• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'dan Orta Anadolu'ya kaçmak

İstanbul'dan memleketime taşınayım mı?

• Ankete Katılan
    95
ya yaşam tarzınızı bilmiyorum ama ben orta karadenizde hatta karadenizde yaşamazdım. karadenizliler alınmasın ama atıyorum bi eskişehir ile bi rize bir değil. bu tamamen şehirden beklentinizle alakalı ama.

Doğu karadeniz batı ve orta karadeniz arasında uçurum var...yaşadığınız yer çok önemli 6 yıl rizede çalıstım küçücuk bir ilçesinde başladım nispeten daha büyük en doğudaki artvinle sınır ilçesinde bitirdim...merkezinde yaşamak istermiydim kesinlikle hayır ama ikinci atandığım yer olan Fındıklıyı hala çok özlerim...bambaşka bir yerdir...

Bu arada beklentiler de çok önemli tabi...benim mutlu olduğum yer bir başkasi için kabus olabilir...

İstanbulun neresi olursa olsun istemezdim ama...

yaşam tarzı olarak çok dışa dönük değilim.
her halukarda çekirdek ailemle olayım yeter bana.

giyim kuşam, belli saatlerde dışarı çıkma, erkek arkadaşla buluşma vs... yani ben olsam biraz daha derin düşünürdüm açıkçası. kızlarım sokakta rahat yürüyebilecek mi gibi? şu an tabi ki her yer tehlikeli insanlarla dolu ama küçük şehirlerin bu konuda daha beter olduğu malum.

Doğu karadeniz batı ve orta karadeniz arasında uçurum var...yaşadığınız yer çok önemli 6 yıl rizede çalıstım küçücuk bir ilçesinde başladım nispeten daha büyük en doğudaki artvinle sınır ilçesinde bitirdim...merkezinde yaşamak istermiydim kesinlikle hayır ama ikinci atandığım yer olan Fındıklıyı hala çok özlerim...bambaşka bir yerdir...

Bu arada beklentiler de çok önemli tabi...benim mutlu olduğum yer bir başkasi için kabus olabilir...

diyorum ya beklenti ile alakalı. atıyorum gece hayatı istiyosan rizede ne yapabileceksin? ya da hadi tiril tiril bi elbise giyip gece vakti dolaşayım dedin? iç anadolunun bi çok şehrinde bu da mümkün değil. anlatabiliyor muyum.

diyorum ya beklenti ile alakalı. atıyorum gece hayatı istiyosan rizede ne yapabileceksin? ya da hadi tiril tiril bi elbise giyip gece vakti dolaşayım dedin? iç anadolunun bi çok şehrinde bu da mümkün değil. anlatabiliyor muyum.
anlıyorum.
o yüzden dışa dönük olmadığımı düşünüyorum.
pikniğe gitmek, müze gezmek de yeter bana.

il olarak karar veremedim henüz.
samsun amasya tokat arasındayım.

Memleket deyince bende belli sandım

Samsun bence o Zaman

Amasya ve Tokat çok küçük

Samsun un hinterlandı geniş

Üni var daha gelişmiş bir bakış açısı olabilir

Yani yarın kız başına sokakta ne geziyorsun denilmesin kışlarınıza ya da işte mahalle baskısı olmasın bence

il olarak karar veremedim henüz.
samsun amasya tokat arasındayım.
Samsun küçük bir şehir değildir...fazlaca göç alan karışık bir şehir istanbul kadar değil tabi...

Tokat tavsiye etmem ama amasya çok düzenli temiz şirin bir şehir...gitmeden mutlaka gezip bir görün ne hissedeceksiniz ona bakın

çocuklarım olmadan önce istanbul'dan şikayetçi değildim ama şimdi geçmeyecek endişe halindeyim.
mutsuzum.
dedikodu çok ama giyim kuşam baskısı yok. genelde rahat tanıdığım insanlar.

Samsun küçük bir şehir değildir...fazlaca göç alan karışık bir şehir istanbul kadar değil tabi ama yine de ben çok sevmem...ben samsunun dibinde Ordu Ünyede yaşıyorum...Samsun yerine Ordu merkezi tercih ederim...daha sakin fakat modern sosyo kültürel açıdan boyutlarına göre gelişmiş bir şehirdir ordu

Tokat tavsiye etmem ama amasya çok düzenli temiz şirin bir şehir...gitmeden mutlaka gezip bir görün ne hissedeceksiniz ona bakın

tabi daha muhafakazar bi yaşam tarzı varsa düşünülebilir. siz de haklısınız.

ama bölgenin iklimini de dikkate alın derim :)
yağışlı havayı çok sevmesem de bildiğim ve güvenli hissedeceğim bir yer olsun istiyorum.
inan kızlarımla ilgili kabus görmekten uykuda dinlenemiyorum.

Benim söylemek istediğim de bu beklentiler çok önemli

İstanbul'un bir ilçesini düşünür müydünüz? Şile, Ağva gibi güzel yerlerde çocuğunuzu çok güzel büyütürsünüz, ayrıca sıkıldıkça bunaldıkça 1 saate İstanbulun göbeğinde istediğiniz her aktiviteyi de yaparsınız
istanbul'dan uzaklaşmak istediğim için hiç düşünmedim.

Tokat neree samsun nere ikisi çok farklı şehirler her anlamda.
Amasya sakin küçük bir şehir güzel bir yer ama sürekli orada yaşamak nasıldır bilemem tabi
İstanbuldan gitme konusunda hak veririm sana ama tokata değil samsuna giderdim.

Bak hayatım sen bunalmışsın

Sana müze piknik yeter ama kızlara yetecek mi

Küçük şehirde büyüyüp üniye büyük şehire gelenlerin çoğu fazla kabak çiçeği oluyor çünkü o yaşamı bilmiyor sonra da yetiştiği ortam ile çekişip mutsuz oluyor

Küçük şehirlerden insanlar kaçıyor çünkü eskiden yaşam o sınıflarsa imiş
Ve oradaki şartlar herkese aynı imiş şimdi yaşam lanet olası diziler şeklinde akıyor

Ve avm ye gidermemek hamburgerin bilmem ne markasını yiyememek ergenler için çok büyük eziklik oluyor

İnternet giysi satışları bu nedenle tavan hepsi internete sarıyor oradan alışveriş vs yapıyor

Back