• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstenmeyen gebelik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Niynoo

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2014
11
0
286
35
Merhaba herkese kızlar. 35 yaşındayım, 1 evlilik yaşadım, 2 yıl önce boşandım. Geçen seneden beri tanıdığım birisi vardı, 2 aydır onunla yakınlaştık ve bu sabah test yaptım pozitif çıktı.
Asıl sormak istediğim kürtaj yaptıramam, geçici görevlendirme ile doğuda çok küçük bir ilçeye geldim. Hemen duyulur :( kürtaj dışında bir yöntem var mı, Allah aşkına yardım edin kimseye de anlatamıyorum ben kafayı yiycem

Hayır kürtaj dışındaki önerilecek hiçbir yöntem sağlıklı değildir. Tehlikelidir. Kendinize bunu yapmayın. Bi kaç gün yıllık izin falan alamaz mısınız? Zaten gün içinde olup biten ardına vücudun bile direk normal adet döngüsüne döndüğü bi süreç.

Maddi sıkıntım yok ama o kadar küçük bir yer ki özel klinik falan da yok burada. Şehir merkezine gideceğim sanırım.
En acısı da 35 yıldır istediğim, hayal ettiğim bir şeye bu şekilde sahip olmam.
Kendimi hem rezil hem suçlu hem vicdansız kötü olan ne varsa öyle hissediyorum

Keşke düzgünce korunsaymışsınız.
Kürtaj dışında başka bir yol yok, yakın şehirlerden doktor araştıracaksınız duyulur diyorsanız.
35 yaşındasınız, lütfen yetişkin gibi davranıp eylemlerinizin sonuçlarıyla akılcı bir şekilde yüzleşin. İyi bir doktor bulmakla işe başlayın.

Merhaba herkese kızlar. 35 yaşındayım, 1 evlilik yaşadım, 2 yıl önce boşandım. Geçen seneden beri tanıdığım birisi vardı, 2 aydır onunla yakınlaştık ve bu sabah test yaptım pozitif çıktı.
Asıl sormak istediğim kürtaj yaptıramam, geçici görevlendirme ile doğuda çok küçük bir ilçeye geldim. Hemen duyulur :( kürtaj dışında bir yöntem var mı, Allah aşkına yardım edin kimseye de anlatamıyorum ben kafayı yiycem
Başka şehirde kürtaj olun. Canınızı tehlikeye atacak şeyler yapmayın.

Korunduk. Evliyken o kadar çok yumurtalığın var ki yumurta çatlatma ilacı kullanmadan hamile kalman imkansız demişti doktor. Bu tanıya vec korunmaya rağmen nasıl oldu ben de bilmiyorum.

Keşke düzgünce korunsaymışsınız.
Kürtaj dışında başka bir yol yok, yakın şehirlerden doktor araştıracaksınız duyulur diyorsanız.
35 yaşındasınız, lütfen yetişkin gibi davranıp eylemlerinizin sonuçlarıyla akılcı bir şekilde yüzleşin. İyi bir doktor bulmakla işe başlayın.

Korunduk. Evliyken o kadar çok yumurtalığın var ki yumurta çatlatma ilacı kullanmadan hamile kalman imkansız demişti doktor. Bu tanıya vec korunmaya rağmen nasıl oldu ben de bilmiyorum.
Artık olan olmuş. Sakın ha Nuh Nebi'den kalma saçma sapan şeyleri evde denemeye falan kalkmayın. Cidden ölebilirsiniz.
Düzgün bir hastanede iyi bir doktora emanet edeceksiniz, tek çıkar yol bu.
Kan testiyle emin olmak lazım tabi, hiç gebe kalmadım, süreci bilen arkadaşlar daha iyi yardım ederler size. Süreci öğrenin buradaki arkadaşlardan, yasal sınır geçmeden harekete geçin.

Niye yaptiramazsin ki doğuda kendi kliniği olan doktordan çok ne var ? Ayrıca sen oralarda hiç gizli saklı ilişki yaşayıp kürtaj olan zar diktiren olmadığını mı sanıyorsun ? Muayene olmuş gibi git gel. Teneke mi baglayacaksiniz arabaya ?

Cumartesi çoğu özel klinik açık zaten. Yakın şehirlerden birine gidin yaptırın, olsun olsun beklediniz yaptırdınız çıktınız 1 saat sürüyor. İyi bir doktora gerçekten çok basit bir islem.
Yine de çok istediğim bir şeydi çocuk diyorsanız, yaşınız ve sağlık durumunuzu da düşünüp doğurmak isterseniz onu da bi düşünün.

Ne kadar süredir hamilesin? Kürtaj dışında sağlıklı yöntem yok. Uzman birine gitmelisin. Sağlığını tehlikeye atma. Millet duyar diye korkmak yerine, bence karnın büyüdüğünde, kocaman olduğunda, tek başına bebeğe bakmak zorunda kaldığında endişe etmelisin. Zaten gören anlayacak bir şekilde hamile olduğunu. Mesleğin nedir ?

Evlilik deneyiminiz de varmış. Peki korundunuz mu o an?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back