istanbulda okuyan arkadaslar .. :)

busra__07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2010
290
0
46
Isparta
Merhaba ben bu yıl sınava girdim ne yazıkkı istediğim olmadı ve ben tekrardan hazırlanıyorum suan sınava ve istanbulda okumayı çok istiyorum ama etraftan duyduğum kadarıyla çok pahalı bir şehir.. ulaşım barınma yeme içme vs.
benim sizden isteğim istanbulda okuyanlar yurt yada ev fiyatlarını ulaşım yeme içme gibi şeylerin çokmu pahalı olduğunu öğrenmek istiyorum .
şimdiden herkese teşekkürler .

senin hayat standartına bağlı canım
devlet yurdunda kalırım dersen tabiki pahalı değil oldukça ekonomik ama özel yurtlarda tek kişilik odalar aylık 2.000e kadar çıkıyor.
ulaşım öğrenciler için ilk seferde 1.00 tl, hemen peşinden bir araca daha binip aktarma yaparsan 2. sefer de 0.40 tl
eve çıkmak istersen 400e de ev bulursun 2+1, lüks yerde olsun dersen bu fiyat 10 katına kadar çıkar aynı boyuttaki bir ev için
okullarda -devlet okuluysa- çoğunlukla yemek baya ucuz, tam bilmiyorum ama itüde 2.00 istanbul ünide 1.00 tl falan sanırım
ama özel okulsa adam gibi 3 çeşit yemek yiyeyim dersen baya tutar dışarda restaurantta yemişsin gibi
marka kıyafetlerin fiyatı zaten her yerde sabit ülke genelinde fakat çok güzel semt pazarları var ihraç fazlası ürün satan, mağazada 250 tlye gördüğün ceketin tıpatıp aynısını ve tabiki orijinalini 2 hafta sonra pazardan 15 tl'ye bulabilirsin
uzun lafın kısası her bütçeye her kesime uyan şeyler var diğer şehirlere göre pahalı olsa da
sadece 240 tl eğitim kredisiyle istanbulda okuyan çok arkadaşım var

Son düzenleme:

bu bilgiler için çok ama çok teşekkür ediyorum :):):)
millet gözümü korkutuyor ama yaşanabilir istanbuldada ayda cüzzi bir rakamla .. : ):):)

ben özel bi yurtta kalıcam bu sene 6 kişilik odaya 400 veriyoruz yeme içme hariç iki kişiliklerde 800 falan

anladım canım 400 çok değidlirbelki ama ben ailemı fazla zor duruma sokmak istemıyorum zaten bu yılda dersaneye gidicem bisürü para umarım bana devlet yurdu çıkarda ..)::):) tabı önce bi kazanayımda :

Doğduğumdan beri Istanbul'da yaşayan biri olarak söylüyorum: evet Istanbul gerçekten çok çok güzel bir şehir. Ama lütfen idealinizi ''Istanbul'da okumak'' yapmayın. İlinizde iyi bir bölüme puanınız yetiyorsa sırf İstanbul'da okumak için saçma bölümlere gitmeyin. Bu hatayı bir sürü arkadaşım yaptı. İdeali mimarlık olan kız sırf adı olan bir üniversitede okumak için İstanbul İşletme'ye gidecek şimdi.

Son düzenleme:
anladım canım 400 çok değidlirbelki ama ben ailemı fazla zor duruma sokmak istemıyorum zaten bu yılda dersaneye gidicem bisürü para umarım bana devlet yurdu çıkarda ..)::):) tabı önce bi kazanayımda :

anladım canım yurtla okulun yakın olmasıda önemli yani en azından benim için inş istediğin yeri kazanırsın:)

Tabıkı bölüm çok önemli bende zaten puanıma göre istanbulda iyi bir bölm olursa gideceğim lakin yetmezse izmir ankara ve diğer şehirleri tercih listeme yazıcağım ama öğrenmek istedim işte istanbul da hayatın ne kadar ucuz yada pahalı olduğunu :):):)
İlginiz için ayrıca teşekkür ederim . . :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…