İstihare ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
annemin bir arkadaşı benim yerime yatmıstı
kadın karma karışık rüyalar görmüş.
yengemde yatmıstı, o da rüyalar görmüş.
genelde renkler görülür ya
ama yengemın rüyası gerçek çıktı.
annemın arkadaşı yeni yattıgı için bişi diyemeyecegım.

Canım burda ilginç şeyler okudum sesler falan ya da mecburiyet yokmuş gibi . Hepimizin söylediği farklı olunca kafan daha çok karıştı . Bence kimseye aldırış etme kitap var akıl var ilmihalden oku ve neticeye uyup uymayacağına da kendin karar ver. Belki netice bile göremeyebilirsin o da var ama şu sesi duyarsan bana da söyle
. Dînin batıni tarafıyla daha çok ilgilenirim ben zahiri kısmını herkes işine geldiği gibi güncelliyor . Aslında önce bilgisayarı falan salla şöyle temiz bir havada kahvaltıy çık duşunu al dinlen bir film izle yat uyu senin bu durumuna istihare olmasa da yardım edilecektir.

geçen akşam ben yattım ama bir şey göremedim. Arkadaşımdan rica ettim o bakacak. hayırlısı artık

kardeşimin 3 yıldır görüştüğü biri var.. annem istemiyo olmasını..
yani şöyle söyliyim adam da hayırlı hiç bişey yok..
ama kardeşimin gözü aşktan kör olmuş vaziyette.. sürekli onu savunuo ve ayrılmıyor..
adamın yaptıklarını yazsam sen,n kardeşin salak dersiniz..
neyse istihareye yatırtık kardeşimi..
ama rüyayı o gün değil ertesi gün gördü...
erkek arkadaşı bi boğanın sırtına binmiş, gecenin zifiri karanlığında sokakta dolaşıyormuş...
ama heryer çok karanlıkmış, göz gözü görmüyomuş...
anlattı bize bunu ve buna rağmen akıllanmadı, görüşmeye devam ediyo...

arkadaşlar ben kuran istiharesi yapıyorum,gelen ayetten anlam çıkarmaya çalışıyorum.bazen şaşırtıcı derecede anlamlı ayetler geliyor.tavsiye ederim..bu kuran istiharesi peygamber efendimizin soyundan gelen 12 imamın tavsiyesidir

nasıl oluyor o . çok merak ettim benim çok acil ihtiyacım var

Merhaba arkadaşım. İstihareye yatmadan önce kafandaki tüm soru işaretlerinden ya da kötü düşüncelerinden uzaklaşmanı öneririm . sadece dilediğin şeyi düşünmelisin. Ben ilk denediğimde çok aşırı stresliydim ve aile içinde çok problem yaşıyordum o ara. duamı etmiştim istihareye yatmıştım ama o stresten kötü düşüncelerimden kurtulamadığım için gece defalarca uyanmıştım ve garip garip şeyler görmüştüm. 2. gün o stresten uzaklaşıp sabah ezanına yakın yatmıştım hatta uyuyakalmadan önce ezan okunuyordu dileğime isteğime odaklanarak uyumuştum apaydınlık bir ortamda idim ve çok huzurla uyanmıştım. İnşallah dilediğin hakkında hayırlı ise olsun canım.

nasıl oluyor o . çok merak ettim benim çok acil ihtiyacım var

üç kere ihlas suresi,3 defa salavat getirilir.
sonra: allahümme inni tefe'eltu bi kitabike ve tevekkeltu aleyke fe-erini min kitabike ma huve mektumun min sırrik'el-meknuni fi gaybik.
bu duayı okuduktan sonra kuranı kerimi açıp sağdaki ilk sayfanın ilk satırı okunarak çıkacak manadan istişare ile sonuç alınır....

tabi sadece meal kuran olmayacak.hem meal hem arapçası yanyana olan kuranı kerim olursa daha pratik olur tabi..

Son düzenleme:

şaşırdım açıkçası eve gidince deneyeceğim. çok merak ettim. Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah

21 kere okunan ayetle istihareye yattım dün gece. Ben eksik bir şey mi yaptım bilmiyorum ama hiçbir şey görmedim rüyamda, ses falan da duymadım. Bir de benim yatağım ters, normalde de yüzüm kıbleye bakar ama soluma yatınca. Yani sağ tarafıma yatıp sağ elimi de yüzümün altına koyup uyumaya çalışmak baya zor oldu benim için. :) Gece de sık sık uyandım.. Bununla alakası var mıdır bilmiyorum. Ama ne korkutuldum ne de korktum. :) Bu gece de başka bir duayla deneyeceğim.

şaşırdım açıkçası eve gidince deneyeceğim. çok merak ettim. Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah

ben çok seviyorum bu yöntemi.allahın kelamıyla istişarede bulunuyorsun.maneviyatı da etkiliyor beni.her zaman da yaparım.inşallah senin için de anlamlı olur,yardımı olur..

istihareye yatıyorsanız çıkan sonucada uymanız lazım gelir ... Çıkan sonuc ıyı-yada kotu olabılır ...

bu yanınıda dusunup ıstıhareye yatın derım :26:

Tek günlerde bırakacaksın canım mesela 2 gün yattın görmedin bırakayım deme 3.günde yat o zaman bırakırsın aynı şekilde 4. gün kıldın görmedın 5.günde kıl bırakayım diyorsan o zaman bırak tek sayılarda.

istihareye yatıyorsanız çıkan sonucada uymanız lazım gelir ... Çıkan sonuc ıyı-yada kotu olabılır ...

bu yanınıda dusunup ıstıhareye yatın derım :26:

ben bu istihareye yatma konusunda da tereddütlüyüm aslında..çünkü peygamberimiz ya da sahabe hayatında hiç böle bi uygulama yok.araştırmak lazım,bu uygulama nasıl ve ne zaman ortaya çıkmışş..

Çok araştırdım bu konuyu yardım edebilirim sorunuz varsa.
İstihare sünnettir.
Allah'ın haram kıldığı şeyler için yapılırsa maazAllah çarpılırız (erkek arkadaş gibi,sorduğum hoca böyle demişti)
Şimdi illaki beyaz yeşil görmek değil,tertemiz bir rüyada kötü bi ayrıntı görürsünüz,bunun anlamı kötüdür.Bunun içinde iyi rüya tabir eden biri gerekiyor.
Ve sonucunu uygulamak lazım.Kötü olduğu takdirde yaparsanız bile bile lades demiş olursunuz.
Sonrasında ağlayıp isyan edemezsiniz.Nedeeen ben gibii.
Bu 4x4 lük müslümanların daha iyi göreceği gibi bir şey yok.
Ama siz kendiniz yaptığınız zaman sonuç hep doğru çıkmayabilir.
Çünkü,siz o heyecan ve bilinçaltı ile uyuyorsunuz.Siz rüyayı yönlendirebilirsiniz.
Bu yüzden başka güvendiğiniz bir dostunuza sizin için yapmasını rica etmeniz daha doğru olacaktırç

ben bu konuda hiç araştırma yapmadım özellikle ama islam tarihi çok okudum hiç rastlamadım...kaynak verebilir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…