• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'dan Orta Anadolu'ya kaçmak

İstanbul'dan memleketime taşınayım mı?

• Ankete Katılan
    95
Keşke Istanbul'u sevmeyen herkes gitse bir şekilde. Benim dönüşüme rahatlasa güzelim şehir.
Harika olurdu.. :)

Valla adım atsam bir tanıdık çıkıyor diye mutsuz günlerimi odamda ağlayarak geçirmeye çalışıyorum ben..

Küçük yerler bana göre hiç değil.
ben o konuda çok fenayım.
gerekirse yüzüne görüşmek istemediğimi söyleyebiliyorum.
lafımı çekmem kolay kolay.

bakalım hayırlısı artık.

Bir de maddi boyutu var mesela Adana'da meyve sebze çok ucuzdur. Maydonozu 25 kuruşa alan uvey annem burda 1 lira görünce -ki pazardan bahsediyorum- şok olmuştu, gerek kiralar gerekse masraflar azalıyor. Aynı gelirle daha iyi bir hayat sürmek mümkün oluyor. Memur arkadaşım evlenince ben burda gecinemem diyor, o da memleketine gitmeyi düşünüyor.
Aynen Adana-Mersin buralarda yaşam daha kolay ulaşım çok iyi tek otobüsle bile istediğin yere gidiyorsun sebze-meyve ucuz kiralar desen keza öyle insan özlüyor oraları bende şuan uzaktayım en çok özlediğim şeyde çeşmeden su içmek belki tuhaf gelebilir ama en çok bunu özledim.Mersinde-Adanada evlerde çeşme suyu tüketiliyor istanbulda ise hazır.

Aynen Adana-Mersin buralarda yaşam daha kolay ulaşım çok iyi tek otobüsle bile istediğin yere gidiyorsun sebze-meyve ucuz kiralar desen keza öyle insan özlüyor oraları bende şuan uzaktayım en çok özlediğim şeyde çeşmeden su içmek belki tuhaf gelebilir ama en çok bunu özledim.Mersinde-Adanada evlerde çeşme suyu tüketiliyor istanbulda ise hazır.
ben de istanbul'da çeşme suyu içiyorum. :)

Artık büyükşehirlerin hepsi kalabalık,karmaşık ve tehlikeli maalesef.
Hem sakin hem de gelişmiş bir yer deneyimleyip paylaşan biri olursa gerçekten güzel olur.
Fikir alışverişi yapılabilir burada.
Ben Fethiye,Marmaris ve Antalya'yı çok beğenirim. Ama oralar için gelişme çağındaki genç kızlar için yine tedirgin olabilirsin haklı olarak.
ben antalyadan arkama bile bakmadan yasadıgım hergün üzülerek geçirdiğim bir sehir adını bile duymak istemiyorum
kızımı burda büyütemem dedim eşime
bir yıl kadık gerisin geriye hadi işi gücü ayarlayıp hoppp döndük memlekete
asla kız cocuk ve erkek çocukta yetiştirilmez
hele istanbul adı bile yeter korkuyorm

günaydın hanımlar
evliyim ve 3 kızım var. seneye anaokuluna başlayacak iki kızım.
kızlarımı İstanbul'da büyütmek, okutmak konusunda tedirginlik ve tereddütler yaşıyorum.
biliyorsunuz 14 milyonluk karmakarışık bir şehir.

kızlarımı nüfusu az, ulaşımı kolay bir şehirde büyütmeyi düşünüyorum.

eşim için iş sıkıntısı yok ama daha az maaş alacak. kira derdimiz veya borcumuz yok engel anlamında.

yine de hayati bir karar olduğu için sürekli düşünüyorum ve korkuyorum.

sizin fikirleriniz çok önemli benim için.

Eşinin iş problemi yoksa hiç düşünme git derim.

Istanbul'da yasamaktan memnunum. Senelerdir istedigim an Ege'ye yerlesme imkanim varken burada kalmayi tercih ettim, bir sure daha tasinmayi dusunmem.

Ama ileride cocugum olursa direkt Ege'ye gidecegimi soyluyorum hep. Ben Ege'de buyudum, benim yasadigim cocuklugu yasamasini isterim.

Eger gideceginiz yerde cocuklara sunabileceginiz imkanlar cok kisitli degilse ve sosyal ve kulturel anlamda o sehirde yapabilecekseniz bence gidilebilir.

Haber nedir? Paylaşabilir misiniz?
Çok sinir bozucu, ama özet olarak bir köyden sürekli çocuklarının kayıp ihbari geliyor sonra şikayet geri çekiliyormuş. Reşit olmayan kızları kaçırıp, sonra da aileye biraz para verip biraz namus zırvalarıyla evlendirmeye ikna ediyorlarmış.

Ben de Adana Osmaniye'ye gittiğimde çeşmeden su içmeyi özlemişim diyorum kesinlikle bir otobüsle bir çok yere gidilebiliyordu ve burdaki gibi aceleci sinirli değildi insanlar. Ve trafikte kaldigimi hatırlamıyorum.

İstanbulun en çekilmezi trafik bence, eşinin, senin veya çocukların düzenli bir trafik çileniz varsa nereye gitsen haklısın bence.
Ama İstanbul'da haftaiçi düzeniniz iyi ise İstanbulu bırakıp gitme, imkanlarını ararsın bence.

istanbul' un kalabalığı, her çeşit insan ve suç oranı beni korkutuyor.
kendim ve çocuklarım için sürekli tedirginim.

güvenliği olan, okullara 50 metre mesafede bir sitede yaşıyorum.
yan binamızda fuhuş yapılan bir daire var. karşı binada 11 ışidli yakalandı.
geçen sene uyuşturucu satıcıları ve polis bizim binada kısa süreli çatışma yaşadı vs

hepsi korkutuyor bu yüzden.
ayyy allah esirgesin yavrularınızı o ney öyle
git yaaa istanbulda yasanmaz yeminle hersey orda var
bende size samsun tokat kayseri bu yerleri öneririm

diyorum ya beklenti ile alakalı. atıyorum gece hayatı istiyosan rizede ne yapabileceksin? ya da hadi tiril tiril bi elbise giyip gece vakti dolaşayım dedin? iç anadolunun bi çok şehrinde bu da mümkün değil. anlatabiliyor muyum.
Sorma yaa.
Ulkenin pek cok yerinde tiril tiril elbise ile rahat vermezler. İnsanı rahatsız ederler.

Sinop, ordu gibi şehirlerde bir tek insan istediğini giyebiliyordu. Ben karadenizi boydan boya gezdim.

İç Anadoluyu zaten söylemeye gerek yok. Yozgatta falan insan asla rahat edemez.

Memleketin neresi bilmiyorum ama memleketinde en iyi semtten en iyi evlerden birisini alırsın.Çocuklarınıda en iyi okullarda okutursun.Trafik yok,kalabalık yok,pahalılık yok...

Bompa patlarmı deprem olurmu v.s düşünecek birşeyin olmayacak.

Artı bol oksijen temiz hava,inşaat kirliliği olmayacak.Burada evler dipdipe nefes almaya yer yok.

İşe gidiyorsun otobüs minübüs dolmuş hınca hınç dipdipe gidiyorsun.İnsan yığınlarından bıktım.Sanki herkes bir yarış halinde .Hastanede bir işin oluyor bir ton kalabalık hengame.Zamanla yarışıyorsun.

E-5 te korna sesi duymaktan araba yığınlarından insan yığınlarından illallah geliyor..

Ev alayım diyorsun memlekette daha ucuza alabileceğin eve dünya faiz bayılıyorsun.Yılların borç ödemekle geçiyor.

Okul dersen buranın normal bir anadolu lisesine gidecekken orada en iyi fen lisesine anadolu lisesine gider

Aynı paraya daha kaliteli bir yaşam sürersin.

Kızların güvenliği açısından da daha rahat hareket edersin.

Son düzenleme:
Ben de bir zamanlat samsun istemistim ama istanbul dan sonra en fazla silahli olat samsun da yaşanmış dun haberler de de izledim.
Tokat mi amasya mi dersek ben olsam amasya tercih ederim. Iki ili de iyi biliyorum. Amasya da nehir kıyısında elinde dondurma gezersib aksamlari. Tokatta bu biraz zor. Dondurma kismi yanison goclerden sonra durum nedir bilemiyorum tabi

Eşinin iş problemi yoksa hiç düşünme git derim.
şükür iş sıkıntısı yok ama maaş bir nebze azalacak.

Istanbul'da yasamaktan memnunum. Senelerdir istedigim an Ege'ye yerlesme imkanim varken burada kalmayi tercih ettim, bir sure daha tasinmayi dusunmem.

Ama ileride cocugum olursa direkt Ege'ye gidecegimi soyluyorum hep. Ben Ege'de buyudum, benim yasadigim cocuklugu yasamasini isterim.

Eger gideceginiz yerde cocuklara sunabileceginiz imkanlar cok kisitli degilse ve sosyal ve kulturel anlamda o sehirde yapabilecekseniz bence gidilebilir.
çocuklar yokken ben de memnundum.
kızlarım doğunca tek yaşadığım his korku artık.

İstanbulun en çekilmezi trafik bence, eşinin, senin veya çocukların düzenli bir trafik çileniz varsa nereye gitsen haklısın bence.
Ama İstanbul'da haftaiçi düzeniniz iyi ise İstanbulu bırakıp gitme, imkanlarını ararsın bence.
istanbul da inan en alakasız yerde yaşıyorum ve burada bile sabah ve akşam trafiği berbat. her yer inşaat. 24 saat hafriyat kamyonları.
ayyy allah esirgesin yavrularınızı o ney öyle
git yaaa istanbulda yasanmaz yeminle hersey orda var
bende size samsun tokat kayseri bu yerleri öneririm
aynen. bakalım.
şu an düşünme ve araştırma safhasındayız.
eşim bile ne kadar bıkmış meğer.
30 yıldır burada yaşadığı halde bu fikre sıcak baktı.

Kaç arkadaşım gittiyse hepsi mutlu
Ben de gittim,insanları bir kere çok medeni,önceden trafik ışıkları yokmuş,bize gerek yok biz zaten birbirimize yok veriyoruz diyorlarmış.Ben duyunca çok şaşırmıştım:KK76:Şehir merkezini de köylerini de çok beğendim,hele Gerze'ye bayıldım:KK37:

Memleketin neresi bilmiyorum ama memleketinde en iyi semtten en iyi evlerden birisini alırsın.Çocuklarınıda en iyi okullarda okutursun.Trafik yok,kalabalık yok,pahalılık yok...

Bompa patlarmı deprem olurmu v.s düşünecek birşeyin olmayacak.

Artı bol oksijen temiz hava,inşaat kirliliği olmayacak.Burada evler dipdipe nefes almaya yer yok.

İşe gidiyorsun otobüs minübüs dolmuş hınca hınç dipdipe gidiyorsun.İnsan yığınlarından bıktım.Sanki herkes bir yarış halinde .Hastanede bir işin oluyor bir ton kalabalık hengame.Zamanla yarışıyorsun.

E-5 te korna sesi duymaktan araba yığınlarından insan yığınlarından illallah geliyor..

Ev alayım diyorsun memlekette daha ucuza alabileceğin eve dünya faiz bayılıyorsun.Yılların borç ödemekle geçiyor.

Okul dersen buranın normal bir anadolu lisesine gidecekken orada en iyi fen lisesine anadolu lisesine gider

Aynı paraya daha kaliteli bir yaşam sürersin.

Kızların güvenliği açısından da daha rahat edersin.
burada özel okul düşündüm ama üç kız ve servis bana bir servete mal olacak.
özel araçla ya da toplu taşıma ile hiçbir şekilde trafikten kaçış yok.
biz dikkat etsek bile karşımızdaki dikkatsiz.
her durumda sıkıntı.
buradaki evi satınca oralardan iki ev alabiliyorum.
her manada ucuz olur diye düşünüyorum.
ama karar vermek yine de zor ya.
Ben de bir zamanlat samsun istemistim ama istanbul dan sonra en fazla silahli olat samsun da yaşanmış dun haberler de de izledim.
Tokat mi amasya mi dersek ben olsam amasya tercih ederim. Iki ili de iyi biliyorum. Amasya da nehir kıyısında elinde dondurma gezersib aksamlari. Tokatta bu biraz zor. Dondurma kismi yanison goclerden sonra durum nedir bilemiyorum tabi
göçmenler her yerde maalesef.
istanbul da elim kolum onlara çarpıyor.

Back