- 29 Ağustos 2013
- 4.009
- 6.827
Insanlar ne duzenekler kuruyor baska konularda ne yontemler gelistiriyorlar oyle ki en okumus en akilli dedigimiz insanlar bile bir anlik saskinlikla dolandiriliyorlar. Yani dolandiricilar zeki ve detayci insanlar. Foruma uye olurlar atiyorum once guven kazanirlar sonra caktirmadan reklam yaparlar ya da iyi bilinen konusulan falci hakkinda negatif yorum yaparlar ki kendi falcilarinin isi sekteye ugramasin. Cok zor degil bunlar. Ayrica fal icin sahte falci ile degil de gercekten iyi bakan birini de bulabilirler. Sanucta hem falci hem bu duzenegi kuranlar karsilikli kazandiktan sonra onemli degil. Fal cafeler bile bence kucuk capli boyleler, google'de bot yorumculara yorum yaptiriyorlar veya fake yorum bunlar cok zor seyler degil. Instagramda da oyle, sizden gelenler dedigi kisimlari yapmak zor degil photoshopla ne fake seyler yapilabililiyor. Birebir, is gibi ugrasmakta ne var sonucta bir faldan kayipsiz 500-1000 TL kar elde ediyorlar bunun icin deger is gibi olmustur onlar icin, bu stratejiler.twitterda bile 600e bakanlar var gordukce inanamiyorum. merak edip birine senin farkin ne diye sordum sertifikaliyim dedi. oysa ne sertifikasizlar gordum sade hisleriyle bakan. ustelik twitter instagram ortamlarinda 2-3 kisi haricinde hepsi kotu. iyice mafyaya donmeye basladi haklisin onda
Cafenin biri videolu memnuniyet mesajlari yayinliyordu sayfasinda, falcisi bende hicbir seyi bilememisti berbatti mesela. O memniniyet mesaji icin 100-200 tl verip bulmustur o kadar paraya bile yalan soyleyecek insan var hatta bir icecek karsiligi yapan olur. Eksisozlukte ajanslar orada uyelere mesajla ulasip bir unlu hakkinda veya urun hakkinda yorum yapana 50 tL veriyor ve o kadar cok kisi buluyor ki. Yazanlar ozellikle garip ve ilgi cekici seyler yaziyorlar, tartisma basliyor ve cok konusuluyor, onemli olan o ismin one cikmasi. Reklam yapsa daha fazla para harcayacak ama orada 100 kisiye 50'ser lira verse gundem oluyor konu ve daha cok konusulmus oluyor. Unluler bile boyle, kullanmadigi urunu alin cok memnunum diyen reklam parasi alan, kendisi cok alakasiz seyler kullanan hepimizin cok iyi bildigi unluler var mesela benim gozumde o da bir aldatmaca ve yalancilik. Olan kredi karti borcu oldugu halde zor durumda olup fal baktiran insanlara oluyor bu da kumar gibi bir batak sonucta bir de kotu durumdaysa fal baktirarark bir nevi terapi almis oluyor. Iyi bir sey duymaya ihtiyaci oluyor, insanlarin umutlariyla oynuyorlar hakka girmek benim gozumde bu bir dolandiricilik. Artik "eglencesine" diye bakmiyorum o yuzden falciliga.
Son düzenleme: