İşte bu da böyle bir hayat

Daha 17 yaşında körpecik bir kızcağız...
Allah'ım bu nasıl bir hayattır, nasıl bir acıdır...
Kim bilir daha nice Ayşeler var, bilinmeyen, duyulmayan...
Allah bu yavruyu ölüme götürenleri bildiği gibi yapsın.
Rabbim gani gani rahmet eylesin Ayşe'ciğe :Saruboceq:

Son düzenleme:
yazık ya o küçücük bebeğe yazık allahım böyle insanlara azıcık vicdan merhamet versin başka ayşelerde yok olmasın

bizler burdan bu kadar etkilendik sen yaşadın tanıdığın bildiğin off çok yazık,
şimdi bütün köy dizanteri öylemi küçüğü büyüğü hastalık konusunda köy halkı nasıl ki, off ya ne fena o bebeği alıp sımsıkı sarmalamak istedim şimdi

tüylerim diken diken oldu ,gözlerim doldu ,bogazımda bir düğüm

uff cok kötü Allah rahmet eglesın

mafoldumbensenağlama

okurken çok,çok kötü oldum.
lanet ettim yaşananlara.
bu kadar mı basittir ya insan hayatı..
o körpecik kızcağız daha 15inde evlendirilir mi?
herkes birşeyler söyler arkasından..
giden gitti...
sağken umurlarında değilmiş ki,
öldüğünde umursasınlar..
yazık çok yazık..
:1no2:

bukadarda insafsızlık olmaz yaaa. çocuk denecek yaştaymış daha. Allah ona ve onun gibi olanlara bu adilikleri yaşatanları bildiği gibi yapsın.
üfff içim titredi resmen yaaa. çok üzüldüm neler var kimbilir daha bilmediğimiz

Kadınlar o kadar horlanıyor ki hepsinin aklında İzmir var. İzmir'e yerleşip azıcık da olsa nefes alabilmek, kendi evinin kadını olabilmek, kendi evine hizmet edebilmek, biraz da güzel giyinip iki ev gezmesi yapabilmek.. İstedikleri sadece bu.. Oralarda kadın olmak bin mislisi daha zor. Öldükten sonra bile kurtulamıyorsun, arkasından pis pis konuşmuşlar birde...

Bu zihniyet nasıl değişecek, birkaç kahraman kadın, birkaç sivil toplum örgütü birşeyler yapıyo ama yetmiyor, yetmiyor..

Çok üzüldüm yaa, çok. Allah o aileyi, o lağım ağızlı çevreyi cezasını versin. Ayşe'ler, Güldünya'lar intihar etmek zorunda kalmasın artık yaaa...

Son düzenleme:
Şuan da gözyaşlarıma hakim olamıyorum
İnsan hayatı bazıları için bu kadar basit işte mafoldumbensenağlama

ne yazık ki bu ilk değil ve sonda olmayacak...

15 yaşındaki kızı evlendiren ebeveyn mi,
değer vermeyi dahi bilmeyen ama koca olan adam mı,
kadın haksızlıklarının hiç bitmeyeceğini düşündüren hayatlar mı,,,v.s.ler v.s.ler,
çok üzüldüm ayşeciğe, çok üzüldüm minik berfinciğe,,
bunları duymak çok çok üzücü, insan durup bir şükrediyor.

Ayşe ve iki bebeği haricinde kim suçsuz ki bu son'da!

Gelenek görenek, adet bilmem ne adı altında 15 yaşındaki bir çocuğu evlendirenler de, onun hayatını evindeki sedirden,bahçesindeki tavuktan bile değersiz gören eşi ve kayınvalidesi de suçlu!

Şimdi ne olacak berfin'e??? Annesinin kaderini o da yaşayacak mı? Ondan farklı bir kaderinin olması mümkün mü acaba?15 yaşına geldiğinde belki daha da erken evlendirmeyecekler mi onu?

öf yaa ... içim bi hoş oldu... Allahım sen çocuklarımızı böyle insanlardan koru yaa...
Nasıl anne babadır ki daha ÇOCUK yaşta gelin etmişler... En büyük suç bence babasında... Kesin başlık parası da almışlardır... Yok ya.. Düzelmicez... bu böyle devam edecek...
Sana da geçmiş olsun canım... Heyheylerim geldi yine tepeme...

Ne desem bilemedim,nasıl kırık dökük,acı bir hikaye bu...
Bizler okurken bile zor hakim oluyoruz konuya,
siz yaşamışsınız,o talihsiz kızımızı tanımışsınız.
Alllah taksiratını affetsin,mekanı cennet olsun.
Geride kalanlara sabır dileklerinde bulunamıyor insan,
yetetince metin olduklarına,hatta metin olmak hafif kaçıyor,
yeterince soğukkanlı ve gaddar olduklarına eminim.
Hayat böyle acımasız işte,
bazılarına hiç adil değil.
malesef güzel ülkemde yaşanan ne ilk ne son acı olacak bu...
Birileri şartları düzeltip,düzeni değiştirmediği sürece,
genç kızlarımız hayatlarını değiştirecek eli hep yanlış yerlerde arıycak.
Ama hadi şartlar değişti,devlet başka başka seçenekler yarattı,
Peki ya o örümcekleşmiş beyinler,cahil ve sürekli hinliğe çalışan kafalar nasıl değişecek
Allah doğuda yaşayan ve aile konusunda şanssız olan tüm genç kızlarımıza,
şiddet gören bütün kadınlarımıza yardım etsin.
Dualarımız onlarla olsun...

Bu kadar ucuzmu insan hayatı demiş bir arkadaş,evet işte bu kadar ucuz malesef,bizim toplumumuzda kadının bir hayvan kadar değeri yok,onun için diyorum ya kadınlarımız azıcık okumaya,öğrenmeye meyilli olsalar.

ayyy içim parçalandı yaaa nelerr varr dahaa kimbilir nelerr bizlere de bazen rahat batıyor insanoğlunun gözü doymuyor allaha şükretmememiz lazım,ahhhhhhh ahhhhhhh çok üzüldüm yaaa,film yapsan olacak çok hayat var bu memlekettee maleseffmafoldumbenmafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…