İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

bende varım normal doğum sancısının sadece 2cm olana kadar yani sancılar 5dk düşene kadar cekmiş ve bebek kakasını yaptığı için sezaryana alınan biri olarak diyorumki iyiki sezaryan olmuşum.
hemen ayaga kalktım evime geldi hep ayaktaydım ağrı kesici kullanarak sancılarımı hissetmedim.normal doğum yapamıyacagıma karar verdim.bünyeden bünyeye degişiyor galiba.

ben de arkadaşıma katılıyorum. ağrı kesici bile içmeden ,lohusa yatağında bile yatmadan geçirdim .iyi ki sezeryan olmuşum.

ama bu biraz kişinin ağrı ve acı eşiğine bağlı sanırım. eğer dayanıklıysan ,fazla nazlı değilsen sorun olacağını düşünmüyorum. sengözlerimebaksanab

dipnot : şunu da eklemek istedim. 2 şişe suni sancı vermelerine rağmen , ben ; 1 gram bile doğum sanıcısı da hiç çekmedim . o yüzden beni baz almasan iyi olur .:roflol::roflol:

Son düzenleme:
ben bastan beri hep epidural sezeryan istedim hicbir sorun da yasamadım cok sukur.6.gun doktor kontrolune gittigimde kadın sasırdı sen hic ameliyat olmamıs gibisin kendine de bana da nazar degdireceksin dedi yatıs kalkıslar ilk gunlerde sıkıntılı oluyor ama o kadar da olsun artık..
o birkac gun cektigim sıkıntı da hamileligin son gunlerinde cektigim sıkıntıdan fazla degildi..
normal dogum kimisinde cok rahat oluyor ama o kişilerden olacagımın garantisi yoktuki:jeyyar:hamileyken hastalandım gece acile gidince beni dogumhaneye yatırdılar milletin yanımdaki yataklarda sabaha kadar sancıdan nasıl kıvrandıgını agladıgını görüp yan odada bögürerek dogurduklarını duyunca hepten vazgectim..zaten hepsinde alttan dikiş vardı ne anladım bu işten
şahsen ben gelemem o kadar sıkıntıya mirmirmirmir

Aman sakın haa!!!!! kesinlikle sezeryan yapmayın. Benim oğlum 4.5 kilo ve tersti ilk doğumumdu. çocuğumu emziremedim kucağıma alamadım bir hafta,ağrı çok oluyor ayaklarını üşütmemen lazım göbek gitmiyor ağır kaldıramıyorsun yani birsürü sebep var. keşke normal yapabilseydim. sağlığınız el verirse kesinlikle normal doğum......

bende sezeryanla doğum yaptım ama mecburi oldu sancımı çektim suyum geldi ama kızımın kalp atışları zayıfladığı için acil alındım .sanırım baştan beri normal doğum denildiği için sezeryan beni korkuttu uyandığımda çok acı çekiyordum genel olmuştu benim ayaklanmamda zor oldu .şimdi ikinciye hamileyim ve mecburen sezeryan rahat geçiren arkadaşları okudukça rahatlıyorum ve inşallah bende hiç acı çekmedim ve hemen ayaklandım yazmak istiyorum

ben 51 günlük anneyim.çok korktuum için sezeryan yaptım.ama doğum evde başladı ve mahrumiyet yerinde olduğumuz için 3 saat yol gittik hastane için.ve 3 saat boyunca acı çektim.8cmlik bi açıklık oluşmuş yani nerdeyse doğum başlamış.çok acı çektiim ve korktuum için sezeryan istedim.doktor sen zaten normal doğumun çoğu acısını çekmişsin desede ben ısrar ettim vee iyiki sezeryan olmuşum.herkes normal doğum dio.mutlaka bi bildikleri vardır .adı üstünde normal işte.ama ben çok korktum,göze alamadım.ama dediğim gibi harika bişii sezeryan.

buraya ne kadar artı ve eksilerini yazsakta kişiden kişye göre değişior
benimkine gelince epidural sezeryan oldum kendi isteğimle,ne ameliyat sırasında ne de sonrasında hiç bir ağrm olmadı şükür,ağrı kesıcı bile kullanmadım,hiç yatakta yatmadım,sadece bikaç gün yatıp kalkmakta zorlandım o kadar,1 hafta sonra dr a gittiğimde dr bile şaşırdı ne kadar çabuk kendımı toparladığıma,17 kilo almama ve şu anda 3.5 ay olmaısna rağmen eski kiloma döndum hiç bir diyet yapmadan hatta eskısınde bol yiyerek

Doğumdan sonra hemen sütünüz geldimi yoksa 1-2 gün mama mı verildi bebişlerinize. Bu beni çok düşündürüyor.

canım ılk uc gun zaten cok az sut gelıyor hatta gelmıyor bıle ama bebegı emzırdıkte dahada cabuk gelmesını saglıo bende sezeryan oldum ve ucuncu gunde sutum ıyıce gelmeye basladı

Doğumdan sonra hemen sütünüz geldimi yoksa 1-2 gün mama mı verildi bebişlerinize. Bu beni çok düşündürüyor.

ben ilk gün emzirdim ama ilk gelen süt az diye bikez mama verdim dr kızdı.o süt az da olsa çok yoğun ve doyurucuymuş.üstelik emzirdikçe kanallar açılıyo ve normal süt 3. günden sonra geliyo.sakın mama verme,emzirki sarılık olmasın..

saçmalamayın kızlar normali tavsiye etmem demek ne demek ne buyuk bir saçmalıktır asıl herşey düzgün giderken sezeryan olmak saçmalıktır bilioyr musunuz ki sezeryan ile dünyaya gelen bebekleirn alerji olma olasılıgı astıma yakalanma olasılıgı ne kadar yuksektir ayrıca normal dogum yaparken aldıgınız hazzı yaşadıgınız duyguları sezeryan olurken yaşayamazsınzı

kızlar süt oluşması için bol su tüketin kereviz tohumu çayı için nohut yiyin süt için ilk gün sıkıntı çekebilirsiniz ama korkmayın mama vermeyin alışıyorlar tadına rahatlıgına yapmayın sakın

aslınd abiraz sert oldu galiba şöyle söyleyeyim o sancı inanın ki unutluyor kızlar benim çatım dar olmasına ragmen dogumum çok kolay oldu o sancılarda gözyaşı bile dökmedim ben insanı öldürecek sancıalr deigl normald ebir ağrıyı unutmuyorsunuz ama inanın dogum agrısını unutyorsunuz anatomik yapnız uygunsa sezeryanı lütfen seçmeyin

Peki çok az süt geliyo diyosunuz ya mama takviyesi yapılmazsa bebek açlıktan ağlamıyomu doyuyomu yani onla

sanırım bu da kişiden kişiye göre değişiyor. yani bende çok az gelmedi ki, zaten minicik mideleri olyor hemen doyuyorlar. eğer saat başı emzirirseniz hem onun acıkmasına izin vermemiş oluyorsunuz hemde süt çoğalıyor. yanlız yeni doğan bebekleri emzirmek için uyandırmak çooook zor oluyor :1hug:

Peki çok az süt geliyo diyosunuz ya mama takviyesi yapılmazsa bebek açlıktan ağlamıyomu doyuyomu yani onla

canım bir kere sen hep olumlu düşün merake tme sen ne kadar istekli olursan sütünd eo kadar artar ve o kadar besleyici olur ama mama verirsen çok çabuk alışıyorlar aglasın önemli degil sen ver o emdikçe gelir sen merk etme a.s.

ben kendi adima konusayim yetmiyor yetmedi kizima hala ek mama veriyorum cunku doymuyor sutum az.ama senin sutun cok gelirse birsey diyemem tabi o zaman mamaya gerek kalmaz.

ben kendi adima konusayim yetmiyor yetmedi kizima hala ek mama veriyorum cunku doymuyor sutum az.ama senin sutun cok gelirse birsey diyemem tabi o zaman mamaya gerek kalmaz.

ama en azındna veriyorun demi önmeli olan o canım benim sende elinden geleni yap mutlaka a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…