• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteme hediyesi yüzünden kavga

Aile de bana biraz “mıymıntı” derler :dondurma:
Bende böyle şeyleri önemserim,asla takmazdım istemezdim elime dahi almazdım kolyeyi, 3 haftalık evliyim inat uğruna 2.perdemi aldım desem anlaşılır sanırım :KK48:

Görümceye bir tavır aslında sizinki,erkek arkadaşın bunu anlamasını beklerdim ama acaba öfkeye yenik düşüp tepki gösterirken açıklayamamış olabilirmisiniz?

Oturt,açıkla güzelce anlayacağını düşünüyorum,görümce de bi değişikmiş yani

Evet sizinle aynı düşüncedeyiz. Ben de kesinlikle istemiyorum.

Bilmiyorum istemedim, rahatsız olduğumu söyledim. Kendisi inatla istemede o kolyeyi takmamı istedi. Anlamak istemedi sanıyorum ki.

Şimdi gorumcenize sırf bu davranisindan ac gozlu demek istemem ama; bir ailede aç gözlü olan, hatta gözünü başkasına ait şeylerden sakınmayan biri varsa, ailenin geri kalan üyeleri de buna mahal veriyorsa bir düşünün derim. O kolyeyi size takacak olanın ne münasebet diyerek gorumcenizin elinden alması gerekiyordu. Kavga, tartışma derken gorumcnein indiregandisine çanak tutmuş.
Üstelik her şey daha çok yeni, nişanlı bile değilsiniz. Size karşı çekingen ve olduğundan daha iyi görünmeye çalışmaları beklenirken şimdiden kendini göstermiş. Ilişkiler ilerleyip yüz göz olununca neler olur tahmin edemiyorum.

Doğru diyorsunuz aslında. Ben baştan beri neden kadına gittiğini sorguluyorum. İlk duyunca bile şaşırmıştım. Sanki kendisi tutamıyordu. Bazı şeylere izin veren benim sevgilimde asıl hata. Bilmiyorum dengeleri koruyabilir gibi gelmiyor.

eski konularınıza da baktım. bu adam size değer vermiyor. ayrıca paracı biri. size aldığı kolyeyi ablasından isteyip alamıyor bile. evlenmek niye?

Bilmiyorum. Bu hediyeleri alan kendisi, düğün masrafını karşılamak isteyen kendisi. Benden bir beklentisi olmadığını söylüyor. Olaylar derinleştikçe bana karşı ciddi bir anlayışsızlık olduğunu görüyorum. Buna anlam veremiyorum. Çelişkiye kapılıyorum.

Bilmiyorum. Bu hediyeleri alan kendisi, düğün masrafını karşılamak isteyen kendisi. Benden bir beklentisi olmadığını söylüyor. Olaylar derinleştikçe bana karşı ciddi bir anlayışsızlık olduğunu görüyorum. Buna anlam veremiyorum. Çelişkiye kapılıyorum.

olaylar derinleştikçe değil bence, adam zaten böyle biriymiş.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/surekli-bagiran-sinir-kupu-sozlu.1077266/
bu da sizin konunuz.

Önemli olan niyet bence, nişanlınız sizi düşünerek almış onun bir hatırası olarak almanız lazım kolyeyi. Hatta görümcenin istediği de sizinle nişanlınızın arası bozulsun kolye ona kalsın.

Siz böyle davranarak görümcenin ekmeğine yağ sürüyorsunuz, evet haklısınız nişanlınız kendisi saklamalıydı ama erkekler düz mantıktır. Sizin gibi ince düşünemez ve asla görümceye toz kondurmaz, sizin görümcedeki gördüğünüz sinsiliği asla nişanlınız fark edemez. Kardesi çünkü ona göre melek , kötü bir düşüncesi de yok.

Nişanlınızdan o kolyeyi takmasını isteyin o görümce de sinirinden kudursun. Belki de vermek istemeyecek o zaman nişanlınız anlayacak anyayı konyayı. Sözden sonra ister bozdurup yerine baska bir şey alın ister saklayın.

Suan huzurunu bozup görümceyi sevindirmeyin bence ,bir kolye için değmez. İşinizi yürütmeye bakın.

Kardeşini koruma içgüdüsüyle yapmış olabilir fakat saklaması, hatta kardeşine bile vermemesi ? Biraz garip geldi bana.
Burada görümce kadar sevgilinizde de sorun var. Kendi aldığı bir şeyi kızkardeşinden geri alamıyor mu? Ve sizi da anlamayıp bozdurmam kardeşime hediye ederim daha iyi demesi ?

Bence ilişkinizi bir kez daha gözden geçirin

Ben düğünümde takılacak hediyeyi görmek istedim . Hediye olarak bir set takilacakti ....Eşime bana üç dört seçenek gösterin ben birtanesini seceyim dedim .Eşim böyle birseyin olamayacağını ,hediyenin ailesinin gönlünden koptuğunu,taktıkları gün gorecegimi söyledi.Dugunumde aldıkları seti taktılar ,fotoğraflarımizi çekildik....o günden beri kutusunda duruyor cunku begenmedim.Bana yapilacak hediyeye karar veremeyebilirim ama takip takmamaya karar verebilirim.

Kardeşini koruma içgüdüsüyle yapmış olabilir fakat saklaması, hatta kardeşine bile vermemesi ? Biraz garip geldi bana.
Burada görümce kadar sevgilinizde de sorun var. Kendi aldığı bir şeyi kızkardeşinden geri alamıyor mu? Ve sizi da anlamayıp bozdurmam kardeşime hediye ederim daha iyi demesi ?

Bence ilişkinizi bir kez daha gözden geçirin

Kadından tekrar istedi mi bilmiyorum ama dediğim gibi vermemiş. Evet benim de derdim tasam bu anlayışsızlıktı. Kendime de suç buluyorum kadına değer veriyor gibi davranışına taktım.

Bu görümce sana çok çektirir. Kolyeye el koyması da kıskandığı anlamına geliyor, geri vermeyip kendi takacak. Ben olsam inadına ille de o kolyeyı istıyorum çok güzel çok beğenmiştim der alırım ondan, çünkü tavrı çok itici.

Ben düğünümde takılacak hediyeyi görmek istedim . Hediye olarak bir set takilacakti ....Eşime bana üç dört seçenek gösterin ben birtanesini seceyim dedim .Eşim böyle birseyin olamayacağını ,hediyenin ailesinin gönlünden koptuğunu,taktıkları gün gorecegimi söyledi.Dugunumde aldıkları seti taktılar ,fotoğraflarımizi çekildik....o günden beri kutusunda duruyor cunku begenmedim.Bana yapilacak hediyeye karar veremeyebilirim ama takip takmamaya karar verebilirim.
bozdursan cok mu zarar edersiniz ? begendigin seti alirdin

Sizin durumunuzda farklı imiş. Bozduröak da olmuyor kalmış köşöde.

Ben de orada verilmemesini saplantı yaptım. İçten içe kırıldım belki de bilmiyorum. Hiç böyle bir şey yaşamamıştım.

Kadından tekrar istedi mi bilmiyorum ama dediğim gibi vermemiş. Evet benim de derdim tasam bu anlayışsızlıktı. Kendime de suç buluyorum kadına değer veriyor gibi davranışına taktım.

Hayır siz haklısınız böyle birşey benim başıma gelse bende takardım bu davranışa. Saklamak vermemek ne demek ?

Hadi ilerleyen zamanlarda görümceyle mesafeli olursun ,kırgınlığını belli edersin vs ama sevgili kişisi ? Ona ne demeli bilemiyorum.

Madem öyle buyur kardeşine hediye et ben artık istemiyorum o kolyeyi derdim ben muhtemelen. Kendi takacağım takıyı da iade ederdim

Önemli olan niyet bence, nişanlınız sizi düşünerek almış onun bir hatırası olarak almanız lazım kolyeyi. Hatta görümcenin istediği de sizinle nişanlınızın arası bozulsun kolye ona kalsın.

Siz böyle davranarak görümcenin ekmeğine yağ sürüyorsunuz, evet haklısınız nişanlınız kendisi saklamalıydı ama erkekler düz mantıktır. Sizin gibi ince düşünemez ve asla görümceye toz kondurmaz, sizin görümcedeki gördüğünüz sinsiliği asla nişanlınız fark edemez. Kardesi çünkü ona göre melek , kötü bir düşüncesi de yok.

Nişanlınızdan o kolyeyi takmasını isteyin o görümce de sinirinden kudursun. Belki de vermek istemeyecek o zaman nişanlınız anlayacak anyayı konyayı. Sözden sonra ister bozdurup yerine baska bir şey alın ister saklayın.

Suan huzurunu bozup görümceyi sevindirmeyin bence ,bir kolye için değmez. İşinizi yürütmeye bakın.

Evet çok haklısınız. Bu konuda kendime kızıyorum. Kadının suçunu direkt olarak sevgilime yükledim. Bunu ben de yaşamak istemezdim. Karşılıklı bir anlayışsızlık içindeyiz. Dediğiniz gibi alıp takmak kadına asıl ders olurdu.

Back