• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.

Uzmanligina gore, cok iyi kazanabiliyor. Kiz kardesim 2 yıldır uni mezunu, universite 2. Siniftan beri calisiyor 1 ev alacak para biriktirdi rahatlıkla. Ben de yazilmciyim ama su an calismiyorum. Esim memur ve ben calismazken istanbula gitsek gecinemeyiz diye düşünüyorum. Ki esimjn memur maasi da gayet iyi olmasina rağmen
Kardeşiniz nerede çalışıyordu 2. Sınıftan beri iyi para biriktirmiş nereden mezun

Bence Antalya bırakılmaz. Güneşi, insanları her şeyi çok iyi.

Madem hibrid çalışcaksınız, ben olsam şöyle yapardım burda 1-2 yıl çalışırdım ama İstanbula taşınmadan. Madem 3 gün ofiste olacaksınız, pazar öğleden sonra uçağa binin İstanbul'da çarşamba akşamına kadar kalın. Perşembe-cuma evden çalışın, haftasonunu da evde geçirin. Madem yükselme imkanı var, imkanı tepmeyin.

Siz eşiyle ayrı ayrı takılan üye değil miydiniz, zaten ayrı hayatlar yaşıyordunuz part-time ayrı yerde yaşarsanız bence dert etmez.
Öyle de çok pahalı olmaz mi sürekli uçak ve otele parası gider aldığı fazla maaş işe yaramaz

Ben de yazilimciyim ama o kadar kazanamiyorum o yuzden merak ettim, bende mi bir sorun var acaba diye

Daha çok fırsat kovalamalısın belki de, nerde yaşıyorsun? İstanbulsa aslında daha iyi işler bulmak gayet kolay. İkinci mesele de eğitim, master degree mutlaka kapmaya bak, ama laf olsun diye değil iyi bir alanda yap. 3. tavsiyem bir klasik, internette görünür ol. Githubını doldur, potansiyel işverenler açıp baktığında kod örneklerini görsünler. yeteri kadar geliştim diyorsan, online blog yazabilirsin. Bol şans dilerim, umarım paracıklara konarsın:)

Bende İstanbul’u bırakamayanlardanım trafiğine alışkının serviste takarım kulaklığımı uyurum her hafta sonu gezecek güzel yerler var saatini bilmek lazım trafik ve iş saatinde çıkmazsanız çok sorun olmuyor bende küçük yere gidince bir iki hafta sonra sıkılıyorum. Herşeyin ucuzunu da pahalısını da bulabileceğiniz yerler var.
Bir süreden sonra trafik bile seviliyor burada, arabada açıyorum müziği sonuna kadar hiçte streslenmiyorum valla. Her an her saniye aktif hiç uyumayan bir şehir. Sıkılmazsın hiç. Başka yerde yaşayamam 😅

Ben olsam kesinlikle denerdim madem geri donme sansim var en azindan denerdim.cocugnz varsa bir kac kez daha düşünebilirsinz duzenini bozma konusunda ama esnizinde is imkani uygunsa kesinlikle tecrubeleyin bunu .
Bazi kararlar insan hayatinda cok önemli buda onlardan biri bence sizin icin ama ben olsam artisni eksisini dusunmezdim madem geri donme sansim var denerim ne olacak

Daha çok fırsat kovalamalısın belki de, nerde yaşıyorsun? İstanbulsa aslında daha iyi işler bulmak gayet kolay. İkinci mesele de eğitim, master degree mutlaka kapmaya bak, ama laf olsun diye değil iyi bir alanda yap. 3. tavsiyem bir klasik, internette görünür ol. Githubını doldur, potansiyel işverenler açıp baktığında kod örneklerini görsünler. yeteri kadar geliştim diyorsan, online blog yazabilirsin. Bol şans dilerim, umarım paracıklara konarsın:)
İstanbul, master derecem var tek sorun internette gorunur olmamam sanırım.
Teşekkürler tavsiyeleriniz için, keske en azindan bir aralik belirtseniz rakamlar için

Yazın yazın valla merak ettim, tecrübe ve hangi alan olduğunu da belirtirseniz süper olur, ona göre iş arayacağım

Ben biraz fazlayım diyeyim, çoğunluk PhDlerin olduğu bir iş yapıyorum bir Amerikan şirketinde remote çalışıyorum. Avrupa-ABD arası yaşıyorum, yılın bir kısmını ofiste geçiriyorum.
Bu kadar yazıyorum düşüp ölenler çıksın :deli:

Bence Antalya bırakılmaz. Güneşi, insanları her şeyi çok iyi.

Madem hibrid çalışcaksınız, ben olsam şöyle yapardım burda 1-2 yıl çalışırdım ama İstanbula taşınmadan. Madem 3 gün ofiste olacaksınız, pazar öğleden sonra uçağa binin İstanbul'da çarşamba akşamına kadar kalın. Perşembe-cuma evden çalışın, haftasonunu da evde geçirin. Madem yükselme imkanı var, imkanı tepmeyin.

Siz eşiyle ayrı ayrı takılan üye değil miydiniz, zaten ayrı hayatlar yaşıyordunuz part-time ayrı yerde yaşarsanız bence dert etmez.
Bunu ben de düşündüm, ofise çok az uğrayacağım için Antalyadan gidip gelirim diye planlamıştım ama firma kabul etmedi. Acil durumlar için orada olmamı istiyorlar. Bir de açıkcası bu sistemin çalışanların kullanmamasını istiyorlar, yoksa ofise ugrayan kalmayacak herkes baska yerlerde tatillerde olacak. Bence bir sakıncası yok ama iş verenler böyle düşünmüyor.
Eşimle ilgili konuya da geleceksek, ne yalan söyleyeyim ondan ayrılmayı hiç istemem ama başaramayacağımız bir şey asla değil. Farklı şehirlerden, ülkelerden de evliliğimize mis gibi devam ederiz.

Ben biraz fazlayım diyeyim, çoğunluk PhDlerin olduğu bir iş yapıyorum bir Amerikan şirketinde remote çalışıyorum. Avrupa-ABD arası yaşıyorum, yılın bir kısmını ofiste geçiriyorum.
Bu kadar yazıyorum düşüp ölenler çıksın :deli:
aaa sen gururumuzsun sitede.bir üye daha var ilaç sektöründe gururumuz o da.miss gibi ol diye kızı darlıyorum gece gündüz. :KK45: :KK45:

İstanbul, master derecem var tek sorun internette gorunur olmamam sanırım.
Teşekkürler tavsiyeleriniz için, keske en azindan bir aralik belirtseniz rakamlar için

Yani yani ben ABD bazlı çalışıyorum, ABD bu iş içinde bambaşka bir yere sahip o yüzden bizim burdaki rakamları Türkiyeye ya da Avrupaya uyarlamak doğru olmaz. İstanbulda en çok kazanan tanıdığım full stack yapıyor, o da bir Amerikan şirketinde remote sanırsam. Paranın çoğu ABDde diyebilirim. Sen ne yapıyorsun üyemiz front end, backend, başka türlü şeyler?

Ben de yazilimciyim ama o kadar kazanamiyorum o yuzden merak ettim, bende mi bir sorun var acaba diye
Sizde bir sıkıntı yoktur neden olsun :) alanı biliyorsunuz, tecrübe yazılım dili, firmanın yerel ya da yabancı olması maaşlar arasında uçuk farklar yaratıyor.
Ben de eşim de yabancı ortaklı bir firmanın Türkiye ayağında çalısıyoruz diyebilirim, bu sebeple çok şükür bizi mutlu edecek kadar kazanıyoruz.
Hiç övünülecek bir şey de değil, bugün böyle yarın şirket batar girer asgari ücretle başlarım :) bazen de şans gerekiyor. dilerim siz de en kısa zamanda hak ettiğiniz güzel maddi tatminle çalısırsınız.

Ben İstanbuldan başka yerde yaşayamam hatta insanlar nasıl istanbuldan başka bir yerde yaşıyorlar hep şaşırırdım küçükken 😂 Canım İstanbulum. Keşke gereksizler gitse de daha temiz bir yer olsan. Küçük yerden gelmek göz korkutabilir ama yaşayınca alışabilirsiniz. Mesela beni de o koşuşturma canlı hissettirir.

Yani yani ben ABD bazlı çalışıyorum, ABD bu iş içinde bambaşka bir yere sahip o yüzden bizim burdaki rakamları Türkiyeye ya da Avrupaya uyarlamak doğru olmaz. İstanbulda en çok kazanan tanıdığım full stack yapıyor, o da bir Amerikan şirketinde remote sanırsam. Paranın çoğu ABDde diyebilirim. Sen ne yapıyorsun üyemiz front end, backend, başka türlü şeyler?
Data science alaninda çalışıyorum şu an.

Back
X