İstinafa nafaka istemi ile gidilir i

Ceren 3435

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2019
25
8
24
Boşanma davası süresince herhangi bir nafaka isteğim olmadı eski eşim kızımı görmek istemeyeceğini karşımıza çıkmayacağını söylemişti sonrasında görüş günü verildi durum biraz karışık ama şuan istinafa başvurup iştirak nafakası almak istiyorum çocuk için bunu alabilir miyim sonuç ne olur daha önce böyle bir durum yaşayan tanık olan var mı

istinafa kararın bozulması için gidilir. tekrar nafaka için dava açmanız gerekiyor diye biliyorum. ayrıca mahkemenin verdiği kararı bozmak için de gidebilirsiniz. ama istinafta süreç çok uzun sürüyor. dosya tekrar mahkemeye gönderiliyor veya aynı sekilde kabul ediliyor. yani mahkemekiye gönderilirse tüm mahkeme süreci bastan başlıyor boşanma değil ama ticari bir dava ve miras davası için biz gitmistik istinafa ve bu sekilde olmustu.

Beş günü oldu boşanma kararı verildi 2 haftalık istinaf süreci var ben gün verilmez karşı taraf da istemediği için bende hiç bir zorluk çıkarmadım dava uzamasın diye istemedim ama görüş günü verildi o da çocuğu görmek istiyor maden istiyor ihtiyaclarini da karşılamak zorunda bu yüzden istinaf etmek istiyorum ama olumlu sonuç alamayacaksam davayı uzatmak istemiyorum bunu nasıl öğrenebilirim adli yardım aldım süresi doldu

Asıl davada nafaka talep etmemişseniz istinaf aşamasında da edemezsiniz. Buna iddia ve savunmanın genişletilmesi yasağı denir, bir yargılama usül kuralıdır. Ayrıca dava açmanız gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…