- 12 Ağustos 2013
- 8.601
- 5.099
- 248
- Konu Sahibi psikopatinkarisi
-
Benim aklım son zamanlarda çok dolu geleceğim açısından okul anlamında normal gündelik hayatım anlamında.
Yapsan sonuç alır mıyım acaba ?
Sürekli uyanmak genel bir sorun sanırım. :) Ben de ilk uyanışımda öbür tarafıma dönmüşüm, hemen tekrar sağ tarafıma yattım ya böyleyken rüya göremezsem diye düşünüp.. Takıntı oldu sanırım biraz. :)
ben de öleydim . gece kaç kere kalktım. normalde sersem gibi olurum gece kalktığım da. Bir de aklıma asla bir şeyler yemek gelmez. istihareye yattığım gece durmadan kalktım bir de gittim meyve yedim durdum
İstihâre Namazı!(Namazın Resimli Anlatımı Aşağıdadır)İstihare Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım
NOT: İSTİŞARE YAPTIKTAN SONRA İSTİHARE YAPILIR. YANİ ÖNCE BİR BİLENE, BİR BÜYÜĞE DANIŞILIR.
İstihare hayırlı olanı istemek anlamına gelir. İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.
Evlenmeden önce, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır. Salih, güvenilir kimselerle istişareden sonra, istihare yapmalıdır.
Bir işe başlayacağınız veya bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekât nafile namaz kılıp [aşağıda bildirilen Arapça duayı okuyarak] Eğer bu işim [Mesela şununla evlenmem veya şu evi almam] dünya ve ahiretim için hayırlı ise, bunu bana mübarek eyle. Eğer hakkımda hayırlı değilse, onu benden uzaklaştır ve hayırlı olanı bana kolaylaştır. Beni kazana rıza gösterenlerden eyle, Ya Erhamerrahimin demelidir.
İstihare İle İlgili Bir Kaç Hadis:
(Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir.) [Hakim]
(İstiharede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksi ise, kişinin mutsuz olacağına alamettir.) [Tirmizi]
İstihare eden zarara düşmez. (Buhari)
Allaha istihare, kişinin saadet vesilelerinden biridir. (Buhari)
İstihare Duası:
İstihare Duası
İstihare Duası
Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve eseluke min fadlikel-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve talemu vela âlemu ve ente allâmul-ğuyûb. Allâhumme in kunte talemu enne hâzâl, emre hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte tâlemu enne hâzal-emre şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu vakir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih.
Anlamı: Allâhım, Senden hayır talep ediyorum, zira Sen birsin. Senden hayrı yapmaya kudret talep ediyorum, zira Sen vermeye kadirsin. Rabbim, yüce fazlını talep ediyorum, Sen her şeye kadirsin, ben âcizim. Sen bilirsin, ben câhilim. Sen gaybları bilirsin.
Allâhım, şüphesiz biliyorsun ki, bu iş benim dinim, hayatım ve sonum için hayırlıysa, bunu bana takdir et ve yapmamı kolay kıl. Sonra da onu hakkımda mübarek kıl. Eğer bu iş bana dinim, hayatım ve âkıbetim için zararlıysa, onu benden çevir, beni de ondan çevir. Hayır ne ise, bana onu takdir et, sonra da bana onu sevdir (Buhârî)
Kısaca Kılınışı:
Bu namaz sabah namazının sünneti gibi kılınır. Tek fark; 1 Rekatta zamlı sure olarak Kâfirun Suresi , 2 Rekatta zamlı sure olarak İhlas suresi okunur.
İlk rekatta Fâtiha ve Kâfirun Suresi okunur.
İkinci rekatta sadece Fâtiha ve İhlas suresi okunur.
Oturuşta ise diğer namazlarda olduğu gibi: Ettehiyyâtü , Allâhümme Salli , Allâhümme Barik , Rabbenâ duaları Rabbenââtina ve Rabbenâğfirlî okunur.
Ardından istihare duası yapılır. Tesbih isteğe bağlı olarak yapılır.
Namazı kıldıktan sonra dünya kelamı etmemek, sağ tarafa ve kıbleye doğru yatmak, uymaya çalışırken kalpten Allah Allah demek iyidir.
Bu namazı buradan okuyup, tatbik etmek isteyenlerden bir dileğimiz olacak, Yukarıdaki Peygamber efendimizin yukarıdaki duasını kendi sıkıntısına, problemine uyarlayıp kalbinden okuduktan sonra;3 ihlas ve 1 Fatihayı da başta Peygamberimize, sevdiklerine ve Zamanın Sahibine hediye eylesin. Onların yüzü suyu hürmetine bu aciz kulunun anlayacağı şekilde her şeyi aşikar göstersin, perdeleri aralasın diye Allaha dua etsin. Dua esnasında:
Allah ile konuşur gibi dua etsin,
Etrafını saran melekleri hissetsin,
Dua esnasın da gözlerini kapatsın,
Boynunu büksün,
Allahın aciz bir kulu olduğunu hissetsin.
Birinci defada sonuç alınamazsa üç kere veya yedi defa tekrarlanabilinir.
Sammi olarak yapıldığı takdirde, kalbe doğuş olabilir, istihare sonucu bir ferahlık ve rahatlık olursa o işin hayırlı olacağına, sıkıntı ve darlık olursa olumsuz olacağına işaret edilir. Gündüz yapılacağı gibi, iyice konsantre olunabilmesi için geceleyin yatmadan hemen önce yapılması tavsiye edilir. İstihare için uykuya yatma ve rüya bekleme şartı olmadığıda unutulmasın. Allah bunu samimi olarak isteyenlere bir işaret veya ipucu verir.
O kapısına geleni geri çevirmez. Onun kapısı umutsuzluk kapısı değildir.
BUNLAR SANA YARDIMCI OLACAKTIR CANIM
Yanlış biliyorsun arkadaşım.
10 günden sonrası özre girer ve abdest alınıp ibadet edilebilir.
ben bi ara cok yaptim aliskanlik yapmisti herseye bakiyordum bari bakiyon hayata gecir projeni degilmi oda yok tabi :18:niye yapiyorsam o yaptigim istihare beni hic yaniltmadi sonra baska yaptim bir sitede gorup yapmisdim o gece cok kotu sesler duydum ve beni birileri gidikladi gece gece patladim gulmekden deli gibi:30:cocuklarda korkmus annemize birsey oldu diye :26:en son yaptigimda gormek istedigim seyle hic alakasi olmayan birsey gordum iki tane cok yakindan tanidigim kadinlarin benim istedigim bir seye kavusmamam icin engel cikardiklarini gordum hatta gicik bile olmusdum o iki bayana sonra dedim sacmalama sera senin bu konuyla alakan yok o bayanlar ne alaka konunun icindesonra tamamen vaz gecdim eger yuklu bir yatirim yapmayi dusunursem ilerde kesinlikle yaparim :26:
Canım burda ilginç şeyler okudum sesler falan ya da mecburiyet yokmuş gibi . Hepimizin söylediği farklı olunca kafan daha çok karıştı . Bence kimseye aldırış etme kitap var akıl var ilmihalden oku ve neticeye uyup uymayacağına da kendin karar ver. Belki netice bile göremeyebilirsin o da var ama şu sesi duyarsan bana da söyle
. Dînin batıni tarafıyla daha çok ilgilenirim ben zahiri kısmını herkes işine geldiği gibi güncelliyor . Aslında önce bilgisayarı falan salla şöyle temiz bir havada kahvaltıy çık duşunu al dinlen bir film izle yat uyu senin bu durumuna istihare olmasa da yardım edilecektir.
Merhaba arkadaşım. İstihareye yatmadan önce kafandaki tüm soru işaretlerinden ya da kötü düşüncelerinden uzaklaşmanı öneririm . sadece dilediğin şeyi düşünmelisin. Ben ilk denediğimde çok aşırı stresliydim ve aile içinde çok problem yaşıyordum o ara. duamı etmiştim istihareye yatmıştım ama o stresten kötü düşüncelerimden kurtulamadığım için gece defalarca uyanmıştım ve garip garip şeyler görmüştüm. 2. gün o stresten uzaklaşıp sabah ezanına yakın yatmıştım hatta uyuyakalmadan önce ezan okunuyordu dileğime isteğime odaklanarak uyumuştum apaydınlık bir ortamda idim ve çok huzurla uyanmıştım. İnşallah dilediğin hakkında hayırlı ise olsun canım.
Konuyla alakası yok kusura bakmayın ama elfce profilindeki foto çok hoşuma gitti.Kadının başındakinin özel bir adı var mı?Ben de istiyorum
Bu arada kızlar şükürler olsun dün uyuyabildimAma tabi öyle kesintisiz rahat ve huzurlu bir uyku değildi ... Sürekli uyandım gördüğüm rüyaların etkisinde kaldım ( hoş şu an hiçbirini hatırlamıyorum ) Bir ara eşim yanıma gelmiş bağırıp tokat atıp itmişim Bunu hatırlamıyorum ...
Canım kendi deneyimimi paylaşayım . Eşimle evlenmeden önce istihareye yatmıştım . Eşimi iki dağın arasında tam arkasında güneş doğarken ve yeşil bir çayır gibi bir yerde yürürken görmüştüm . İstiharede hayırlı olup olmayacağına dair bir işaret için rüyaya yapılıyor . Namazını duasını okuyorsun tek başına ve duasından sonra kimseyle konuşmadan yatıyorsun yüzün kıbleye dönük olacak . Gördüğün rüyada yeşil mavi beyaz işin sonu hayırlı demek oluyor . Siyah ve kırmızı da işin sonu hayırlı değil . Bir de istihareye kesin uymak gerekiyor . Yaş rüyanın neticesi kötüyse o işten uzak duracaksın gibi . Bu arada rivayetlere göre 3 -5 gece rüyayaya yapılması gerekiyormuş . Şimdiden hayırlısı olsun ...
Sanırım ruhsal olarak gergin zamanlar geçiriyorsun ya da istediğin bir şey olmadığı için içten içe kırgınlık ve umutsuzluk yaşıyorsun bu yüzden de huzursuzsun. Geceleri yatağa yattığında avucunun içinde 3 ihlas oku üfle ve vücuduna sür bunu 3 kez tekrarla peygamber efendimiz hep yaparmış ( hasta olanlarda yapsın) belki bu şekilde biraz olsun rahat uyursun canım...
BU kısım çok önemli diye biliyorum. O yüzden iyi düşünün.
seccadesiniz namaz kılınır mı:S
seracım bence sen o rüyayı dikkate al ve o kişileeri özden geçir bazen rüyadır deyip geçtiğimiz şeyler hayatımızda bize yol gösterici olabilir ve hiç beklemediğin kişiler hiç bir alakaları ykken bir konuda karşına çıkar şaşar kalırsın.
Bilgi için çok teşekkür ederim
Annem de özre girer dedi ama insanın içi yine de rahat etmiyor :26:
Sizi birileri gıdıklıyor ve siz gülüyor musunuz ? Ben olsan kan revan içinde bağıra çağıra kendimi yerden yere atardım korkudan
bismillahirrahmanirrahim. la tüdrikühül ebsaru ve hüve yedrikül ebsar ve hüvel latifül habir. enam suresi 103. ayetidir..
Yatağına gir sağ tarafına yat kıbleye dönük bir şekilde sadece bu duayı 21 kere okuyup niyet etmen yeterli canım
bu ayeti okudum ve sadece biri adımı söyledi.. akabinde de ben uyandım
şaşırdım açıkçası eve gidince deneyeceğim. çok merak ettim. Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah
Canım uyanmasan sorunun yanıtını alacaktın belki deistersen bir daha dene. Bu arada ses korkunç muydu bazı arkadaşlar çok tereddüt ediyorya ondan sordum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?