• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işte benim başarı hikayem tüm detaylarıyla :)

Merhaba sesiler...

Allah sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip eder inşallah. Bizim de sorunumuz aşağı yukarı aynı(Morfolojik bozukluk %100 baş anomonisi). 3 kez tüp bebek denedik ama sonuç ne yazık ki negatif. Siz de normal sperm çıkışı veya normal sperm hücresi varmıydı. Eşiniz her hangi bir tedavi uyguladı mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

ben bahçeci umut tüp bebek merkezinde gördüm.ananas.kabak çekirdeği yedim ben aynı şeyler.ama ben yatmadım çünkü yatınca rahime kan gitmiyomuş.ama herşey nasip kısmet....allah şükürler olsun ki allah yazımış,inşallah her isteyenin olur..bende bi kere gördüm.17 aralığı bekliyom sabırsızlıkla,ben elevit ve progestan fitil kullanıyom bide coaspirin.sen neler kullanıyosun?inşallah canım....sende hayırlısıyla,sağlıkla ve mutlulukla al bebişini kucağana....

aaa resmen aynı zamanlarda gorucez bebeklerimiz benim de 16 aralık kontrolum :)
seninle aynı ilaçları da kullanıyoruz:) kalp atısını duyana kadar bunlara ek estrofem, clexan igne ve progynex igne de kullanıyodum ama onları bıraktırdı. sadece elevit, fitil ve coraspin. inşallah hepsi bebeğimize şifa olur:) benim mide bulantılarım başladı cok fena senin ne durumda ?

Merhaba sesiler...

Allah sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip eder inşallah. Bizim de sorunumuz aşağı yukarı aynı(Morfolojik bozukluk %100 baş anomonisi). 3 kez tüp bebek denedik ama sonuç ne yazık ki negatif. Siz de normal sperm çıkışı veya normal sperm hücresi varmıydı. Eşiniz her hangi bir tedavi uyguladı mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

normal sperm çıkısı ne demek bilmiyorum ama normal sperm hiç yoktu, morfoloji 0 dı . bir tedavi görmedi eşim ama dpktprlar biz milyonlarca kat büyütüyoruz illaki bir tane de olsa normal buluyoruz demişlerdi ki buldular zaten. canım lütfen üzülme ve moralini bozma , Allah ol dedikten sonra olur hic merak etme, dediğim gibi hiç spermi olmayandan sperm üretip cocuk sahibi yaptı doktorlar arkadaşımı.
Rabbim isteyen herkese versin sağlıklı bebeklerini inşallah...

ne çabuk geçiyor zaman 10 haftayı geride bırakmışız Rabbime binlerce şükür.

Allahım isteyen herkese tattırsın bu duyguları, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

canım çok sıkkın...ben de aşılama yaptırıcam aralık ayında...bende fazla yumurtlama problemi var.yumurtalarım gelişmiyor bu yüzden,sıkışıp kalıyorlar.ayrıca çikolata kistim var,1.5 cm lik...eşimde hareketlilik az ,morfoloji yüzde 1...doktorun ağzından ilk defa 'doğal yollardan çocuğunuz olamaz' lafını duyunca önce idrak edemedim.1 yıldır çocuğumuz olmuyordu.sonra anlayınca durumu yüzüm gözüm su topladı ağlamaktan.bir kaç tane sevdiğim saydığım arkadaşımla paylaştım.kimse beni anlamadı.çok hafif bir durummuş gibi kimse sallamadı yani durumumu..arkadaşlarımdan teselli bulacağımı düşünmüştüm.yapayalnız kaldım..yine ağladım...anneme anlattım.ilk lafı şu oldu:evlatlık alırsın.oysa ki ben annemden bir teselli avuntu bekledim.bana umut verir diye düşünmüştüm.'aşılama,tüp bebek tutar olur kızım' bile demedi.yine ağladım...sadece eşim bana hassas davranıyor yani beni anlıyor..annem az önce beni aradı ve kuzenimin hamile olduğu haberini verdi.telefonu kapattıktan sonra yine ağladım..dün arkadaşıma kahve içmeye gitmiştim,orda bir arkadaşım 'ee hadi artık sizin de çocuğunuz olsun niye boş boş oturuyorsunuz 'demesine ağlayarak eve koşarak gittim.yine ağladım.kimse beni anlamıyor.hamilelik,bebekler,bu konularda en ufak birşey duyunca etkileniyorum,üzülüyorum,moralim bozuluyor.bu konuda hassas olduğumu kimse anlayamıyor.eve kapanıcam.kimse beni sevmiyor heralde.bense sevilen biri olduğumu sanıyordum..annem bile rahatlıkla evlatlık alırsın deyip bana başkalarının hamilelik haberlerini hiç çekinmeden söylüyor.anlamıyorum.yaşadığım şeyi neden herkes hafife alıyor?oysa ki ben umutlu olmaya çalışıyorum.pozitif düşünmeye çalışıyorum.ama kimseden destek göremiyorum.kendimi çok yalnız hissediyorum.

dost acı söylermiş. yazacaklarım seni üzmesin lütfen... şu an çok hassas duyguların... buda normal birşey... fakat normal hayattan kendini soyutlama... eve kapanma, burada birsürü tüp bebek, aşılama ve doğal yolla olmaz denmesine ragmen doğal yolla hamile kalmış bayanların hikayelerini okumuşsundur. umudunu yitirme... ama günlük hayattan hamile, çocuk, bebek gibi kelimeleri de silemeyiz değil mi? burada benzeri durumları hepimiz yaşadık... ilk kez doğal yoldan çocuğunuz olmaz, tedavide şansınız düşük dendiği zaman eşimle oturup konuştuk ve eğer tedavi sonucu evlat sahibi olamazsak bir bebek evlat ediniriz yada koruyucu aile oluruz diye karar almıştık... çünkü çok umutsuzduk... tedaviyi paranın boşa gitmesi gibi düşünüyordum. ne kadar umutsuz olduğuma dair en iyi örnek bu...

çocuğumuzu karnımda değil, kalbimde büyütecektim... dediğin gibi kimse bizi anlamadı... aman tüp bebek yaparsınız olur biter dediler... senin çocuğun yok ne dediğimi anlayamazsın diyen bile oldu... sevmediklerinden değil, ama yaşamayanın anlayamayacağı bir konu bu... ve yanlız değilsin... sen bilmesende binlerce kadın aynı şeyleri yaşıyor...

arkadaşlar öncelikle herkese bu yolda kolaylık ve sonucunda başarı diliyorum. Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın inaşşallah...
gelelim benim hikayeme:
2 sene boyunca korunmadığımız halde hamile kalamdım, tabi hemen testler bi baktık eşimde hem sayı, hem hareketlilik hem de morfoloji bozulk ( morfoloji 0 dı ) , öğrendikten sonra eşim sigarayı bıraktı , 7 ay sonra tekrar test yaptı sayı ve hareketlilik artmıştı ama morfoloji hala kocaman bir 0 !! drumuz sizi aşılama vs ile uğraştırmak boşuna zaman kaybı direkt tüp bebek yapmalım dedi. ve bismillah deyip başladık.
3 ekimde başladım ilk lucrinimi vurlumaya, yumurta toplamaya kadar lucrin ve gonalf ler kontrollere göre ayarlandı hep, en son da çatlatma iğnesini yapıp yumurta toplamayı beklemeye başladık. (yazınca sanki çabuk geçmiş gibi geliyo ama her gün ayrı bir stres ayrı bir heyecandı ama bakın çok şükür geçti gitti:)
ve geldi yumurta toplama günü heyecanla gittik hastaneye idrara sıkışık olun en az 4 bardak su için demişlerdi ben daha 3. bardaktayken çok sıkışmıştım artık yürümem zorlaşmıştı ki hemşire hanım gelin ultrasonda kontrol edeyim su yeterli mi diye, bir de baktı ki fazla bile olmuş 2 bardağı geri boşalttım tuvalette. sonra doktorum geldi hadi bakalım korkma herşey çok güzel olacak vs diyerek uyuttular beni, 15 yumurta toplanmış, 13 ü döllenmiş dediler, tranfer gününe kadar ise sadece 6 tanesi 5. güne kadar sağlam gelebildi. 2 tanesi AA kalite, 1 i AB kalite diğerleri 2AB ve 3AB.
transfer günü de geldi en sonunda idrara sıkışık olun en az 4 bardak su için demişlerdi ben daha 3. bardaktayken çok sıkışmıştım artık yürümem zorlaşmıştı ki hemşire hanım gelin ultrasonda kontrol edeyim su yeterli mi diye, bir de baktı ki fazla bile olmuş 2 bardağı geri boşalttım tuvalette. sonra Transferde tüm yalvarlmalarımıza rağmen yeni kanun sebebiyle ne yazıkki sadece 1 tane embriyo yerleştirdiler,diğerlerini de dondurdular. transferde hiç bir şekilde acı hissetmedim. ve bebişimin bırakılma anınına gözlerimle şahit olmak inanılmazdı. hep dua ettim her an her saniye.

Transfer sonrası neler yaptım:
Öncelikle her gün ananas , en az 3lt su kivi ve kabak çekirdeği tükettim.. ( 3 hafta işe gitmedim ) ve hep dua ettim
Hastanede 3-4 saat yattım, idrarımı wcye kalkmadan sürgüye yaptım. arabada uzanır vaziyette yaklaşık 35 dk. evimize geldik evde ise ilk 4-5 gün wc hariç hiç kalkmadım, yemeklerim hep tepsiyle önüme geldi kayınvalidem sagolsun hazırladı baktı hep. ilk 4 gün banyo da yapmadım. sonrasında ise soğuga yakın ılık suyla 5 dakikalık duşlar aldım.

İlk pembe kanamamsı şey:
6. günün gecesi wcye kalktım , idrarı yaptıktan sonra kağıda pembe kan geldi. o an aklımı kaybediyordum, kocama da bişey söylemedim korkmasın üzülmesin diye ama sabaha kadar bir damla uyumadan hep dua ettim bebeğim benimle kalsın diye.. Allaha bin şükürki devam etmedi ama ben dinlenmeye hep devam ettim, zaten raporluydum.

9. Betahcg değeri:
embriyoloji hemşiresi bana 9. test yapın demişti ( 5.gün embriyosu olduğu için çıkar sonucu demişti ) Dr.um ise 12. günüistemişti. ben ise herkesin karşı çıkmasına rağmen test yaptırmayı kafama koydum ve labaratuarı da ikna ettim yarım saatte sonucu vermeleri için. o yarım saat ne elim tuttu ne ayağım hiç bişey için bu kadar heyecanlanmamıştım. ve sonunda sonuç geldi 62 :) evet hamileydim sürekli ağladım sevinçten ama stres bitmemişti henüz daha testleri tekrar etmem gerekiyordu, 12. gün tekrar yaptım 218 çıktı. artık baya rahatlamıştım.

12. gün kahverengi akıntı:
buarada hala işe başlamamıştım, 12. gün testten sonra kayınvalidemleri gönderip annemi almak için karşıya geçtik arabayla ve ertesi gün işe başlayacaktım, en fazla 40 dakika ayakta kalmama ragmen eve geldiğimde kahverengi akıntı gördüm pedimde. eyvah dedim hemen dru aradım, rapor yazıcam işe gitme yat dinlen iğnelere ilaçlara fitile devam dedi. tabiki kıpırdamadan yattım yine 15. gün birdaha test yaptık 882. artık hamilesin ama lütfen keseyi görmeden tam sevvinmeyelim dedi drum.
delirmeme ramak kalmıştı bu süreçte sevinler hep anlık çünkü peşinden başka bir beklenti başlıyor.

Kese ve Kalp atışı:
ve sonunda 26 kasım günü sabah ilk randevumuzu aldık, yine nefesler tıkalı el ayak titrer vaziyette girdik muayene odasına alttan muayene ile ilk önce hemen keseyi gördük Rabbime bin şükür ve ardından da Dr. şimdi sessiz olun hayatınızın en güzel şarkısını dinleticem size dedi ve yavrumun kalbi güm güm atıyordu. Allaha binlerce kez şükrettik, deli gibi ağladık sarıldık birbirimize, şimdi 16 Aralık'ı bekliyorum ikinci kontrol için , hiç olmayacak sandığımız rüyamız gerçek oluyor allahın izniyle ne olur kimse umutsuzluğa kapılmasın, Allah ol dedikten sonra oluyor.
detaylıca anlatmaya çalıştım sorusu olan varsa cevaplamaya hazırım umarım sizlere umut olabilmişimdir.Allah hepinize bu duyguyu yaşatsın İnşallah ve bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza aldırsın .[/QU

hikayeni aglaya aglaya okudum sanslısın.inş bizde sonuca boyle guzel kavusuruz

arkadaşlar öncelikle herkese bu yolda kolaylık ve sonucunda başarı diliyorum. Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın inaşşallah...
gelelim benim hikayeme:
2 sene boyunca korunmadığımız halde hamile kalamdım, tabi hemen testler bi baktık eşimde hem sayı, hem hareketlilik hem de morfoloji bozulk ( morfoloji 0 dı ) , öğrendikten sonra eşim sigarayı bıraktı , 7 ay sonra tekrar test yaptı sayı ve hareketlilik artmıştı ama morfoloji hala kocaman bir 0 !! drumuz sizi aşılama vs ile uğraştırmak boşuna zaman kaybı direkt tüp bebek yapmalım dedi. ve bismillah deyip başladık.
3 ekimde başladım ilk lucrinimi vurlumaya, yumurta toplamaya kadar lucrin ve gonalf ler kontrollere göre ayarlandı hep, en son da çatlatma iğnesini yapıp yumurta toplamayı beklemeye başladık. (yazınca sanki çabuk geçmiş gibi geliyo ama her gün ayrı bir stres ayrı bir heyecandı ama bakın çok şükür geçti gitti:)
ve geldi yumurta toplama günü heyecanla gittik hastaneye idrara sıkışık olun en az 4 bardak su için demişlerdi ben daha 3. bardaktayken çok sıkışmıştım artık yürümem zorlaşmıştı ki hemşire hanım gelin ultrasonda kontrol edeyim su yeterli mi diye, bir de baktı ki fazla bile olmuş 2 bardağı geri boşalttım tuvalette. sonra doktorum geldi hadi bakalım korkma herşey çok güzel olacak vs diyerek uyuttular beni, 15 yumurta toplanmış, 13 ü döllenmiş dediler, tranfer gününe kadar ise sadece 6 tanesi 5. güne kadar sağlam gelebildi. 2 tanesi AA kalite, 1 i AB kalite diğerleri 2AB ve 3AB.
transfer günü de geldi en sonunda idrara sıkışık olun en az 4 bardak su için demişlerdi ben daha 3. bardaktayken çok sıkışmıştım artık yürümem zorlaşmıştı ki hemşire hanım gelin ultrasonda kontrol edeyim su yeterli mi diye, bir de baktı ki fazla bile olmuş 2 bardağı geri boşalttım tuvalette. sonra Transferde tüm yalvarlmalarımıza rağmen yeni kanun sebebiyle ne yazıkki sadece 1 tane embriyo yerleştirdiler,diğerlerini de dondurdular. transferde hiç bir şekilde acı hissetmedim. ve bebişimin bırakılma anınına gözlerimle şahit olmak inanılmazdı. hep dua ettim her an her saniye.

Transfer sonrası neler yaptım:
Öncelikle her gün ananas , en az 3lt su kivi ve kabak çekirdeği tükettim.. ( 3 hafta işe gitmedim ) ve hep dua ettim
Hastanede 3-4 saat yattım, idrarımı wcye kalkmadan sürgüye yaptım. arabada uzanır vaziyette yaklaşık 35 dk. evimize geldik evde ise ilk 4-5 gün wc hariç hiç kalkmadım, yemeklerim hep tepsiyle önüme geldi kayınvalidem sagolsun hazırladı baktı hep. ilk 4 gün banyo da yapmadım. sonrasında ise soğuga yakın ılık suyla 5 dakikalık duşlar aldım.

İlk pembe kanamamsı şey:
6. günün gecesi wcye kalktım , idrarı yaptıktan sonra kağıda pembe kan geldi. o an aklımı kaybediyordum, kocama da bişey söylemedim korkmasın üzülmesin diye ama sabaha kadar bir damla uyumadan hep dua ettim bebeğim benimle kalsın diye.. Allaha bin şükürki devam etmedi ama ben dinlenmeye hep devam ettim, zaten raporluydum.

9. Betahcg değeri:
embriyoloji hemşiresi bana 9. test yapın demişti ( 5.gün embriyosu olduğu için çıkar sonucu demişti ) Dr.um ise 12. günüistemişti. ben ise herkesin karşı çıkmasına rağmen test yaptırmayı kafama koydum ve labaratuarı da ikna ettim yarım saatte sonucu vermeleri için. o yarım saat ne elim tuttu ne ayağım hiç bişey için bu kadar heyecanlanmamıştım. ve sonunda sonuç geldi 62 :) evet hamileydim sürekli ağladım sevinçten ama stres bitmemişti henüz daha testleri tekrar etmem gerekiyordu, 12. gün tekrar yaptım 218 çıktı. artık baya rahatlamıştım.

12. gün kahverengi akıntı:
buarada hala işe başlamamıştım, 12. gün testten sonra kayınvalidemleri gönderip annemi almak için karşıya geçtik arabayla ve ertesi gün işe başlayacaktım, en fazla 40 dakika ayakta kalmama ragmen eve geldiğimde kahverengi akıntı gördüm pedimde. eyvah dedim hemen dru aradım, rapor yazıcam işe gitme yat dinlen iğnelere ilaçlara fitile devam dedi. tabiki kıpırdamadan yattım yine 15. gün birdaha test yaptık 882. artık hamilesin ama lütfen keseyi görmeden tam sevvinmeyelim dedi drum.
delirmeme ramak kalmıştı bu süreçte sevinler hep anlık çünkü peşinden başka bir beklenti başlıyor.

Kese ve Kalp atışı:
ve sonunda 26 kasım günü sabah ilk randevumuzu aldık, yine nefesler tıkalı el ayak titrer vaziyette girdik muayene odasına alttan muayene ile ilk önce hemen keseyi gördük Rabbime bin şükür ve ardından da Dr. şimdi sessiz olun hayatınızın en güzel şarkısını dinleticem size dedi ve yavrumun kalbi güm güm atıyordu. Allaha binlerce kez şükrettik, deli gibi ağladık sarıldık birbirimize, şimdi 16 Aralık'ı bekliyorum ikinci kontrol için , hiç olmayacak sandığımız rüyamız gerçek oluyor allahın izniyle ne olur kimse umutsuzluğa kapılmasın, Allah ol dedikten sonra oluyor.
detaylıca anlatmaya çalıştım sorusu olan varsa cevaplamaya hazırım umarım sizlere umut olabilmişimdir.Allah hepinize bu duyguyu yaşatsın İnşallah ve bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza aldırsın .
ŞİMDİ BURDAMISIN

Back
X