:)))
Size bir soru: Ölen insan için birşey değişecek mi? Ya da ölenlerin arkasından yazınca olanları değiştirebilecek miyiz?
Yazdığımı kendinizce yorumlamışsınız, ki yazdığım netti.
Siyasiler hakkında yazmayın yazmış mıyım? Siyasileri konuşmak, mevcut durumu tartışmak belki birşeyleri değiştirir ama ölenlerin cebinden çıkan, çıkmayan, ekmek almaya gitmeleri veya gitmemeleri öldükleri gerçeğini değiştirir mi?
Hepinize iyi paylaşımlar.
müne hanım sizinle konuşabiliyoruz en azından :)
ben de size şunu sormak istiyorum .
bu sosyolojik bir ölüm ,bir çok sebebi ve sonucu var .
buna ölenin arkasından konuşmak denmez ,kişileri değil olayları konuşuyoruz burada ,daha doğrusu kendi adıma ben bunu anlatmaya çalışıyorum ,olayın sebepleri sonuçları önemli olan ..
bir insanın neden öldüğü tabiki önemli ,mesela hiç kimse pkklı biri öldüğünde de berkine üzüldükleri kadar üzüleceğini söylemesin bana .
hakeza pkklı bir terörist öldüğünde kimin içi sızlıyor ,kkda ne zaman bir pkklı ölünce ayy çok üzüldüm o da bir insan diyen oldu söyler misiniz ?
çünkü her ölüme insanın üzülmesi mümkün değil ,bu benim üzülmediğim anlamına gelmiyor berkin için ama meselenin özüne inmek neden bu kadar ters geliyor size ?
Burdaki ölüm çok daha farklı boyutları olan bir durum ? ALLAH RAHMET EYLESİN deyip geçemeyiz ,bir daha kimsenin bu şekilde ölmemesi için bunu konuşmak zorundayız ? Konuşmamak hata ..
arkasından lanet olsun ,şerefsiz vs tarzı yazılar yazılmış olsaydı söylediklerinizde haklıydınız ama toplumsal bir olay hakkında konuşulması çok normal bir şey ..
burada bu konu konuşulurken berkini savunanlar bir çok siyasi yorum da yaptılar ,sadece ölüm üzerinden konuşmayıp başka şeylere de daldılar .
madem taa o zaman tavrınızı neden koymadınız ?
gerçi ben konu dışı her mesajı kibliyorum artık orası ayrı .:)
ölenleri değil ,ölüm sebeplerini ve sonuçlarını tartışmak bence çok daha fazla şeyi değiştirir ,bir daha olmaması adına .
neyse ben polemiğe girmeyeceğim ,kiblemek yeterli
polemiğe girmek isteyenlere cevabım kiblemek olacak ..