Canım biz ayrı şehirlerdeyiz aşkımla. Ben de isteme, söz,nişan hepsi aynı gün olsun demiştim ama aşkımın ailesi önce tanışmaya ve istemeye gelmek istediler.
Mayıs'ta geleceklervalla çok heyecanlıyım. Temmuzun 3. haftasında da nişanımız olacak. Ama inanın 3 ay önceden başladım psikolojik olarak kendimi hazırlamaya ve aşkımın nişan bohçasını hazırlamaya.
Bende sonradan düşündüm sanırım böyle daha uygun, biz ailelerle tanıştık ama önce ailelerde nişan öncesi birbirlerini tanımalı ve isteme töreni olmalı.
İki stres ama işte bir kere yaşanılıyor bu tür heyecanlarda.
Unutuyordum bir de eğer siz nişanıda aynı gün yapacaksanız, zaman varsa ki bir ay varmış onlar nişan bohçası getirirler sanırım, sende onlar sana getirdikten sonra götürebilirsin hazır olabilirse yani. Eğer iki tarafta hazır olamazsa sonrada verilebilir karşılıklı.
Bizde şöyle oluyor, nişanda erkek tarafı gelirken geline hazırladığı bohçasını getiriyor, aynı şekilde bizde damada bohça hazırlayıp veriyoruz. (ayrı şehirde olduğumuz içinde ben nişanda vereceğim sanırım duruma göre) Ailenin diğer üyelerinede düğün zamanında hazırlanıp veriliyor.
pinky canım günler yaklastıkca daha çok heycanlanırsın inan ben hiçbişey anlıyamadım hazırlanman için de uzun bi süre var biz kasımda tanıştık 15 subatda evlenmeye karar verdik 15 martda ailerler görüştü tanıştılar nisanın 10nunda sözlendik nasipse 9mayısta nişan 18 eylülde düğün benim bütün heycanlar birarada oldu hiç aradan zamn geçmedi hazırlıklarda öyle rahat rahat dolaşamadık heranınn tadını çıkar yanı rahat rahat içine sinerek hazırlan kaydirigubbakcemile3
arkadaşlar bana yardımcı olurmusunz.benimde bi aşkım varrr:)aama ben istanbuldayım o balıkesirde.ayrı şehirlerdeyiz. nasıl olucak bilmiyorum ama evlenmeye karar verdik.haftaya canımın içi geliicek oturup konuşucaz.ailemle tanıştırmak istedim babam anası babası yokmu dedi onlarla gelsin dedi.biz yüzükleri alalım dioruz istemeye gelindiğinde hemen takılsın yüzüklerimiz istiyoruz.bu bohçaydı şuydu buydu ne zaman hazırlayp versek ki acabaaa.
Vala bizimde 3ü birarada oldu, çok da güzel oldu...
Bi gün sevgilimi alıp annemlerle tanıştırdım.... 2 hafta sonra sevgilim babası abisi eşi ve ablası ile annemlerle tanışmaya geldiler... Tanışıldı havadan sudan muhabbet edildi..
Abisi dedi bi süre sonra sizi tekrar ziyaret etmek istiyoruz hayırlı bi iş için dedi... Annem de kısmet dedi.. Kalktılar....
2 hafta sonra da kalabalık bi şekilde toplaştık isteme söz nişan birarada oldu....
Benim bohçamı getirdiler... tek taş bir set ve 5 bilezik takıldı....
Nişandan 2 hafta sonra da biz bir tepsi baklava ve nişanlımın bohçasını götürüp iadei ziyaret yaptık... 6 ay sonra da evlendik....
Hiç söz nişan ayrı ayrı tantanaya gerek yok bence... aradaki mesafe de çok değildi ama ne gerekvar ayrı ayrı 2-3 sefer hazırlık yap temizlik yap pasta börek, millet gider arkasından yine bi temizlik yorgunluk....
Zaten 2 kişi anlaştıktan sonra hiç gerek yok uzatıp ayrı ayrı tantana çıkarmaya....
Biz ne takılacağına ne alınacağına kendimiz karar verdik eşimle... Nişan bohçası alışverişini de ben kendim yaptım hem bana alınacakları hem eşime alınacakları ben gittim gezdim beğendiğim yerlerden aldım... Sonra parasını eşimden tahsil ettim, bu kadar harcadım diye.... Zaten ne kadarlık bir bütçe ayıracağımıza da beraber karar vermiştik....
gül canım benim evet cok heyecanlı zamanlar, sizin pek zamanınız olmamış ama ne güzel hemen kavuşcaksınız inşallah. Hayırlı olsun canım. Bizim düğünde ekimde olucaktı aslında ama evimizin bitiş tarihinin kasımda oldugu belli oldu, düğünümüzde kasımda olacak inşallah.
3 hafta sonrada isteyecekler, bir de kimsem yok, üvey ablamlar kıskanclık yaptılar hepsi kenara çekildi, yalnızım bir tek annem var yardımcım, o da yetiyor bana çok şükür ama bu heyecan başka birşeymiş canım. Bende de istemesiydi, nişanıydı heyecan duya duya atlatıcam çabuk gececek gibi geliyor bana da..Arayı çok uzatmamak daha mantıklı bence. O yuzden nişanla düğün arasını cok uzatmak istemiyorum 3 ay yeterli bir süre olacak..Canım hayırlısı olsun, çok mutlu olursunuz inşallah. Allah herkesi sevdiğinin yanından ayırmasın çok zor, hele ayrı şehirlerde birbirini beklemek..:gitme:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?