• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyi gün dostu...

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
45
Dün bir arkadaşımın evinde başıma hoş bir şey geldi, yeni bir kavram
öğrendim.

Biz 'kötü gün
dostu'nu biliriz, değil mi?

Kıymetli olan,
değerli olan odur.

Öyle dostlarımız
olsun isteriz.

Zor ya da acılı
zamanlarımızda kapı gibi yanımızda olacak...

Ağladığımız omuz
olacak...

Destek olacak...

Ben en
önemlisinin hep bu olduğunu zannederdim.

Ama bugüne
kadar.
'Allah razı olsun onlardan ama...'

'Kötü gün dostu
daha kolay bulunur, zor olan iyi gün dostu
bulabilmek...'
Kafam karıştı
birden, 'Nasıl yani' dedim. İzah etti:
'Bazen kendinle ilgili müthiş bir haber alırsın, eteklerin zil çalar, acayip bir başarıya
imza atmışsındır, terfi etmişsindir, aşık olmuşsundur, mutluluktan
uçuyorsundur.... Paylaşmak istersin, anlatırsın... İşte o zaman anlarsın,
karşındaki iyi gün dostu mu değil mi? Seni dinlerken, yüzünden bir bulut
geçiyorsa, ağzını yüzünü buruşturuyorsa, senin mutluluğunla mutlu
olmuyorsa, seni kıskanıyorsa... Geçmiş olsun, o iyi gün dostu değildir!
Zordur zaten iyi gün dostu bulmak. Acıyı paylaşmak, mutluluğu paylaşmaktan daha kolaydır. O yüzden kötü gün dostu daha kolay bulunur...'

şimdiii Düşünün bakalım,
sizin kaç tane 'iyi gün dostu'nuz var?
yerimseniben

alıntıdır

Son düzenleme:
evet doğru... yaşayarak tecrübe etmem gerekti oğlumun ilk dişini farkedince aradım aradım ama... iyi gün dostu değilmiş yani canım arkadaşım beni tekrar arama gereği bile duymuyor günlerdir...

yaşadığımız herşey deneyim be canım.söylenilenlere değil yaşanılanlara bakmamız gerekıyor.hayat bize herşeyi açıkca gösteriyor zaten her zaman
ayrıca oğlunun ilk dişi hayırlı olsun canım:teytey:
sevgilera.s.

dilerim ki en mutlu anınızda sizinle beraber mutlu olmasını gerçekten bilen güzel dostluklarınız olur hepa.s.

talin'cim bu güzel paylaşımına çok teşekkürler
büyük hun imparatorunun bir sözüne rastladım; “en değerli çabalarınızın arkadaşlarınız tarafından lanetleneceğini bilin. siz mükemmel oldukça en çok acıyı çekecek onlardır.”
kötü gün dostların çok olur inşallah
sevgiler

talin canım benimmmmyerimseniben
ne güsel bir yüreğin var seninnnn.....Şeniz
evet canımmm dost bulmak çok zorrr....insan kime nezaman nerde güveneceğini bilmiyor....ama benim şükürler olsunkiii ben ağlarken ağlayan ben gülerken gülen ben sevinirken sevinen çok güsel yürekli üç tane canım arkadaşım var....iyikide varlarrr....:asigim::nazar:

yazdıkalrın çok doğru Talin. Ben uzun zamandır iş arıyordum ve Allah izin verirse Ocak ayına işe başlayacağım. Bu güzel haberi dostum sandığım arkadaşıma söyledim ve o yüzündeki bulutu inan ki ben gördüm kızına dönüp sen niye başvurmadın diye çıkışması beni öldürdü. Ben benimle sevinecek mutlu olacak sanmışım ben üniversite mezunu olduğum halde zor buldum. Kızı ortaokul mezunu. Beni tebrik edeceği yerde günü kızına kızmakla geçirdi.

talin'cim bu güzel paylaşımına çok teşekkürler
büyük hun imparatorunun bir sözüne rastladım; “en değerli çabalarınızın arkadaşlarınız tarafından lanetleneceğini bilin. siz mükemmel oldukça en çok acıyı çekecek onlardır.”
kötü gün dostların çok olur inşallah
sevgiler

çok doğru bir söz canım..çok teşekkür ediyorum güzel yorumların için..
sevgilera.s.

talin canım paylaşımın için tşklera.s.
çok güzel yazıyı okurken daldım aklıma çok zor günlerimde
hayatımda olan dostlarım geldi gerçek dost bulmak zor gerçekten
elimizdekilerinde kıymetini bilmek lazım sevgiler canım Şeniz

talin canım paylaşımın için tşklera.s.
çok güzel yazıyı okurken daldım aklıma çok zor günlerimde
hayatımda olan dostlarım geldi gerçek dost bulmak zor gerçekten
elimizdekilerinde kıymetini bilmek lazım sevgiler canım Şeniz

yanında bu tür dostlarının olduğunu bilmek bile çok güzel canım
alah daim etsin inşallah
sevgiyle kala.s.

benim iyi gün dostum da kötü gün dostum da yok! benim sınıflandırabileceğim bir dostum bile yok. ne acı!

benim iyi gün dostum da kötü gün dostum da yok! benim sınıflandırabileceğim bir dostum bile yok. ne acı!

ayy canım ya kıyamam ben sana:teselli:
en iyi dostun kendinsin.başkasına ne gerek var.boşveeeerrrrr:dilcikar:
sevgilera.s.

yazdıkalrın çok doğru Talin. Ben uzun zamandır iş arıyordum ve Allah izin verirse Ocak ayına işe başlayacağım. Bu güzel haberi dostum sandığım arkadaşıma söyledim ve o yüzündeki bulutu inan ki ben gördüm kızına dönüp sen niye başvurmadın diye çıkışması beni öldürdü. Ben benimle sevinecek mutlu olacak sanmışım ben üniversite mezunu olduğum halde zor buldum. Kızı ortaokul mezunu. Beni tebrik edeceği yerde günü kızına kızmakla geçirdi.

üzüldüm desem yalan olur be canım..sonuçta bazı olayları yaşamak gerekiyor gerçekleri görmek için.sana da bu olay bir vesile olmuş.arkadaşım dediğin insanı çok daha fazla geç olmadan tanımışsın..yapacak birşey yok:sm_confused:bence sevinmelisin..yolu açık olsun
sevgilera.s.

valla doğru ya.....................bende kötü gün dostu zor bulunur diye düşünürdüm ama haklısın iyi gün dostu daha zor bulunur.....

valla doğru ya.....................bende kötü gün dostu zor bulunur diye düşünürdüm ama haklısın iyi gün dostu daha zor bulunur.....

bu konu hiç bu tarafından bakmadığımız bir konu:uhm:
ama doğru işte:sm_confused:
dilerim iyi gün dostların bol olur canım:1hug:
sevgiyle kala.s.

böyle diye diye bir başıma kaldım ya zaten :1shok:

canım böyle düşünme..bir düşünsene bir bşına klmayıp o tür dostlukların olsa daha mı mutlu olacaktın...yapmacık dostluklardansa yalnız kalmayı tercih ederim doğrusu...emin ol doğru olan bir gün mutlaka karşına çıkacaktır..
asla yalnız kaldım diye düşünme
en iyi dostun öncelikle kendinsinyerimseniben
sevgiyle kala.s.

Back