İstenmeyen gelinler buraya :)

sekerlifindik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013
126
56
Merhabalar arkadaslar... Açıkçası çok bunaldım, sıkıldım. 25 yaşındayım üniversite dahil 7 yıldır tek yasıyorum. Kendi sorumluluklarını yerine getiren biriyim. 2 sene önce bir ilişkim oldu annesi saç rengimi, dövmelerimi, kılık kıyafetimi beğenmiyordu, erkek arkadasım sorun etmiyordu ama ben bu durumu biraz fazla büyütüp aileleri birbirleriyle tanıştırmadan bir hafta önce kötü bir şekilde ayrılmıştım. Çünkü benim ailemde böyle ithamlar asla birine yöneltilmediği için başkasının annesinin yapmasını kaldıramadım. Bir süredir yeni bir ilişkim var, çok anlayışlı ve gerçekten beni mutlu ediyor. Evlenmek istediğini belirtip ilişkimizi ailesine anlattı ve yine kıyametler koptu :) annesi resmimi görünce yaygarayı basmış. Kaldı ki erkek arkadasım en kapalı resimlerimi göstermiş kadıncağız daha dövmelerimi bile görmedi öyle çok dövmem de yok halbuki göğsümde ve bileğimde! Bana bu meseleler gerçekten ilginç geliyor yani benim de yengem var nişan döneminde bile istedikleri aşırı absürt seyleri ailem sorgulamadan yaptı (ki o dönem burada konu açıp bu durumu benim sorgulamam yanlış mı demiştim) bir kez olsun ne ailesini ne onu rencide etmediler. Resmen el üstünde tutuyorlar öyle ki yengem bile bunu dile getiriyor. Benim arabam var, ev eşyalarım tam, 3 yıldır öğretmenim, borcum harcım Yok, onlardan hiç bir şey istemediğimi/ istemeyeceğimi ailemin de talep etmeyeceğini erkek arkadaşıma belirtmiştim. Karakterimi, hayata bakışımı, çocuklarla olan iletişimimi çok sevdiğini de erkek arkadasım sürekli söylüyor. Alt tarafı saçlarım platin, biraz dar giyiniyorum, biraz da dekolte. Ki oğlu bundan rahatsız olmuyor... Yani daha tanımadan jean ve normal tshirtlü fotoma bile aşırı açık asla olmaz bu asla kapanmaz demek nedir yahu? Yani anlıyorum benim ailem de dindar namazında niyazında ama hayat benim, ben yasıyorum, herkes kendi hesabını verecek bunun farkındalar. Ki sevgilim ciddi ciddi takma annemi ben zaten kapalı eş istemiyorum yapamam diyor. Ama tabi ki bunu annesine demiyor beyfendi, topu bana atıyor. O da 10 senedir tek yasıyor sadece yazları ailesinin yanına uğruyormuş ama fikirlerini baya bi umursuyor öyle ki ailesi onu namazında niyazında sanıyormuş keşke olsa ama uzaktan yakından alakası YOK :) yakında tanışmaya götürmek istiyor...Gerçekten içim çok huzursuz daha önce de aynı durum basıma geldi ve olay çok üzücü bir şekilde noktalandı. 2 yıl boyunca hayatıma ciddi olarak kimseyi almaya cesaret edemedim. Bir şeyler hissetmeye başladığım an kaçtım. Şimdi tekrar aynı durumun içine düştüm. Benim ailem de bayılarak almayacak ama asla bu eksileri dile getirip de saygısızlık yapmazlar kaldı ki bana bile söylemezler. İyi düşün karar ver derler hepsi bu... Sevgilim henüz şark görevine bile baslamadı (emniyet personeli) toplamda 6 yıl gibi bir süre Doğu Görevi var ki kendisi 30 yaşında. Bi nişanlılık atlatmış kız Alevi diye ( nefret ediyorum bu aptalca ayrımcılığı yapanlardan) annesi istememiş olaylar yaşanmış ayrılmışlar. Sonra da asla evlilik düşünmemiş baya soğumuş... Yakın arkadaşlarım genelde 30 yas ve üzeri hepsi de bu olay için asla çekme o kim oluyor da öyle diyor, ya Hakkari’ye tayini çıkarsa ne yapacaksın sen mis gibi güzel yere tayinin çıktı (ben 3 senede şark görevimi bitirdim batıya tayin oldum) başkasını bul gibi şeyler söylüyorlar :KK43: gerçekten yaşadığım şehrin önemi Yok yaşarım da orda. Üstelik bu sefer birini sevmişken başka biri yüzünden bırakmak istemiyorum. Ama bu tür bir olayla karşılaşıp nasıl aştığını anlatan birilerinden tavsiyeye ihtiyacım var. Kendinize çok iyi bakın cici günler ❤️

sabrın ve yüreğin çoksa ayrılma , çünkü erkek arkadasında sana bunları yansıtacak birine benziyor ,
Ya gerçekten çok rahat biri hiç bir şeyi takmaz. Biraz üzüleyim hemen gönlümü alır. Hatta kızıp ağzıma geleni söylediğim zamanlarda bile alttan alır ama ailesine karşı da böyle :)

Mezhep sorunundan ailem eşimi, eşimin ailesi de beni istemiyordu. Vazgecmedik. Kültür farkı da var öyle aman aman anlaşamıyoruz ama benden beterlerini görünce burada ,ben gayet iyiyim diyorum.
Ben açık giyiniyordum başta bir iki kere ima ettiler açık açık sen böyle giyiniyorsun demediler. yine de hemen ben böyleyim degisemem dedim ve giyimimi degistirmedim.. küçük örnekler bunlar zaten uzak oturursunuz görevden sonra.
Ha şu var evlendikten sonra eşinizle 3 yıl herhangi bir şehire gitmek sizi dusundurmemeli , şahsi fikrim eşim nereye gidelim derse giderim . Sonuçta onun için mecburi, bu sebeple yanına olurum .

Birde doğu görevi 3 yıl zorunlu .sonraki senelerde de 2 yıl daha yapmanız gerekli değil mi yanlış mı biliyorum .Yani 5 yıl olmali toplam ... eğer öyleyse sizde kalan 2 yılı yapın

Ya gerçekten çok rahat biri hiç bir şeyi takmaz. Biraz üzüleyim hemen gönlümü alır. Hatta kızıp ağzıma geleni söylediğim zamanlarda bile alttan alır ama ailesine karşı da böyle :)
konu aileyse sevgilini nişanlını eşini kırk yıllık kocanı bile tanıyamazsın
kayıtsız şartsız sen haksızsın

evlenmeden önce sen ne dersen o , evlendıkten sonra ailem ne derse o

Mezhep sorunundan ailem eşimi, eşimin ailesi de beni istemiyordu. Vazgecmedik. Kültür farkı da var öyle aman aman anlaşamıyoruz ama benden beterlerini görünce burada ,ben gayet iyiyim diyorum.
Ben açık giyiniyordum başta bir iki kere ima ettiler açık açık sen böyle giyiniyorsun demediler. yine de hemen ben böyleyim degisemem dedim ve giyimimi degistirmedim.. küçük örnekler bunlar zaten uzak oturursunuz görevden sonra.
Ha şu var evlendikten sonra eşinizle 3 yıl herhangi bir şehire gitmek sizi dusundurmemeli , şahsi fikrim eşim nereye gidelim derse giderim . Sonuçta onun için mecburi, bu sebeple yanına olurum .

Birde doğu görevi 3 yıl zorunlu .sonraki senelerde de 2 yıl daha yapmanız gerekli değil mi yanlış mı biliyorum .Yani 5 yıl olmali toplam ... eğer öyleyse sizde kalan 2 yılı yapın
Ben öğretmenim benim 3 sene idi tamamladım. Eşim de kadrolu öğretmen (sözleşmelide sayılmıyor) olursa ancak tabii olabilir bana ki kendisi emniyette komiser yrd yani milli eğitim personeli değil. Sadece eş durumu ile 1 kez yanıma gelme hakkı var ama mutlaka zorunlu görevini yapmak zorunda.Doğu hizmeti de onlarda 2 tane var 1. Doğu ve 2. Doğu diye. Atandığın şehire göre de değişiyor süresi. Ayrıca benim zorunlu görevimi tamamlamış olmam onu etkilemiyor. Bizim mezhep problemimiz olmamasına rağmen bu kadar kültürel farklılık olacağını tahmin edemiyordum.

X