• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstemediğim bir şeye zorlanıyorum, ne yapacağım?

Vilamila

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
156
54
103
Öncelikle isteyen ve boş vakti olan varsa bir önceki konumu okuyabilir. Babamın nasıl biri olduğunu az çok anlayacaksınız orada.

Dün akşam işten eve geldiğimde annemden hiç ummadığım bir tepki aldım ve kavga ettik. 21 yaşındayım henüz ve çalışıyorum, kendi iş yerimizde. Her neyse akşam eve bir geldim annemle hararetli bir kavgaya tutuştuk. Konuya geçiyorum...

Babama ısrarla görücüye gelmek isteyen iki farklı aile var. düşünün bir yıl oldu hala ısrarla babama gelelim-gidelim tarzı şeyler söylüyorlar.(küçük bir yerde yaşıyorum) Babam da bunlara demiş ki, yılbaşına kadar size net bir cevap vericem demiş. Annem de dedi ki, baban artık böyle olmaz, birinden birini seçsin kabul etsin gelsinler demiş. Ama seçme hakkı yok yani istemiyorum demek yok ikisinden birini kabul edecekmişim. Ya ben evlenmek istemiyorum, üstelik iki çocuğu da gördüm az buçuk tanıyorum birini, ikisi de kafamda beliren adamla örtüşmüyor. Resmen zorla beni görüştürmek istiyorlar! Şuan bile sinirden ağlayacak noktaya geldim. Sinirden 2 saat annemle kavgaya tutuştum dün akşam.

Ve diğer seçenek de, yatılı bir kuran kursuna vereceklermiş, oradaki hocalar bana uygun birini bulurmuş!

Yemin ediyorum hayatı evliliğe indekslemiş bir ailem var! Hatta pardon sülalem var. Hepsi beni evlendirme derdinde ve ben öyle çok bunaldım ki; dedim beni o kursa verirseniz bir daha bu eve falan gelmem. Ararsanız sorarsanız bulamazsınız beni! dedim. Ama babamı biliyorum ben, otoriter biri ve ona atarlanma ihtimalim sıfır neredeyse!!! (önceki konuyu okursanız anlarsınız)

Ben bu seçeneklerden hiçbirini istemiyorum! bana fikir soran biri yok ve ben cidden çıkmazın ortasındayım. Kendimi yetim gibi hissettim, ne annem ne babam sen ne istiyorsun diyor. Hatta annem sana kalsa hiç evlenmicen, birini kabul et mutlu ol diyor!!!!! Bir de lütfedip yılbaşına kadar süre verdiler bana! İnanın anlatırken bile deliriyorum!

Ne yapacağım ben :(

Bu devirde bu kafa.
Ev ortamını bilemem ama söylemek istediğim tek şey var. Naparsan yap ama lütfen kendini yakma.

Anneler daha yumuşak olur,onu ikna etmeye çalış yine de.
Okul durumun nedir?

Bu devirde bu kafa.
Ev ortamını bilemem ama söylemek istediğim tek şey var. Naparsan yap ama lütfen kendini yakma.

Anneler daha yumuşak olur,onu ikna etmeye çalış yine de.
Okul durumun nedir?

Açık öğretim okuyorum. Ben de ailemin bu kafasından bunaldım, evden kaçarım ama istemiyorum bile dedim. İçim dışıma çıktı annemle fena kavgaya tutuştum. Babamdan nefret edecek noktadayım yemin ediyorum.

Açık öğretim okuyorum. Ben de ailemin bu kafasından bunaldım, evden kaçarım ama istemiyorum bile dedim. İçim dışıma çıktı annemle fena kavgaya tutuştum. Babamdan nefret edecek noktadayım yemin ediyorum.

Babanla ilgili diğer konunu da okudum. Bi an önce okulunu bitirip bi işe girmeye bak, ekonomik özgürlüğün elinde olsun kimse zorlayamaz o zaman.
Köprüleri yakma hemen ama sakın taviz verme.
Evlilik anne baba istedi diye hatır gönül işiyle yapılacak bi şey değil. Yaşın da küçük zaten.

Babanla ilgili diğer konunu da okudum. Bi an önce okulunu bitirip bi işe girmeye bak, ekonomik özgürlüğün elinde olsun kimse zorlayamaz o zaman.
Köprüleri yakma hemen ama sakın taviz verme.
Evlilik anne baba istedi diye hatır gönül işiyle yapılacak bi şey değil. Yaşın da küçük zaten.

öyle ama seçenek yok önümde, eminim o çocuklardan birini karşıma getirip zorla saçma bir görüşmenin ortasında bulacağım kendimi ben.

öyle ama seçenek yok önümde, eminim o çocuklardan birini karşıma getirip zorla saçma bir görüşmenin ortasında bulacağım kendimi ben.

Çocuğa söyle istemiyorum diye. Zaten bi senedir kendi birini bulamamis ailesinin buldugu kizi mi bekliyo. Bu da tuhaf geldi bana.
Çocuk istemediğini anlarsa belki o ailesinin vazgeçmesini sağlar.

Çocuğa söyle istemiyorum diye. Zaten bi senedir kendi birini bulamamis ailesinin buldugu kizi mi bekliyo. Bu da tuhaf geldi bana.
Çocuk istemediğini anlarsa belki o ailesinin vazgeçmesini sağlar.

İşin o tarafını yazmamıştım ama ben bu çocukla daha önce onun bir girişimi sonucu faceden konuşup, istemediğimi söyledim. Bu geçen sene oldu.

Ama gel gör ki, bu sene babamın karşısına kendisi çıkıp bile hala ısrar ettiğini söylemiş. Böyle aptal biriyle ne işim olabilir ki?

İşin o tarafını yazmamıştım ama ben bu çocukla daha önce onun bir girişimi sonucu faceden konuşup, istemediğimi söyledim. Bu geçen sene oldu.

Ama gel gör ki, bu sene babamın karşısına kendisi çıkıp bile hala ısrar ettiğini söylemiş. Böyle aptal biriyle ne işim olabilir ki?

Bu daha itici. Bunlar evlenmeye değil "kız almaya" çalışan tipler.
Sen umrunda değilsin,baban verecek alıp götürecek aklınca. Ne yap ne et ama sakın sakın.

Ben şok. Hangi zamanda nerede yaşıyorlarda böyle bi baskı altındasın sen..
Ne desem bilemedim.
Öncelikle şunu unutma. Kimse sana asla ama asla zorla bi şey yaptıramaz.
Restini çek ve ilerleyeceğin yolu söyle onlara. Bu hayatın sana ait olduğunuda söyle.
Şiddet var mı bilmiyorum ama göstermeye kalkarlarsada şikayette bulun. En kötü ihtimalle seni bu evde istemiyoruz derler.. Ben olsaydım senin yerinde o noktaya gelirsek kendi hayatımı kurardım.. Aynı yaştayız çünkü. Bunu düşünerek söylüyorum ki yapabilirsin. Evlenecek kadar büyüdüysen (!) kendi hayatını ailenden uzak kurabilecek kadarda büyümüşsün demektir.

Nereye kacicaksiniz acaba ? Aklinizdan bile gecirmeyin boyle bir ihtimali kucuk bir yerde yasiyormussunuz isminizi karalamayin..bu seferde dedikodulardan bunalirsiniz.. Teyz3 .amca .dede vs .. Ailede soz sahibi bir buyuk yokmu ona anlatin derdinizi belki vazgecirir ailenizi .. Buda olmuyorsa babaniz ne kadar sert olursa olsun size kiyamaz guzelce anlatirsiniz..mutlaka hatasini anlar.. Kacarsan Muge ANli bulur haberin olsun :)

Kuran kursu dediğinize göre muhafazakar bir aileniz olduğu belli,Kuran'ı okumuşlar ki senin de öğrenmeni istiyorlar.Demem o ki; Kuran'da, kızlarınızı istemediği birine vermek uygundur yazmadığını biliyorum.Onlar daha iyi biliyordur.Allah Kuran aşkına yapmamalarını söyleyin, onların damarından girin.Daha yaşınız da 21.Aceleleri nedir ki?Her şeyden önce GÜNAH bu yaptıkları.

Ben şok. Hangi zamanda nerede yaşıyorlarda böyle bi baskı altındasın sen..
Ne desem bilemedim.
Öncelikle şunu unutma. Kimse sana asla ama asla zorla bi şey yaptıramaz.
Restini çek ve ilerleyeceğin yolu söyle onlara. Bu hayatın sana ait olduğunuda söyle.
Şiddet var mı bilmiyorum ama göstermeye kalkarlarsada şikayette bulun. En kötü ihtimalle seni bu evde istemiyoruz derler.. Ben olsaydım senin yerinde o noktaya gelirsek kendi hayatımı kurardım.. Aynı yaştayız çünkü. Bunu düşünerek söylüyorum ki yapabilirsin. Evlenecek kadar büyüdüysen (!) kendi hayatını ailenden uzak kurabilecek kadarda büyümüşsün demektir.

Öyle bir imkanım olsa, emin ol bu evden ben geçen sene ayrılmış, kendi hayatımı yaşıyor olurdum. Babamın kafası ortada, beni bu evden sence kendi hayatımı yaşayabileceğimi düşünüp yollar mı? Evlen diyor ya evlen.. Çok canım sıkkın, sinirlerim bozuk :(

Nereye kacicaksiniz acaba ? Aklinizdan bile gecirmeyin boyle bir ihtimali kucuk bir yerde yasiyormussunuz isminizi karalamayin..bu seferde dedikodulardan bunalirsiniz.. Teyz3 .amca .dede vs .. Ailede soz sahibi bir buyuk yokmu ona anlatin derdinizi belki vazgecirir ailenizi .. Buda olmuyorsa babaniz ne kadar sert olursa olsun size kiyamaz guzelce anlatirsiniz..mutlaka hatasini anlar.. Kacarsan Muge ANli bulur haberin olsun :)

Aile büyükleri bile bu ne zaman evleniyor diyor.. daha da konuşmayayım :) böyle saçma sapan bir sülalenin ve ailenin ortasında tek başımayım.

İlkokulda bi arkadaşım bu kaderi yaşadı, 11 yaşındaydık yaa,bir gün evlerine gittim tv bile yoktu, perdeler çekili ev mağara gibi, annesi beni dahi iyi bi sorguladı annemi babamı iman durumumuzu, sorduğu birçok şeyi anlamadım bile, odada yalnız oturmamıza izin vermedi, ilkokuldan sonra kuran kursuna gitmiş sonrada 15inde evlendi şu an 4 çocuğu var, annem gibi durur yan yana gelse

Demem o ki bunun kuran okumakla ilgisi yok, bu insanlar fanatik, her inancın fanatikleri olur bunlar da öyle, böylesini matah zannediyolar

Öyle bir imkanım olsa, emin ol bu evden ben geçen sene ayrılmış, kendi hayatımı yaşıyor olurdum. Babamın kafası ortada, beni bu evden sence kendi hayatımı yaşayabileceğimi düşünüp yollar mı? Evlen diyor ya evlen.. Çok canım sıkkın, sinirlerim bozuk :KK43:
Seni zorla tutabilir mi ? İstesen çıkıp gidebilirsin. Tutamaz yani. Hiç bi şey yapamaz. Öyle bi hakka sahip değil reşit kızı üzerinde.
Rezillik çıkarırım de. Gelenlere istemediğimi bağıra çağıra söylerim de. İstemiyorum nesini anlamıyorsunuz de. Gerekirse oku. Şehirdışını yaz git. Yurtta kalır paçayıda onlardan kurtarırsın. Hayatını kurmanda daha kolay olur.

Adamlara söyle mal ve gurursuz değillerse anlarlar heralde, istemiyorum evlenmeyi de, hayatı size zi dan ederim ısrar ederseniz de,öyle hayat mı olur

Zaten en son o çare kaldı. Karşıma çıkarırlarsa yüzlerine diyeceğim, bana seçenek olarak koyduklara şeylere bakın. Hala sinirden elim ayağım titriyor.

Kuran kursu dediğinize göre muhafazakar bir aileniz olduğu belli,Kuran'ı okumuşlar ki senin de öğrenmeni istiyorlar.Demem o ki; Kuran'da, kızlarınızı istemediği birine vermek uygundur yazmadığını biliyorum.Onlar daha iyi biliyordur.Allah Kuran aşkına yapmamalarını söyleyin, onların damarından girin.Daha yaşınız da 21.Aceleleri nedir ki?Her şeyden önce GÜNAH bu yaptıkları.

Keşke böyle düşünseler.. ben yapayalnız kaldım şuan bu durumun ortasında :(

Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığının kamu spotları dönüyo boşuna bağırmıyolardır heralde bi ara bence durumunu anlat, hayatını yakma öyle anne baba olmaz yediğin bir kap yemek fazla mı geldi 21 yaş nedir

İlkokulda bi arkadaşım bu kaderi yaşadı, 11 yaşındaydık yaa,bir gün evlerine gittim tv bile yoktu, perdeler çekili ev mağara gibi, annesi beni dahi iyi bi sorguladı annemi babamı iman durumumuzu, sorduğu birçok şeyi anlamadım bile, odada yalnız oturmamıza izin vermedi, ilkokuldan sonra kuran kursuna gitmiş sonrada 15inde evlendi şu an 4 çocuğu var, annem gibi durur yan yana gelse

Demem o ki bunun kuran okumakla ilgisi yok, bu insanlar fanatik, her inancın fanatikleri olur bunlar da öyle, böylesini matah zannediyolar

Onu benim ailem de yapmak istedi, kuran kursuna vermeyi falan. Kabul etmedim. 21 yaşına kadar nasıl geldim anlamıyorum zaten bu kafadaki bir babam varken.

Back