

Bende aynı sekilde.
Bütün merhametimle, iyiligimle giderim.
Hatta karşımdakinin kişinin kötü huylarını görmemeye çalışırım öyle bir saflık.

Bununla karşılaşmamis insan azdır herhalde. Annem yıllardır yaşadı bunu ben öyle olmayacağım dedim bu sefer başka şekilde yine karşıma çıktı yani ozunuzde iyi olmak varsa muhakkak olacak olan bir sey bence. Çok da takılmamak en iyisi. Allah biliyor en önemlisi de o ❤️

yaşadım
Herkes yaşamıştır.
Ama yine de iyilik yapmaktan vazgeçmeyeceğim
Çünkü ben karşılık görmek için iyilik yapmıyorum.
Ayrıca hepimiz birilerine göre kötüyüz
Ama sorsanız hepimiz birilerine iyilik yaptık hep bize kötülük yapıldı.
Yani kısacası bunlar boş iş
Siz kendiniz için iyi olmaya ve iyi kalmaya devam edin.
Bilmem anlatabildim mi ?

Annem de hep der şuna iyilikler yaptım da bana şöyle şöyle etti. İyilik yaptım dediği kim halalarim. Bunlar neredeyse 40 yıldır annemi sevmeyen, özellikle kötülüğünü isteyen, zamanında babamdan ayırmaya çalışan ne bileyim bahçedeki beton zemini kazmayla kırmış, türlü şekilde musallat olmuş insanlar. Hâlâ yüzlerine bakıyor, iyilikler falan yapıyor. İllaki aksi davranış görüyor sonra beni arayıp dert yanıyor. 20 yıldır anne onlarla konuşma, iletişim kurma sana ne diyorum. Bir şey değişmiyor 🤷 anlayacağınız haketmeyen insan bellidir, özellikle beni sever sayarlar umuduyla yapacaksanız hiç yapmayın.
Sirf o da evlendin kocanin bacilari diye yani ne gerek varsa.. cidden bu konularda eski
Kafalari bende sevmiyorum

Hayır
Cevremde zaten en az benim kadar ince fikirli insanlar bulunur,sadece biri beni şaşırttı bugüne kadar benden kat kat ince fikirliydi ben bile nasıl yaa falan olmuştum

Hiç iyilik yaptığınız birinden çok büyük kötülükler gördünüz mü? Anlatabilir misiniz ?

Evet, bu yüzden artık sadece hayvanlara yardım ediyorum ❤️ En azından yardımlarım gerçekten muhtaç ve gerçekten masum canlılara gidiyor.

Sirf o da evlendin kocanin bacilari diye yani ne gerek varsa.. cidden bu konularda eski
Kafalari bende sevmiyorum
Yok annemde genel bir sevilme/sayılma takıntısı var. Etmeyecek kişilere yağdırıyor. Sonra da sevmiyorlar bilmem ne diye yakınıyor.

Düşündüm de benim olmadı galiba.
Ben çok da iyi bir insan değilim zaten.

Ben de sonradan ah vah edecegim iyilikler yapmiyorum hiç ama kotu oldugumu asla dusunmuyorum. 😬 Bence iyilik yaptim kotuluk buldum diyenlerin cogunun yaptigi iyilik gereksiz, o yuzden deger bulmuyor sanirim.

Ben hiç yaşamadım galiba ya. Zaten öyle şahsıma yönelik kötülük de görmedim kimseden. Fazla insan sevmem, etrafımda tutmam, aşırı samimi olmam, koşulsuz güvenmem. Minimum insanla yaşarım belki de ondan.
Annemden görünce ben de öyle oldum. Gerçekten degecegini bildiğim biriyse elimden geleni yaparım. İçimden gelmiyorsa bisküvi bile teklif etmem o derece 😅 annem hep bilmem kime ne yaptıysa defalarca anlatıp bizde travma oluşturdu resmen. Yani düşünün sürekli karşınızda filana şunu yaptım da bana böyle etti diyen biri var 🙄🙄

Ben iyiliği tanımadıklarıma ve bir daha görmeyeceklerime yapıyorum artık.. Çünkü bende de tanıdık ve bildiğime yapmaktan maraz oldu..

Annemden görünce ben de öyle oldum. Gerçekten degecegini bildiğim biriyse elimden geleni yaparım. İçimden gelmiyorsa bisküvi bile teklif etmem o derece 😅 annem hep bilmem kime ne yaptıysa defalarca anlatıp bizde travma oluşturdu resmen. Yani düşünün sürekli karşınızda filana şunu yaptım da bana böyle etti diyen biri var 🙄🙄
Ben ailemden de öyle şeyler dinlemedim aslında hatta annem tam tersi aşşıırı pollyanna biridir. Olsun öyle demek istememişti öyle yapmak istememiştir olsun iyidir o tarzında biri yani. 😄bilmiyorum karakter meselesi belki de.

X