- 15 Haziran 2008
- 859
- 3
- Konu Sahibi hayal_alemi
orda burda yazı begncegne buna cvp evr bakalm arkdasm :)
canım ekledim.özel mesaj hakkım yok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
orda burda yazı begncegne buna cvp evr bakalm arkdasm :)
Bu konu yemek tarifi yada pratik bilgiler içer miyor.İnsan hayatında bu konuyu ne amaç ile merak eder ki gerçekten.İlerde lazım olur diye bakıyorsunuz büyük konuşmayın geçerken uğradı iseniz geçişinize devam edebilirsiniz.
Gerekli gereksiz her başlığa bakarım...
Yeri gelir hamilelerin hikayelerini okurum...(bu hamile olduğum anlamına mı gelir?)
Yeri gelir geyik muhabbetlerini okurum.( ki geyik sohbetlerini pek sevmem)
Yani anlayacağın işime yarayan yaramayan her şeyi vakit geçirmek için okurum... Burayıda gezerken tıkladım yorumlar okudum ve o anda aklımdan ne geçiyorsa onu yazdım.
İlerde lazım olur diye bakmıyorum böyle bir şeyi yapmak aklımın ucundan geçmedi zira karşımdaki kişiden önce benim kendime saygım var. İşte bu yüzden böyle bir şeyi hiç düşünmedim yazımda da yazdığım gibi arkadaşa onu bu haliyle kabul edicek birisiyle olmasını önerdim çünkü sırf kız olmadığı için bi erkek bi kadını istemiyorsa ben onun sevgisinden şüphe ederim ve arkamı dönüp giderim..sadece yorum yaptım... kınamadım. Asla kınamam... Sadece yaptığının arkasında durmasını ve ona sadece kız olduğu için değil kadın olduğu için değer verecek birisiyle olmasını söylemek istedim... Tabi herkesin kendi fikri böyle mutlu ve huzurlu olucaksa yaptırsın diyede ekledim. Neden rahatsız oluyorsunuz ki?
Herkes burda doktor önerisi verirken ben böyle bi yorum yaptım diye neden göze batılıyor.
Neyse iyi forumlar.
Yaptığım şey isteyerek yada istemeyerek olan birşey ise,bunun için operasyon geçirmekte yine kendi kararımdır.Bu beni yükseltmediği gibi alçatmazda.Ben hata yaptım bakire değilim diye gögüsümü gere gere dolaşamamız mı gerek arkasında durmak için.Yada bu durumda olan biri hayatına birini aldığında daha ilişkinin başında bak ben bakire değilim ona göre mi demeli.Sizce bu ilişki ne kadar iyi olur.Karşısında bir adam bakire olmayan sevgilisini anlayışla karşılamış.Harika bir erkek.Ya peki bu kız,bu adamı gerçekten sevebilecek mi?Yoksa sevgi sandığı şey kendisini kabul eden adama minnetten mi ibarettir.Birşeyler için yargılama yaparken çok yönlü düşünmek gerek.Bırakın insanlar çözüm aradıkları konularına çare bulup mutlu olabilsinler olması gerektiği gibi.En adi suçtan bile müebbet yatan birisi iyi halden sonra cezası affa uğruyor...Neyin peşindesiniz,amacınız ne anlamış değilim ama burda konu belli."istanbulda kızlık zarı operasyonu hakkında bilgisi olan var mı?"
Konumuz iner misin çıkar mısın yada alçaldım mı yükseldim mi değil.Öyle bir konu açarsam eğer sizi özellikle davet edeceğim emin olun.Orada konu başlığı neticesinde istediğiniz gibi eleştiride bulunarak egolarınızı tatmin edebilirsiniz.
Eleştirilerinizi anlayabiliyorum ama alçalmayın tarzında hitaplara hakkınız olduğunu da düşünmüyorum tepkim bu sebepledir.Hoşçakalın.
Göze batan "Evet öyle işte bu yüzden yaptıklarınızın arkasında durup böyle işlere girerek kendinizi alçaltmayın..."cümlendeki alçatmak kelimesi.Kime ve neye göre kendini alçatmak.Belki ben senin çok yakın çok sevdiğin değer verdiğin bir insanım ve çaresizim.Bunu sana dahi söyleyememişim çekinmişim,olamaz mı?Ama sen beni tanımıyorsun şuanda ve yorum yapıyorsun.Bir düşünsene.Ablanım,kardeşinim,kuzeninim,can ciğer arkadaşınım belki.Tanımadığınız insanları bilmediğiniz hayatları için sırf iki laf yazayım oh olsun diye üzmeyin.
Tabikide kendi kararınız.
Burda size sadece yorum yapılıyor. Bazıları kınadığı için bazıları size gerçekten yardımcı olmak için bazılarıda sizin gibi bi kadın olup sadece fikrini belirtmek için..
Ben sadece sizin gibi olup fikrimi belirtmek istedim..
Bu kadar tepki verilceğini bilseydim yazmazdım bile.
Ama sizde haklısınız...Öyle bir toplumda yaşıyoruz ki çoğu erkekte bakire olmayan bayanlara farklı gözle baktığı için korkular yaşıyoruz zaman zaman.Korkuyoruz isteyerek yada istemeyerek yaşanan bi olayın farklı lanse edilmesinden yada bize farklı gözle bakılmasından... Bazen benimde böyle düşündüğüm oluyor.. Ama sonra ben yaptıklarımın arkasındayım ben bi bireyim kimsenin fikirlerine göre yaşamamalıyım. Kötü biri değilim bi hataydı yada değildi beni gerçekten seven bi insan toplumun böyle bir önyargısına rağmen çoğu insanın bunu kabullenmemesine rağmen beni her halimle kabul edicek ve sevecek biriyle olmalıyım, insanların düşünceleri ve tavırları karşısında alçalmamalıyım başkaları için yaşadığı zaman insan kaybeder böyle düşünüyorum. Böyle düşündüğüm içinde öyle bi yorum yazdım...
Ve yorum yazarken asla ego tatmin etmedim...
Neyse tartışma yaratmak için yazmamıştım.
Umarım detaylı bi fikir alıp istediğiniz operasyonu geçirirsiniz ve inşallah bi sorun olmaz.. hoşçakalın...
Canım kanım olsan yine aynı şeyi söylerdim.
Başkası için değil kendin için yaşa başkasına sırf bu yüzden eğilme derdim...
Aşağıda belirttiğim gibi. gerçekten üzmek için söylemedim..Kırdıysam kusura bakma. İyi geceler.
insanlar ne zaman karşısındakinin fikirlerine (fikirleri iyi yada kötü) saygı duyacak, o zaman bu dünya daha yaşanılabilir olacak.
Ben de bakireyim, evlilik öncesi bi ilişki düşünmüyorum ama bu, konuyu açan kişiyi kınamamı gerektirmez. Her koyun kendi bacağından asılır, kendi bedenini istediği gibi kullanır ve hesabını da kendisi verir. Bize düşen bu konuda bilgisi olanın yardım etmesi, araya girip parazitlik yapmak degil.
Ayrıca bu konuyu illaki böyle bir derdi olanlar okuyacak diye bir şey yok. Hamile de değilim ama hamilelikle ilgili yazıları da okurum. Her konuda kültürenmek, bilgi sahibi olmak ayıp mı? Ya da böyle bir derdi olan arkadaşım bana geldiğinde ona burdan ögrendiklerimle tavsiyelerde bulunamaz mıyım? Hayata at gözlüğüyle bakmayın rica ediyorum.
Kimsenin avukatı değilim, iki farklı görüşteki insanın da yanlışları var ve ben bunu dile getirmek istedim. Çünkü böyle şeyleri gördükçe üzülüyorum.
Bu konuyu okudu diye alakası olmayan birşeyle sıfatlandırılmayı kimse haketmiyor.
Başına bir iş gelmeden cevap verebilmek kolay iken içinde bulunduğun durumda aynılarını söylemek zordur.Ayrıca daha öncede belirttiğim gibi ben kendim için istiyorum kimse için değil.Düşüncem,kararım bu olduğu için bu başlık altındayım.Derdime çare,çözüm arıyorum.Eleştiri yada suçlama için bu başlık altında değilim.Hoşçakalın...
Kimseyi bu konuyu okudu diye birşeyle sıfatlandırdığımız yok.Korkmayın bulaşıcı hastalığımız yok bizimle aynı durumda değilsiniz.Ben sadece işin biraz espirisindeydim çok fazla kırıcı olmamak adına.Ama işin gerçeğide şu kültürümü arttırmak içinde öyle herşeyi okuma gereği duymam.Hamilelik konusunu araştırabilirim evet bende ilerde anne olucam belki.Bu başıma gelebilecek olası bir durum.Ama durduk yerede aaaa hymenoplastyi bir araştırayım demem.Hadi denk geldi çıktı önüme bilmediğim konuyada öyle giripte başıma gelmemiş yaşamamışım ne hissederler bilmeden yorum yapmam,eleştirmem.
Bende evlilik öncesi ilişki yaşamam diyordum kendi kendime,böyle konulara tartışmalara girmezdim ama yapanıda ne kınadım ne eleştirdim ve kendi başımada geldi.Şimdi ise burda derdime çare arıyorum doğrusu ile yanlışı ile bu durumda olan ve bu durumda olanları anlayan biriyim.Mesela sizide anlıyorum neden?Çünkü bende sizin gibi bir zamanlar bu derdin içinde değildim.Artık insanların tepkileri bende bulunduğum durum ile ilgili olarak anti deprasan etkisi yapıyor...
""""Neden rahatsız oluyorsunuz ki?
Herkes burda doktor önerisi verirken ben böyle bi yorum yaptım diye neden göze batılıyor.
Neyse iyi forumlar."""
zaman kaybı cnm bizim için ... boş yere bu ne yazmış die okumak zornda kalıorz belki bi bilgi vardr die
Çağdaşlık adına kızlarımızın hayallerini çalan erkekler, evlenmek için bakire arıyorlarsa, kandırılmayı haketmemişler midir?
Üstelik bir erkek, birden fazla kızın hayallerini çalmışsa.
Dürüst olduğu için evlendiği kadını, daha sonra geçmişiyle yargılamayacağının garantisini kim verebilir ki?
Çağdaşlık adına takılan hemcimslerimizi de görüyoruz. Bir insan kendini nasıl bu kadar küçük düşürebilir ki sen alınıp satılan bir malmısın ?Hele erkek arkadaşından para alanlar var ya nasıl bir onursuzluk bu sen hareminin kadınlarındanmısın onun karşılıklı karar alarak yapmadınızmı ? İnsanın önce kendisine saygısı olmalı kendinizi niye bu kadar ezdiriyorsunuz yaptığınızın arkasında duramıyorsanız diktirip kekleyin (Biliyorum kandırmıyorsun). Bende çok düşündüm ama yapmıyacağım kesinlik ile ki yapan yada bi şekilde kandırıp sonra açığa çıkan arkadaşlarım oldu onları görünce iyice rezil olmaya erkeğin gözünde o duruma düşmeye gerek görmedim benin ile evlenecek adam zar derdinde olmamalı kişiliğe bakmalı beni olduğum gibi kabul etmeli. Kadın istemediği sürece erkek yapamaz ki hiç bir şey.. İnşallah herşey hayalinizdeki gibi olur ne diyeyim buda sizin hayatınız sizin seçiminiz.
Ben de çok düşündüm beni olduğum gibi kabul eden erkek beklesem die.. Ama oldu ki kabul etti,ileride bunu yüzüne vurmayacağı ne malum, çıkma sürecinde seni kullanmak istemeyeceği ne malum, ola ki evlendiniz bi süre sonra boşanma aşamasına geldiniz, bu durumu ailene itiraf etmeyeceği ne malum..Hiçbişeyin garantisi yok güzelim, hiçbişeyin.........
Çağdaşlık adına takılan hemcimslerimizi de görüyoruz. Bir insan kendini nasıl bu kadar küçük düşürebilir ki sen alınıp satılan bir malmısın ?Hele erkek arkadaşından para alanlar var ya nasıl bir onursuzluk bu sen hareminin kadınlarındanmısın onun karşılıklı karar alarak yapmadınızmı ? İnsanın önce kendisine saygısı olmalı kendinizi niye bu kadar ezdiriyorsunuz yaptığınızın arkasında duramıyorsanız diktirip kekleyin (Biliyorum kandırmıyorsun). Bende çok düşündüm ama yapmıyacağım kesinlik ile ki yapan yada bi şekilde kandırıp sonra açığa çıkan arkadaşlarım oldu onları görünce iyice rezil olmaya erkeğin gözünde o duruma düşmeye gerek görmedim benin ile evlenecek adam zar derdinde olmamalı kişiliğe bakmalı beni olduğum gibi kabul etmeli. Kadın istemediği sürece erkek yapamaz ki hiç bir şey.. İnşallah herşey hayalinizdeki gibi olur ne diyeyim buda sizin hayatınız sizin seçiminiz.
Ee ailenizden korkuyorsanız niye yaptınız ki bırakın lütfen çekip gideceğini bilmiyordum sözlerini bilerek ve isteyerek yaptım yaptık bu toplumun böyle olmasına da bizler sebebiz burda bir arkadaşın dediği gibi dayanamıdım onla da oldum şimdi ayrılınca annemi aradı diktirmem lazım acil eee erkek niye güvensin ki şimdi bizlere ? Ben çok sevdiğim adamdan ayrıldım zarım yok diye yaptı bunu onun için zar önemliymiş ne yapayım ki ? Vicdanınızda sızlamıyorda önemli olan nikah kıydırmaksa yaptırın Allah sonunuzu hayır etsin.