• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.

Firma Ateşehirde, ama ben hafta da 1 gideceğim için biraz uzaklaşabilirim gibi de düşünüyorum. yani o çevrede olması şart değil.
Hayırlı olsun umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.
Firma Ataşehirdeyse ulaşım sebebiyle mecburen Ataşehir‘e yakın yerlerde kiralık ev bulmanız gerekiyor, örneğin Kadıköy, Kozyatağı, Suadiye, Ümraniye, Çekmeköy vb çünkü İstanbul trafiği günün 24 saati full çeker mübarek, araba almanız gerekebilir, almıyorsanız işyerinizle eviniz yakın mesafeyse taksiyle ulaşım sorun olacaktır zira İstanbul’da taksiciler özellikle yağışlı karlı havalarda yakın mesafe yolcu taşımak istemez, toplu taşıma kullansanız gelecek otobüs minibüsler tıklım tıklım olacağından, Ataşehir‘in kilitlenen trafiğini de hesaba katarsak yakın yerlerde ev arayın derim.

Kira aralığınız seçeceğiniz muhite ve eve göre 20 bin ila 70 bin lira arasında değişir, içinde her türlü aktivitesi olan havuzlu vs bir sitede aylık 20-40 bin lira civarında kiranız olur, sahile yakın yerlerde 50-70 bin bandında olur.

İstanbul güzel şehirdir doğduğum büyüdüğüm şehirdir ama turistik gezi için, İstanbul’da sürekli yaşamak insanın ömrünü çürütüyor, bu sebeple ben bile Ege’ye kaçtım.

Hayırlı olsun umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.
Firma Ataşehirdeyse ulaşım sebebiyle mecburen Ataşehir‘e yakın yerlerde kiralık ev bulmanız gerekiyor, örneğin Kadıköy, Kozyatağı, Suadiye, Ümraniye, Çekmeköy vb çünkü İstanbul trafiği günün 24 saati full çeker mübarek, araba almanız gerekebilir, almıyorsanız işyerinizle eviniz yakın mesafeyse taksiyle ulaşım sorun olacaktır zira İstanbul’da taksiciler özellikle yağışlı karlı havalarda yakın mesafe yolcu taşımak istemez, toplu taşıma kullansanız gelecek otobüs minibüsler tıklım tıklım olacağından, Ataşehir‘in kilitlenen trafiğini de hesaba katarsak yakın yerlerde ev arayın derim.

Kira aralığınız seçeceğiniz muhite ve eve göre 20 bin ila 70 bin lira arasında değişir, içinde her türlü aktivitesi olan havuzlu vs bir sitede aylık 20-40 bin lira civarında kiranız olur, sahile yakın yerlerde 50-70 bin bandında olur.

İstanbul güzel şehirdir doğduğum büyüdüğüm şehirdir ama turistik gezi için, İstanbul’da sürekli yaşamak insanın ömrünü çürütüyor, bu sebeple ben bile Ege’ye kaçtım.
Teşekkür ederim yorumunuz için. İstanbul'da yaşayan birinden yorumlar çok yol gosteriyor.
Yazdiklariniz faydalı olmakla birlikte içimi o kadar huzursuz etti ki. Bunlarin hiçbirini burada yaşamıyoruz. Gerçekten çok zor bir karar :(

Herkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?

İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :KK43:) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :KK43:
Ne dersiniz?
Kendinizi geliştirmek için gitmek istiyorsanız gidin bazen mekan ortam değişikliği insana çok iyi geliyor ama kendinizi olduğunuz yerde mutlu ait hissediyorsanız bence kalın

Teşekkür ederim yorumunuz için. İstanbul'da yaşayan birinden yorumlar çok yol gosteriyor.
Yazdiklariniz faydalı olmakla birlikte içimi o kadar huzursuz etti ki. Bunlarin hiçbirini burada yaşamıyoruz. Gerçekten çok zor bir karar :KK43:
İstanbulun trafik sorunu Antalyayı aratır, Ataşehiri biliyorum, size şöyle diyeyim Ataşehir Ümraniye Kadıköy çevresinde trafik öyle bir sıkışır ki pencereden görebilecek kadar yakınında oturduğunuz işyerine bile 30 dakikada zor gidersiniz, yakın mesafe taksi bulmak deveye hendek atlatmak gibidir.
Toplu taşıma kullansanız gelen her araç gırtlağına kadar dolu gelir, araçta oturmayın o da sorun değil ama binebilmeniz için eşinizin gelip sizi arkadan itmesi gerekir😵‍💫

Eskiden işe gidiş-dönüş saatleri kalabalık olurdu şimdi her an kalabalık, eğer aşırı kalabalık, aşırı pahalılık, kaos, trafik eziyeti vs başa çıkarım diyorsanız İstanbul’a taşının.
Kariyer için bu işi kabul etmem gerekiyor geleceğim için şart diyorsanız o zaman size Yalova’da ev bakın derim, Yalova İstanbul otobüsleriyle gidip gelirsiniz, Yalova terminalden biner Ataşehir/Dudullu terminalde inersiniz.

Evet gelecek vadeden bir iş, risk alacağım galiba ama henüz netleştiremedim.
Açıkcası home office ve kış için ilçelerden çok merkezi daha iyi. Hem internet kalitesi daha iyi birçok noktada, hem olanakları daha fazla. Biz ilçeye tatil için gelip sonra kaldık, kışın normal insanlar için bir tık sıkıcı. Ama biz sakinlik seven insanlar olduğumuz için bayılıyoruz :)
Merkezde ise Lara-Fener tarafını öneririm. Biz de çok istedik oralardan ev almayı ama Ruslar sağolsun fiyatlar uçtu gitti. 3-5 milyon değil 15-20 milyonlardan bahsediyorlar artık :KK43:

15-20milyona vay anammm diyorum oncelikle :KK51:

ben de yazlıkların olduüu, müstakildi siteydi evler olan, yani yani cidden yazlık ilçe olan bir yer bakıyorum. O konuda tavsiye varsa alayım:KK200:Denize 0 olsun, doğası güzel olsun tabi ki güneş parlasın bir de mümkünse ev fiyatları normal olsun:)

İstanbulun trafik sorunu Antalyayı aratır, Ataşehiri biliyorum, size şöyle diyeyim Ataşehir Ümraniye Kadıköy çevresinde trafik öyle bir sıkışır ki pencereden görebilecek kadar yakınında oturduğunuz işyerine bile 30 dakikada zor gidersiniz, yakın mesafe taksi bulmak deveye hendek atlatmak gibidir.
Toplu taşıma kullansanız gelen her araç gırtlağına kadar dolu gelir, araçta oturmayın o da sorun değil ama binebilmeniz için eşinizin gelip sizi arkadan itmesi gerekir😵‍💫

Eskiden işe gidiş-dönüş saatleri kalabalık olurdu şimdi her an kalabalık, eğer aşırı kalabalık, aşırı pahalılık, kaos, trafik eziyeti vs başa çıkarım diyorsanız İstanbul’a taşının.
Kariyer için bu işi kabul etmem gerekiyor geleceğim için şart diyorsanız o zaman size Yalova’da ev bakın derim, Yalova İstanbul otobüsleriyle gidip gelirsiniz, Yalova terminalden biner Ataşehir/Dudullu terminalde inersiniz.
İçim karardı da karardı.
Toplu taşıma hiç sevmem zaten, o kadar iyi anlatmışsınız ki kendimi şu an o otobüsün içinde hissediyorum :)
Nasılsa haftada bir uğrayacağım vakitlice gidip gelirim ofise diyordum is çıkış saatine kalmam diye düşünmüştüm. Ama her saatte bunlar yaşanıyorsa çok üzüldüm.
Yalova ya da çevre illeri hiç düşünmemiştim. Bir araştırayim.gerektiginde giderim firmaya da İstanbul'dayım hihi evet derim belki :))
Sabah çıkıp Antalya'ya sarilasim geldi :)

İçim karardı da karardı.
Toplu taşıma hiç sevmem zaten, o kadar iyi anlatmışsınız ki kendimi şu an o otobüsün içinde hissediyorum :)
Nasılsa haftada bir uğrayacağım vakitlice gidip gelirim ofise diyordum is çıkış saatine kalmam diye düşünmüştüm. Ama her saatte bunlar yaşanıyorsa çok üzüldüm.
Yalova ya da çevre illeri hiç düşünmemiştim. Bir araştırayim.gerektiginde giderim firmaya da İstanbul'dayım hihi evet derim belki :))
Sizin içiniz karardı bunlar İstanbulluların günlük rutini :)))
Siz sakin, kafa dinlediğiniz emekli hayatını seven biri olduğunuz için İstanbul’da her gün yaşamanız gereken trafik sorununu gözünüzde canlandırın istedim😌
Kaosa kalabalığa alışık birine yürüyerek ulaşabileceği mesafeyi 2 saatte gitmek normal gelir ama siz buna alışabilir misiniz onu ölçüp tartın.
Yalova‘yı yazdım çünkü İstanbul’a nazaran kiralar daha uygundur, Yalova’dan İstanbul’a ulaşım kolay, ayrıca sizin yaşantınızı göz önüne alınca Yalova biraz daha tatil yeri havası verir, sahile ulaşımınız daha kolaydır, yaz mevsiminde Çınarcık gibi tatil beldelerine gidip denizin güneşin tadını çıkarabilirsiniz, İstanbul’da bir hafta sonu eşinizle bir ilçeden diğerine gezmeye gideceğiniz sürede Yalova’dan Bursa’ya, Kocaeli‘ne, İstanbul/Pendik Kartal sahiline gidersiniz.

Siz herkesin yazdıklarını değerlendirin, hatta bence şu sıra mümkünse eşinizi de alın şöyle bir İstanbul’a gidin havayı yerinde koklayın, bölgedeki ulaşım hizmetlerini, kiraları vb araştırın, kafanız daha netleşir bence.

Antalya merkezde yaşıyorum. Burası da bu sene ukrayna-rusya savaşı sebebiyle çok tuhaf bir hal aldı. Oturduğum sitede 2+1 dairelerin 3 bin tl olan kiraları 40 bine kadar çıktı. İstatistklere göre Her 4 kişiden biri yabancı uyrukluymuş.
Bizde istanbul’dan taşındık. Eşimin iş potansiyeli İstanbul’da olduğu için geri döneceğiz. Ama bu terör olayları, mülteciler filan beni çok endişeye düşürüyor.

Çanakkale gibi daha küçük bir deniz kenarı şehirde yaşasanız İstanbul hoş bir metropol deneyimi olurdu. Ama Antalya zaten büyük şehir hem metropol hem deniz kenti. Ben İstanbul’da merkezi deniz kenarı bir semtte yaşıyorum eşimle gelirimiz iyi evden çalışıyoruz buna rağmen söyleyeyim; eskiden gene bi nebze çekilirdi ama pandemi ve şu son ekonomik zorluklarla İstanbul’un hiç tadı kalmadı. Kariyer ve maaş farkı hayatınızda çok büyük bir sıçrama yaptırmayacaksa Antalya’dan gelinmez bence

Biraz bi fesatlik sezdim
Sende😐😂 sen kabul etmeyeceksen sanane kime ederlerse teklif etsinler, seni ilgilendirmez.

Bunun disinda (yasin kac bilmiyorum) ama ben olsam hayatta bu sartlari birakip gitmezdim.. is degisikligini genelde genc yaslarda yapiyor insanlar ama daha iyi sartlara gelebilmek icin..

Yani bu kadar sevmedigin bir sehre bu kadar iyi sartlari olan bi yerden gitmek cok sacma, mevcut hayat kaliten olmayacak bi kere..kaos kalabalik..

Istanbulluyum ama eşimle evlenince eşimin memleketine taşındık. Her istanbula ailemi görmeye gittiğimde stres oluyorum. Kalabalık, karışık tedirgin edici çünkü güvenli değil büyüdüğüm sokaklar. Trafikte ayrı çilesi eğer sosyal hayat istiyorsanız imkan çok ama zaman yok çünkü tüm gün yolda hem insan hem araç trafiğiyle geçecek. Çok pahalı güzel semtlerinde sahilde yaşamayacaksaniz gelmeyin. Gerçi sahilde boğaza karşı yaşarsanız da garip garip tiplerle karsilasmaniz olası. Her istanbullunun hayalini yaşıyorsunuz bence maceraya gerek yok

Herkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?

İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :() ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :(
Ne dersiniz?
Uzaktan çalışıp, ofise gitmek gerektiğinde git gel yapsanız? İstanbul beklediğinizden de fazla kaos. Ayrıca, iş yeri nerede? Siz nerede ev tutacaksınız? Geliri şu anki gelirinizin çok çok üstünde mi?

Sebepleriniz cok sacma cocukca geldi ayrica icinde bulundugunuz sartlar birakip gidilecek aeviyede degil hic gitmeyin

İçim karardı da karardı.
Ben Ümraniye’de oturuyorum ayda bir hafta ofise gidiyorum dudulluda ofisim 20 dk 30 dk ortalama sürüyor dert etmeyin bence

Sizin içiniz karardı bunlar İstanbulluların günlük rutini :)))
Siz sakin, kafa dinlediğiniz emekli hayatını seven biri olduğunuz için İstanbul’da her gün yaşamanız gereken trafik sorununu gözünüzde canlandırın istedim😌
Kaosa kalabalığa alışık birine yürüyerek ulaşabileceği mesafeyi 2 saatte gitmek normal gelir ama siz buna alışabilir misiniz onu ölçüp tartın.
Yalova‘yı yazdım çünkü İstanbul’a nazaran kiralar daha uygundur, Yalova’dan İstanbul’a ulaşım kolay, ayrıca sizin yaşantınızı göz önüne alınca Yalova biraz daha tatil yeri havası verir, sahile ulaşımınız daha kolaydır, yaz mevsiminde Çınarcık gibi tatil beldelerine gidip denizin güneşin tadını çıkarabilirsiniz, İstanbul’da bir hafta sonu eşinizle bir ilçeden diğerine gezmeye gideceğiniz sürede Yalova’dan Bursa’ya, Kocaeli‘ne, İstanbul/Pendik Kartal sahiline gidersiniz.

Siz herkesin yazdıklarını değerlendirin, hatta bence şu sıra mümkünse eşinizi de alın şöyle bir İstanbul’a gidin havayı yerinde koklayın, bölgedeki ulaşım hizmetlerini, kiraları vb araştırın, kafanız daha netleşir bence.
Çok teşekkürler öneri ve yorumlarınız için.
Evet biz de bir İstanbul seyahati düşünüyoruz hem evleri vb de görmüş oluruz demiştik. Ama Yalova çok mantıklı geldi, kiralar da çok iyi görünüyor. Umarım en doğru kararı veririz

Istanbulluyum ama eşimle evlenince eşimin memleketine taşındık. Her istanbula ailemi görmeye gittiğimde stres oluyorum. Kalabalık, karışık tedirgin edici çünkü güvenli değil büyüdüğüm sokaklar. Trafikte ayrı çilesi eğer sosyal hayat istiyorsanız imkan çok ama zaman yok çünkü tüm gün yolda hem insan hem araç trafiğiyle geçecek. Çok pahalı güzel semtlerinde sahilde yaşamayacaksaniz gelmeyin. Gerçi sahilde boğaza karşı yaşarsanız da garip garip tiplerle karsilasmaniz olası. Her istanbullunun hayalini yaşıyorsunuz bence maceraya gerek yok
Haklısınız ben de böyle düşünüyorum ama bir yandan da iş pozisyonu çok cazip. Nereye kadar bu küçük ilçede yaşarız diyorum...

Biraz bi fesatlik sezdim
Sende😐😂 sen kabul etmeyeceksen sanane kime ederlerse teklif etsinler, seni ilgilendirmez.

Bunun disinda (yasin kac bilmiyorum) ama ben olsam hayatta bu sartlari birakip gitmezdim.. is degisikligini genelde genc yaslarda yapiyor insanlar ama daha iyi sartlara gelebilmek icin..

Yani bu kadar sevmedigin bir sehre bu kadar iyi sartlari olan bi yerden gitmek cok sacma, mevcut hayat kaliten olmayacak bi kere..kaos kalabalik..
Yok fesatlık değil de içimden geçen bir his, dürüstçe yazdım mantıklı olmadığını ben de biliyorum :) o kişi çok yanlışlar yapacak gibi geliyor...ama bu sebeole karar da verilmez.
Yaşım daha genç bence 28 yaşındayım şu yaşta bu değişiklikten korkarsam ileride hiç degistiremem gibi geliyor, sanki tam risk alma yaşındayım gibi.

Back