İstanbul'da...

Canım bu konu hakkında bir bilgim yok ama önceki konunu takip ediyordum cok üzülmüştüm ,konunu kapatmana da tabi o adamdan kurtulduğuna sevindim sağlam bir karakterin var gercekten de cok güclüsün düzenini kurana kadar biraz zorlansanda sonrası cok güzel olacak inanıyorum ,oğlun la beraber cok mutlu bir hayatın olur inşallah

Geliriniz kötü değil. Şişli çok pahalı, Eyüp'ü bilmiyorum, Kağıthane tarafları yeni yapılanma ve çok ev olması sebebiyle daha uygun... Devlet kreşleri fiyatlarını tam bilmiyorum ama sanırım 400-600 arası değişiyor. Arada bir arkadaş 1200 lira fiyat vermiş, sanırım o özel kreş. Bu arada çalışan annelere devlet kreş yardımı veriyordu bir ara, hala devam ediyor mu bu uygulama, bir araştırın. Belki çok çok rahat yaşamazsınız ama aç ve açıkta da kalmazsınız.

Yeni hayatınızda huzur ve mutluluk diliyorum size. Cesaret edip, kendiniz ve çocuğunuz için çok güzel bir şey yapmışsınız. Umarım her işiniz rast gider.

Aslında Anadolu yakasında daha uygun yerler var ama sanırım işine uzak kalıyor öyle.. Şişli de çok
pahalı.. :KK14: Çocuğa annenin bakabilme imkanı varsa biraz daha büyüyene kadar kreşe vermeyin
o zamana kadar para da biriktirirsin sonra kreşe giderken de en azından hazırdan verebilirsin.
Allah kolaylık versin. Umarım her şey kolaylıkla hallolur.

Bu arada eski eşin nasıl kabul etti de anlaşmalı boşandınız? O kız hamileyim filan diye gidip bağırmıştı
doğru muymuş?

Ben Kağıthane'de oturuyorum tavsiye ederim. Hem diğerlerine göre kirası daha düşüktür diye düşünüyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım bundan sonra hayatınız hep yolunda gider.

2800+700 3500 eder ki bence yeter sonuçta iki kişi çalışıp asgari ücret alanlar geçinenler var çok büyük bir ev tutmanızda da gerek yok. Babası da nafaka veriyor diye hiç çocukla ilgilenmeyecek değil bazı ihtiyaçlarını karşılar illa ki. Biraz harcamalara dikkat edersiniz olur inşallah

Calıstıgınız kuruma baglı kres yok mu olsaymıs iyi olurmus. Uygun kiralık bulursaniz geçinirsiniz 2 bogaz sonucta.. umutsuzluga düsmeyin Allah yardımcınız olsun cok sükür ki bi geliriniz var..

Eski konunuzu hatırlıyorum umarım olaysız bir boşanma olmuştur. 1+1 ev tutsanız iki kişisiniz yeter sanırım size. Maalesef kreşler pahalı. Ailenizin şimdilik çocuğunuza bakma durumu varsa rica edin bence. En azından düzen oturtmuş olursunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun umarım çok mutlu olursunuz.

Gaziosmanpaşa ya da Bağcılar tarafında ortalama bir dairede oturmayı düşünürseniz yaklaşık 1500 TL civarında evler var ama kalan parayla nasıl geçinirsiniz bilemiyorum. Hayat İstanbul'da aşırı pahalı.
Ev arkadaşıyla belki daha kolay olabilir durum sizin için.

İşiniz ve aileniz hangi ilçelerde
Bunları yazın biz de bunlara en yakin alternatifleri sıralayıp tahmini harcama planı çıkaralım

3500 TL yapar toplam geliriniz .
Geçinirsiniz . Ama daha uygun biryerde yasama imkanınız yok mu istanbul Pahalı bir şehir biraz ve de çok kalabalık daha küçük biryerde Çocuğunuzu daha kolay büyütürsünüz.

Allah yardımcınız olsun . Sebep olanlar Allahtan bulsun.

ailenize yakın bir mevkiide ev tutmanızı tavsiye ederim. en azından bir vesait veya 15 dk yürüme gibi. kreş sonraları okul gösterileri derken birinin alması gerek çocuğunuzu.
dediğiniz ilçelerden de 800-1000 liraya çok rahat bulabilirsiniz. eyüpte şuanda 800e 2+1ler var. Sütlüce vb düşünür müsün bilmem ama oralar da 800-1000 arası.
kağıthanede 700 liraya bile bulursun. korkma. hesabını bildikten sonra çok güzel yaşarsın. güzel günlerin olsun.

işiniz nedir ? yardımcı olabilirim iş konusunda. sorunsuz boşanmışsınız karşı taraf çocugunu sızı sormuyor mu yada alesi beni çok etkilemişti..

Gecinirsiniz muhakkak.
Aileniz bakarsa çocuğunuza ilk etapta,biraz birikim yapabilirsiniz.
Devlet anaokulu da bir seçenek ama tam gün olmuyor sanırım.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Madem kendi evinde yaşayacaksın niye istanbul'a tayin istedin. Kiraların böyle olduğunu bilmiyo muydun. Ailene yakın olmak içinse keşke. İstanbul'un hemen yanındaki ilçelere isteseydin. 600 liraya çok rahat bulurdun

En uygun kiralik ev 1200 :KK43: kresler de en az 1500 2000 istiyorlar... Yemesi icmesi yol masrafi derken...
umarim guzel olur her sey... Guzel dilekleriniz icin tsk ederim.
Eğer bu yazdığın miktarlar doğruysa yetmez tabii.Gerçekten çok yüksek.Babası sadece 700 nafakamı ödeyecek.Diğer bütün giderler sanamı ait.En azından kreşi de o ödeseydi.Allah yardımcın olsun canım.

X