Canım biz ayrı şehirlerdeyiz aşkımla. Ben de isteme, söz,nişan hepsi aynı gün olsun demiştim ama aşkımın ailesi önce tanışmaya ve istemeye gelmek istediler.
Mayıs'ta gelecekler
valla çok heyecanlıyım. Temmuzun 3. haftasında da nişanımız olacak. Ama inanın 3 ay önceden başladım psikolojik olarak kendimi hazırlamaya ve aşkımın nişan bohçasını hazırlamaya.
Bende sonradan düşündüm sanırım böyle daha uygun, biz ailelerle tanıştık ama önce ailelerde nişan öncesi birbirlerini tanımalı ve isteme töreni olmalı.
İki stres ama işte bir kere yaşanılıyor bu tür heyecanlarda.
Unutuyordum bir de eğer siz nişanıda aynı gün yapacaksanız, zaman varsa ki bir ay varmış onlar nişan bohçası getirirler sanırım, sende onlar sana getirdikten sonra götürebilirsin hazır olabilirse yani. Eğer iki tarafta hazır olamazsa sonrada verilebilir karşılıklı.
Bizde şöyle oluyor, nişanda erkek tarafı gelirken geline hazırladığı bohçasını getiriyor, aynı şekilde bizde damada bohça hazırlayıp veriyoruz. (ayrı şehirde olduğumuz içinde ben nişanda vereceğim sanırım duruma göre) Ailenin diğer üyelerinede düğün zamanında hazırlanıp veriliyor.