İstanbul'dan Orta Anadolu'ya kaçmak

İstanbul'dan memleketime taşınayım mı?

• Ankete Katılan
    95
il olarak karar veremedim henüz.
samsun amasya tokat arasındayım.

off memleketim burnumda tütüyor üçüde güzeldir.Amasyayı Tokatı çok severim.Samsunada bir iki kere gitmiştim.

Amasya çok yeşildir sakindir huzurludur insanlarını çok severim.Keza Tokatta öyle.Merkezi çok gelişti.Üniversitesi ve Üniversite hastanesi var.Orasıda çok huzurludur sakindir yeşildir ..Güzel okulları vardır.İş olanaklarından emin değilim.Eşinin mesleğinede bağlı.

Üçü arasından Samsun biraz daha avantajlı.Üniversitesi,üniversite hastanesi,iş olanakları ,deniz kenarında olması.

Son düzenleme:
Gelllllll gelllll egeye gellll hava güzel kar yok bol yeşillik herşey ucuz ulaşım sıkıntısız daha ne diyim sana istanbulda durulurmu yaaa bu kadar insan bina kar kış kıyamet bi yere git 3saat bizde öylemi heryer yakin

Buyuk sehirde yasamaya alismis biri cok kucuk anadolu sehirlerinde zorlanir.

Ama o bolgenin buyuk sehirleri olabilir.

Mesela samsun ortakaradenizde kismen buyuk bir sehir.

Kayseri yine oyle kendi sevresine gore buyuk bir sehir.

Ben bursa da yasiyorum. Istanbul da yasmak istemezdim ama yine ankara izmir gibi buyuksehirlere gidersem giderim diye dusunuyorum.

Hem cocuklarim icin diyorsunuz ama kucuk sehirlerde egitim imkani biraz daha kisitlaniyor.

Grillin bahsettiği yerler küçük geri kalmış yerler değil.Tam tersi üniversiteden hastaneden dolayı genç nüfus artmış.Giyimdir kuşamdır avmdir hamburgerdir v.s bulamayacaklarını sanmıyorum.

Grilin istediği gibi güvenli ve huzurlu şehirler.

Daha yeni arkadaşlarım emekli oldu memlekete gittiler.Kızları orada Fen lisesi okuyor ziyarete geldiler kızın gözleri parlıyor gittikleri için çok mutlular.Okula yürüyerek gidip geliyorum diyor mesela.

Burada özel iş yaparsın ultra paralar kazanırsın gelir farkın çok olur durursun.

Çok gezip tozarsın , en iyi semtlerinde oturursun yoksa İstanbulun bir anlamı yok bence.Boşa yıpranıyorsun.

İstanbul sadece dışarıdan gelip gezmek için güzel

Son düzenleme:
İnsanlar kendi memleketlerinde yaşasalar İstanbul bu kadar kalabalık olmaz. Bu kadar sapık,sapkın insan olmaz. Elini sallayan geldi u şehire ve mahvettiler. Eğer gezmeyi tozmayı pek sevmeyen biriyseniz Samsun size uygun. Ama İstanbuldaki gezi,kültür,eğlence olanaklarını bulamayacağınızı da unutmayın. (Çovuklarınız için de.) Ha bana kalırsa Türkiyenin hiçbir şehiri şuan için güvenli değil de neyse.

kararınız resmen içimi açtı. keşke imkanım olsa da bende kaçıp gitsem. bence imkanınız varsa bir dakika bile durmayın derim. psikolojik anlamda daha sağlıklı bir hayat süreceğiniz kesin...

Ben evet dedim anketine fakat bu beklentiye göre değişir ve şehre göre tabi. Orta karadeniz demişsin bu konuda samsun, ordu evet çok güzel şehirler hele samsun. Ama iç kısımdakiler daha az gelişmiş doğal olarak. İstanbul un çocuk anlamında bir sürü avantajı var, aktivite, sosyal yaşam olarak. Ama gel gör ki tam bir keşmekeş. Çocuk okula gittiğinde saatleri yollarda geçecek. Sürekli yorgun. Ve her türlü pislik göz önünde.

Ben olsam, imkânlarım da el veriyorsa İstanbul dan çıkardım.

yazdığınız illerden Samsun en mantıklısı.. istanbuldan bir farkı yok rahatlık açısından..artı istanbulda denize giremezsiniz ama orda girebilirsiniz.. ben gitsem orduyu düşünürüm kesinlikle .. plajları süper ayrıca ordu giresun modern şehirlerdir yani öyle akşam sokağa çıkamaz kızlarım büyüdüğünde gibi bir durum olmaz.. samsun büyükşehir zaten .

Bence istanbuldan hemen uzaklaşın. Okul dönemine girmiş iki çocuk ve daha ufak bir başka çocukla çok zorlanırsınız. İstanbulda kazanılan 5 liradan taşrada kazanılan 1 lira daha bereketlidir. 3 yıl olacak istanbuldan ayrılalı huzurluyaşamaya burada başladığımı düşünüyorum ve orada geçen günlerime gerçekten üzülüyorum

İşte şimdi ben çocukken İstanbul'da yaşıyorduk bir gün küçük bir şehre taşındık kabusum başladı. Dedikodunun bol olduğu ve genç jenerasyonun yozlaştığı bir ile gelmişiz. Ben ordan nefret ettim siz de çocuklarınıza iyilik edeyim derken ters tepmesin? İstanbul benim için diğer ile göre daha az zararsız olurdu bundan eminim...

Benim imkanım olsa Samsun u tercih ederim, veya ordu Fatsa ki Karadenizin en güzel sahili fatsada. İstanbulda yaşanmaz ama gezmedende durulmaz

tabi daha muhafakazar bi yaşam tarzı varsa düşünülebilir. siz de haklısınız.

ama bölgenin iklimini de dikkate alın derim :)

İklimide buraya göre daha güzel.

Yazın buradaki nemden nefes alamıyoruz.Açıkçası yazın fırsatım olsa 3 ay gelmem buralara..

İstanbulun kışı biraz daha sıcak geçer onun dışında iklim açısından Orta Anadolu daha güzel.Yazın her yer püfür püfür çam ormanları yeşil alan boldur.

işte gidip bakılması lazım..rizede mümkün değil yaşayamam mesela ama komşu illeri trabzon giresun ordu her türlü yaşanır.. giresunda orduda o tiril elbiseyle gece vakti çıkıp istanbuldan çok daha dolaşabiliyor insan..

Cok super bir fikir. Yalniz ev fiyatlari cok pahali o taraflarda bildiim kadariyla, orasi bir eksi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…