İşte bu da böyle bir hayat

off offf mardinin kızıltepe ilçesinin en uzak köyünde 3 yıl öğretmenlik yaptım cehennem gibiydi...dediklerine benzer çok şey gördüm ama hiç intahar vakasına şahit olmamıştım çok şükür...zor çok zor gerçekten..hayatımdan o 3 seneyi çıkarmak istiyorum..3 yılda 30 yıl yaşlanmış gibiydim..tam 15 kilo aldım orada..görenler tanıyamaz tanıyanlar bi insan nasıl böle değişir diye şaşar olmuşlardı...gözlerinin feri sönmüş diyenler noldu sana dut mu yedin diyenler oldu..abim bırak gel ne olursun diye çok yalvarıyordu...yapmadım bırakmadım asla benim başıma gelmez diye düşündüğüm şeyler yaşadım Allah beterinden esirgesin...sevdiğim adam oradaydı bırakamadım gidemedim..katlandım sabrettim...2,5 yıldır mardin merkezde çalışıyorum yeni yeni kendime geliyorum...sevdiğimle evlendim şimdi çok daha iyi herşey....

konu çok üzücü ama ben senin adına da çok üzüldüm..Rabbim seni de tez zamanda kurtarsın...

bu arada eşim adanalı hala tayinimiz çıkmadığı için buradayız..

çook üzüldüm.. nice Ayşeler var böyle.. yazık çoook yazık.

o masum hayalleri geleceği herşeyi bir çırpıda sildi..

cahillik ve çaresizlik çok kötü işte. Allah yardımcısı olsun minik berfinin.

size de Allah yardımcınız olsun. umarım atlatırsınız. çok üzüldüm. sizin yaşadığınız şokun etkisinin azalmasıda epey zor

canim bu gecmis olsun.zavalii ayse diyebiliyorum.olan ona ve bebeklerine olmus.dedgin gibi o adam müsvettesi yeni bi ayse bulur.allah rahmet eylesinya cok üzügünüm.

Rabbim bahtımızı açık etsin çok zor hakkaten yaa
cahillik cehalet çok acı şeyler

Yarabbim bu nasıl bir hayat bu böyle.......
Cahillik diz boyu insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı...
Yazık değilmi berfine şimdi annesiz kaldı doğmamış hayata annesinin karnında ölen bir bebek var...
Hep diyoruz ya eğitim şart diye...
Ama bu zihniyetteki insanları da eğitmek mümkün değil gibi.
Eşi ne yapacak bulacak birtane onuda dövecek sövecek belkide ayşenin kaderi gibi olacak onunda sonu...
Şu yasalarımız varya en acilinden en şiddetlisinden olacak...

arkadaşlar hepinize degerli yorumlarınız için teşekkür ederim ..
hepimizin ortak fikri hemen hemen aynı ..tek kelime cehalet ..bir insanın başına gelebilecek en kötü şey cahil olması..
2 gün önce bazı formları doldurtup imza attırmak ve tutanak tutmak için eşin çagırtım..gelmeden önce kenidme kendime ona br ton laf hazırladım ama adam bir geldi aglamaktan gözleri patlamış resmen şok oldum ..
diyoki hemşire abla hiç bir problemimiz yoktu tek derdi izmire gitmekti ben yazları gdip izmirde simit satıyorum zaten kendim perişanım simitleri aldığım fırnda yatıp kalkıyorum ona diyodum ayşe biraz sabret götürecem ordaki şartları biraz düzeltim senide götürcem ama hiç sabretmiyordu olayın oydugu günde yine izmir için tartışmışlar ben ona sabret gidecez dedikçe o erkek degilsin erkek olsan bizide götürürdün ben ona diyorum sizi oraya perişan olmamanız için götürmüyorum o sırada kayınbaba gelmiş oda demiş kızım bak az sabret bahçenin parasını alalım gönderecem sizi ama diyo ayşe hala gidecemde gidecem bi türlü diyo laftan anlamıyodu en son bende dayanamdım hiç gitmicez izmire dedim diyor..bu oldu diyor sonra ben evden çıktım bnden sonrada o berfini uyutup çıkmış kardeşimede anneme gidiyorum demiş ben geldim baktım evde yok berfin uyuyor nerde ayşe annesi gilde dediler diyor..

her ne kadar sonuç kötü olmuş olsada onu hiç degilse bi sadece görsün diye keşke götürseydin izmire dedim..hiç bişey demiyor adam..daha önce dayak yemiş geliyordu dicektim ama çok kötüydü adamın hali onuda diyemedim..

ya bende ne salağım ... HAni başta yazmışsın ya sevdiği bi çocuk var ona vermemişler diye ... Bende diyorum ki heralde ona kaçtı ...Üzüldüm gerçekten ya ... Kızı 15 yaşında evlendirirsen tabiki adamla sürekli kavga eder çocuk daha .. Üzüldüm gerçekten ... Bizi gelişmelerden haberdar et mutlaka ...

allahım bu nasıl bir istekdirki istediği olmadığı için canına kıyıp yavrusunu annesiz bırakıyor sözüm meclisden dışarı anneliğin artık peygamberler zamanında kaldığına inanmaya başladım allah affetsin ayşeyi...burda acınacak tek kişi küçük berfin sadece.nalancığım kolay kolay unutulmayacak bir olay yaşamışsın psikolojin altüst olmuş ben bile okuken dondum kaldım kaldıki sen canlı canlı yaşamışsın allah yardım etsin gerçekden zor bir durum ...

Yaşadığım her gün , aldığım her nefes için Allah'a şükretmem gerekiyor sanırım.
Otoriter,kıskanc ve sevgisiz bir babam vardı ..
15 yaşında beni isteseler valla döverdi adamları ..
Oku dedi oku ..
Onu okutmamışlar çünkü ..
Tabi bi çok konuda babamla kavga ettim , çatıştım ,sevemedik birbirimizi ama Ayşeyi okuduktan sonra (bu türk olayları biliyoruzda gören biri anlatınca daha fena oluyoruz) rahmetli babama binlerce teşekkür ettim ..
Ne o yaşta evlendirmek için uğraştı ..
Nede okumak için mücadele ettim ..
Gözümü açtığım gün ilkokul bitirmiş babam ve ilkokul bitirmemiş annem tarafından üniverste okutulacağım belliydi.
Cahillerdi ama cocuklarının cahil kalmasını istemediler.
Büyüdüm,okudum ..
Bi mesleğim var ..
En büyük isteklerimden biride adı ne olursa olsun ayşe,fatma ..
Aslında adsızlar .. Bir tanesini hiç olmazsa kanatlarımın altına almak ..
Allah Ayşeyi huzur içinde yatırsın ..
Berfinede güzel bi kader versin inşallah ..
Kadın olmak İstanbul'un göbeğinde de zor ama doğuda kadın olmak çok daha zor iki gözüm :umursamaz:
Allah yaşadıklarınızı atlatmanız için sizede sabır versin ..

nasıl insanlar bunlar ya şoka girdm inanmıyorumm ülkemzde hala böyle şeylerin olması çok kötü

şimdi kız intihar ettiği için günahkarmı.
yoksa onun babası kocası kayınvalidesi katilmi.

iyiki inanıyoruz. iyiki ahiret var. iyiki hesap günü var. ve yaşasın zalimler için cehennem

berfin o çocuğu ne olacak şimdi annesinin kaderini o da yaşayacak gerçekten üzüntüden donup kaldım

Izmir bahane.. izmir icin intihar etmedi
izmir sadece bir hayaldi onun icin
sigindigi bir hayal belkide..
uzak olmasi ve guzel populer olmasi
15 yasinda bir kiz dusunun sevmedigi bir adamin koynunda
15 yasindaki kizlar annelerinin simarik nazli kizlari olur
lise talebesi olur
15 yasindaki kizi baska koye elin adaminin koynuna sokan zihniyet K A T I L D I R

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…