Bu devirde bu kafa.
Ev ortamını bilemem ama söylemek istediğim tek şey var. Naparsan yap ama lütfen kendini yakma.
Anneler daha yumuşak olur,onu ikna etmeye çalış yine de.
Okul durumun nedir?
Açık öğretim okuyorum. Ben de ailemin bu kafasından bunaldım, evden kaçarım ama istemiyorum bile dedim. İçim dışıma çıktı annemle fena kavgaya tutuştum. Babamdan nefret edecek noktadayım yemin ediyorum.
Babanla ilgili diğer konunu da okudum. Bi an önce okulunu bitirip bi işe girmeye bak, ekonomik özgürlüğün elinde olsun kimse zorlayamaz o zaman.
Köprüleri yakma hemen ama sakın taviz verme.
Evlilik anne baba istedi diye hatır gönül işiyle yapılacak bi şey değil. Yaşın da küçük zaten.
öyle ama seçenek yok önümde, eminim o çocuklardan birini karşıma getirip zorla saçma bir görüşmenin ortasında bulacağım kendimi ben.
Çocuğa söyle istemiyorum diye. Zaten bi senedir kendi birini bulamamis ailesinin buldugu kizi mi bekliyo. Bu da tuhaf geldi bana.
Çocuk istemediğini anlarsa belki o ailesinin vazgeçmesini sağlar.
İşin o tarafını yazmamıştım ama ben bu çocukla daha önce onun bir girişimi sonucu faceden konuşup, istemediğimi söyledim. Bu geçen sene oldu.
Ama gel gör ki, bu sene babamın karşısına kendisi çıkıp bile hala ısrar ettiğini söylemiş. Böyle aptal biriyle ne işim olabilir ki?
Ben şok. Hangi zamanda nerede yaşıyorlarda böyle bi baskı altındasın sen..
Ne desem bilemedim.
Öncelikle şunu unutma. Kimse sana asla ama asla zorla bi şey yaptıramaz.
Restini çek ve ilerleyeceğin yolu söyle onlara. Bu hayatın sana ait olduğunuda söyle.
Şiddet var mı bilmiyorum ama göstermeye kalkarlarsada şikayette bulun. En kötü ihtimalle seni bu evde istemiyoruz derler.. Ben olsaydım senin yerinde o noktaya gelirsek kendi hayatımı kurardım.. Aynı yaştayız çünkü. Bunu düşünerek söylüyorum ki yapabilirsin. Evlenecek kadar büyüdüysen (!) kendi hayatını ailenden uzak kurabilecek kadarda büyümüşsün demektir.
Nereye kacicaksiniz acaba ? Aklinizdan bile gecirmeyin boyle bir ihtimali kucuk bir yerde yasiyormussunuz isminizi karalamayin..bu seferde dedikodulardan bunalirsiniz.. Teyz3 .amca .dede vs .. Ailede soz sahibi bir buyuk yokmu ona anlatin derdinizi belki vazgecirir ailenizi .. Buda olmuyorsa babaniz ne kadar sert olursa olsun size kiyamaz guzelce anlatirsiniz..mutlaka hatasini anlar.. Kacarsan Muge ANli bulur haberin olsun :)
Seni zorla tutabilir mi ? İstesen çıkıp gidebilirsin. Tutamaz yani. Hiç bi şey yapamaz. Öyle bi hakka sahip değil reşit kızı üzerinde.Öyle bir imkanım olsa, emin ol bu evden ben geçen sene ayrılmış, kendi hayatımı yaşıyor olurdum. Babamın kafası ortada, beni bu evden sence kendi hayatımı yaşayabileceğimi düşünüp yollar mı? Evlen diyor ya evlen.. Çok canım sıkkın, sinirlerim bozuk
Adamlara söyle mal ve gurursuz değillerse anlarlar heralde, istemiyorum evlenmeyi de, hayatı size zi dan ederim ısrar ederseniz de,öyle hayat mı olur
Kuran kursu dediğinize göre muhafazakar bir aileniz olduğu belli,Kuran'ı okumuşlar ki senin de öğrenmeni istiyorlar.Demem o ki; Kuran'da, kızlarınızı istemediği birine vermek uygundur yazmadığını biliyorum.Onlar daha iyi biliyordur.Allah Kuran aşkına yapmamalarını söyleyin, onların damarından girin.Daha yaşınız da 21.Aceleleri nedir ki?Her şeyden önce GÜNAH bu yaptıkları.
İlkokulda bi arkadaşım bu kaderi yaşadı, 11 yaşındaydık yaa,bir gün evlerine gittim tv bile yoktu, perdeler çekili ev mağara gibi, annesi beni dahi iyi bi sorguladı annemi babamı iman durumumuzu, sorduğu birçok şeyi anlamadım bile, odada yalnız oturmamıza izin vermedi, ilkokuldan sonra kuran kursuna gitmiş sonrada 15inde evlendi şu an 4 çocuğu var, annem gibi durur yan yana gelse
Demem o ki bunun kuran okumakla ilgisi yok, bu insanlar fanatik, her inancın fanatikleri olur bunlar da öyle, böylesini matah zannediyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?