- 16 Kasım 2015
- 3.317
- 3.841
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kusura bakmayin da sacmalamissiniz. Olumlu dusunmenin mitomani ya da sizofrenle alakasi nedir?cnm benm uzman deilim ama bi kaç yerde okuduğum ve araştırdığım konudan ahsediyorsun ama bu nun tamamen adı farklı mitomani ........olmayan bişeye kendini ve başkasını inandırmaya çalışmak googlede araştırabilirsin ....ve çok ilginçtir şizofren ve mitomaninin arasındaki fark: şizofren olmayan bir şeye kendi öleseye inanıyor başkalarının inanması umrunda deil.... mitomani ise kendisi doğru olmadığını biliyor ama başkasını inandımaya çalışıyor hatta zamanla kendiside inanmaya başlıyor..... konunun doğruluğu konusundabi fikrim yok ama psikolojik bir şeyii sizin önermenizi pek doğru bulmuyorum ... biraz öncede anlattığım rahatsızlıklar sizin anlattığınızla benzerliği anlamış olduğunuzu umaraktan ....bu tür psikolojıksıkıntıları birilerinin tavsiyesi ile deilde bir uzman desteğiyle yapılmasını öneriyorum ...
Zihin kayar cok normal, insan zihnine 9 saniyede 15 dusunce gelebilir. Ilk gelen dusunceyi kontrol edemeyebilirsiniz onceleri ama adi ustunde olumlama yaparak yani ilk gelen dusunceyi yok sayip ya da olumluya dondurup kendinizi telkin edebilirsiniz ve bir sure sonra zihniniz bu olumlu dudunmeyi otomatik olarak yapmaya baslar.Ben yapamam sanırım öyle,
başlarım isteme ama ya olmazsa direk bu geliyor aklıma,
bu şehirden gitmek bu şehirden gitmek bu şehriden gitmek eşimle iyi iletişim kurabilmek ona olan öfkemi yok edebilmek , onu affedebilmek...........
Hiç olmayacakmış gibi, hep böyle sıkıntıda olcam gibi hiç geçmeyecek gibi bu günler...
Olumlu düşündüğüm an eeeeeennnnnn olumsuzuna kayıyor beynim.....
Engel olamıyorum,
en olumsuzuna kaydığında eşime patlıyorum kendime patlıyorum o yüzden en iyisi sessiz sesszi bunalımla kalayım diyorum......
Ooooooooffffffffffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Insanin elinden hayal kurma ozgurlugunu de almaya calisan korku zihniyeti iste...Bu tamamen farklı birşey.
Çevrenize yalan söylemiyor,yalan bir dünya yaratmıyorsunuz.
Yani kalkıp herkese "benim havuzlu evim var" demiyorsunuz.
Sadece kendiniz öyle olduğunu hayal ediyorsunuz.
Iste olay budurolumlu düşünmek insanı hasta etmez..
olumsuz düşünüp kafanda kurmak insanı hasta eder...
Yoo gayet de hayal kur diebilir. Hayal kurmak saydiginiz ve saymadiginiz bircok rahatsizligin tedavisinde kullanilan bir yontemdir. Uzerinde oturdugumuz kaynagimizdan sallamayalim lutfen.konuyu güzelce okudum ve anladım acıklamanıza gerek yok ... benm anlatmaya çalıştığımı anlamamakta neden israr ediyorsunuz onu anlamış deilim ....konu sahibi olumlu sonuç almıştır burda hem fikiriz psikolojısı kaldırmıştır vs... belki benim psikolojim kaldırmayacak ama bu konuyu önemseyerek uygalamaya calışacagım ...sonra bu hayalle gerçek arasını psikolojim karıstıracak ...... yani bunlar çok karışık konular ... evlilik hayatında mutsuzsan evlilik danışmanına gideceksin .... depresyonda isen asabiyeye yada psikolojik sıkıntıların varsa psikoloğa ..... hiç bir doktor hayal kur demez gerçekle yüzleş kabullen der ... artık anlamışsın umarım
Aynen zaten olayin odak noktasi beyin gucuyle ev almak fln diil aslinda. Insanin psikolojisini, ruhunu olumlu, guzel tutmasinda. Guzel dusunmenin, guzel dusundukce etrafi ve olaylari guzel gormenin, sikintilar da olsa ruhu ayakta tutabilmenin ve kurulan hayalin gerceklesmesi icin adimlar atmaya calismanin nedi kotu anlamiorum ki? Millet hemen kartal durusundaiyi düşünmek sadece bişeyleri ev,araba,para elde etmek için değil aynı zamanda psikolojiyi düzelten bişey. sadece kötü olasılıkları düşünmek insanı ciddi anlamda fiziksel olarak yoruyor. oysa ki güzel hayatım var, güzelim, özgvenliyim, sıkıntılar ben düşünmedikçe yok demek bile insanı kısıtlanmış hissinden kurtarıyor. sürekli hayatım niye böyle, bu işler niye böyle, çalışma hayatı hep öyle mi olcak diye düşünüp durulunca insan hayatından lezzet alamaz hale geliyor. sadece sonuca odaklı değil genel olarak da güzel görüp güzel düşünmeye çalışalım hayatımız aynı kalsa bile bakış açımız değişeceği için hayatımız otomatik olarak düzelecek
Hortlatmakla kalmayip bi de kac msj dosemisim basta konuya bik bik eden birineAaa acaba bende farkinda olmadan cejim yasasinimi kulaniyorum.
bazen bir konuda yalan soylerim sonra o yalan gercek olur
Bu da mi gol diil beEtilerde yalı mı? :))))))) bu gerçekten imkansız..çünkü etilerde deniz yok:))))
Merhaba.telefonda yaptırdığımız çalışmayı yazarmisiniz? Ben de bu koNulara ilgiliyim, merakk ettim
Çok soyut bişey sormuş olacağım ama doğru enerjiyi ve de nasıl yakaladığınızı tarif edebilir misiniz? Mesela bahsettiğiniz şüphe kaygı vs. nasıl yok ettiğinizi?Doğru enerjiyi yakalamak çok zor. Başta da dedim ya şüphe ve çevredeki insanlar çok önemli. Ya olmazsa, ya kötü olursa, ya olur da beni mutlu etmezse diye düşününce olmuyor. Ya da olacak ama diye başlayınca olmuyor. O şüpheyi yok edebilmek lazım. Olumsuz enerji olumlu enerjiden çok daha kuvvetli çünkü.
Çevremizdeki insanlar da aynı şekilde önemli. Mesela bişey olacak dediğinizde öyle düşünme olmazsa üzülürsün diyen ya da konu arasında olumsuz en ufak bişey söyleyen biri olunca düşüncelerimiz olumsuza kayıyor.
Şurda kurduğunuz cümle bile olumsuzluğu üzerinize çekiyor.
Çok soyut bişey sormuş olacağım ama doğru enerjiyi ve de nasıl yakaladığınızı tarif edebilir misiniz? Mesela bahsettiğiniz şüphe kaygı vs. nasıl yok ettiğinizi?
Söyledikleriniz ilgimi çekti