• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyeri, kılık kıyafet, kokoş patron

öğrenci olduğunu bilmiyorlar mı? gereksiz kasıntı bir patronun varmış. bir öğrenciden ne bekleyebilirsin ki yani? ki benim ankara hukukta okuyan arkadaşlarım bile öğrenciyken stajyer olarak girdikleri yerlerde en fazla 500 lira alıyorlardı daha yüksek maaş hiç duymadım öğrenci stajyere. gereksiz beklenti içine girmiş patron.

forever new elbiseler uygun olmaz çok çiçekli çok hareketli. beymen club, boyner tarzı yerlere bakabilirsin forever new fiyasko olur ben ordan aldığım elbiseleri babamla yemeğe çıkarken giyince bile "yassy bunları yazlıkta giy" gibi uyarılar alıyorum.

massimo duttiye kadar abartma ama beymen,mango,boyner bandında takıl ve renkli giyinmeye çalış mesela bir rengi patlat. zaten okul açılınca devamlı gidemezsin haftada 3 gün gidersen dua etsinler.

Hangi bankadasin merak ettim :)
Bir tane bankaci arkadasim var o da dolayli da olsa aliyor.
Belli bi magazadan hediye kuponu veriyorlar daha dogrusu.

Bizimkiler ultra luks kesime hitap ettilleri icin cok yuksek giyinmemizi istiyorlar.
600 liralik guess cantama laf etmisti mudurum. Daha yuksegini de kimse kendisi almaz :) mecburlar vermeye. Ki verdikleri yetmiyor bekledikleri markalara bakinca.

Yok kupon olsa ona da razıyım 5 kuruş yok bizde :) Bizimkilerde de maşallah beklenti çok ama verdikleri para yetmediği için çoğu kişi çok da iyi giyinemiyor, zaten yorgunluktan insanların kendine bakacak hali kalmıyor. Bizde birazda hizmet verdiğin kesim, bulunduğun mahal önemli. Bildiğin emekli amca teyze sıtayla şu anki yerim ondan pek kimsenin karıştığı yok ama ben kendimi iyi hissetmek adına dikkat ediyorum.

Yok kupon olsa ona da razıyım 5 kuruş yok bizde :) Bizimkilerde de maşallah beklenti çok ama verdikleri para yetmediği için çoğu kişi çok da iyi giyinemiyor, zaten yorgunluktan insanların kendine bakacak hali kalmıyor. Bizde birazda hizmet verdiğin kesim, bulunduğun mahal önemli. Bildiğin emekli amca teyze sıtayla şu anki yerim ondan pek kimsenin karıştığı yok ama ben kendimi iyi hissetmek adına dikkat ediyorum.

Biz bir dilim keki 38 liraya bir fincan kahveyi 30 liraya satinca tabi gelen kesim de ona gore oluyor. Herhangi bi sorun yasadiklarinda karsilarinda ezilmeyelim diye sirket bize biraz iyi bakiyor :) arkadasim alb... diye baslayan bankada. Onun kuponu oluyor ara ara ama ne kadarlik vs bilmem. Yine 1 takim alsa kardir

Biz bir dilim keki 38 liraya bir fincan kahveyi 30 liraya satinca tabi gelen kesim de ona gore oluyor. Herhangi bi sorun yasadiklarinda karsilarinda ezilmeyelim diye sirket bize biraz iyi bakiyor :) arkadasim alb... diye baslayan bankada. Onun kuponu oluyor ara ara ama ne kadarlik vs bilmem. Yine 1 takim alsa kardir

Anladım iyiymiş sizin şirket genede :) Benim bir tanıdığım operatör Tur... de çalışıyordu hiç müşteri ile alakası olmamasına rağmen habire giyim çeki oluyordu, tatillere gidiyorlardı falan şirketle. Biz de yemek kartını bile yıllar sonra verdiler günlük 10 tl mi ne düşüyor o da, bizde evden getiriyoruz markette falan harcıyoruz kazıklanarak çünkü çok az yerde geçiyor, bir de bazı fastfoodlarda o kadar. Bilmiyorum ya ben çalışana yeteri kadar yardım yapılması taraftarıyım ama bizimkiler nereden kısacaklarını şaşırdı. Bankada içtiğim suyu çayı bile kendi cebimden ödüyorum.

Hiç nasıl böyle bir şey der diye gereksiz alınganlığa girmeyeceğim bana saçma geliyor çünkü, diyebilir.
Madem öyle bir şey söyledi, ben de cevaben zevklerimin farklı olamayacağını o yüzden kendisiyle alışverişe çıkmak istediğimi söylerdim, siz yapmayın bence alışverişi sonra aldıklarınıza bakıp bunu mu aldın minvalde şeyler söylerse bozulabilirsiniz.
Ayrıca biraz pinti galiba 2.000 tl hepimiz için çok iyi bir rakam da, istediği tarz kıyafetleri bulmak ve dolabı doldurmak için imkansız :)

kesinlikle. bi de dediğiniz gibi ortamdan kaynaklı. ben muhasebeciyim kesinlikle insanları aşağılamıyorum yanlış anlaşılmasın da, şuan şoförlerle muhatabım bundan önce ki işimde inşaatçılarla muhatap oluyordum. ben zara giysem ne farkeder sosyeteden giysem ne farkeder :)

İşte ben, insanın şık giyinme isteği olmaz ki, o yüzden işe giderken ne giyeceğim derdim yok

3 ay önce bir büroda stajyer olarak işe başladım. Bir karı koca çalışıyor bir de benle birlikte bir stajyer çocuk daha. Büronun olduğu muhit çok lüks bir muhit zaten canım patronlarım da aşırı zengin allah arttırsın. Ben zaten işe başlar başlamaz gittim kendime resmi sayılabilecek kumaş pantolon gömlek topuklu ayakkabı vs aldım. Sonra da paramı aldıkça yine gidip kendime ofis tarzı kıyafetler aldım. Yani bunları da tüzün, mango ayarında yerlerden aldım indirimde de bikaç parça zaradan massimo duttiden falan aldım. Yani öyle über klas yerlerden alışveriş yapamamış olsam da kendi çapımda beni idare edecek kadar güzel ve bence kaliteli şeyler aldım. Zaten işe giderken de muhakkak topuklu ayakkabı giyerim, saçlarım hep düzgündür, makyajımı yaparım tırnaklarım hep ojelidir vs. Zira bunları daha işe başlamadan kadın olan patronum biiiir bir anlattı bana ben de okey dedim. Bu arada biz adli tatilde de çalıştık ama çok fazla müvekkil gelmedi zaten o dönem şimdi adli tatil bitti. Bugün (cumartesi cumartesi sabahın 6 buçuğunda evden çıkıp 8de mesaiye başlamış olduğum gün yani -tabi asla bundan gocunmuyorum, gocunuyor da olabilirim-) kadın olan patronumla diyaloğumuzu aktaracğım size:
Patronum: trauma biliyorsun adli tatil bitti müvekkiller artık daha fazla gelecek acaba kendine daha “kaliteli” takımlar mı alsan?
Canım kendim: ne önerirsiniz
Patronum: biliyosun bizim müvekkil çevremiz son derece üst tabaka, kıyafetlerin çok güzel yaşına uygun ama ucuz görünüyorlar büronun imajına aykırı
Zavallı kendim(o esnada üstümü başımı inceliyorumdur): yani ben kıyafetlerimi güzel buluyorum aslında ama zaten bütçeme uygun olan kıyafetler de bunlar (bu arada efenim kendisi öyle pahalı markalar giyiniyor ki 21 yıllık minnoş ömrümde daha o mağazaların önünden geçmedim)
Patronum: istersen alışveriş yapman için sana biraz ikramiye verebiliriz (ne ikramiyesi verecen ikramiye verceğin mayışıma zam yap kadınnnn diyemedim)
Yerin dibine geçesice ben: tamam

Madem bana yok yere para vermek istiyor tabi ki de bunu kabul ettim. Zaten erkek patronum da aynı konuşmayı diğer erkek stajyere yapmış git kendine kaliteli takım elbiseler al demiş çocuğa. Kadın da akşam 10 gibi aradı “canım hesabına parayı yatırdım” dedi telefondan baktım 2000 lira yatırmış.

Neyse çok uzun oldu ama olay biraz canımı sıktığı için anlatıp dertleşmek istedim. Bir de ben şimdi bu parayla napcam ya:KK53:

Bir deee, benim kıyafetlerim son derece klasik ve düz şeylerdi. Acaba yine ofis tarzı ama klasiklikten biraz daha uzak şeyler alsam “elit tabaka müvekkillerimizin” göz zevkine hitap eder miyim
:KK51:
Marka düşkünlüğüm yoktur ama düşkün olanıda anlayışla karşılarım . Kendi seçimi.
Aklıma gelen journey ve fabrika.

Dolap uygulamasını indirin. 1 veya 2 defa giyilmiş ama çok marka ürünleri bulabilirsiniz.

3 ay önce bir büroda stajyer olarak işe başladım. Bir karı koca çalışıyor bir de benle birlikte bir stajyer çocuk daha. Büronun olduğu muhit çok lüks bir muhit zaten canım patronlarım da aşırı zengin allah arttırsın. Ben zaten işe başlar başlamaz gittim kendime resmi sayılabilecek kumaş pantolon gömlek topuklu ayakkabı vs aldım. Sonra da paramı aldıkça yine gidip kendime ofis tarzı kıyafetler aldım. Yani bunları da tüzün, mango ayarında yerlerden aldım indirimde de bikaç parça zaradan massimo duttiden falan aldım. Yani öyle über klas yerlerden alışveriş yapamamış olsam da kendi çapımda beni idare edecek kadar güzel ve bence kaliteli şeyler aldım. Zaten işe giderken de muhakkak topuklu ayakkabı giyerim, saçlarım hep düzgündür, makyajımı yaparım tırnaklarım hep ojelidir vs. Zira bunları daha işe başlamadan kadın olan patronum biiiir bir anlattı bana ben de okey dedim. Bu arada biz adli tatilde de çalıştık ama çok fazla müvekkil gelmedi zaten o dönem şimdi adli tatil bitti. Bugün (cumartesi cumartesi sabahın 6 buçuğunda evden çıkıp 8de mesaiye başlamış olduğum gün yani -tabi asla bundan gocunmuyorum, gocunuyor da olabilirim-) kadın olan patronumla diyaloğumuzu aktaracğım size:
Patronum: trauma biliyorsun adli tatil bitti müvekkiller artık daha fazla gelecek acaba kendine daha “kaliteli” takımlar mı alsan?
Canım kendim: ne önerirsiniz
Patronum: biliyosun bizim müvekkil çevremiz son derece üst tabaka, kıyafetlerin çok güzel yaşına uygun ama ucuz görünüyorlar büronun imajına aykırı
Zavallı kendim(o esnada üstümü başımı inceliyorumdur): yani ben kıyafetlerimi güzel buluyorum aslında ama zaten bütçeme uygun olan kıyafetler de bunlar (bu arada efenim kendisi öyle pahalı markalar giyiniyor ki 21 yıllık minnoş ömrümde daha o mağazaların önünden geçmedim)
Patronum: istersen alışveriş yapman için sana biraz ikramiye verebiliriz (ne ikramiyesi verecen ikramiye verceğin mayışıma zam yap kadınnnn diyemedim)
Yerin dibine geçesice ben: tamam

Madem bana yok yere para vermek istiyor tabi ki de bunu kabul ettim. Zaten erkek patronum da aynı konuşmayı diğer erkek stajyere yapmış git kendine kaliteli takım elbiseler al demiş çocuğa. Kadın da akşam 10 gibi aradı “canım hesabına parayı yatırdım” dedi telefondan baktım 2000 lira yatırmış.

Neyse çok uzun oldu ama olay biraz canımı sıktığı için anlatıp dertleşmek istedim. Bir de ben şimdi bu parayla napcam ya:KK53:

Bir deee, benim kıyafetlerim son derece klasik ve düz şeylerdi. Acaba yine ofis tarzı ama klasiklikten biraz daha uzak şeyler alsam “elit tabaka müvekkillerimizin” göz zevkine hitap eder miyim
:KK51:

bir ara kadın kadına güzelce gezelim alışveriş yapalım mı ne dersiniz de. 2000 tl para mı ya. (not: 100 tlyi geçen bişey aldığımda vicdan azabı duyuyorum, alışkanlıktan-yetiştirilme tarzından vs olsa gerek. ama piyasa da belli.)

2000 tl para değil. senin de 2000 koyman lazım üzerine ki bikaç bişey alasın....

Ben Forever dan çok güzel bluzlar ve çantalar alıyorum, geçen kış indiriminde tüvit ceket aldım sonra daha da indi fiyatı ya neyse :) Etekleri falan aşırı kısa, üst giyim ve çanta uygun ofis için. Takılar da iyi.
herry markası buyuk ındırımdeydi günlük ordan aldım bıkaç parça spencerdan trençkot aldım yazın ındırımden swarovski ındırımınden yüzde yetmışbeş ucuz 3 parça takı artı saat aldım hm den 50 tl ye Jean aldım yumuşak düğmesiz dıye .ama artık tışorte para vermeyeceğim yeminliyim ne marka alırsam alayım bır yıkayışta eskısı gibi olmuyor ağzı gözü yamuluyor rengi kaçıyor Jean gömlek yazın kolsuzlar kışın uzun kollular tunık gömlekler taytla candır gömlek artık tişortten ucuz valla markalarda

Ben de sosyete pazarından 5 tl ye alırdım kıyafetlerimi üniversite zamanında :) O zaman onlar uygundu, hepsi markaydı ama ihraç fazlası vs idi. Şimdi bu ortama onlar olmaz ama :) Klasik ortamlar cidden çok masraflı:)

Hala öyle giyinme imkanım olsa giyinirim ne güzel işte giyime çok para harcamak zorunda değilsiniz :)
ha ha unıversıtede az çakma Jean ayakkabı almadım dkny modaydı ozaman polo ralph loren alırdım ozamanlar ındırımde yoktu sonradan yaygınlaştı mecbur çakmaya replikaya saldırırdık

Sana Forover New'den 2bin Tl'lik alışveriş yaptım :KK70:
Bunların hepsi 'İndirim' kısmından ve gördüğün gibi 7 parça var. Elbise tarzı alman daha kurtarıcı olur, senin daha sade bir tarzın var sanırım ama patronun cıvıl cıvıl şeyler görmek istiyor hem şık hem işe uygun :) Bunlar sadece fikir, tulumlara bayıldım çok şıklar bence, kesinlikle siteye bakmalısın
Eki Görüntüle 2185469
Eki Görüntüle 2185468
Eki Görüntüle 2185481 Eki Görüntüle 2185478 Eki Görüntüle 2185470 Eki Görüntüle 2185482 Eki Görüntüle 2185471
ha ha ha ay sen çok yaşa bunlarla avukatlık bürosunda değil bankada bıle çalışılmaz kuzumm

Kendimi vok ezik hissettim, Zara dan bı tek parfüm almisligom vardır:) hoşuma giden şeylerin markasına bakmam pazardan giyerim.lcw ,defakto falan. Ha param da yok o ayrı. Olsa gene pahalı yerlere gitmek yaw.

kımsenın dönüp bu kısı ne marka gıyınmıs acaba dedıgını oyle ınceledıklerını sanmıyorum zaten bak ben bu marka gıyıyorum demek ıcın gıyınmez kımse ,oyle dıyenler genelde replika tercıh ederler o da buram buram anlasılır
lv çanta görmekten kusacağım artı ha bır mk marka.yav bağırıyorlar ben çakmayım dıye öğrencı alsın ama yetişkın maaşlı ınsan alıyor ha bırde kendı bıle ınanmış gerçek olduğuna gerıne gerıne taşıyorlar ahaha

Kendimi vok ezik hissettim, Zara dan bı tek parfüm almisligom vardır:) hoşuma giden şeylerin markasına bakmam pazardan giyerim.lcw ,defakto falan. Ha param da yok o ayrı. Olsa gene pahalı yerlere gitmek yaw.
ezık hissedecek ne var mesela ben 250 bandında ayakkabı gıyerım sneaker severım topuklu gıyemem ama okul arkadaşım 3000 vermiş tuylu terliğe salına salına geziyor dıye kendımı yanında aşağı hıssetmem herkes butcesıne göre nasıl ısterse harcar alır .tek sorun allah gördüğümüzden geri koymasın o koyar işte alamazsak artık

Arkadaşın meşhur çok eleştiri alan kurumsal bir yerde giyilmez denilen pantolonunun hemen hemen aynısı.benim anlamadığım bu pantolonun nesi var ki.şık bir bluzla topuklu ayakkabıyla fizik de güzelse çok hoş durabilecek iş ortamında da giyilebilecek bir pantolon.
IMG_1987.PNG

Arkadaşın meşhur çok eleştiri alan kurumsal bir yerde giyilmez denilen pantolonunun hemen hemen aynısı.benim anlamadığım bu pantolonun nesi var ki.şık bir bluzla topuklu ayakkabıyla fizik de güzelse çok hoş durabilecek iş ortamında da giyilebilecek bir pantolon.Eki Görüntüle 2185874
boy 170 ustuyse ve zayıfsa gıyen harıka duruyor ben denedım mesela bu yaz hiç yakışmadı giyene bağlı tamamen bazı kıyafetler

Back