Kız İsteme Isteme, söz, nişan ve gereksiz hazırlıklar

bilinmeyenkullanici

B:95 G:56.1 H:51
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
9.845
20.001
Arkadaşlar bizim 1 ay içinde hem tanışma hem de yüzük takma olayları olacak 1 aydan daha az vaktimiz var hepsi için ailesi bizimle aynı ilde ama kendisi başka ilde ve izne gelince hepsini halletmek istiyoruz. Sorum şu;
Ben nişan, isteme hepsini ayrı ayrı yapılmasından nefret ediyorum zaten nişan detaylı dışarda yapıyorlar ya da evde büyük bir nişan ama ben akrabalarımdan hiç hoşlanmıyorum ve mutlu günümde görmek istemiyorum kem gözler. O yüzden isteme ile beraber aradan çıksın istiyorum. Annem de erkek tarafı çok çağırırsa istemeye biz de çağırırız çok kişi nişanla beraber olur yine diyor.
Ikincisi ben pasta kesme olayından nefret ediyorum. Nişanlanıcaz evlenmiyoruz ne pastası süslemesi yok balonu şusu busu. Annem de erkek tarafının ilk düğünü özenirler belki Pinti gibi görünürüz sen böyle dersen diyor. Pasta alırız yine kesmezsiniz direk tabaklara ikram ederiz diyor fakat ben istemiyorum pasta düğün gibi geliyor. Düğünümüzde en alasını alır keseriz zaten tadını çıkara çıkara.
Ben ama kesinlikle istemiyorum böyle detaylı büyük etkinlikler.
Erkek arkadaşımın bir sonraki izni taa kışın izne geldiğinde tüm vakti bu angaryalarla doldurmak istemiyorum. Bu arada o hiç hoşlanmaz kalabalık ortamlardan ve birsürü etkinlikten aynı benim gibi. Angarya gelir.
Ne yapmalıyım kızlar? Ona bu durumu çıtlatsam mı ailen nasjl ister acaba vs diye. Gelinliğin bir model altı o abartı abiyelerden giymek istemiyorum böyle normal şık bir elbise giysem yeter diyorum evdeyiz sonuçta. Lütfen fikir verin gecelerdir uyku uyumadım.

Canim ben bi gömlek bi etek giydim,isteme söz nisan aynı gün oldu ve sadece aileler vardı yani diğer akrabalar yoktu.cok da iyi oldu iyi ki öyle yapmışım.ben de hiç sevmiyorum büyük nişan vs. Bence erkek arkadaşına şöyle yalnızca aile arasında olsun istiyorum ben de eminim o da öyle ister erkekler de pek hoşlanmıyor böyle angaryalardan

Canim ben bi gömlek bi etek giydim,isteme söz nisan aynı gün oldu ve sadece aileler vardı yani diğer akrabalar yoktu.cok da iyi oldu iyi ki öyle yapmışım.ben de hiç sevmiyorum büyük nişan vs. Bence erkek arkadaşına şöyle yalnızca aile arasında olsun istiyorum ben de eminim o da öyle ister erkekler de pek hoşlanmıyor böyle angaryalardan

Yaa o kadar araştırdım sizin gibi ve benim istediğim gibi yapan kimseyi bulamadım. Nişan ayrı olmadığı için herkes çok açılmış istemede. Pasta filan kesmediniz mi ya da bu magnet hediyesi ne bileyim nişan masası süslü filan böyle şeyler?

Yaa o kadar araştırdım sizin gibi ve benim istediğim gibi yapan kimseyi bulamadım. Nişan ayrı olmadığı için herkes çok açılmış istemede. Pasta filan kesmediniz mi ya da bu magnet hediyesi ne bileyim nişan masası süslü filan böyle şeyler?
Yoo hiçbirini yapmadık, bizimkiler uzaktan gelmişlerdi bir de.cay börek sarma falan ikram ettik servis tabaklarında bir de tabi isteme kahvesi o kadar :KK48: bana da çok gereksiz geliyor öyle şeyler ya önemli olan bi an önce amaca ulaşmak yani evlenmek:KK48:

Yoo hiçbirini yapmadık, bizimkiler uzaktan gelmişlerdi bir de.cay börek sarma falan ikram ettik servis tabaklarında bir de tabi isteme kahvesi o kadar :KK48: bana da çok gereksiz geliyor öyle şeyler ya önemli olan bi an önce amaca ulaşmak yani evlenmek:KK48:

Ya amaca ulaşmaktan ziyade düğün gibi ritüeller yapmaya başladılar Ben istemiyorum kalabalık veya pasta veya Allı Pullu nişanlık vs. Umarım erkek tarafı da benim fikrime saygı duyarlar. Kendileri ile aynı şehirdeyiz fakat akrabalarını toplamak isterlerse onların hepsi farklı şehirde Allahtan.

Ya amaca ulaşmaktan ziyade düğün gibi ritüeller yapmaya başladılar Ben istemiyorum kalabalık veya pasta veya Allı Pullu nişanlık vs. Umarım erkek tarafı da benim fikrime saygı duyarlar. Kendileri ile aynı şehirdeyiz fakat akrabalarını toplamak isterlerse onların hepsi farklı şehirde Allahtan.
Bence gereksiz şeyler canım bunlar, kahveler icilsin isteme olsun yüzük takılsın bitti zaten bi kaç saatlik bisey hem maddi hem emeksel olarak yük bence

Bence gereksiz şeyler canım bunlar, kahveler icilsin isteme olsun yüzük takılsın bitti zaten bi kaç saatlik bisey hem maddi hem emeksel olarak yük bence
Dediğim gibi sizinle konuşunca rahatladım çevremde ve internette kimseyi bulamadım öyle sadece kahve içip alyansları takıp işi bitiren.. gönlüme göre olur inşallah

Dediğim gibi sizinle konuşunca rahatladım çevremde ve internette kimseyi bulamadım öyle sadece kahve içip alyansları takıp işi bitiren.. gönlüme göre olur inşallah
Merak etme canım benim çevremde çok aslında böyle yapan arkadaşlarım.Allah kazasız belasız hayırlısıyla tamamına erdirsin inşallah :KK36:

hepsini bir arada yapın baklavayı erkek taraf getirir, kız tarafı gondol yapar, bir kahve bir tatlı bir kaç foto yüzük takma olay biter,

ben öyle yaptım, nişan isteme birarada
Gelin hamamında kına yaktım,
Nikah törenini küçük bir mekanda kanepe ve canlı müzikle 2 saatte hallettik,

15 saat uzaklıktaki ülkeye balayına gittik, milleti eğlendirecceğime kendim eğlendim ooooh mis.

hepsini bir arada yapın baklavayı erkek taraf getirir, kız tarafı gondol yapar, bir kahve bir tatlı bir kaç foto yüzük takma olay biter,

ben öyle yaptım, nişan isteme birarada
Gelin hamamında kına yaktım,
Nikah törenini küçük bir mekanda kanepe ve canlı müzikle 2 saatte hallettik,

15 saat uzaklıktaki ülkeye balayına gittik, milleti eğlendirecceğime kendim eğlendim ooooh mis.

Size bir şey diyim mi tam da hayalim bu. Milleti doyuruyoruz sonra arkamızdan düğünü eleştiriyorlar. Her şeye kulp takıyorlar. Zaten oynamak zıplamak hiç sevmem öyle. Kına olayı harikaymış bunu bir yere not ediyorum ben de yapacağım böyle en güzeli. Çok içim rahatladı.

Ben de yaparsam sizin gibi düşünüyorum, hem gereksiz masraf, hem gereksiz telaş hem de normal günde görmediğim akrabaları neden özel günüme çağırayım mantığı. İnanın hiç gerek yok, millet abartmayı o kadar seviyor ki nişanlarını bile düğün gibi yapıyor artık bana çok saçma geliyor.

Ben de yaparsam sizin gibi düşünüyorum, hem gereksiz masraf, hem gereksiz telaş hem de normal günde görmediğim akrabaları neden özel günüme çağırayım mantığı. İnanın hiç gerek yok, millet abartmayı o kadar seviyor ki nişanlarını bile düğün gibi yapıyor artık bana çok saçma geliyor.

Ya benim sıkıntım aslında ailemi ikna ettim ama onun ailesi. Ilk düğün olacak ailedeki. Annesinin özendiği şeyler varsa diye. Konuştum benimkiyle sen nasıl istersen öyle yap annemin özentisi yok boşver onu sen dedi. Inan hediyelik bakıyordum boşver uğraşma madem detaylı istemiyorsun yüzük takarız biter dedi. Sadece benim anne tarafım başka ilde oraya nişandan sonra gideceğiz beraber tanışması için.

MasrafI da geçtim inanın Allah büyük isteidkten sonra hallolur ama gelin damat mı olduk biz düğün mü bu pasta kesicez dans edicez veya abartı giyineceğiz. Hiç bana göre değil.

Sizi çok iyi anlıyorum ya ben de inşallah bu telaşları yaşarım Siz yine de annesine de bir danışın derim sonradan gönül koymasınlar hevesleri vardır illa ki

Sizi çok iyi anlıyorum ya ben de inşallah bu telaşları yaşarım Siz yine de annesine de bir danışın derim sonradan gönül koymasınlar hevesleri vardır illa ki
Inşallah yaşarsınız hayırlısıyla. Daha biz de kendi aramızda konuştuk ama iznini bekliyoruz izne kadar bir hazırlık yapmadım izin tarihi tam olarak net değil.
Annesi de zaten bana gıcık fazlasıyla :) sorarım bi istediğiniz var mı diye ama ben annemle konuştum tek hediyelik yaptırcam ama kalabalık gelirlerse çeşit olsun diye pasta olsun diyor annem bilmiyorum pasta olması demek nişan masası hazırlamak demek. Ama pastayı kesmem o kesin :)

İyi de bunlar hep tercih meselesi kimse zorlayamaz ki seni. Biz de aynı şehirde idik eşimle anne babam öncesinde tanıştı tek tek , ben de eşimin anne ve babasıyla tanıştım. Bir gece eşimle karar verdik yarın isteme söz olsun mu diye , eee olsun hadi dedik dağılıp ailelere haber verdik , ikna ettik. Ertesi günü De hazır pasta kurabiye börek vs aldım pastanelerden , arkadaşımın düğününe aldığım elbiseyi giyip saçımı da maşalayıverdim. Toplam 15 kişi istediler verildim ve yüzük taktık kurabiye börek sarma yedik oldu bitti. Ve gittiler. Ne magnet ne yaş pasta ne de başka kabarık elbise falan olmadı. Bir daha da üstüne düğün olur diyorduk ki ben hiç istemezken nişana heveslendim ve 1 ay sonra çok yakın akrabalarla dışarda nişan yaptım :KK70: 40 kişi idik. Yemek , kabarık elbise , pasta ve slow müzik vardı bu defa :KK70:

Sen şimdi içinden ne geliyorsa onu yap , sonra ya bu da çok üstünkörü oldu sanki deyip nişana karar verebilirsin ben gibi :KK70:

X