• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstihare ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
21 kere okunan ayet hakkında hepimiz aynı sitenin yorumlarına denk geldik galiba. :) Bir arkadaş o okuduğum sitede "3 harfliler rahatsız etti uykumda." diyenlere çok güzel bir cevap vermiş. Şimdi kapattığım için aynen yazamayacağım ama hatırladığım kadarıyla aktarayım. Ayeti yanlış yorumladıklarını söylemiş. Ayette "Gözler O'nu görüp idrak edemez, O ise bütün gözleri idrak eder.O lütuf sahibidir ve her şeyden haberdardır." diyor internetten araştırdığım kadarıyla. Yani Allah'ın her şeyden haberdar olduğunu söylüyor. Bundan bize nasıl bir zarar gelebilir? Biz de Rabbim her şeyden haberdar olduğu için O'ndan yardım istemiyor muyuz zaten? İçiniz rahat olsun. :) Ben şu duayı mesaj olarak kaydedeyim de gidip abdest alıp yatayım. :) İyi geceler hanımlar, yarın bir haber alırsam buraya yazarım zaten. :10:

yarın haberini sabırsızlıkla bekliyorum lütfen paylaşmayı unutma iyi geceler :16:

Aaa hala neden uyumuyorsun hadi bakiyim koş koş koş yatağa :) hiçbir şeyi dert etme canım benim derdi veren Allah dermanını da verir. Bir kapı kapanırse daha iyisi açılır hiç üzülme hiç düşünme. Temizlendikten sonra yap istihareni Allah sana yol gösterecektir inanıyorum ben. Ama önce yatağa gidip uyuyup kendine iyi bakıyorsun hadi marş marş :20::29:

Uyuyamıyorum :14: şaka gibi ... Uykusuzlukla lanetlenmiş gibiyim sonum insomnia olmasa bari :53:

Bari burda gözlerim yorulsun da inşallah biraz olsun uykum gelir ... uyumak için de dua var mı acaba :)

bi ara bende tam 2 gün 3 gece uyumamıştım nette saf saf takılmıştım ama bir uyudum varya of arkadaşım beni öldü sanmış o derece haha :D kız git yat vücudunun dengesini bozma hadiii :10:

Uyuyamıyorum :14: şaka gibi ... Uykusuzlukla lanetlenmiş gibiyim sonum insomnia olmasa bari :53:

Bari burda gözlerim yorulsun da inşallah biraz olsun uykum gelir ... uyumak için de dua var mı acaba :)

Canım ben uyuyamayınca aklıma gelen duaları okuyorum salavat getiriyorum falan. Sonra cübbeli Ahmet Hoca'nın bir videosuna rastlamıştım ( pek sevmem kendisini ama )
Uyuyamayanlar dua okusunlar şeytan bakıyorki adamnın sevapları artıyor, dua okuyanı hemen uyutuyor demişti :1: Olabilir valla :9:

Canım ben uyuyamayınca aklıma gelen duaları okuyorum salavat getiriyorum falan. Sonra cübbeli Ahmet Hoca'nın bir videosuna rastlamıştım ( pek sevmem kendisini ama )
Uyuyamayanlar dua okusunlar şeytan bakıyorki adamnın sevapları artıyor, dua okuyanı hemen uyutuyor demişti :1: Olabilir valla :9:

Çok komik o adam ya :52: mantıklı ama olabilir :55:

takipteyim.. biraz ürktüm bende açıkçası ama denicem gibi. sonuçları merakla bekliyorum :)

soru: bazı kaynaklarda "internet ortamında" enam suresinin 103.ayetinin 21 defa okunduğu takdirde istihare görülebileceği bir varlığın kulağınıza cevabı 3 kez tekrarlayacağı söyleniyor..cevap alanlarda var fakat gördükleri karşısında çok korkutulanlar da veya korkanlar diyelim biz bunlara ...sorum şu okuduğumuz ayet de olsa bu bir büyüsel işlem gibi olur mu ya da istenmeyen varlıkları da çağırabilir mi? cevap yazarsanız çok memnun olurum hocam......saygı ve hürmetle...

cevap:Kuran ı kerimin hiç bir ayeti büyü etkisi yapmaz.ancak, abdest namaz olmadan sadece faydalanmak ve çıkar amaçlı olarak ayetleri okurlarsa kuran ın manevi bedeni o kişilere korku verebilir.. istenmeyen varlıklar kuran ayetleri ile çağrılamaz çünkü; o varlıklar kuran okunan yerde duramazlar

Alıntıdır...

Kimse bana cevap vermemis. :(
Bahsettiginiz uygulamayi goremedim gecmis sayfalara bakmakta sknti cektigim icin ama korkutulmak istemiyorsaniz felak nas okuyun hanimlar.

şu sıralar buna o kadar ıhtıyacım var ki anlatamam.ama ne zaman böyle bişey yapsam uyuyamıyorum ruyada göremıyorum.kalbimize gelen his te oluyormus diye duymustum ne derece dogru bılmıyorum .ıstıhareyı yaptıktan sonrakı his.ıyı seyler dusunuosan o an hayırlı düşünmüyosan hayırsız gibi.birde bu duayı okuduktan sonra mesela cok ıstedıgımız birinle evlenmek için yapıcaz sonucta onnu ıstıyoruz hayırlısı olsun dıye beynımız otomatıkmen beyaz yesıl mavı renklerıne yönelmezmı buda ruyayı etkılemezmı.belkı o kısı hayırsız.ama beynımız ıstedıgı ıcın hayırlıymıs gibi düşünüp renklerde karısıklık olamazmı benım bu cok kafama takılıyo.bence baskasına yaptırmak daha dogru olabılr.

Canım gir banyoya bir güzel boy abdestini al. Sonra ister namaz kıl ister kılma hiç farketmez. Yatağına yat kıbleye dönük bir şekilde ve sağ tarafına yat. şu duayı 21 kere oku ve niyetini et. Sonra hiç bir dua okumadan uyu.

bismillahirrahmanirrahim. la tüdrikühül ebsaru ve hüve yedrikül ebsar ve hüvel latifül habir. enam suresi 103. ayetidir..

Bahsettiginiz uygulamayi goremedim gecmis sayfalara bakmakta sknti cektigim icin ama korkutulmak istemiyorsaniz felak nas okuyun hanimlar.

canım bahsedilen istihare bu...

'' yalnız bu istihareyi yapacağınız vakit ne ayetel kürsi nede felak ve nas sürelerini okumayın bunları okuyunca ağırlık oluyor ve birşeyde görmezseniz zaten bu ayetin görevli meleği size niyetinizi söylüyor kendini göstermiyor seste sanki birisi size hopörlörden söylüyormuş gibi geliyor seste çok yumusak bir şekilde söyleniyor ''

alıntıdır ...

Tesekkur ederim:) Denerim belki bir gun. Yada arastiririm bilen birilerinden.
Ama bunlari okudugunuz site est. diye baslayan siteyse orda cok abuk sabuk yorum yapan var. Hoparlorden gelircesine ses falan cok abuk geldi bana kusura bakmayin:) Bence yine uydurmus birileri. Ki zaten yok gorevli melek geldi yok isaret verdi, bu tarz seyler yasayan insanlar cok paylasmaz bunlari. Paylassa bile korkutuldugunu ilan etmez kimse, bulasmak istemez.
Bence korkmayin hicbir sey olmaz diyecegim ama bunca okudugunuz seyin uzerine kuvvetli ihtimal korkacaksiniz bilincaltiniz sayesinde. :)

ben iki kere istihareye yatmıştım biri olumlu,biri olumsuz çıkmıştı
artık zaman istihare zamanı değil, istişare zamanı deniyor...

Selam canım yazılanları okumadım senin yazdığın birkaç şey için yorum yapacağım.
Öncelikle uykusuzluk çekmek çok zordur Allah yardımcın olsun.

İSTİHARE hakkında şunları aktarmak istiyorum.

Öncelikle İstihareyi kişi kendisi yapar. İstihareden önce de, güvenli ve bilgili kişilerle İSTİŞARE etmiş olmak gerekir. İstiharenin boyutu yön vermesi olarak alınmalıdır. Ayet gibi görülmesi doğru olmaz.

İstihare, uyku ile ilgili değildir. Maalesef, sanki istihare için illa uykuda olmak gerekir gibi bir anlayış yayılmıştır. Bu doğru değildir. Siz, hangi konu için istihare yaptı iseniz o konunun şu anda zihninizde ne durumda olduğuna bakın; eğer olumlu görülüyorsa istihareniz olumludur. Aksi ise sonucu olumsuz kabul ediniz.

İSTİHARE önemli Sünnet’lerden biridir. Şu şekilde yapılır ve uygulanır.

a- İstihare, farz ve haram olmayan işler için yapılır. Yani bir işin yapılması ne farz ne de haram diye hükmü yoksa, mübah bir iş ise onu yapıp yapmamak konusunda istihare yapılır. Mesela, kendisine hac farz olan bir
Müslüman, hacca gideyim mi diye istihare yapamaz. Ya da dükkanını bankaya kiraya vermek için istihare yapamaz. Evleneceği bir erkeğin veya bayanın uygun olup olmadığını tespit için istihare yapabilir ve bu Sünnet’tir.

b- İstihare’nin Sünnet’lerden bir Sünnet olması şu demektir: İstihareyi yapan Müslüman Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem efendimize uymasından dolayı ecir kazanır. Ayrıca da yapacağı işin kendisi için hayırlı olup
olmadığı konusunda kalbine manevi bir işaret gelmiş olacağından huzurlu bir iş yapar.

c- Önce, yapılması düşünülen işle ilgili maddi araştırma yapılır. İstişare özellikle uygulanır. İstişare, bir işi o işin ehli ile görüşmek, fikirlerini öğrenmektir. Mesela evlenecek olan birinin İSTİŞARE etmesi, evlenilmesi düşünülen kişiyi tanıyanlarla görüşmesi, onunla ilgili elde ettiği bilgilerle kendisini ölçmesi ve yaşı, düşüncesi olgun olanlarla fikir alışverişinde bulunmasıdır.

d- Maddi hazırlık bittikten sonra istihareye geçilebilir. Bunun için de şöyle bir uygulama yapılır. Abdest alınıp iki rekât namaz kılınır. Mümkünse bu namaz, zihnin rahat edeceği yatma öncesi olsa daha iyi olur. Namazdan sonra dua yapılır. Bu duanın hadislerde geçen orijinal şekli olsa mükemmel olur. Onu bulamayan ise, ‘Allah’ım ben filan işi yapmak istiyorum. Bu benim için hayırlı ise kalbime onu yerleştir. Değilse beni ondan uzak tut.’ şeklinde dua eder.
Mümkünse başka bildiği duaları da ekler. Bundan sonra yapılacak bir şey yoktur. İki üç gün bekler. Aradan geçen üç günden sonra, o yapmayı istediği iş, onun kalbinde daha sempatik hale gelmiş ise istiharenin sonucu olumludur. Aksi olmuşsa yani, o işten soğumuş ise sonuç olumsuz demektir. Hiç bir sonuca ulaşamamış ise, aynı şekilde istihare iki üç kere daha tekrarlanabilir.

e- İstihareyi herkes kendisi yapar. Özel bir istihareci kiralamak Sünnet’te yoktur.

f- İstihare için rüya görmek de yoktur. Rüya gerekli değildir. Eğer gördüğü bir rüya, kalbinin ona ısınmasına veya soğumasına neden olmuşsa o rüya o zaman istiharenin sonucu olmuş demektir.

SEVGİLER

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X