İyiliği suistimal eden bir adam.

Strike of kings diye bir oyun var, şimdi takım kurduk eşimle ekip hazırladık espora yükselmeyi amaçlıyoruz. Yani profesyoneliz. Bu gerçekten bir hobi. Sana hobi gelmiyor ama hobi işte :))

Çok yaşa. Esim de onu oynuyor. Onun orijinali Dota bende onu oynuyordum bebis gelince bıraktım eşim de işyerinde takım kurmuş milleti toplamış ona para yatırmış işte

Böyle şeyler bazı insanlarda bağımlılık yapıyor ki sirf bu yuzden is yerinin parasini kullanip borc icinde kalip esinden bosanani biliyorum bende istemezdim herhalde gitsin bi oyuna para versin ama başka hobiler edinebilir kendine kitap okur dergi alır bi maça gider sinemaya gider ama ben sizin bu kadar aşırı tepkinizi hala lohusalık duygusallığina bağlıyorum tahammülünüz kalmamış dünde bir konu açmıştınız bence bebeğinizi alın bi dışarı çıkıp hava alın evde bunalmış saracak yer arıyor gibisiniz

Çok yaşa. Esim de onu oynuyor. Onun orijinali Dota bende onu oynuyordum bebis gelince bıraktım eşim de işyerinde takım kurmuş milleti toplamış ona para yatırmış işte
Aynen bizde dota oynuyorduk. Çalışınca telefondan rahat oynayalım diye buna girdik :))

Sorumluluklarını yerine getiriyorsa kalan parasını istediği gibi harcar, koca ay çalışıp 100 lira şahsına harcayamayacak mı adam, çok kötü bir düşünce şekli bu. Sizin hoşlandığınız ya da faydalı bulduğunuz şeyleri sevmek zorunda değil, bu kadar bunaltmayın adamı

Tek bi 100 lirayla kalmıyor yanliz bu bunu bu sabah gördüğüm için yazdım 4 gun üst üste yapılmış alışverişlerin toplamı. Daha önce de yapmıştı bi çok kez . Neyse artık gizli gizli takip edicem abartırsa yine uyarmak zorunda kalicam

Merhaba, yeni bebeğin hayırlı olsun. Aşağı yukarı aynı dönemlerde doğum yaptık, seni bayağı takip ettim.

Konuna gelirsek, eşimle sevgiliyken telefonuna iddaa tarzı bir program yüklemiş, oradan dünya futbol liglerini takip ediyordu. O oyuna ayırsığı bir bütçe vardı. Bir zaman sonra ben de onunla oynamaya başladım, rakamlar ciddi olmadığı için eğleniyorduk. Sonra evlilik, çocuk derken unuttuk gitti. Asker arkadaşı gibiydik yani:) eşin maaşının çoğunu sana veriyormuş. Sen de kontrollü bir şekilde onun bu oyununa müsamaha gösterebilirsin. Yeni bir çocuk zaten evde stres demektir her ne kadar tatlı bir durum olsa da. Diğer konularda sana destek çıkıyorsa bence fazla üstüne gitme derim.

Bunu şöyle düşünün mesela müzik dinlemeyi çok seviyorsunuz. Sevdiğiniz özel bir müzisyen var onun müziklerini dinlemek için cdsini alıyorsunuz günde 1 saat oturup dinliyorsunuz. Veya kitap alıp okuyorsunuz günde 1 saat. Veya gidip dvd film alıp onu izliyorsunuz. Bunların hepsi birer hobi. İnsanın rahatlamasına stresten uzaklaşmasına mutlu olmasına sebep olacak şeyler. Bana sorarsanız herkesin bir hobiye ihtiyacı vardır. Bu hobi bazılarında cafeye gidip kahve içip denizi seyretmek olabilir. Veya alışverişe çıkıp mağazaları gezip beğendiği bir parçayı almak olabilir. Bakın bu saydıklarımın hepsinde bir miktar para ve zaman harcıyorsunuz karşılığında da mutlu olup stres atıyorsunuz.

Bahsettiğiniz oyunlar mobil oyunlar büyük ihtimalle. Oyun sektörü mobile telefona özgü değil. Oyunun yapımcıları bir araya gelip günlerce, aylarca çalışıp ortaya bir oyun çıkarıyorlar. Kendi çalıştıkları saatler artı diğer masraflar var. Hiç bir oyun bedavaya üretilmiyor. Nasıl ki bir yazar kitabını yazmak için zaman ve para harcıyor oyun da aynı şekilde. Veya bir film nasıl çekiliyorsa.
Ve bu oyunlar ilk çıktığı zamandan beri aynı filmler ve kitaplar ve müzik cd'leri gibi fiziksel bir araçla cd'yle para karşılığı satılıyordu. Oynadığınız mobil oyunlarında bundan bir farkı yok. Bedava olanların gelirleri genelde arada çıkan sinir bozucu reklamlardan ve oyun içi satılan sanal paralardan elde ediliyor.

Siz bu oyunu mutlu olmak kafanızı dağıtmak için oynuyorsunuz. Oyuncu bunları kazanıyor oyundan. Oyunun yapımcısı da bunun karşılığı olan parasını kazanıyor. Açıklayabilmek için uzun yazdım kusura bakmayın. Ama insanların diğer hobilere kıyasla oyuna karşı çok önyargılı olmasına üzülüyorum.

Ben de hem bilgisayar hem mobil oyunları oynuyorum. İkisine de para yatırdığım oldu. Telefondan 3-5 lirayı geçmedim ama bilgisayar kısmını saymak bile istemiyorum :). Ama bu da benim hobim işte. Ben para verdim karşılığında oyun oynadım. Güldüm eğlendim stres attım mutlu oldum. Hiç de pişman değilim.

Al işte hangi herolar seçiyorsun ağırlık olarak ? Bak şimdi millet kız kocasindan şikayet ediyodu 365 derece döndü diyecek
Normalde support oynardım, healer ım normalde ama şimdiki herom natalya. Felaket güzel bir hero.
Olsun ne güzel işte sen de seviyorsun oyun oynamayı.

Keşke bukadar abartmasanız maşallah çok sabırlı eşiniz var.yok yere olay çıkarmayın.adam çalısıyor kendi için 100 tl harcamış buna bile laf etmek hoş değil.bu tavırlar erkeklere itici gelir.yapmayın.bütün maaşını veriyomuş zaten size.her erkek bunu yapmıyor biliyormusunuz! Size bu kadar iyi niyetli davranması 100 tlyi onun burnundan getirme hakkı vermemeli size

Normalde support oynardım, healer ım normalde ama şimdiki herom natalya. Felaket güzel bir hero.
Olsun ne güzel işte sen de seviyorsun oyun oynamayı.

SeviyoDUM oynayamadigim için artık sevmiyorum. Ya bi de hani oyna ama ilgi göster. Gösteriyorum ya diyor ama sürekli elinde telefon belkide bu beni ofkelenxiriyor hem ilgisiz olup hem oyuna para yatirmasi bilmiyorum ya

Kızlar o kadar çok tepki gösterdiniz ki 517 mb yerim olsa eşimin oynadığı oyunu yukleyecektim az daha. Uyandığında söyleyeyim de beni clanına alsin bende ayda bi 20 30 harcarım halletmiş oluruz. ayrıca delirtmeyin beni başlıcam onyarginiza

Çok çok haklısın o parayla oynamaları hemen önlemelisin. Tepkin biraz büyük olmalı ki vazgeçsin yoksa kantarın topuzunu kaçırabilir.Bir tanıdığımız böyle böyle tüm kazancını oyunlara yatırdı nerdeyse eşi adamı boşuyordu
ki adam kendini biraz toparladi

Bence burada sıkıntı oyuna verilen paradan ziyade ilgisizlik.

Akşama kadar bebekle ilgilenen, bunalan anne; akşama kadar çalışıp akşam oyun oynayan baba. güzelce konuşup seni anlamasını sağlasan? mesela gelince şu saate kadar teli eline alma falan desen. gerçi bağımlılık bu öncelikle eşinin bunu istemesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…