İstanbulda okuyanların harcamaları??

Imsh3kill

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
803
303
323
Kırklareli
Ben de bu sene istanbulda yaşamaya başlıycam gerçi teyzemde kalıcam sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini orda yerim dye düşünüyorum ama yinede gezme eğlenme yol parası öğlen yemekleri vs ihtiyaçlarınız için haftada ne kadar gidiyor acaba?
 
kimse yok mu cevap vericek

vallaistanbl hem ucuz hem pahalı yani pazardanda giyinip çok güzel olablrsn ama sırf marka dersen 500 liradan aşağı çanta yoktr iyi bi markann:) ama sennde marka insanı oldgnu sanmıyorm sende benm gibi ne istersen onu giyersn heralde dimi:) o yüzden pek zorlancağnı sanmm istnblda sadece ulaşım sorun bence
 

kesinlikle canım öyle takıntılı marka merakım yoktur ulaşım da akbille rahat tabi ama o yolu trafiği dert tabii..
istanbulda mı yaşıosun?
 
Az önce haberlerde somali'de 29 bin çocuğun açlıktan öldüğünü 2 milyon insanında ölmek üzere olduğunu söyledi RABBIM yardımcıları olsun kimileri iftarda sofraya gelen yemeği beğenmiyor sizin beğenmediğiniz o yemek onların hayali... LÜTFEN ! Dua Edelim LUTFEN Duyarli olalim LUTFEN Yardim edelimm

bu yaziyi yazarak topigi rahatsiz etmis olabilirim.. ama bu benim insanllik gorevim...

TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan
“ACLIK” yazıp 5777`ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz. ( kimseyokmu )

SMS yoluyla: Tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atarak 5 TL’lik bağış yapılabilir.( turk kizilay)

bu yazi ne kadar cok dagitirsaniz .katkimiz bi o kadarda cok olur.. INSALLAH ... tesekkurler
 
kesinlikle canım öyle takıntılı marka merakım yoktur ulaşım da akbille rahat tabi ama o yolu trafiği dert tabii..
istanbulda mı yaşıosun?

yok cnm ama izmirden biliyorm :) izmirdede dediğim gibi tek fark istnbl daha kalabalık ve ulaşım daha zor bide metrolar pahalı(küçük şehrdede şuan yaşadgm için ona göre baya pahalı)
 
aylık öğrenci akbili 60 lira. bu bir aylık yol paran. 200 kez basma hakkın var, metrobüse binersen 2 kez basmış sayılıyorsun. normal kullanımla yetiyor bu. fazla gezersen ay sonuna doğru bitebilir belki.
vakıf üniversitelerinde yemekler pahalı olur, öğle yemeğini okulda yersen ortalama 10 lira öğle yemeği de. gezmeye çıktığında 20-50 lira arası gider. ne kadar gezdiğine, çıktığında nereye gittiğine, ne kadar yiyip içtiğine kadar değişir tabii. üst limit yok. normal bi kafede oturup güzelce yiyip içsen tek başına vereceğin 15-20 lirayı geçmez. lüks bir yere gidersen iş değişir tabi. sinemalar ucuzladı, genelde 10 liranın altında biletler. e genel alışverişte fiyat zaten pek fark etmiyor diğer şehirlerle. fazla harcamak istemezsen ucuzunu, çeşidini bulmak mümkün.

senin alışkanlıkların nasıldır bilemiyorum tabii ama vakıf üniversitesindeki arkadaşlarınla takılman çok ekonomik olmayacaktır. bi kahve içmeye gitsen 10 lira ödersin.
 
ben de geçen yıl mimar sinan iç mimarlığı kazandım ve aylık sadece okul mazemem 1000lira tutuyomş bunun için gitmedim.hayalimdi ama. neyse malatyada kazandım resim seramik iki diploma daha iyi oldu. istanbuldan buraya (malatya) altı yıl önce taşınmıştk. şimdi okulumda burada açıkçası bölüme göre de değişiyo. burada da aylık 600 civarı gidiyo ama evimdeym orası güzel :) hala gönlümde orası var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…