Merhaba. Çeyizlerin çok güzel, mutlu günlerinde kullan inşallah. Deneyimli olduğun için bir şey sormak istiyorum :) Ben yeni mezunum ve yeni çalışmaya başladım. Evlilik tarihim belli değil, nişanlı bile değilim. Ama çeyizimi kendim alıcam. Şimdiden ufak ufak başlamalı mıyım acaba, yoksa ileride modası mı geçer? Alırsam ne almalıyım? Teşekkürler. Mutluluklar
Ha, bir de buzdolabı çamaşır mak. koymuşsun en başa, onları da mı siz aldınız kız tarafı olarak?
MERHABA ARKADAŞIM.
öncelikle allah sanada hayırlı kısmetler güzel çeyizler nasip etsin.
ben şuanda sözlüyüm 2 ay oldu .. ama 3 yıldır birlikteyim sözlümle ..
biz çam.ve bul. mak. + buzdalabını geçen yıl aldık kredi kartı ile ve taksitlerini ortak ödedik..aramızda olan birşey yani..
normalde çamaşır bulaşık kız trafına ait olurmuş ama biz onu gözetmedik gereksiz bir detay bizce.
çeyiz konusunada gelince canım elektroniklerimin hemen hepsi geçen yıl alındı taksitle ödendi... kimini netten aldım kimini elektronik mağazadan vs.
ama bana kalırsa en son elektroniklerini al ama en az düğünden 1,5 yıl önce al çünkü fiyatlar çokda ucuz değil.
şuanda senin yerleşmiş bir zevkin vardır zaten . o nedenle çalışmaya başladığın zaman bana göre çatal bıçak ve porselen takımı ile başayabilirsin. bence modası geçmiyor şu zamanda alınacak birşey 5 yıl bence modasını korur.. tabi zevkin değişmezse.
sonrasında ev tekstili yada aynı zamanda da alabilirsin .
ama ev tekstili yorgan yastık nevresim zaten amaaann ne olcak sanki ne kadar tutarki deme çünkü herşeyini spor ve ucuz alamıyorsun..
mesela ben hiç sanmazdım 1500 tl veripde home sweet home dan yatak örtüsü alacağımı hatta alanlarıda bir güzel kınıyordum ( büyük lokma ye büyük söyleme olayı bende tecelli etti) yani bunun pamuk satenleri var 4 mevsim setleri günlük yatak örtüleri kaz tüyü yorganlar vsss.
o nedenle herşeyden yavaş yavaş al bir defada bunca çeyizi halletmen hiçde kolay olmayacak çünkü.. tabi maddi durumun varsa bilemem ama yinede yüksek meblağlar ben tek seferde alamazdım...
istersen günlük yemek takımını sona bırakabilirsin o da tercih meselasi ama küçük ev aleterini en sona bırakmanı tavsiye ederim..
[/B]
Teşekkürler. Peki mobilyaları nasıl almayı düşünüyosunuz o da mı ortak?
MOBİLYALARIMIZIDA YENİ YENİ BAKMAYA BAŞLADIK..
evet tabiki ortak olacak neticede biz ortak bir hayat kuruyoruz.. tabiki yeri geldiği zaman erkek olarak peşinatını falan yada bir miktar mebla nakiti sözlüm verecek ama dönemde benim elimdede nakit olursa bende vericem..
yani bence herşeyi aileler bilmek zorunda değil birilerinin diktiği kılıfa girmek zorunda hissetmeyin kendinizi..
nasıl mutlu olacaksanız öyle hareket edin ben böyle mutluyum.. kendi tırnaklarımızla kazıyarak biryere gelicez inşallah.
yani bunu ortak aldık diye sölemek zorunda değilsiniz ailenize. bırakın sözlünüz aldı bilsinler ne var yani..
sonra kafanıza kakılmasından iyidir... şunuda sen ödedin zaten vs vs deyip canım sıkılacağına ..sölemem daha iyi diye düşüyorum..
şöyleki sözlümde maşallah dünya iyisi dir. misal normal de kız çeyizinde olması gereken ütü blender seti ve birkaç nevresimi o bana hediye aldı..
ayrıca bulaşık ve çamaşırı ödemeyebilirdi benimle ama lafını bile etmeden ödedi..
bende mobilyalara ortak olmaktan yada başka birşeye hiçbir rahatszlık duymam.. fazlasını bile yaparım ki yaptımdaçç
sizde böyle olun nasıl mutlu oluyorsanız öyle davranın gerekirse beyaz yalanlarda söleyin işin ucunda huzurunuz varsa
Adaşım senin çeyizlerine baktım ve yazılanları sona kadar okudum. Maşallah barekallah hepsi birbirinden güzel, Rabbim ağız tadiyla, huzurla kullanmayı nasip etsin. Seninkileri görünce ben de aldıklarımın yetersizliği konusunda telaşa kapıldım. Ben de kendi çeyizimi kendim ödeyerek alıcam inşallah. Bu konuda aileme çok fazla yük olmak istemiyorum.
Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim; mantaliteni çok ama çok beğendim. Bu benim kişisel eleştirim, izlenimlerime ve çevremdeki insanlarda olan bitenden deneyimlediğim kadarıyla kız tarafı beyaz eşya yahut mobilya konusunda erkek tarafını sömürülesi varlık gibi algılıyorlar ve sanki vahiymiş gibi 'bunlar erkek tarafına ait bunlar kız tarafına' şeklinde bir ayrımcılıkla aslında çok da keyifli geçecek bu süreci resmen kabusa çeviriyorlar.
Elbette bir hanımefendinin en doğal hakkıdır çeyizini en güzel şekilde tamam edip, evini en güzel şekilde döşemek ama, ileride eşim diyerek hayatınızı paylaşacağımız insana da maddi anlamda gereksiz külfet inşa etmek bence hiç de etik değil. Velev ki bunu dinimiz de hoşgörmez, öyle değil mi? Peygamber Efendimiz s.a.v buyuruyor ki "Nikâhın hayırlısı, külfetsiz olandır." Huzur, afiyet, sevgi ve anlayış gibi temaları evliliğimizin öncelik sıralamasındaki yerini tekrar kontrol etmeliyiz bence. 10 milyarlık yatak odası takımında birbirine sırt dönmüş küskün ve birbirini anlamayan bir çift uyumuş, ne çıkar? Varsın eşim bana sarıldığında tüm dünya tasamı unutayım ben...
Rabbim herkese huzurlu evlilik hayatı nasip etsin. Bu arada yazımın sonunda şuna da değinmek isterim, bu topikteki hiçbir arkadaşımın yazdığı herhangi bir cümleye ithafen yazmadım ben bunları. Hani bu da böyle biline :)
özlemcim ne kadar güzel örneklerle değerli cümleler ile açıklamışsın konuyu...
ayrıca sakın sakın telaşlanma herşey zamanla oluyor ben bunları 1 yıl gibi bir sürede tamamladım yani .... tabi birkaçının taksiti hala devam ediyor ama olmayacak şeyler değil sağlık huzur para ve anlayış olsun yeter..
çok mutlu oldum ayrıca düşüncelerimi beğendiğin için. çok uğraşıyorum hem sevdiğim insanın istediği olsun hem benim istediğim hemde ailelerin gönlü olsun diye.. ama asıl önemli olan ben ve sevdiğim çünkü biz evlenip kapaımızı kapattığımza o kapınn ardında yalnızca ikimiz olacağız altından kalkamayacğımız şeylerin altında ezilmek istemiyorum...
ya ben ona eş diyeceğim koca,abi baba diyeceğim yeri geldimi nasıl onu zorda bırakırımki.
mesela çiçekçi bir akrabamız var nişanımız için çiçek alıcaz birde onalra bakalım dedim kataloğunu istedim sonrada dedimki akraba indirimi yapacakmısın şöyle bir baktı bana dediki..kızım sen niye dertleniyon zaten erkek tarafı alacak yüklen gitsin...
ayy ne kadar sinir oldum anlatamam millet gerçekten insanlık nedir bilmiyor. gerçekten çok sinirlendim almıcam onların dükkanından bu saatten sonra bence bu mantıkla o bana indirim falan yapmaz. yedi kat yabancı daha iyi indirim yapar.
MOBİLYALARIMIZIDA YENİ YENİ BAKMAYA BAŞLADIK..
evet tabiki ortak olacak neticede biz ortak bir hayat kuruyoruz.. tabiki yeri geldiği zaman erkek olarak peşinatını falan yada bir miktar mebla nakiti sözlüm verecek ama dönemde benim elimdede nakit olursa bende vericem..
yani bence herşeyi aileler bilmek zorunda değil birilerinin diktiği kılıfa girmek zorunda hissetmeyin kendinizi..
nasıl mutlu olacaksanız öyle hareket edin ben böyle mutluyum.. kendi tırnaklarımızla kazıyarak biryere gelicez inşallah.
yani bunu ortak aldık diye sölemek zorunda değilsiniz ailenize. bırakın sözlünüz aldı bilsinler ne var yani..
sonra kafanıza kakılmasından iyidir... şunuda sen ödedin zaten vs vs deyip canım sıkılacağına ..sölemem daha iyi diye düşüyorum..
şöyleki sözlümde maşallah dünya iyisi dir. misal normal de kız çeyizinde olması gereken ütü blender seti ve birkaç nevresimi o bana hediye aldı..
ayrıca bulaşık ve çamaşırı ödemeyebilirdi benimle ama lafını bile etmeden ödedi..
bende mobilyalara ortak olmaktan yada başka birşeye hiçbir rahatszlık duymam.. fazlasını bile yaparım ki yaptımdaçç
sizde böyle olun nasıl mutlu oluyorsanız öyle davranın gerekirse beyaz yalanlarda söleyin işin ucunda huzurunuz varsa
gelin değil melek alıyorlar gerçekten de sizi takdir etmemek mümkün değil mutluluğunuz daim olsun inş
ya cidden çok garip evlilik değilde sinir harbi mübarek ama sizin gibi düşünen insanların varlığı da çok güzel herkes elinden geleni yapsa kimse fazlasını istemez zaten
millet ne koparırsam kar gözüyle bakıyor olaya sonra anlaşmazlıklar kaçınılmaz oluyor
belkide ömür boyu sürecek kırgınlıklar doğuyor hiç gereği yokken
Özlemcim mesajlarını okuyorum, gerçekten çok faydalı içerikte bilgiler var. Devamını bekliyorum canım
öslemys çeyızlerıne bakıyordum allah gulle gule kullanmak nasıp eder inşallah
bir şey soracaktım hisarın kampanyasından çeyız setı almak istıyorum da MONACO PORSELENLI ÇEYIZ SETI içindeki porselenlerı monaco olacak yanı broşürun içindeki resımdekıler degıl yanı sence nasıl?? ya da kızlar sızce nasıl?? ben ceyız hazırlıklarına yenı başladım da hıc fıkrım yok ablamlar hedıye alalım dedıler bende bunu sectım nolur bır fıkır verın yoksa jumbo mu alsam ??:26::26::26:
hoşbulduk cnm yok bak lınkını vereyım ben yasaktır dıye vermedım foruma yenı uye oldugum için yenı yenı alışıyorum
Hisar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?