İyi ve geleceği olan ailenin yanında dadılığa devam etmek veya mesleki kariyer... Kafam çok karışık.

Ben olsam kalırdım burada.
Net bir şekilde konuşun ama.buyuk cocuk Liseye başladığı an ben de iş hayatima başlamak istiyorum vb. Net bir şekilde anlaşın bu konuda.
Şu an kesin tamam diyorlar ama geçen sene de tamam diyorlardı :) Ama staj bu sene çıkan bir şey bakalım

Maas çok iyiymis, kalıp yüksek lisansını tamamla, iibf mezunu olarak staj bana biraz bos iş geliyor. Kiz liseye başlayınca direkt işe başlarsın
Sıradan bir iibf mezunu değilim ki, bir de adam uluslararası lojistik ve denizcilik eşi de uluslararası gözetim yapıyor teknik yani biraz. Orda öğrenielecek bir iş.

Tabi hem artı ev masrafı hem bu maaş zor başka yerde çocukları da seviyorum ama bazen kendimi anne gibi hissediyorum :) İzin verip vermeme sorumluluğu dahi bende olunca yoruyor biraz.

Zaten benim en çok istediğim şey bu. İş hayatına güçlü bir noktadan başlamak. Umarım olur. Tanıdık lazım bu devirde.

Yüksek lisansımın bitmesine 1 sene var onlar 2 sene istiyor.

Sıradan bir iibf mezunu değilim ki, bir de adam uluslararası lojistik ve denizcilik eşi de uluslararası gözetim yapıyor teknik yani biraz. Orda öğrenielecek bir iş.
Ben de sıradan bir iibf mezunu değilim gayet teknik bir işteyim, gelen hicbir stajyere düzgün iş öğretildiği görmedim

Yüksek lisansımın bitmesine 1 sene var onlar 2 sene istiyor.
Şimdiden konuşun bence yüksek lisans bitince artık işe başlamak istediğinizi belirtin.. Belki sıcak bakarlar.. Ama ısrarcı olurlarsa bir sene size kayıp gibi mi gelir bunu düşünün?? Onların size sağlayacağı şartlardan daha iyi şartlarda işe başlayabilir misiniz mesela?? Cevap evetse ayrılın ama diğer türlü bir sene daha beklemek mantıklı gibi..

Ne zaman kadar dadılık yapacaksınız? Kaybettiğiniz her yıl aleyhinize işliyor. Sizin dönem arkadaşlarınız deneyim kazanırken, siz yerinizde sayıyorsunuz hatta geriye gidiyorsunuz.

Tamam şuan kazandığınız para, olası bulacağınız işten daha iyi ama 10 sene sonra ne olacak? Hadi çocuklar büyüdü diyip size güle güle derlerse, ama siz böyle dememiştiniz demekten başka bir şey yapabilecek misiniz? Bence aileye söyleyin, ben iş görüşmelerine gideceğim, dadılık yapmak için o okulu bitirmedim diyin.

Aslında olay tamamen benim elimde yani bir günün dersini iptal edebilirim erteleyebilirim o gün kitap özeti yapmayabilirim vs. çok aşırıya kaçmadıkça bir şey demezler. Zaten pek evde olmuyorlar. Bir nevi evin öz ablası gibiyim ama sorumluluğum daha fazla. Bir yere gidip gitmeme izinlerini dahi annelerini bilgilendiriyorum ama ben veriyorum. Biraz anne gibi hissetmeye başladım. Okulları dersleri öğretmenleri hepsi bende. Çok seviyorum çok eğlenceli akıllı zeki çocuklar ama 40'larımda hissediyorum işte bazen kendimi. Sinemaya izin günümde gidebilirim. Evde olursam izin günüm dahi olsa tabi çocuklar geliyor yanıma. O yüzden sabah çıkıp akşam gelmeye çalışıyorum benimde kafa dinlemeye ihtiyacım oluyor :) Normal dönemde ben okuluma onlarda kendi okullarına gidiyordu dönünce beraberdik yada bazen ben alıyordum dondurma yemeye gidiyorduk falan yani böyle bir düzen. Herşeyin programı var ama saatlerini değiştirebiliirim uzatıp kısaltabilirim aşırıya kaçadan.

Ben de sıradan bir iibf mezunu değilim gayet teknik bir işteyim, gelen hicbir stajyere düzgün iş öğretildiği görmedim
Dadılığa devam et lanet olsun marjinal faydalara da para politikasına da merkezine bankasına adam smith'e mi diyorsunuz :) Amacım sadece cv'mde staj yaptığımda görünsün sırf dadı kalmayayım :)

2 sene daha kalın bence daha yaşınız genç yl biter ayrılırsınız en kötü. İstediğiniz kadar teknik donanıma sahip olun ayrıca şu anki şartlarda asgari ücretin bi tık üstünü alırsınız en fazla.

Sizlik bi durum değil tabi ama iki tane ergenlik döneminde çocukla ilgilenmesi için 20 yaşındaki bi kıza sorumluluk veren aileninde aklına şaşayım. Korkunç bi durum.

Bu pandemide hiç yerini bozma ne olursa olsun yeni mezunsun dışarıda bu şartları bulamazsın maaşının asla bu rakam olacağını düşünmüyorum artı ev giderleri vs olacak ülke hali belli değil ben olsam beklerdim

Konu bana mı feyk geldi??

Yeni üye, acaip bir konu. Çoooook donanımlı bir aile, 20lik bir çocuğa dadılık için 6000TL çıkarıp veriyor. O paraya kuzenim Ankarada bilindik bir şirkette mühendis olarak işe başladı, gerisini siz düşünün. Ben açıkçası inanadırıcı bulmadım MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Sizce böyle bir konuda nasıl bir feyk olabilir. Ailelerin çocukları önemli değer veriyorlar. Ücret takıntısı yapmazlar. Onlar akademik başarıyı önemsiyordu. Normal bir bakıcı dahi kaça çalışıyor haberiniz var mı? Tüm sorumluluk bende. Burda maaşımı yüksek bulanlar lütfen sıradan standart bakıcı ücretlerine bir baksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…