• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.

Bunu ben de düşündüm, ofise çok az uğrayacağım için Antalyadan gidip gelirim diye planlamıştım ama firma kabul etmedi. Acil durumlar için orada olmamı istiyorlar. Bir de açıkcası bu sistemin çalışanların kullanmamasını istiyorlar, yoksa ofise ugrayan kalmayacak herkes baska yerlerde tatillerde olacak. Bence bir sakıncası yok ama iş verenler böyle düşünmüyor.
Eşimle ilgili konuya da geleceksek, ne yalan söyleyeyim ondan ayrılmayı hiç istemem ama başaramayacağımız bir şey asla değil. Farklı şehirlerden, ülkelerden de evliliğimize mis gibi devam ederiz.

O zaman şöyle yapın bence, iş gerçekten iyiyse ve seni yukarılara taşıyacaksa konu sahibesi ben olsam giderdim. Eş de remote çalışıyordu sanırım onun için fark eden bir şey olmayacak. Madem kazanç iyi olacak, Bostancı-Suadiye sahili bakardım, İstanbulun tadını çıkarırdım. İstanbuk kazancın fazlaysa gayet güzel, çok kalabalık semtler biraz çile oluyor ama deniz kenarı yerler bence güzel. Bol şans dilerim :)

Herkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?

İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :KK43:) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :KK43:
Ne dersiniz?
Yedi ceddi İstanbullu bir babanın kızıyım, kaçmaya bakıyoruz buralardan. Kapasitenin üstünde kalabalık, pahalılık, her şeyin suyu çıkmış, ağız tadıyla gidip bir yemek yiyip kafa dinleyemiyorsunuz ortalık maganda dolu. İstanbul' un adı kaldı sadece, gelmeyin derim

Sizde bir sıkıntı yoktur neden olsun :) alanı biliyorsunuz, tecrübe yazılım dili, firmanın yerel ya da yabancı olması maaşlar arasında uçuk farklar yaratıyor.
Ben de eşim de yabancı ortaklı bir firmanın Türkiye ayağında çalısıyoruz diyebilirim, bu sebeple çok şükür bizi mutlu edecek kadar kazanıyoruz.
Hiç övünülecek bir şey de değil, bugün böyle yarın şirket batar girer asgari ücretle başlarım :) bazen de şans gerekiyor. dilerim siz de en kısa zamanda hak ettiğiniz güzel maddi tatminle çalısırsınız.
Teşekkürler, çok haklısınız

Data science alaninda çalışıyorum şu an.

O zaman paracıkları kapamıyorsan tek suçlu sensin konu sahibesi. Talep çok, adam gibi yapanı az, master degreem de var demişsin, az para alıyorsan şu tabloda valla tek suçlu sensin. Githubını doldur, örnek projeler koy, CVni düzenle, Linkedinde post most yap biraz yeni iş bulursun. Tüm olayı iş bilmemeken kaybediyorsun bana kalırsa .. etrafında kariyer tavsiyesi isteyebileceğin kimse yok mu?

Semtler hakkında da hiç bilgim yok desem yeridir. Büyük ihtimalle Anadolu yakası olacak, firma da o tarafta çünkü. Maaş yükseleceği için kira yormayacaktır, buluruz bütçemize göre bir yer diye düşünüyorum.
Kiralar en kuytu köşedeki mahallerde giriş katlarda bile 5.000 olmuş durumda. Sadece kira zorlayabilir sizi. Bir akrabam normal bir mahallenin girişinde bir sitede oturuyor 3+1

Bana göre en kötü seçenek. Bende Antalya'da okurken hiç ulaşım, kalabalık derdim yoktu. Tabi turistik yer kalabalık oluyor ama İstanbul'da sürtünme kuvvetiyle yaşıyorsun :KK70: Çok sıkıntılı gerçekten. Giden seviyor bağlanıyor o ayrı. Ben gezmek için gitmek isterim ama yaşamak için istemem. Birazda yaşam tarzınla alakalı. Ben gürültüyü, kaosu, binaların üzerime gelircesine yüksekliğini sevmiyorum huzursuz oluyorum ve İstanbul'da neden bilmiyorum beni etkilemedi ama yemeklerini bir bir denemek istiyorum :KK70: Antalya, Muğla o yönden tam benlik doğası ve ferahlığıyla her zaman yaşarım. İş, aktivite, yaşam olarak bana göre. Dediğim gibi beklenti ve yaşam stilinle alakalı kaldırabilirim derseniz gidin bi denerseniz yapamazsınız dönebilirsinizde hayat risk almadan da ilerlemiyor bazen :)
Evet burası sadece yazın çekilmiyor o zamanda genelde burada olmuyoruz. Yalan yok rahatımız da keyfimizde yerinde burada :) Ama sırf rahatız diye baska seçenekleri değerlendirmemek de içimi çok rahat ettirmiyor. Haklısınız biraz da risk, bakalım :)

O zaman şöyle yapın bence, iş gerçekten iyiyse ve seni yukarılara taşıyacaksa konu sahibesi ben olsam giderdim. Eş de remote çalışıyordu sanırım onun için fark eden bir şey olmayacak. Madem kazanç iyi olacak, Bostancı-Suadiye sahili bakardım, İstanbulun tadını çıkarırdım. İstanbuk kazancın fazlaysa gayet güzel, çok kalabalık semtler biraz çile oluyor ama deniz kenarı yerler bence güzel. Bol şans dilerim :)
Teşekkür ederim, evet eşim zaten evden çalısıyor bu çalışma odasından çıkıp İstanbuldakine girecek galiba :))
Ama sosyal ortamını değiştirecek... bakalım söylediğiniz semtlere bakacağım.

Kiralar en kuytu köşedeki mahallerde giriş katlarda bile 5.000 olmuş durumda. Sadece kira zorlayabilir sizi. Bir akrabam normal bir mahallenin girişinde bir sitede oturuyor 3+1
Ay yorumum yarım çıkmış. Devamı şöyleydi 3+1 sitede 22.000 tlye oturuyor. Vadiistanbul gibi bir yerde anca 1+1 kiralar böyledir. Orta halli bir yerde oturmak isterseniz bile 15-20bini gözden çıkarmak gerekiyor. Diğer türlü çok ücra mahallelerde uyguna bulunur.

Yedi ceddi İstanbullu bir babanın kızıyım, kaçmaya bakıyoruz buralardan. Kapasitenin üstünde kalabalık, pahalılık, her şeyin suyu çıkmış, ağız tadıyla gidip bir yemek yiyip kafa dinleyemiyorsunuz ortalık maganda dolu. İstanbul' un adı kaldı sadece, gelmeyin derim
Evet işte bu konulardan çok çekiniyorum. Burası özellikle bu aylarda kış aylarında mis gibi. çok sakin sessiz. Güvenli, kapını kilitmeden uyuyabiliyorsun. Her şey elimizin altında... pahalılık konusunda burası da baya abartı ama.
İnsallah en dogru kararı verebilirim bakalım :)

Deniz kenari bir ilcede yaşıyorum. Burası da gecici bizim icin su an. Tayinimiz bir buyuksehire çıkacak birjac sene icinde orasi kesin, dogu gorevi olmasi muhtemel, ama bir ihtimal İstanbul cikarsa korkusuyla en dogu ilkeri Van vs bike yazmayi dusjnuyoruz. Istanbul hem maddi hem de yaşam telaşı anlaminda korkunc geliyor. Tercih sansim olsa asla su an yasadigim yeri bırakıp istanbula gitmem ben sahsen
Size de bol şanslar, neresi hayırlıysa orası olsun sizin için de.
Evet İstanbul baya korkunç geliyor, ben de normalde pek tercih etmem, 2-3 gün kalınca bile boğulup dönüyorum normalde. Bakalım insallah dogru karar verebilirim

Ay yorumum yarım çıkmış. Devamı şöyleydi 3+1 sitede 22.000 tlye oturuyor. Vadiistanbul gibi bir yerde anca 1+1 kiralar böyledir. Orta halli bir yerde oturmak isterseniz bile 15-20bini gözden çıkarmak gerekiyor. Diğer türlü çok ücra mahallelerde uyguna bulunur.
Ay çok pahalı her şey, ama inanın Antalya'da da bundan daha uygun değil :(
Biraz araştırdım maşallah 200bine de kiralık yerler var, 10bine de var. Karar vermeden tam kesinleştiremedik.
Bir de firma kira miktarına göre, kira desteği de veriyor İstanbul için. bakalım

Antalya’daki net kazancınızın en az 2,5 kat fazlası olması gerekir ki benzer standartları sağlayın hayatınız için, ilk madde bu olmalı.
Katılıyorum buna. 25.000 tl maaşla bile aşırı aşırı basit bir yaşam standartına sahip olur insan İstanbul’da. Çok rahat yaşayamaz kesinlikle. Aylık benzin parası bile kaç bin tl yapıyor.

Genc yaşınızda Antalya'nin ilcesinde yaşadığınız icin emekli gibi hissediyorsunuzdur. Antalya'nin ilcesi dedigin nedir ? Bir zamanlar Anadolu'da filmi gibi ama deniz var😄 Istanbul ise ülke gibi cok heyecan verici. Ben olsam.bu kadar bu kadar durağanlik yeter der giderim. Hadi Ankara olsa, isten çıkıp denize gitmeyi cok.ozlersiniz derdim. Ama Istanbul...

Teşekkür ederim, evet eşim zaten evden çalısıyor bu çalışma odasından çıkıp İstanbuldakine girecek galiba :))
Ama sosyal ortamını değiştirecek... bakalım söylediğiniz semtlere bakacağım.

Yani bilemedim, iş çok çok iyyiyse gerçekten ön açıyorsa düşünürdüm. Onun dışında Antalyayı bırakmazdım sanırsam.

Bir de ufacık soru, home office için uygun , denize yakın, tercihen havuzlu siteler olan:) Antalya ilçeleri hangileri? Kışlık ev sizce en iyi nerden alınır?

Herkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?

İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :KK43:) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :KK43:
Ne dersiniz?
Şu deprem söylentileri bile benim gitmemeyi tercih etmem için yeterli Antalya gibi cennet bırakılıp istanbula gidilmez bence

Katılıyorum buna. 25.000 tl maaşla bile aşırı aşırı basit bir yaşam standartına sahip olur insan İstanbul’da. Çok rahat yaşayamaz kesinlikle. Aylık benzin parası bile kaç bin tl yapıyor.
Ülke bu halde değilken, birkaç sene önce ablam gitti ki başkentteyiz, ucuz bir şehir değil.
Onun hesaplamasına göre ank standartlarının 3 katı maaş gerekiyor denklik için.
Restoranından aldığı hizmete kadar her şey o kadar pahalı. Gerçi pahalı dediği şey buradaki alabilirliğin oradaki denkliği.
Yoksa asgari ücretli de yaşıyor, ne denir ki…

Back
X