İstanbul'da...

mat_ruj

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2018
135
1.064
35
Merhaba arkadaslar umarim konuma yine "aaaa fakee" diye üşüşmezler...

Benim derdim İstanbul'da tek basima nasil gecinecegim.. Bilenler bilir bosandim. Memurum... Suan 2.800 lerde maasim. Ailemin yanina gorevlendirme ile geldim. Kadromda yakinda alinacak buraya.. Suan ablamdayim ama evler ates pahasi istanbul gozumu cok korkutuyor. Oglum 22 aylik hala bez kullaniyoruz. Kres konusu canimi skiyior. Nafaka 700 tl. Kagithane sisli eyup taraflarindan ev bakiyorum ama nasil gecinecegim bilmiyorum... Psikolojik olarak zaten darmadaginim. Evet aldatildim ama insan yine de yuvasini evini ozluyor o eski duzen daha guvenli geliyor. Belki de en buyuk uzuntum her seye ragmen vazgecilen kadin olmak... Bunu kaldiramiyorum... Neyse konuyu dagitmayim. İstanbulda bu sartlarda yalniz yasayan ya da fikri bilgisi olan arkadaslar degerli yorumlarinizi bekliyorum...

2800+700 iki kişiye yeter Allahım izniyle. Her şey çok daha güzel olsun dualarım sizinle.

Nafaka ıle ev kırası odenır 1+1 studyo guzel bır daıre tutabılırsınız. 2800 de guzel bır para kreş ev gıderlerı yol gıderı cıkarırsak elınıze 1800 kalır gıbı tutumlu ısenız bence güzelce ıdare edersınız

Öncelikle umarım yeni hayat sayfanızı gülücüklerle doldurabilirsiniz.
Bahsettiğiniz mevkilerin özellikle merkezlerinde kiralar yüksek diye biliyorum. Iyice araştırıp aynı İlçelerin küçük semtlerine bakabilirsiniz.
Anaokulları ile tek tek görüşün özellikle bu dönemde indirim yaptırabilirsiniz. Kolejleri de es geçmeyın kapıyı yıllık 20.000lerden açıp 10.000lere öğrenci kaydı yapılıyor.

Aileniz yanınızda olduktan sonra yeni yaşantınızdan hiç korkmayın. Yaşadığınız olayı hatırlıyorum çok etkilemişti beni inşallah yeni hayatınız çok çok güzel olacak... ilçelerin semtlerine göre o kadar değişiyor ki fiyatlar maalesef...size verebileceğim en iyi tavsiye eğer ki çocuğunuzla yalnız yaşayacaksanız tutacağınız ev 1+1 olsun ama semti mutlaka iyi değerlendirin yukarda bir üyenin dediği gibi uygun diye her semte gitmeyin.

Şişli”nin kiraları daha yüksektir.Eyüp ve kağıthanenin de oturulabilir gayet iyi yerleri var.Her üç ilçeyi de genel olarak iyi biliyorum
Görev yeriniz neresi olacak belli mi?Belliyse ona göre tavsiyede bulunacağım.

Konunuzu biliyorum, tatsızlık olmadan kısa sürede boşanmanıza sevindim..

Söylediğiniz miktarla geçim güzel olur ama İstanbul'da nasıl olur onu bilemedim. Allah yardımcınız olsun inşallah, yolunuz hayırlı insanlarla kesişsin..

Öncelikle olarak Allah yardımcınız olsun İstanbul gerçekten pahalı , ev olarak Kâğıthane taraflarından bakın , esenyurt tarafları da uygun ,bir de sürekli ilana bakın cünkü burada ilana düşen ev hemen tutuluyor

Kâğıthane diğer yerlere göre çok uygun bende tasıncam Kâğıthane ya da kğçğk çekmece taraflarına bakıyorum,

Siz en zorunu basarmissiniz. Artık gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ablanızda kalırsınız. Otelde kalırsınız. En en kötü çocuğunuzu yanınıza alır öyle çalışırsınız. Bunların hepsi hallolur merak etmeyin.

Ben yine de yapabileceginizi düşünüyorum aslında. Birkaç ay alışma süreci ile bocalarsiniz ama sonradan rayına oturur. Küçük bir daire tutarsınız. Kreş yardımı oluyor diye biliyorum onu araştırın. Aslında benim de bakmam lazım oğlumu krese vereceğim ben de. En beğendiğim 1600 fiyat çekti 1200 de bulmuştum. İstanbul'dayım ben de. Kendinize guvendikten sonra yaparsınız. Allah yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…