- 15 Eylül 2019
- 196
- 122
- 18
- Konu Sahibi Unpretendingg
-
Allah razı olsun çok sağolun haklısınız, zaten istemenin verdiği gerginlik mevcut birde babamın şu halleri bakalım ne olucak yorumunuz için tekrar çok teşekkür ederimm.Sen babana bakma.Su an iş ciddiye bindiği için, panik yapmış ,korkmuş.Uc kızım var, düşünüyorum da isteme olsa kızım sevinse,ne biliyim ,hazırlıklar yapsa ,hem çok sevinir,hem de üzülürüm.Benden kopacak derim,derim de derim işteKız ben senin babandan daha fena olurum .Sen elinden geleni yap,babana da küsmeden,darilmadan,ısrarla anlat.Baba uzaktan geliyorlar ,seviyorum,istiyorum,ona göre davran diye.Azcik ta nazlari olsun.Bide sen en kucukleriymissin.Adam daha seni buyutmemistir gözünde.Cokkkk mutluluklar dilerim.Cok mutlu ol
Bende babamdan bu tarz bir fikir bekliyordum en azından sizin söylediğiniz gibi söylese inanın anlarım ama gelsin konuşuruz düşünürüz demek bana mantıklı gelmiyor en azından kızım bi gelsinler bi duruma bakalım henüz tanımıyorum onları dese daha anlamlı olurdu teşekkür ederim yorumunuz içinOyle dan diye istemeye gelinmez. İnsanlar tanismiyorlar,oncelikle anneleri veya babalari tanistirsaydiniz keske. Ya da madem ailecek gelinecek,isteme olmasin hemen. Aileler bir gorussun kaynasacaklar mi konusacaklar mi belli olsun. Damat tepsisine hemen gerek yoktu,o sebeple babaniza hak verdim ben.
Haklısınız çok teşekkür ederim yorumunuz içinSizin hevesiniz mutluluğunuz çok normal. Ama babanız da haklı. Uzak yer yakın yer demeyin gerekirse iki kere fazla gelirler ama aceleye gelmeden kimse kırılmadan olur istemeniz sözünüz.
Belki biraz cahilce bi soru olucak kusura bakmayın ailemde bende çok bilmediğim için neleri yapmalıyım neleri yapmamalıyım ve nelere dikkat etmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirimOlsun uzaksa uzak, yurtdisi değil ya, benden size bi tavsiye herseyi siz yapmayin, herseyle siz ilgilenmeyin.. siz kendinize ne kadar deger verirseniz karsi tarafin ailesi da size o kadar deger verecektir..
Bende babamdan bu tarz bir fikir bekliyordum en azından sizin söylediğiniz gibi söylese inanın anlarım ama gelsin konuşuruz düşünürüz demek bana mantıklı gelmiyor en azından kızım bi gelsinler bi duruma bakalım henüz tanımıyorum onları dese daha anlamlı olurdu teşekkür ederim yorumunuz için
Maalesef aynen dediğiniz gibi oysa huzurlu güzel bi yuva kurmak istiyorum her genç kız gibi babamı ezmemek adınada fikrimi sorduğunda erkek arkadaşıma sevdiğim güvendiğim halde yine sen daha iyi bilirsin baba hayırlı değilse olmasın diyorum ama yine yaranamıyorum..Allah razı olsun Rabbim sizede mutluluk huzur versin inşâAllah yorumunuz için çok teşekkür ederimAnne babalar öyle düşünmüyor işte ; evladının birini bulup kendilerini yok saydığını, her şeyi kafasına göre yaptığını, onlardan ayrılmaya ne kadar hevesli olduğunu düşünüp alınıyorlar :) bazen tepkinin dozunu kaçırıyorlar, biraz sevgi gösterin babanıza gevşeyecektir, mutluluklar dilerim, inş ağız tadıyla çok mutlu bir yuvanız olur
Adam memur olmuş üni bitirmesi neden bekleniyor ki ayrıca şimdi kimseye kolay kolay kadro verilmiyor benimle aynı işi yapan arkadaşlarımın çoğu sözleşmeli babanıza söyleyin bunu bahane arıyor gibime geldi ablanız da siz ondan önce evleniyorsunuz diye üzülmüş olabilir mi ondan yardımcı olmuyordur.Merhaba arkadaşlar yakın bi zamanda istemem olucak, sorunlarıma sorun ekleniyor, elimden geldiğince çalıştığım için ailemden para almadan eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum bu elbise olsun çeyiz olsun vs erkek arkadaşım ve ailesi Ankara'dan gelecekler annem pek iletişim kurabilen biri olmadığı için tanışma ve isteme konusunu babamla ben konuşmak durumunda kaldım , erkek arkadaşım geçen sene yalnız geldiği için tanışmaya babam çok laf etmişti neden yalnız geliyor diye haklı olabilir bu konuda. Yine sabah zar zor bulduğum ve aldığım elbiseyi denedim o sırada birde bilirsiniz damat tepsisi deniyen bir durum var heveslenip onuda almıştım elbisemi giymişken onuda tutayım dedim babam odadan geçerken görünce daha damat olacağı belli mi herkese aynı tepside kahve getirilir bu ne böyle diye tepki gösterdi tabi kendi kendime üzüldüm daha önce yalnız tanışmaya geldiğinde hem sözleşmeli memur hemde uzaktan üni okuyor bazı durumlardan dolayı okulunu bitiremediği uzadığı için babam bunu sorun etti okulunu bitirsin öyle dedi şimdi son iki dersi kaldı muhtemelen mart gibi mezun olucak. Babamın vermiş olduğu tepkiyi sabahtan beri takıyorum damat adayı dahi olmayacaksa neden geliyorlar birde yakın yerde oturmuyorlarki hadi tanıştık sözüde bir kaç haftaya yapalım densin işin kötü tarafı bir ablam bir abim var onlarda bekar ve evden daha önce böyle isteme durumlari olmadığı için hiç bir bilgimiz yok kendi kendime birşeyler çabalıyorum oda böyle eleştiriliyor inanın ne ablam ne annem demiyorki şu böyle olsun bu şöyle olsun diye gerçekten napıcam nasıl hareket edicem bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Gencsiniz, heveslisiniz, heyecanlisiniz, bunlar normal, ama sakin olun. Ailenizi incitmeden süreci ilerletin..Önce ailesi eve gelsin bi tanisma olsun. Pasta börek yaparsiniz, bi tanisma muhabbet etme imkanlari olsun ki kiz isteme nisaniniz gönül rahatligi ile olsun. Uzak vs demeyin, gelsinler, benim de bi oglum var, ilerde kiz evi nerde olursa olsun gider tanisirim, size verilen degerdir de hem de bu. Orda aileler de kaynaşır nerelisinizden hayata dair paylasimlar olur, babanizin da endiseleri azalir..Belki biraz cahilce bi soru olucak kusura bakmayın ailemde bende çok bilmediğim için neleri yapmalıyım neleri yapmamalıyım ve nelere dikkat etmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim
Yorumunuz için teşekkür ederim babama söylesem bile ikna olmuyor, çocuğun çalıştığı yer belli olduğu halde belki orada çalışmıyordur diye bile bi tepki verdi artık siz düşününAdam memur olmuş üni bitirmesi neden bekleniyor ki ayrıca şimdi kimseye kolay kolay kadro verilmiyor benimle aynı işi yapan arkadaşlarımın çoğu sözleşmeli babanıza söyleyin bunu bahane arıyor gibime geldi ablanız da siz ondan önce evleniyorsunuz diye üzülmüş olabilir mi ondan yardımcı olmuyordur.
İnanın elimden geldiğince şu süreçteki gerginliğimi kendi kendime yenmeye çalışıyorum fakat ailemin benim için birşeyler yapmaması benim gerginliğimi hafifletecek iki kelime etmek yerine daha çok gergin bir hâl oluşturmaları beni gerçekten çok yormaya başladı. Keşke ailemden biride sizin gibi hatta sizler gibi böyle yol gösterse en azından hem gerginliğim azalır hemde kırıcı olmamaya çalışırım fakat hem yol göstermeyip hemde benim yol bulmamı eleştirmeleri çok ilginç. Çok teşekkür ederim yorumunuz için çok sağolunGencsiniz, heveslisiniz, heyecanlisiniz, bunlar normal, ama sakin olun. Ailenizi incitmeden süreci ilerletin..Önce ailesi eve gelsin bi tanisma olsun. Pasta börek yaparsiniz, bi tanisma muhabbet etme imkanlari olsun ki kiz isteme nisaniniz gönül rahatligi ile olsun. Uzak vs demeyin, gelsinler, benim de bi oglum var, ilerde kiz evi nerde olursa olsun gider tanisirim, size verilen degerdir de hem de bu. Orda aileler de kaynaşır nerelisinizden hayata dair paylasimlar olur, babanizin da endiseleri azalir..
Anneniz cekimser kaldigi icin bu durum boyle olmus. Yoksa once tanisilir,gorusulur sonra istemeye ayri gelirler derlerdi size. Anne baba aralarinda iletisim yok sanirim. Uzulmeyin,siz es adayina soyleyin once tanismaya diye gelsinler isteme olmasin. Mutluluklar dilerimBende babamdan bu tarz bir fikir bekliyordum en azından sizin söylediğiniz gibi söylese inanın anlarım ama gelsin konuşuruz düşünürüz demek bana mantıklı gelmiyor en azından kızım bi gelsinler bi duruma bakalım henüz tanımıyorum onları dese daha anlamlı olurdu teşekkür ederim yorumunuz için
Çok teşekkür ederim az önce kendisine söyledim tüm hazırlıkları yaptıktan sonra mı söylenir diye tepki gösterdi bende bu işler nasıl olur bilmediğim için birsey diyemedim artık herşey olacağına varıcak sanırım hayırlısı diyeyim. Allah razı olsun tekrar yorumunuz için teşekkür ederim.Anneniz cekimser kaldigi icin bu durum boyle olmus. Yoksa once tanisilir,gorusulur sonra istemeye ayri gelirler derlerdi size. Anne baba aralarinda iletisim yok sanirim. Uzulmeyin,siz es adayina soyleyin once tanismaya diye gelsinler isteme olmasin. Mutluluklar dilerim
Çok teşekkür ederim yorumunuz içinÖnce bi tanissinlar. Baba bu kizindan ayrilmak kolay mi. O da kendince bir tepki vermis.Evleniceksiniz. Gelip gitme illaki olacak. Bukadar ince düsünmeyin.
Allah razı olsun Rabbim sizide mutlu kılsın, benim zoruma giden babamın tavrı ailemden kimsenin yardımcı olmaması babam bizleri çok düşünen üzerimize titreyen bir insan değildir o yüzden vermiş olduğu şu tepki gerçekten çok ağır geliyor bana. Tekrar çok teşekkür ederim yorumunuz içinSelamun aleykum canm. Babanı yanlış anlama canm. Bende uzağa gelin gittim benim babam da cok asabi davrandı kızıyordu değişik hallere giriyordu. Baban ister istemez endişe ediyordur hem daha kimse evlenmemiş evinizden. Sevgiliniz ve ailesi uzakta baban huyunu suyunu bilmiyor. Nasıl insanlar onu da bilmiyor. Babanın tavrı su an senin için ağır ve saçma geliyor olabilir. Zamanı gelince onu anlayacaksn. Endişe etme. Ama uzak evlilik yapmak çok zor eşin iyi ise butun zorlukların üzerinden gelebilirsin. Inşallah çok mutlu mesut olursun hiç pişman etmesin seni mevlam.
Ne diyeceğimi bilemedim şimdi. Ama size dua edeceğim. Allah yar ve yardimcinz olsn.Hz hz
Allah razı olsun Rabbim sizide mutlu kılsın, benim zoruma giden babamın tavrı ailemden kimsenin yardımcı olmaması babam bizleri çok düşünen üzerimize titreyen bir insan değildir o yüzden vermiş olduğu şu tepki gerçekten çok ağır geliyor bana. Tekrar çok teşekkür ederim yorumunuz için
Allah razı olsun çok teşekkür ederim yorumunuz için inanın dünden beri gerginlik sürekli ağlamak evde bile birçok eksiğimiz var onları şükür maddi anlamda kazancım olduğu için halletmeye çalışıyorum ablam dahi dönüp tanışma söz ayrı olursa tekrar gelirler tekrar hazırlıktı oydu buydu uğraşmak olur diye söylüyor tepki gösterince ben haksız oluyorum oysa ben olsam on kezde gelseler ablam bi kez evlenicek hizmet yaparim diye düşünürdüm. Yorumunuz için tekrar teşekkür ederimBabanı haklı bulamıcam annenin pasifliğide canımı sıktı, kimsenin gönlünü kırmadan tatlı dilinle derdini anlatıyorsun, babanın gereksiz çıkışları yanlış. Çocuk değilsin ki, güzelce yaklaşıp yol yordam gösterse ne var yani. Zaten aksi bi kız değilsin sen. Neden zehir edilsin ki bu süreç çok mantıskız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?