İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.

O zaman şöyle yapın bence, iş gerçekten iyiyse ve seni yukarılara taşıyacaksa konu sahibesi ben olsam giderdim. Eş de remote çalışıyordu sanırım onun için fark eden bir şey olmayacak. Madem kazanç iyi olacak, Bostancı-Suadiye sahili bakardım, İstanbulun tadını çıkarırdım. İstanbuk kazancın fazlaysa gayet güzel, çok kalabalık semtler biraz çile oluyor ama deniz kenarı yerler bence güzel. Bol şans dilerim :)

Yedi ceddi İstanbullu bir babanın kızıyım, kaçmaya bakıyoruz buralardan. Kapasitenin üstünde kalabalık, pahalılık, her şeyin suyu çıkmış, ağız tadıyla gidip bir yemek yiyip kafa dinleyemiyorsunuz ortalık maganda dolu. İstanbul' un adı kaldı sadece, gelmeyin derim

Teşekkürler, çok haklısınız

Data science alaninda çalışıyorum şu an.

O zaman paracıkları kapamıyorsan tek suçlu sensin konu sahibesi. Talep çok, adam gibi yapanı az, master degreem de var demişsin, az para alıyorsan şu tabloda valla tek suçlu sensin. Githubını doldur, örnek projeler koy, CVni düzenle, Linkedinde post most yap biraz yeni iş bulursun. Tüm olayı iş bilmemeken kaybediyorsun bana kalırsa .. etrafında kariyer tavsiyesi isteyebileceğin kimse yok mu?

Kiralar en kuytu köşedeki mahallerde giriş katlarda bile 5.000 olmuş durumda. Sadece kira zorlayabilir sizi. Bir akrabam normal bir mahallenin girişinde bir sitede oturuyor 3+1

Evet burası sadece yazın çekilmiyor o zamanda genelde burada olmuyoruz. Yalan yok rahatımız da keyfimizde yerinde burada :) Ama sırf rahatız diye baska seçenekleri değerlendirmemek de içimi çok rahat ettirmiyor. Haklısınız biraz da risk, bakalım :)

Teşekkür ederim, evet eşim zaten evden çalısıyor bu çalışma odasından çıkıp İstanbuldakine girecek galiba :))
Ama sosyal ortamını değiştirecek... bakalım söylediğiniz semtlere bakacağım.

Kiralar en kuytu köşedeki mahallerde giriş katlarda bile 5.000 olmuş durumda. Sadece kira zorlayabilir sizi. Bir akrabam normal bir mahallenin girişinde bir sitede oturuyor 3+1
Ay yorumum yarım çıkmış. Devamı şöyleydi 3+1 sitede 22.000 tlye oturuyor. Vadiistanbul gibi bir yerde anca 1+1 kiralar böyledir. Orta halli bir yerde oturmak isterseniz bile 15-20bini gözden çıkarmak gerekiyor. Diğer türlü çok ücra mahallelerde uyguna bulunur.

Evet işte bu konulardan çok çekiniyorum. Burası özellikle bu aylarda kış aylarında mis gibi. çok sakin sessiz. Güvenli, kapını kilitmeden uyuyabiliyorsun. Her şey elimizin altında... pahalılık konusunda burası da baya abartı ama.
İnsallah en dogru kararı verebilirim bakalım :)

Size de bol şanslar, neresi hayırlıysa orası olsun sizin için de.
Evet İstanbul baya korkunç geliyor, ben de normalde pek tercih etmem, 2-3 gün kalınca bile boğulup dönüyorum normalde. Bakalım insallah dogru karar verebilirim

Ay çok pahalı her şey, ama inanın Antalya'da da bundan daha uygun değil
Biraz araştırdım maşallah 200bine de kiralık yerler var, 10bine de var. Karar vermeden tam kesinleştiremedik.
Bir de firma kira miktarına göre, kira desteği de veriyor İstanbul için. bakalım

Antalya’daki net kazancınızın en az 2,5 kat fazlası olması gerekir ki benzer standartları sağlayın hayatınız için, ilk madde bu olmalı.
Katılıyorum buna. 25.000 tl maaşla bile aşırı aşırı basit bir yaşam standartına sahip olur insan İstanbul’da. Çok rahat yaşayamaz kesinlikle. Aylık benzin parası bile kaç bin tl yapıyor.

Genc yaşınızda Antalya'nin ilcesinde yaşadığınız icin emekli gibi hissediyorsunuzdur. Antalya'nin ilcesi dedigin nedir ? Bir zamanlar Anadolu'da filmi gibi ama deniz var Istanbul ise ülke gibi cok heyecan verici. Ben olsam.bu kadar bu kadar durağanlik yeter der giderim. Hadi Ankara olsa, isten çıkıp denize gitmeyi cok.ozlersiniz derdim. Ama Istanbul...

Yani bilemedim, iş çok çok iyyiyse gerçekten ön açıyorsa düşünürdüm. Onun dışında Antalyayı bırakmazdım sanırsam.

Bir de ufacık soru, home office için uygun , denize yakın, tercihen havuzlu siteler olan:) Antalya ilçeleri hangileri? Kışlık ev sizce en iyi nerden alınır?

Şu deprem söylentileri bile benim gitmemeyi tercih etmem için yeterli Antalya gibi cennet bırakılıp istanbula gidilmez bence

Katılıyorum buna. 25.000 tl maaşla bile aşırı aşırı basit bir yaşam standartına sahip olur insan İstanbul’da. Çok rahat yaşayamaz kesinlikle. Aylık benzin parası bile kaç bin tl yapıyor.
Ülke bu halde değilken, birkaç sene önce ablam gitti ki başkentteyiz, ucuz bir şehir değil.
Onun hesaplamasına göre ank standartlarının 3 katı maaş gerekiyor denklik için.
Restoranından aldığı hizmete kadar her şey o kadar pahalı. Gerçi pahalı dediği şey buradaki alabilirliğin oradaki denkliği.
Yoksa asgari ücretli de yaşıyor, ne denir ki…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…