İsteme ve devam eden sorunlar

Unpretendingg

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2019
196
122
18
Merhaba arkadaşlar yakın bi zamanda istemem olucak, sorunlarıma sorun ekleniyor, elimden geldiğince çalıştığım için ailemden para almadan eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum bu elbise olsun çeyiz olsun vs erkek arkadaşım ve ailesi Ankara'dan gelecekler annem pek iletişim kurabilen biri olmadığı için tanışma ve isteme konusunu babamla ben konuşmak durumunda kaldım , erkek arkadaşım geçen sene yalnız geldiği için tanışmaya babam çok laf etmişti neden yalnız geliyor diye haklı olabilir bu konuda. Yine sabah zar zor bulduğum ve aldığım elbiseyi denedim o sırada birde bilirsiniz damat tepsisi deniyen bir durum var heveslenip onuda almıştım elbisemi giymişken onuda tutayım dedim babam odadan geçerken görünce daha damat olacağı belli mi herkese aynı tepside kahve getirilir bu ne böyle diye tepki gösterdi tabi kendi kendime üzüldüm daha önce yalnız tanışmaya geldiğinde hem sözleşmeli memur hemde uzaktan üni okuyor bazı durumlardan dolayı okulunu bitiremediği uzadığı için babam bunu sorun etti okulunu bitirsin öyle dedi şimdi son iki dersi kaldı muhtemelen mart gibi mezun olucak. Babamın vermiş olduğu tepkiyi sabahtan beri takıyorum damat adayı dahi olmayacaksa neden geliyorlar birde yakın yerde oturmuyorlarki hadi tanıştık sözüde bir kaç haftaya yapalım densin işin kötü tarafı bir ablam bir abim var onlarda bekar ve evden daha önce böyle isteme durumlari olmadığı için hiç bir bilgimiz yok kendi kendime birşeyler çabalıyorum oda böyle eleştiriliyor inanın ne ablam ne annem demiyorki şu böyle olsun bu şöyle olsun diye gerçekten napıcam nasıl hareket edicem bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

Açık açık konuş babanla istiyorum diye belirt net ve kararlı ol gerisi ona kalmış

Istemeye mi geliyorlar tanismaya mi? Geldiklerinde yuzuk takilacak mi? Bunlardan babanin haberi var mi?
Yani insanlar sehir dışından istemeye gelecek de, baban vermiyorum diyecek hali yok herhalde? Isteme işin adet kısmı.
O zaman erkek arkadasiniza soyleyin madem. Babasi babanizi arasın. Geldiğimiz gün kızınızı isteriz, siz de uygun görürseniz aile arasında bir yüzük takarız falan desin. Babanin birseyden haber yok gibi bir his uyandi bende

Kaç yaşındasınız hayır genç misiniz fazla ya da okul mu bitmedi babanız neden böyle isteksiz evlenmenize
Ben 27 önlisans mezunuyum hastanede muhasebe departmanındayım, erkek arkadaşım 26 yaşında Ankara'da sözleşmeli memur bilgisayar mühendisliği son sınıf okuyor. Babamın tavrını inanın bende çözemedim

Bundan iki hafta kadar önce babama geleceklerini söyledim, sonra bugün olan olaydan öncede babama hem tanışma hem isteme olucak dedim babam tamam ozaman konuşuruz düşünürüz derim dedi bende döndüm baba yakın yerden gelmiyolarki dememe kalmadan zaten tepki gösterdi sonrada tekrar konuşulur düşünülür dedi

Bana bir kez sordu evet dedim sonrasında bi tamam sen istiyosan bende veririm diyor iki gün geçiyor düşünürüz derim diyor bende anlamadım
Babanız insanları tanımıyor, uzak da oturuyorlarmış. E nasıl güvenicem diyodur haklı olarak. Kararsızdır kafası karışıktır. Kızı evlenme yolunda daha nolsun..

Biz arabamızı satarken bile, düzgün bi insana gitsin diye titizlenmiştik. Adamın kızı evlenip gidecek titizlenmesin mi yahu? He bazıları sırf gıcıklıktan şu kadar gidip gelin, tek seferde kız vermem bilmem ne diye cılkını çıkarıyor. Öylesi hiç hoş değil gerçekten.

Bu konuda babama da hak veriyorum ,sizin yazdıklarınızda çok doğru fakat insan bi damat tepsisine daha damat olacağı belli mi diyip kızınında hevesini kaba şekilde kırmamalı geçip dese ki kızım bi tanışalım görüşelim iş tam belli olsun ondan sonra tepsiymiş sonrasında bi teferruatlar olur içinde kalmasın bizim zamanımızda yoktu belliki yeni adetler çıkmış dese ben aksi birşey mi derim haklısın babacım der geçerim. Birde mesafe olduğu için karşı tarafa da yazık. Yorumunuz için çok teşekkür ederim

bekarken öyle düşğnürdüm ben de. Fakat anne olduktan sonra düşüncelerim değişti. Babanız sizi hevesli görmüş, kıskanmıştır, üzülmüştür ebeveynlik duygusuyla. Ki benim babam duygularını kale gibi saklayan bir adamdır, o bile düğün günü bana sarılıp hüngür hüngür ağladı. O anı unutamam

Evlendiği çocuk nasıl çıkucak, kuzımın kıymetini bilcek mi, üzcek mi, anasına babasına ezdircek mi, sıkıntı çektircek mi gibi gibi bi sürü şey vardır onun kafasında. Babanıza gücenmeyin olur mu? Her fırsatta sarılıp öpün, bugünler geri gelmiyor, her akşam aynı evin içinde olmayacaksınız ne yazık ki.. Bizi karşılıksız seven yegane insanların da o kadarcık naz yapmaya hakkı olsun di mi ama..

Niye 27 yaşında gibi değil de 17 yaşında gibi davranıyorsun? Herkesi bi karşına al konuş. 27 yaşıma geldim çocuk değilim erkek arkadaşımla tanıştın işi var ekstu okulu da bitiyor. Ben de ayaklarım üzerinde duruyorum. Bu durumda evleneceğim insanı seçebilecek yeterliliğim var. İnsanlar o kadar yol geliyor biraz da net olursan sevinirim de. Anneni de omuzlarından tut iyice bir salla . Anne baba böyle günde lazım

Allah razı olsun beni gerçekten duygulandırdınız dilerim herzaman ve her koşulda iyilikler güzellikler sizi bulsun şimdiye kadar o kadar gergindimki hep kendi açımdan baktığım için öfkeliydimde fakat en önemlisi bi anne olarak ebeveyn psikolojisini daha iyi anlayan bi insan gibi yani sizin gibi düşünemezdim gerçekten teşekkür ederim

Ben tüm şu yazdıklarınızı açık açık net bi şekilde ifade ettim haddimi aşmayacak şekilde dile getirdim söyledim tepkileri bu şekilde olduğu için çok üzülüyorum ama elimden ne gelir

Aileler ilk kez kiz istemede mi tanisacak, yüzük takmadan once aileler tanisir ya normalde.

amin hepimizi bulsun o iyilikler güzellikler inşallah. Hepimiz ne hayallerle evleniyoruz, fakat evlilik hayatı tıpkı bir deniz gibi, bir dalgalı bir durgun.. Evli ve evlat sahibi bir insanın bakış açısı gerçekten epey farklı oluyor. Eğer gerginliğinize iyi geldiyse yazdıklarım yeni bir bakış açısı sunabildiysem size ne mutlu bana.

Çok doğru bir karar vermişsinizdir inşallah, bir ömür mutlu olursunuz, erkek arkadaşınız yanıltmaz sizi. Bunu bütün kalbimle diliyorum. 2 oğlum var ama, evlenen bir kız gördüğümde gözlerim dolar hep çok duygulanırım, Rabbim sen yüzünü güldür derim.. Sizde çok mutlu olun etrafınızı mutlu edin inşallah

Bana gerçekten şu durumumda kötü ruh halimde olumlu bi perspektif kazandırdınız ci daha iyi hissetmemi sağladığınız için Rabbim bu cuma gecesi sizide zor durumda bırakmasın hiç bir zaman ve zor anlarınızda tıpkı yardımcı olduğunuz gibi Rabbimde size yardımcı olsun iyi temennileriniz için çok teşekkür ederim Allah hayırlıysa insaallah evliliği nasip etsin değilse bi engel çıksın diye dua ediyorum kendim için. Ve tekrar tekrar çok teşekkür ederim

Sen babana bakma.Su an iş ciddiye bindiği için, panik yapmış ,korkmuş.Uc kızım var, düşünüyorum da isteme olsa kızım sevinse,ne biliyim ,hazırlıklar yapsa ,hem çok sevinir,hem de üzülürüm.Benden kopacak derim,derim de derim işte Kız ben senin babandan daha fena olurum.Sen elinden geleni yap,babana da küsmeden,darilmadan,ısrarla anlat.Baba uzaktan geliyorlar ,seviyorum,istiyorum,ona göre davran diye.Azcik ta nazlari olsun.Bide sen en kucukleriymissin.Adam daha seni buyutmemistir gözünde.Cokkkk mutluluklar dilerim.Cok mutlu ol

Oyle dan diye istemeye gelinmez. İnsanlar tanismiyorlar,oncelikle anneleri veya babalari tanistirsaydiniz keske. Ya da madem ailecek gelinecek,isteme olmasin hemen. Aileler bir gorussun kaynasacaklar mi konusacaklar mi belli olsun. Damat tepsisine hemen gerek yoktu,o sebeple babaniza hak verdim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…