İstanbul'dan Orta Anadolu'ya kaçmak

İstanbul'dan memleketime taşınayım mı?

• Ankete Katılan
    95

Banada sorsalar bu üç yerden iş sağlık v.s olayım olmasa ilk tercihim Amasya sonra Tokat olurdu.Samsun bu yerlere göre daha az güvenli geliyor.Samsununda denizi var.

Neden illa İstanbul dışı? İstanbul'un köyleri de Harika. İş yerimize uzak olmasa ben de İstanbul'un köylerinde yaşardım ama uzak. Hem İstanbul ayrı bir şehir benim gözümde. Kalabalığı seviyorum. Çocuklarımın da korkusuzca kalabalıkta büyümesini isterim.

eğitim şartlarını düşünürdüm
ve iyi bir eğitimin orada ne kadara maal olacağını da düşünürdüm
ayrıca çocuklarıma bakabilecek insanlar çevre olacaksa iş imkanlarımı düşünürdüm

birde her yerde suriyeli kaynıyor gittiğiniz kesimde nasıl olacak
(kimse başka yöne çekmesin rica ediyorum)
malum çoğu hastalıklı iyi bakım olmadığı için (ama hala doğuruyorlar o ayrı)

mesela bizim oturduğumuz yerde pek yok ama merkezi eğer ulaşımı kolaysa grup halinde geziyorlar
istanbulda hadi heryer kalabalık küçük yerde sizden kimse de olmayacak birine birşey deseniz köşebaşındakilerde koşuyor dayak yiyorsunuz

Bence hiç düşünmeyin , gidin.
Benim eşim İstanbuldan Bursaya benim yanıma geldi,
Biz artık Bursada bile durmak istemiyoruz.
İş imkanımız olsa daha sakin bir şehirde yaşamak isterdim.

Küçük şehirde doğdum büyüdüm üniyi Trabzon'da okudum. Ben okurken küçük şehirdi Trabzon da. Hem istediğin şeye ulaşma imkanın var hem denizi var hem de trafik sıkıntısı yok. Ben çok seviyorum trabzonu ömür boyu yaşarım yani gel gör ki eşim istemiyor. Samsun ordu da yine hem imkanları geniş hem de trafik gibi sıkıntısı olmayan yerler. İstanbul bana korkutucu geliyor sabah 5 te işe çıkan insanları duydukça.

Güvenlik açısından soruyorsunuz siz , Trabzon öyle aman aman büyük bir şehir değil ama her türlü sıkıntı vardı. Fuhuşundan uyuşturucusuna silahlı saldırısından kaçakçılığına... şurası güvenli diyeceğim hiçbir şehir yok bence. Allah'a emanet çoluk çocuk.. küçücük Gümüşhane'de bile bilmemne kadar uyuşturucu kullanan varmış..

eşimin akrabaları Ordu'da ve geçen yaz ben de ilk kez ziyaret ettim. Çok beğendim. Eşim de hemen Ordu ya taşınalım, hem gönlümüze göre ev de alabiliriz ne var bu İstanbul da diyor ki kendisi de İstanbul doğumlu benim gibi. Her ne kadar Karadeniz i sevsem de büyük şehirde doğmş büyümüş biri oalrak kendimi orda yaşarken hayal edemiyorum. Sosyal etkinlikleri gezmeyi eğlenmeyi seven biriyim. Keza burda akrabalardan uzak oluşumuzun da faydasını görüyorum, yol trafik vs bahane etme şansımız oluyor Ama sen bunları sorun etmeyeceksen taşınabilirsiniz diye düşünüyorum.

Çocuklarının eğitmi konusuna gelirsek, İstanbul'da bir Anadolu lisesinde öğretmenlik yapan biri olarak söyleyebilirim ki özelde de olsa devlette de olsa çok çeşitli kültür seviyelerinden öğrenciler var ve eğitim seviyesi hiç de iyi bir durumda değil maalesef İstanbul daki okullarda. Bence lise bitene kadar küçük şehirde öğrenim görmeleri çocuklar için daha iyi bile olur. Küçük şehirlerdeki fen liselerinin ve anadolu liselerinin (önceden anadolu öğretmen liseler, de vardı bu listede) üniversite başarı oranları daha yüksek oluyor. Ama üniversite için çok büyük ihtimalle şehir dışına gitmeleri gerekeceğini unutmayın.

bende ist da yaşayamazdım sanırım. 5 yıldır batmandayım bu yıl memleketime sakarya'ya dönmeyi düşünüyorum hatta kısmetse döneceğim , ama ben tereddütteyim zira burada çok rahat bir hayatım var herkesten uzak. ama oğlum için gitmek istiyorum daha güvenli ve daha çok sosyal kültürel etkinliklerin olduğu yerde yaşamak. İnsan evladı olunca daha farklı bakıyor hayata size hak veriyorum bence pişman olmaZsınız

Istanbulda doğdum büyüdüm. Evlenene kadar da bu şehirden başka bi yerde yapamayacağımı düşünürdüm. Ama evlendikten sonra düşüncelerim tamamen değişti. Eşimle birlikte en kısa zamanda Ege'ye yerleşip sessiz sakin bi yaşantımız olsun diye uğraşıyoruz. Bu şehir insanı yoruyor gerçekten.

Gideceğiniz yer hakkında çok iyi araştırma yapmadan gitmeyin derim. Çocukları güvende tutayım derken bir fanusa hapsetmiş olmayın.

Ben senin yerinde olsaydım düşünmeyi bırakır harekete geçerdim. İstanbulda kalman için bağlayıcı bi nedenin yoksa düşünmene bile gerek yok canım en azından dene

Benimde niyetim bundan sonra Egeye gitmek.Hem sağlık, hem iş ,hem okul ,hem sosyal faaliyetler,hem kafa dengi insanların daha çok olması , hemde daha sakin olması açısından
Valla burda herşey var aydındayım ben merkezde avm büyük marketler markalar yemek konusunda her yer pazar desen çok ucuz hergun pazar var iklim şahane deniz bir saat ben hiçbiryere değişmem memleketimi hastane dolu üniversite hastanesi beğenmezsen ege dokuz eylül 1 saat

egede kucuk bı sahıl kasabasında yasıyorum
kucuk oldugundan sıkayetçiydim ama yorumları okuduktan sonra cennette yasıyormusum haberım yokmus valla
gercı buyuksehır benımde gozumu cok korkutuyo

hangi bölüm mezunusun?

hangi bölüm mezunusun?
Bölüm ve meslek dışında yazdıklarımın hepsi gerçek olduğu için bunları da söyleyince ad soyad vermiş oluyorum nooption , ifşa olmamak adına söylemiyorum. Neden sordun ki?

23 sene Istanbul üzerine 3 sene Ankara, yarım sene :) Artvin deneyimimden sonra hala fikrim değişmedi.

Çok uygun kiralar dışında hiç bir artısını göremedim. Bir kere iki şehirde de arabası olmayana hayat yok.
Ne anladım ben o işten. Az kira veriyorum ama kalan paramla doyasıya gezemiyorum ulaşım yetersiz.
Trafik yok neye yarar?
Yarım saat duraklarda beklemek, dolana dek kalkmamak, kısa mesafelere bölünen dolmuşlar ve yüksek ücretler.

Istanbul'da 45 dklik otobüs yoluna 1.90 a gidiyorum Gop Eminönü arası.
Haliç Üsküdar arası mis gibi vapur sefası sürüyorsun o fiyata.

Artvin'de Kemalpaşa Hopa arası dolmuş 3.5 tl 15 dk bile sürmez. Ordan Arhavi için tekrar dolmuş. Yine o kadar sürelik. 3.5 tl daha alıyor. Kişi başı 7 tl gidiş 7 tl dönüş 14 tl iki kişi çıktın 28 tl.
Insan cikmayayim daha iyi diyor.

Akşam 8-9 sonrası beğenmediğin dolmuşu da bulamazsın.
Bir sineması varmış 3 kişiye film oynatmiyormus. Tüm salonun parasini verirseniz anca diyormuş. Arkadaşlar anlattı yetti gitmeye yeltenmedim bile.

Trafik olmasa ne olur?
Benim açımdan kolaylik yok, ucuzluk yok.
Bir yerden kısıp başka yerden alıyor.
Ankara'da öyleydi. Geç saatte dönüş sorun diye tiyatroya gidemiyordu.

İstanbul'da arkadaşın kinasindan dün gece 23.00 da kalktık metrobüsle döndük.
Insanlari arabaya mahkum etmeyen bir şehir.
Nereden bakarsan öyle görüyorsun işte. :)

Ben bu kolaylıkları trafiği, kalabalığı için görmezden gelemiyorum. Tadını çıkara çıkara geziyorum.

Herkes mutlu olduğu şehirde yaşasa keşke.
Başkasının bunaldiklari bir başkasının hayali ne yazık ki..

B Began çok güzel bir fikir. İstanbul da okudum, muzdarip olduğun şartlardan dolayı orda çalışmak istemedim. Ordaki imkanları türkiye nin hiçbir şehrinde bulamayız illa ki ama o imkanlara ulaşmak da hem maddi güç gerektiriyor hem de trafiğe karşı direnebilme gücü. Samsun bana da güzel bir seçenek gibi göründü, senin için yani. Ben de tr ye dönüşte daha kırsal bir yer arayışındayım..

Bizde gideceğiz 3 yıl sonra ,çok iyi fikir hakkınızda hayırlı olur umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…