• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu İsveç Diyeti Deneyimlerimiz

neden yürüyemedin ki bende anlamadım. temponu birden arttırmasaydı. bir daha o bayanı görürsen sende onun arkasından yürü dayanabildiğin kadar dayan, zamanla artar kondüsyon. açlıkla ilgili şöyle olabilir enerjisizlikten :)

adımlarımı çok zor attım yaa 2 tur attım dinlerndim biraz sonra da diğer turu attım şu anda bile kollarım ayaklarm ağrıyor anlamadmki ben normalde yürürken 10 atabilirm yani yarım saat kadar ama şimdi çok yorldum.

moralin bozulmasın,bu diyet oldukça düşük kalorili olduğu için bu durumu yaşadın.diyet bittikten sonra herşey normale dönecek.zaten spor yapılmasını tavsiye edilmiyor,vücut güçsuz kaldığı için.spor beni de zorlar bu dönemde,bu yüzden hızlı yürüyüş yapmıyorum,orta tempoda yürüyorum..

haklısın sanırım Allah yarrdımcımız olsun

Ben geldimm

O yumurtalar ne tatlı gelır sımdı sana..

Cansucumm pes etme ya aç kalmayı başarıyorsun sporun laf:46:ımı olur

off inş sporumuda yapıcam şimdi yoğurtumu yicem 1 2 saat sonrada mekik çekcem evde onu daha rahat yaparım.akşam üzeride tekrar yürüyüşe artık ne kadar yürüyebilirsem

Bu kadar guzel bı yogurt yememıstım çay kaşığıylamı yesem acaba :1:

hahaha alemsin sevda :) bende yedim yoğurtumu öğlen güzeldi akşamki meyvemide bir tanee erik olarak saat 11 de yedim.şimdi biftekle salata yiyeceğim.biftek yerine az domates soslu döner yesem olurmu acaba yağ koymam.

Genel bir sorum var: Burada yazdığınız diyet planlarını nereden buldunuz?

Şu yüzden merak ettim:

1.Bendeki İsveç diyeti programı ile uymuyor. Bendeki internetten bulunmuş çeviri yapılmış bir diyet planı değil. Amerika'da yaşayan bir prof dr. hazırladı. İç hastalıkları, diyet, sindirim sistemi uzmanı 30 yıllık bir doktor. Ayrıca Türk-Arap melezi göçmen olduğundan, Amerika'da yaşasa da Türk beslenme tarzını falan çok iyi biliyor.

Sizin yazdığınız listelerin kaynağını bilmek ve karşılaştırmak isterim. Burada açıklayamayacağınız kaynaksa, özel mesaj atabilirsiniz.

2.Yazdığınız listelerde çok bariz bir eksik var. Düzenli olarak kolon temizleyecek ve sindirim sistemini sakinleştirecek yiyecekler yok. Yağ yakıcılar yok. Yazdığınız çoğu yiyeceğin besin değeri düşük. İsveç diyeti kolon temizleme üzerine kurulu. Bu listelerin İsveç diyet listesi olduğundan emin misiniz? :)

Yanıt yazanlara şimdiden teşekkürler. Bendeki listeyi sonra paylaşacağım, önce kafamdaki bir iki noktayı toparlamak istiyorum.

iyi vermişsin o zaman sende benim gibi 3 kilo garanti verirsin belki daha da çok verebilirsin gibi geldi bana. dediğin gibi bir daha tartılma birden çok kilo kaybettiğini görünce insan mutlu oluyor :)

şimdilik iyi gidiyor.benim başlangıç kilom daha fazlaydı .82,5 ile başladım.sizin başlangıç kilonuz daha düşüktu,yanlış hatırlamıyorsam:34:

Son düzenleme:
akşam yemeğide bitti. :)
ızgara biftek yerine tavuk döner ısıttım mikrodalgada üzerinede bir tane domatesten yağsız sos yaptm aynı iskender gibi oldu çok lezizdi gerçekten 100 gr kadardı.salatayıda 1 saat sonra yedim daha doğrusu salata yapmadım kıvırcık yedim 5 6 dal kadar bir tane kırmızı biber yedim tatlı birazda dereotu umarım fazla yememişimdir diyorum ne bileyim akşam ki meyvemide saat 11 de acıkmştm 1 erik olark yemiştim

akşam yemeğide bitti. :)
ızgara biftek yerine tavuk döner ısıttım mikrodalgada üzerinede bir tane domatesten yağsız sos yaptm aynı iskender gibi oldu çok lezizdi gerçekten 100 gr kadardı.salatayıda 1 saat sonra yedim daha doğrusu salata yapmadım kıvırcık yedim 5 6 dal kadar bir tane kırmızı biber yedim tatlı birazda dereotu umarım fazla yememişimdir diyorum ne bileyim akşam ki meyvemide saat 11 de acıkmştm 1 erik olark yemiştim

afiyet olsun!:16:

Genel bir sorum var: Burada yazdığınız diyet planlarını nereden buldunuz?

Şu yüzden merak ettim:

1.Bendeki İsveç diyeti programı ile uymuyor. Bendeki internetten bulunmuş çeviri yapılmış bir diyet planı değil. Amerika'da yaşayan bir prof dr. hazırladı. İç hastalıkları, diyet, sindirim sistemi uzmanı 30 yıllık bir doktor. Ayrıca Türk-Arap melezi göçmen olduğundan, Amerika'da yaşasa da Türk beslenme tarzını falan çok iyi biliyor.

Sizin yazdığınız listelerin kaynağını bilmek ve karşılaştırmak isterim. Burada açıklayamayacağınız kaynaksa, özel mesaj atabilirsiniz.

2.Yazdığınız listelerde çok bariz bir eksik var. Düzenli olarak kolon temizleyecek ve sindirim sistemini sakinleştirecek yiyecekler yok. Yağ yakıcılar yok. Yazdığınız çoğu yiyeceğin besin değeri düşük. İsveç diyeti kolon temizleme üzerine kurulu. Bu listelerin İsveç diyet listesi olduğundan emin misiniz? :)

Yanıt yazanlara şimdiden teşekkürler. Bendeki listeyi sonra paylaşacağım, önce kafamdaki bir iki noktayı toparlamak istiyorum.

Merhaba,bu diyet Türkiye de ilk defa Aylin Livaneli nin Milliyet Gazetesindeki köşesinde duyuruldu.İnternete okuduğum kadarıyla asıl adı '13 Days'.Çok düşük kalorili bir diyet olduğu için doktora danışılmadan uygulanmamalı.

Merhaba,bu diyet Türkiye de ilk defa Aylin Livaneli nin Milliyet Gazetesindeki köşesinde duyuruldu.İnternete okuduğum kadarıyla asıl adı '13 Days'.Çok düşük kalorili bir diyet olduğu için doktora danışılmadan uygulanmamalı.

ben de internette arastirirken "hospital diet" (veya danish diet, veya royal danish hospital diet) adi altinda bulabilmistim bu diyeti.

(isvecle de bir alakasini bulamadim ceviri hatasi mi acaba)

yalniz aylin livaneli'nin paylastigi bu turkce versiyonu ile arasinda bazi farkliliklar var arkadasin da dedigi gibi.

benim buldugum (ve gecmiste uyguladigim) versiyonu suydu: (google translate ile cevirilebilir ben usendim :26:)

DAY 1:
Breakfast: 1 cup of coffee + 1 cube of sugar
Lunch: 2 hard-boiled eggs + 400 g spinach + 1 tomato
Dinner: 200 g roast beef + 1 lettuce with oil and lemon juice

DAY 2:
Lunch: 250 g ham + 1 can of natural yogurt

DAY 3:
Breakfast: 1 cup of coffee + 1 cube of sugar + 1 slice of toast
Lunch: 2 hard-boiled eggs + 1 slice of ham + 1 lettuce
Dinner: boiled celery + 1 tomato+ 1 fresh fruit (apple, pear, orange)

DAY 4:
Lunch: 200 ml orange juice + 1 can of natural yogurt
Dinner: 1 hard-boiled egg + 1 rubbed out carrot + 250 g cow cheese

DAY 5:
Breakfast: 1 big rubbed out carrot
Lunch: 200 g steamed code with lemon juice + 1 spoon with butter
Dinner: 200 g roast beef + 1 rubbed out celery

DAY 6:
Lunch: 2 hard-boiled eggs + 1 big rubbed out carrot
Dinner: 1/2 chicken + 1 lettuce with oil and lemon juice

DAY 7:
Breakfast: 1 cup of unsweetened tea
Lunch: nothing (drink lot of water, it helps!)
Dinner: 200 g lamb steak + 1 apple

DAY 8:
Lunch: 2 hard-boiled eggs + 400 g spinach + 1 tomato

DAY 9:
Lunch: 250 g ham + 1 can of natural yogurt
Dinner: 250 g roast beef + 1 salad with oil and lemon juice

DAY 10:
Lunch: 2 hard-boiled eggs+ 1 slice of ham + 1 lettuce
Dinner: 1 boiled celery + 1 tomato + 1 fresh fruit (apple, pear, orange)

DAY 11:
Lunch: 200 ml orange juice + 1 can of natural yogurt
Dinner: 1 hard-boiled egg + 1 rubbed out carrot+ 250 g cow cheese

DAY 12:
Breakfast: 1 big carrot
Lunch: 200 g steamed code with lemon juice + 1 spoon with butter
Dinner: 250 g roast beef + 1 rubbed out celery

DAY 13:
Breakfast: cup of coffee + 1 cube of sugar + 1 slice of toast
Lunch: 2 hard-boiled eggs+ 1 big rubbed out carrot
Dinner: 250 g chicken + 1 lettuce with oil and lemon juice

kızlar merhaba ben de yarın isveçe başlayacam 2.5 ay önce 102 kiloydum şu anda 89.5 la 90 arasında geziniyorum ama bugün moralimi bozan bir olay oldu onun için biraz daha hızlı kilo vermek istiyorum beni de alır mısınız aranıza lütfen...

Back