• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteme hediyesi yüzünden kavga

yuvarlanan asi bir panda

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2018
8.062
21.007
278
Herkese günaydın.

Sabah sabah sevgilimle birbirimize girdik. Mevzu da istemede verilecek olan hediye kolye. Onlarda adetmiş ve alınıyormuş. Kıza da erkeğe de bir şey yapılırmış ama benim yerime kendi parasını da verdi. Ben alamazdım zaten param yoktu. Her neyse bu isteme işi olmadı bazı sebeplerden dolayı. Yine de sevgilim bana yaptırdığı kolyeyi görmemi istedi fakat görümce hanım bana vermedi. Hatta o tarihten beridir de kendisi kolyeyi saklıyor. Kardeşine bile vermiyor. Genelde bana alınan hediyelere de göz diken biridir.

İş böyle olunca ben artık o kolyeyi istemedim. Kötü bir anısı kaldı hafızamda. Başka kolye al dedim sevgilime. Maddi açıdan yapamam dedi. Onu bozdur dedim madem öyle ederine başka alırız diye düşündüm. Bozduramam dedi. Bozduracağına ablasına hediye edermiş hatta öyle söyledi.

Böyle deyince benim iyice tepem attı. Yine ertelemeyi düşünüyorum hatta kararımı sorguluyorum. İçimde gram heves kalmadı.

Kendimi de sorguluyorum. Acaba fazla mı büyütüyorum ya da yanlış mı davranıyorum dışarıdan bakınca?

O görümce size hep gıcıklık yapacak. Her özel gününüzün üzerine gölge düşürecek.
Nişanlınız hep ilgisiz olacak.
Siz hep bir şeyleri abartıyor olacaksınız.
Oturmamış bir ilişki görüyorum. Evlenseniz dahi yukarıda saydıklarımla başınız çok ağrıyacak. Kararınızı tekrar düşünün.

O görümce size hep gıcıklık yapacak. Her özel gününüzün üzerine gölge düşürecek.
Nişanlınız hep ilgisiz olacak.
Siz hep bir şeyleri abartıyor olacaksınız.
Oturmamış bir ilişki görüyorum. Evlenseniz dahi yukarıda saydıklarımla başınız çok ağrıyacak. Kararınızı tekrar düşünün.

İlgisizlik değil de anlayışsızlık olarak görüyorum. Oturduysa da kalkmalı mı bunu düşünüyorum açıkçası. Garip.

Bir kolye için huzurumu bozmak bana göre değil. Gorumcenizle problem yasayabilirsiniz ilerde bence ama konu sadece bu kolye ise bence o olmasın da başka olsun diye düşünmek simariklik.
Nişanlın da onu bozdurmak yerine ablama hediye ederim diyorsa senin istediğin kadar hassas dusunmeyecektir ileriki yasantinizda.
Hayatın temeli bu. Beklentiyi minimumda tut ki yapilmayanlar için üzme kendini.

Psikolojik açıdan istemediğim bir eşyayı evimde tutmak istemedim. Ki isteme fotoğraflarında olacaktı ve hayatım boyunca görecektim.

bilemiyorum ya,
hak da veriyorum size ama,
zaten adettir diye alinmis bir sey,
nisanliniz size sonradan gonlunden gecen hediyeyi alirdi bana gore.

ben alyanslarimi sattim bu sene,
sizin kadar anlam yuklemedim,
maddi durumuma bu karar uyuyordu, yaptim,
sizin de adam masraf yapmis zaten, satip yenisini alsa yari yariya zarar edecek,
ben olsam maddi bir esya olarak gorurdum.

bir de ben mesela dugun altinlarimi elden cikarmistim,
ama boyle sozde mozde takilan tasli hediyeleri bozdururken zarara ugruyorsuz ve de taki olarak kullanirim diye dusunerek satmamistim,
sonra ne oldu dersiniz,
dugunun tekinde tum ziynet esyalarimi caldirdim,
uzuldum evet ama unuttum gitti,
maddi seyler bunlar,
o kadar da degerli degil.

İlgisizlik değil de anlayışsızlık olarak görüyorum. Oturduysa da kalkmalı mı bunu düşünüyorum açıkçası. Garip.
Önceki konularınıza da hitaben yaptım bu yorumu. İçinize siniyorsa yaşayacak olan sizsiniz. Ama şimdiden böyle olan biri evlenince iyice anlayışsız olur. Belli bir yaşta insanı da değiştiremezsiniz.

Görümceniz kardeşini koruma iç güdüsüyle davranmış. Benim de kardeşim isteme öncesi ayrılsa ya da ertelense bu durum (sebebini siz biliyorsunuz) kardeşimi koruma iç güdüsüyle onu uyarırım ne gerek var daha ne olacağınız belli değil bak onlar sana bir hediye aldı mi diye. Sen her ne kadar durumumuz yoktu desen de onlara o kadar yansıtmamış olabilirsin ve alamayacak durumda olduğunuzu düşünmemiştir. Sevgiliniz size göre yetişkin olsa da ablasının gözünde korunup kollanması gerekn bi kardeştir. Tabi olmadık şeylere burnunu sokmamalı ancak burda sevgiliniz de ablasının tarafında gibi görünüyor.

Aile de bana biraz “mıymıntı” derler :dondurma:
Bende böyle şeyleri önemserim,asla takmazdım istemezdim elime dahi almazdım kolyeyi, 3 haftalık evliyim inat uğruna 2.perdemi aldım desem anlaşılır sanırım :KK48:

Görümceye bir tavır aslında sizinki,erkek arkadaşın bunu anlamasını beklerdim ama acaba öfkeye yenik düşüp tepki gösterirken açıklayamamış olabilirmisiniz?

Oturt,açıkla güzelce anlayacağını düşünüyorum,görümce de bi değişikmiş yani

Bir kolye için huzurumu bozmak bana göre değil. Gorumcenizle problem yasayabilirsiniz ilerde bence ama konu sadece bu kolye ise bence o olmasın da başka olsun diye düşünmek simariklik.
Nişanlın da onu bozdurmak yerine ablama hediye ederim diyorsa senin istediğin kadar hassas dusunmeyecektir ileriki yasantinizda.
Hayatın temeli bu. Beklentiyi minimumda tut ki yapilmayanlar için üzme kendini.

Evet haklısınız. Hiçbir şey beklentiye uymuyor zaten hayatta.

bilemiyorum ya,
hak da veriyorum size ama,
zaten adettir diye alinmis bir sey,
nisanliniz size sonradan gonlunden gecen hediyeyi alirdi bana gore.

ben alyanslarimi sattim bu sene,
sizin kadar anlam yuklemedim,
maddi durumuma bu karar uyuyordu, yaptim,
sizin de adam masraf yapmis zaten, satip yenisini alsa yari yariya zarar edecek,
ben olsam maddi bir esya olarak gorurdum.

bir de ben mesela dugun altinlarimi elden cikarmistim,
ama boyle sozde mozde takilan tasli hediyeleri bozdururken zarara ugruyorsuz ve de taki olarak kullanirim diye dusunerek satmamistim,
sonra ne oldu dersiniz,
dugunun tekinde tum ziynet esyalarimi caldirdim,
uzuldum evet ama unuttum gitti,
maddi seyler bunlar,
o kadar da degerli degil.

Geçmiş olsun. Hayat şartları elbette ki. Siz önemsiz görmüşsünüz ama benim için önemliydi. Ben de kendimi değiştiremem, siz de değiştirmezsiniz.

Herkese günaydın.

Sabah sabah sevgilimle birbirimize girdik. Mevzu da istemede verilecek olan hediye kolye. Onlarda adetmiş ve alınıyormuş. Kıza da erkeğe de bir şey yapılırmış ama benim yerime kendi parasını da verdi. Ben alamazdım zaten param yoktu. Her neyse bu isteme işi olmadı bazı sebeplerden dolayı. Yine de sevgilim bana yaptırdığı kolyeyi görmemi istedi fakat görümce hanım bana vermedi. Hatta o tarihten beridir de kendisi kolyeyi saklıyor. Kardeşine bile vermiyor. Genelde bana alınan hediyelere de göz diken biridir.

İş böyle olunca ben artık o kolyeyi istemedim. Kötü bir anısı kaldı hafızamda. Başka kolye al dedim sevgilime. Maddi açıdan yapamam dedi. Onu bozdur dedim madem öyle ederine başka alırız diye düşündüm. Bozduramam dedi. Bozduracağına ablasına hediye edermiş hatta öyle söyledi.

Böyle deyince benim iyice tepem attı. Yine ertelemeyi düşünüyorum hatta kararımı sorguluyorum. İçimde gram heves kalmadı.

Kendimi de sorguluyorum. Acaba fazla mı büyütüyorum ya da yanlış mı davranıyorum dışarıdan bakınca?
Şimdi gorumcenize sırf bu davranisindan ac gozlu demek istemem ama; bir ailede aç gözlü olan, hatta gözünü başkasına ait şeylerden sakınmayan biri varsa, ailenin geri kalan üyeleri de buna mahal veriyorsa bir düşünün derim. O kolyeyi size takacak olanın ne münasebet diyerek gorumcenizin elinden alması gerekiyordu. Kavga, tartışma derken gorumcnein indiregandisine çanak tutmuş.
Üstelik her şey daha çok yeni, nişanlı bile değilsiniz. Size karşı çekingen ve olduğundan daha iyi görünmeye çalışmaları beklenirken şimdiden kendini göstermiş. Ilişkiler ilerleyip yüz göz olununca neler olur tahmin edemiyorum.

Tamam büyütmeyin de kendine ait bir şeyi ablasından alamamış bir erkek var, onu ne yapacağız?

İlişkisine karıştırtmama garantisi yok yani.

İlerisi için de benim endişelendiğim bir konu bu. Abla sürekli bir şeylere burnunu sokmak istiyor. Tarihler bile buna dahil. Karışana değil de karıştırana bakmak lazımmış.

Görümceniz kardeşini koruma iç güdüsüyle davranmış. Benim de kardeşim isteme öncesi ayrılsa ya da ertelense bu durum (sebebini siz biliyorsunuz) kardeşimi koruma iç güdüsüyle onu uyarırım ne gerek var daha ne olacağınız belli değil bak onlar sana bir hediye aldı mi diye. Sen her ne kadar durumumuz yoktu desen de onlara o kadar yansıtmamış olabilirsin ve alamayacak durumda olduğunuzu düşünmemiştir. Sevgiliniz size göre yetişkin olsa da ablasının gözünde korunup kollanması gerekn bi kardeştir. Tabi olmadık şeylere burnunu sokmamalı ancak burda sevgiliniz de ablasının tarafında gibi görünüyor.

Ever erkek arkadaşım da böyle söylüyor. Anlayışlı olmaya çalışıyorum bu sebeple de yaptığı davranışlara.

Ancak ben ilişkinin başından beri maddi açıdan daha açıktım. Sevgilime yardımcı olduğum maddi anlamda ve ailesi de biliyordu. O an karşılayamadım maalesef.

Evet ailesinden yana. Hatta ailesi ile ilgili her şeyi benim alttan almamı istiyor.

Back