Olaya bu kadarda acımasız bakılmıyor belki ama işte dediğin gibi dürüst olursun kıymetin bilinmez,dürüst olmazsın senden iyisi olmaz.İnsanlar belli kalıplar içerisinde yaşıyorlar.Erkeklere bir gömlek giydirilmiş,erkeksin bak keyfine gibilerden.Kadın bakamaz keyfine,her derde acıya katlanır.Sevse suç,sevmese suç...Bir hatası yada bir anlık gaflet alnına leke sürülmüş durumlarına düşürür belkide ölümle sonuçlanır.Hayatlarımıza birileri giriyor,tanıyoruz,seviyoruz,evliliğe gidiyor yada gitmiyor ve bu sürede belki doğru belki yanlış birşeyler yaşayabiliyor insanlar.Zamanı geri alamıyoruz ama neden geleceği düzeltmeyelim.Bakire olup evlenip eşini çocuklarının gözünde aldatan insanlar var yada evli olup çocuğunun kimden olduğunu dahi bilmeyiz eşine çocuğu gibi baktıranlar var.Böyle bir insan olmaktansa,en azından geçmiş hatasını ört bas edip,unutup,silip mutluluğu yakalayarak,sevgi dolu,saygılı,sadık bir eş olabilmek daha iyidir bence.Burada da kimse ben her çıktığımla beraber oldum.Şimdide karşımdaki adamı kandırayım demiyor.Uzun süreli ilişkileri olmuş,nişanlanmış olanlar olmuş,başına istemeden olaylar gelen olmuş,belkide isteyerek olanlar olmuş ozamanın şartlarına yada düşüncelerine göre.Ama şimdi birşeylerin üzüntüsünü yaşıyorlar.O yüzden bir hatayı silmek,hayatlarına birçok güzel yeni şey getirir ve eminim değerini bilirler.
Benim durumumda bambaşka mesela,ilişkiye girmeden döndüm ucundan,korkudan doktora gittiğimde öğrendim esnek yapıda olduğunu,ilişkide değil ancak doğumda bozulacağını ve kanayacağını ama o kadar çok şey duyuyorum ki,eşine inanmayanlar,doktor doktor gezdirenler,böyle durumda kalıpta o insandan soğumak var.Bugün çok iyidir 3 gün sonra kötü olur bilemeyiz insanları.(Seninde anlattığın olaydaki gibi)Ama en azından böyle birşeyden olmasın kötülüğü.Hiç uğraşmak istemiyorum yani,olması gereken gibi olsun,kan gelsin bitsin diyorum.Benim durumum oh rahatmış,doktora giderim esnek der geçer diye düşünmedim,bir daha öyle birşeye girişmedim bile.Neden kötü oluyorum peki ben diye düşünüyorum.Tabiki keşke hiç öyle bir duruma kadar gelseydim,nerden gelirdi aklıma doktora gitmek öğrenmek ama işte buda belkide bana bir şanstır.Karşımdaki insana karşı önlemi mi almam içindir.Bilemiyorum yani ama 2 saniyelik bir olay ve kurbanlık koyun gibi 2 damla kanım akcak diyede ömrümü neden karartayım.
Önemli olan benim o kişiye vereceğim sevgi,saygı ve sadakattir.İyi bir eş olabilmek,iyi bir anne olabilmektir.Herkes için böyle,hepimiz için böyle.
Çok büyük istisnai durumlar dışında kimse kötü damga yemeyi,aşağılanmayı yada hor görülmeyi hak etmiyor diye düşünüyorum.