- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.977
- 398
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
küçük yer bana daha güvenli geliyor artık.Memleket deyince bende belli sandım
Samsun bence o Zaman
Amasya ve Tokat çok küçük
Samsun un hinterlandı geniş
Üni var daha gelişmiş bir bakış açısı olabilir
Yani yarın kız başına sokakta ne geziyorsun denilmesin kışlarınıza ya da işte mahalle baskısı olmasın bence
oraları bilirim. yani 13 yıl önce o çevrede yaşadım. evlenince istanbul'a geldik. annem ve kardeşim de geldiler.Samsun küçük bir şehir değildir...fazlaca göç alan karışık bir şehir istanbul kadar değil tabi...
Tokat tavsiye etmem ama amasya çok düzenli temiz şirin bir şehir...gitmeden mutlaka gezip bir görün ne hissedeceksiniz ona bakın
istanbul' un kalabalığı, her çeşit insan ve suç oranı beni korkutuyor.Bence Samsun daha iyi, Tokat ve Amasya ya göre. Bende daha önceden İstanbul da yaşıyordum. Şimdi İstanbula yakın, yine büyükşehir de yaşıyorum.. Marmara bölgesi ve il merkezi olmasına rağmen çok zorluk yaşamıştım.
Ki zorluk yaşadığım ve iletişim de sıkıntı yaşadığım kişiler, üniversite mezunu ve belli bir standartta olan kişiler..
Buradan başka bir yere taşınmak ve yaşamak istesem, kesinlikle her kesimden, her yerden insanların yaşadığı anonim bir yerde yaşamak isterim.. Tek tiplik bana göre değil.. Ve çocuk gelişimine de hiçbir şey katmaz.. Hatta çoçuğu köreltir..
Bence İstanbul un başka ilçelerini düşünün.. Gittiğin şehir de o beklentilerini bulamaya bilirsin..
Bak hayatım sen bunalmışsın
Sana müze piknik yeter ama kızlara yetecek mi
Küçük şehirde büyüyüp üniye büyük şehire gelenlerin çoğu fazla kabak çiçeği oluyor çünkü o yaşamı bilmiyor sonra da yetiştiği ortam ile çekişip mutsuz oluyor
Küçük şehirlerden insanlar kaçıyor çünkü eskiden yaşam o sınıflarsa imiş
Ve oradaki şartlar herkese aynı imiş şimdi yaşam lanet olası diziler şeklinde akıyor
Ve avm ye gidermemek hamburgerin bilmem ne markasını yiyememek ergenler için çok büyük eziklik oluyor
İnternet giysi satışları bu nedenle tavan hepsi internete sarıyor oradan alışveriş vs yapıyor
Haber nedir? Paylaşabilir misiniz?İstanbul'un neresindesiniz ki? Ben mesela Sarıyer'de yaşasam, kalkıp Konya ya taşınmam.
Ama Ümraniye den Eskişehire geçiş bir artıdır.
Bir de küçük diye güvenli mi oluyor? Geçen İzmir'in bir köyü ile ilgili bir haber okudum, şok, iğrenç ötesi olaylar.
Ee bunlar, tek İstanbula özgü değil ki.. Samsunda ki yaşayacağın yerde de aynı, durumu yaşayamayacağının hiçbir garantisi yok...istanbul' un kalabalığı, her çeşit insan ve suç oranı beni korkutuyor.
kendim ve çocuklarım için sürekli tedirginim.
güvenliği olan, okullara 50 metre mesafede bir sitede yaşıyorum.
yan binamızda fuhuş yapılan bir daire var. karşı binada 11 ışidli yakalandı.
geçen sene uyuşturucu satıcıları ve polis bizim binada kısa süreli çatışma yaşadı vs
hepsi korkutuyor bu yüzden.
Ben kendi adıma çocuklarımı AVM lerde büyütmek istemiyorum..bunun ezikliğini yaşamayacağı şekilde büyütmeye çalışıyorum...AVM lerdeki plastik yapay oyun parkları yerine gerçek kumla oynayıp deniz kabuğu toplayabileceği evimin karşısındaki kumsallara götürmeyi tercih ediyorum...
araba almayı düşünüyoruz. çevre illere gidilir gezilir. mini turlar yaparız. yani elimden gelenin en iyisini sunacağım kızlarıma.Bak hayatım sen bunalmışsın
Sana müze piknik yeter ama kızlara yetecek mi
Küçük şehirde büyüyüp üniye büyük şehire gelenlerin çoğu fazla kabak çiçeği oluyor çünkü o yaşamı bilmiyor sonra da yetiştiği ortam ile çekişip mutsuz oluyor
Küçük şehirlerden insanlar kaçıyor çünkü eskiden yaşam o sınıflarsa imiş
Ve oradaki şartlar herkese aynı imiş şimdi yaşam lanet olası diziler şeklinde akıyor
Ve avm ye gidermemek hamburgerin bilmem ne markasını yiyememek ergenler için çok büyük eziklik oluyor
İnternet giysi satışları bu nedenle tavan hepsi internete sarıyor oradan alışveriş vs yapıyor
cidden var mı o fiyata?Bir Samsunlu olarak kesinlikle Samsun derim, o kadar gelişti ve güzelleşti ki, pişman olmazsınız , her yere ulaşımı kolay, iklimi güzel , sıfır çok güzel bir evi rahatlıkla 150 bin civarına alabilirsiniz , deniz kenarı mis gibi bir şehir daha ne olsun , kesinlikle Tokat Amasya falan düşünmeyin, sıkıntıdan patlarsınız
aynen. hayalim böyle :)Ben kendi adıma çocuklarımı AVM lerde büyütmek istemiyorum..bunun ezikliğini yaşamayacağı şekilde büyütmeye çalışıyorum...AVM lerdeki plastik yapay oyun parkları yerine gerçek kumla oynayıp deniz kabuğu toplayabileceği evimin karşısındaki kumsallara götürmeyi tercih ediyorum...
istanbul'dan genel olarak memnun değilim.Ee bunlar, tek İstanbula özgü değil ki.. Samsunda ki yaşayacağın yerde de aynı, durumu yaşayamayacağının hiçbir garantisi yok...
İşid evleri her yerde. Fuhuş her yerde. Benim oturduğum aile apartmanın dada, evine giren çıkan belli belirsiz insanlar vardı. Fuhuş yaptığını bütün mahalle biliyordu. Kimsenin gıkı çıkmıyordu. Belalı tip dede bir sevgilisi vardı.. Bunlar her yerde..
Biz rahatsız olduk, ev sahibi ile sorun yaşadık, taşındık başka bir yere..
Yani benim demek istediğim, umduğunu bulamaya bilirsin. Şehir değiştirmek, yeniden düzen kurmak, kolay değil.. Yaşadığın siteden memnun değilsen, başka bir ilçeye taşın..
inşallah. hepimiz hakkında hayırlısı olsun.Ben de İstanbul'dan taşınma hayalleri kurarım sık sık Adana'liyim. Gittiğimde sanki havası güneşi sokakları başka geliyor. Istanbul'a 9 yıldır alışamadım, trafiğine özellikle eşim araba kullanmayı öğretecek istemiyorum ben burda kullanamam diyorum. Bebek olunca evden dışarı çıkamaz oldugumuz icin araba aldi eşim trafik olur diye her yere gidemiyoruz. İşe başlamak istemiyorum eve uzak olacak diye. Elbette orda da problemler vardır ama gittiğimde mutlu oluyorum. Çok şükür burda da mutluyum ama memleket havasi galiba çocukluğunu geçirdiği yerleri özlüyor insan. İnşallah daha sakin huzurlu bir hayat sürersiniz, tasinmak sizin icin daha iyi olacak gibi; ben de çocuğumu burda nasıl buyutecegim konusunda endişeliyim, ben burda büyümedim, çocukluğu burda geçtiğinden eşim biraz daha rahat ama o bile bunalmış gidelim diyor bazen. Hakkımızda hayırlısı olsun.
çorum'a lisedeyken gitmiştim en son 1996 da. eminim çok değişmiştir :)ben çoruma taşındım bu sene , buradan ev almayı düşünüyorum çok rahat huzurlu bir şehir ve hiç sandıgım gibi değilmiş istediğim gibi giyinip istediğim saatte gezebiliyorum , canım istediğinde daha büyük şehirlere kaçamak yapıyorum mesela dün samsuna gittim acayip fırtına vardı gerçi :) çok gezemeden döndüm , yerinde olsam bı dakka durmam istanbul da .
artık her yerde avm var ki.Bakın onu çocuklar için değil ergenler için yazdım
Ben de çocuğumu götürmüyorum
Ama benimle yaşıt nispeten küçük ilde büyüyen kuzenlerimin yaşadıklarını birer birer gördüm
Bizim Zaman'ımızda avm yoktu ama onlarda küçük ilde hep görürler tedirginliği vardı
Ben açıkçası el alem ne der demesin kızlarım isterim
Avm günümüz gençlerinin özendikleri bir şey olarak örnekti zira büyük şehre gelince hemen avm ye gidelim diyorlar
evet bir de ucuz olması etken.Bir de maddi boyutu var mesela Adana'da meyve sebze çok ucuzdur. Maydonozu 25 kuruşa alan uvey annem burda 1 lira görünce -ki pazardan bahsediyorum- şok olmuştu, gerek kiralar gerekse masraflar azalıyor. Aynı gelirle daha iyi bir hayat sürmek mümkün oluyor. Memur arkadaşım evlenince ben burda gecinemem diyor, o da memleketine gitmeyi düşünüyor.