cok tuhaf birsey yazmissin Duka. Ne demek istedigini inan anlamadim.
"Sen olmaz diyorsun ama desteklediğin parti şimdi olur diyor, yapacağım diyor bak."
Destekledigimiz partiler ne yapacaklarini zaten bize sormuyorlar. Arti sorsa, zaten yapsin isterim, ne guzel maasima 30% zam olur, dimi? Sanki ben istemiyormusum gibi tuhaf bir cumle kurmussun.
evet, o donem neler yazdigimi ve neden dolayi yapilamayacagimi savundugumu belli ki hatirlamiyorsun, ondan boyle gereksiz bir atis yapmissin. Usenmeyeyim herkes okusun diye tekrar yazayim.
kendi sirketimizden orneklemistim. Ben yonetime yakin calistigim icin bu konulari biliyorum.
bizim sirkette 120 kisi calisiyor. her ay 270 bin TL maas oduyoruz. Bunun icinde 10 bin TL maasi olan da var, asgari ucretli de var. Asgari net ucret bin TL bizde.
bu rakamlara bakinca bir yilda 3 milyon 240 bin TL maas oduyoruz demek oluyor.
gecen sene sirketimiz 100 milyon TL ciro yapti.
sektore gore degisiklik gosteriyordur elbet, (desfire olmamak icin sektor adi vermiyorum, zaten gerekli de degil) ama bizim yil sonu "net karimiz" yani patronun cebine kalan 5% -6%. Yani biz ne yaptik? 6 milyon net para kazandik, butun masraflarimizi cikardiktan sonra. Ki bu para zaten yine ise is yatirimi olarak donuyor,
simdi secim vaatleri ne diyor, 50% artis diyor.
bu demek oluyorki, patronun cebine kalan 6 milyon'un 1,milyon 620 bin TL sini de aldin.
iyi de, benim patronum, isini kucultur, 120 kisi calistirmak yerine, 70 kisi calistirarak "Ayni yasam standartlarini" kurabilir kendine.
hatta borc yok, tasa yok. daha pahali arabaya biner, daha iyi yerlerde yasar, vs vs.
ben burda felaket tellalligi yapmiyorum.
destekledigim parti de bunu yapsin isterim, benim canima minnet. Cunku maasimda ciddi artis olacak.
-tabi bu arada beni, odeyecekleri yeni paraya deger bulup bulmayacaklarini da bilmiyorum-
buradan yola cikinca 30% artis, hala epeyce inanilmaz, ama 50% artisa gore "daha yapilabilir" di mi?
ZATEN, sorun bunu yapmak degil, YAPTIKTAN SONRA NELER OLACAGINI kestirebilmek. ve onlara uygun zemini hazirlamak.
Anlatabildim mi Duka'cigim?
birazdan Babacan aciklayacakmis vaatleri nasil yerine getireceklerini. Dinleyecegiz.
bu arada, belki kafasina takilan olur, Asgari ucretlinin maasinin 50% arttirilmasi demek, o sirkette calisan herkesin 50% zam almasi demektir. O yuzden sevinin.