İstanbul'da beğendiğimiz restaurantlar /cafeler

Arkadaşlar kartal devlet hastanesinin arka tarafında bahtiyar usta akçaabat köftesi fındık sarması ve hamsi köyü sütlacıyla meşhur muhteşem yapıyor köfte yemeye oraya gideriz tavsiye ederim..dönerdede maltepe cevizlide ali ustayı tek geçerim çok leziz döneri...porsiyonlarını afiyetle yiyip bitirdiğim 2 yer ben çok zayıfım pek yiyemem yemek ama bunlar muhteşem...fiyatlarıda her keseye uygun...

oraya çok yakın oturuyorum mutlaka deneyeceğim. Tavsiyeniz için tşk.

Ali Ustayı biliyorum gerçekten gitmeye değer diyorum.

Döner için benim de bir tavsiyem olacak. Ümraniye'de Celal Usta, son 2 yıl içinde Ali Usta'yı geçti diyebilirim. Eskiden sadece Ali Usta'ya giderdik, Celal Usta'yı denedikten sonra gitmez olduk. Lezzet olarak Ali Usta'dan daha iyi bana göre. Ayrıca sahipleri kasap, yani et işiyle uğraşıyorlarmış ve Ali Usta'nın etini de zamanında onlar veriyormuş.Ali Usta bu kadar meşhur olunca eti biz verdiğimize göre bu işi biz niye yapmayalım demişler. Ayrıca künefesi de iyi sayılır. Ali Usta'ya en son gittiğimizde bize dünden kalmış pilavı vermişlerdi, çok soğudum ordan biranda, eti de çok yağlıydı.

Bir de tabi Tuzla'da Filizler.

Eğer kadıköy civarındaysanız ve çok fazla vaktiniz yoksa Express İnegöl Köftecisini de tavsiye ederim. Oldukça lezzetlidir.

Karnım acıktı yaaaa

kalamışda khalkedon...hafta sonu canlı müzik eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. kendine has çok nezih müşterileri var...ve 2 kişi en çok ödeyeceğiniz rakam (içki dahil) 70 5tl. :)) kadıköy belediyesine bağlı olduğu için çok uygun fiyatları. ...karnınız toksa kahve için...çay 1tl. kahve 2 tl. :)

kalamışda khalkedon...hafta sonu canlı müzik eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. kendine has çok nezih müşterileri var...ve 2 kişi en çok ödeyeceğiniz rakam (içki dahil) 70 5tl. :)) kadıköy belediyesine bağlı olduğu için çok uygun fiyatları. ...karnınız toksa kahve için...çay 1tl. kahve 2 tl. :)

bu bilgi için teşekkürler, o tarafa gidince işimize yarayacak. sahilde yan tarafında sanırım çocuk parkı olan geniş bahçesinde masalar olan bir yer vardı, orası mı yoksa burası. çok oldu gitmeyeli kalamış'a hafızam yanıltıyor da olabilir.

Geçenlerde Levent Loft'taki Fratelli La Bufala'ya gittim. Deniz mahsullerinden hazırlanmış pizza yedim ve çok beğendim.

bence beğendiğimiz yerlerin yanı sıra,beğenmediğmiz yerleri de paylaşalım.

ben belediyenin tesislerini beğeniyorum.florya çok kalabalık ama,kasımpaşa,haliç gibi tesisleri daha sessiz.
yemekleri fena değil,yani fiyat ve lezzet oranı gayet iyi.

istanbul da her yerde kebapçı var.ama birçok kebapçının bir arada bulunabileceği benim bildiğim tek bir yer var.aksaray horhor.
aksaray metro durağının(metro son durak)hemen karşısında yol boyunca en az 10 adet kebapçı ve ciğerci
ve bir üst sokağında en az bi okadar daha...seçenekler çok.daha çok urfa ve antakya yemekleri ağırlıkta.
her iki sokağı da dolaşmadan,karar vermemek lazım.has kral ve medeniyetler, antakya yemekleri üzerine ama fiyatlar birz pahalı.

diğer yerler hem lezzet, hem fiyat açısından birbirine yakın.benim tavsiyemi soracak olursanız.urfalı hacı dayı ve şavak usta.ama siz deneme yanılma yoluyla hem kesenize hem de
damağınıza en uygun yeri bulabilirsiniz.özellikle ramazanda ortam enteresan.ama yer sorunu olabilir erken gelmekte fayda var.(sokaklara bile masa atıyorlar)

işkembe çorbası sevenler için,e5 yolu üzerinde yeşilova cennet mahallesi arasında sıralanmış.saruhan,polat,kınacı var.kınacıyı kesinlikle tavsiye etmiyorum.hem pahalı hem
lezzetsiz.nasıl bu kadar meşhur olmuş anlayamadım.polat ın tuzlaması gayet güzel .saruhanın iftar menüsü gayet doyurucuydu.geçen sene kişi başı 35 tl

sıkılmadıysanız daha bir çok yer anlatabilirim.herkese afiyet olsun

daha önce de tavsiye etmişim fakat bunu mutlaka yazmam gerekli..
bugün beykent'teki perla vista'ya gittik,tesadüfen green salads'da yiyelim dedik eşim-oğlum ve ben..
köri soslu tavuk söyledik eşimle.. önce işletmecisi olduğunu sandığım adam,birer kase çorba ikram etti,çorba söylemedik dediysek de ikramımızdır dedi..devamlı da memnuniyetimizi sordu..
ardından tam 4 garson ve komi ilgilendi bizimle, pervane oldular etrafımızda,garsonlardan biri "siz yerken ben oğlunuza yemeğini yedirebilirim,siz rahat yiyin" dedi hayret ettik,teşekkür ettik teklifine nazikçe..
köri soslu tavuk nefisti..açıkçası biz toriumdaki şubelerinde de yemiştik ama körili makarnaları lapalaşmış olduğundan pek beğenmemiştik ama perla vistadaki şubelerinde aynı malzemeden aynı yemeği baştan savma olmadan ne kadar özenle hazırladıkları belli..
kalkmadan da çay ve porsiyon meyve (kiraz) ikramlarında bulundular..
niye yazdım tüm bunları? ala carte restoranlarda bile bu kadar ihtimam gösterilmezken, fast food olarak iş yapan markalarda böyle bir hizmet-ilgi-güleryüz görünce şaşırıyor insan..en son silivri garden ve beylikdüzü köşebaşı'nda görmüştüm bu kadar ilgiyi ama onlarla klasman farkları olsa da burası da aynı hizmet anlayışında..fast food restoranı üstelik.. yakında olanlara tavsiye ediyorum içtenlikle,biz memnun kaldık perla vista green salads' tan..

tavsiye etmediğimiz yerleri de yazalım demişsiniz ya ,

eveeeet bütün bu -yukarıda- söylediklerimi geri alıyorum , meğer ilk açılışlarına özelmiş bu kibar müşteri avcısı göz boyayan hareketleri.. siz siz olun SAKIN GİTMEYİN.

bu akşam iftar için perla vistaya gittik , ben - 23 aylık oğlum ve eşim .. saat 20:00'de masalarına oturduk ve hemen siparişi verdik, garsona dedik ki şimdi değil , iftarda (saat 20:35'de) gelsin yani yarım saat kadar var daha.... çok da kalabalık değildi gittiğimizde.. verdiğimiz sipariş de çift kişilik ızgara.. yanına ayran istedik o kadar , ayranım soğuk diye dedim size zahmet ılıtır mısınız sıcak suya vs koyarak? tamam dedi garson.. gitti.. gidiş o gidiş.. iftarda kalabalık olursa unuturlar falan , kaş göz yapıyorum uzaktan ayran diyorum sessizce , tamam diyor karşıdan.. neyse dedim iftarda gelir herhalde, boşver.. iftara doğru masalar doldu , adamlar o kadar çok masa açmışlar ki inkılap kitabevinin önü falan işgal durumda , biz de inkılap kitabevi tarafında merdivenlere bakan korkulukların yanındaki masadayız..
neyse iftar oldu ezan okundu , ne iftardan önce masalara erken servis ne bişey.. millet onca masa onca insan melül melül bekliyor ne zaman getirirlerse diye.. ezan okunmuş , biz orucu açmamışız, oğlum da yemek yiyecek , biz beyefendilerin keyiflerini bekliyoruz .. dış masalara bakan 4 tane garson ellerini arkada bağlamış tam ezan saati boş boş, masaların arasında dolanıyorlar , insan biraz utanır ya , millet aç biilaç iftarını açacak.. kardeşim eğer o masalara hizmet veremeyeceksen hizmet vermeyeceksin ..işyerindeki ızgaran siparişlere yetmiyorsa servis açmayacaksın ya da müşterini geldiği gibi uyaracaksın siz yarım saat önceden geldiniz ama biz sizi bekleteceğiz geç açın orucunuzu falan diye...
ezan geçeli kaç dakika oldu , hala tık yok .. eşim kalktı getirecekseniz getirin yoksa kalkıcaz dedi .. "herkes bekliyor beyefendi!" demez mi garson, sanki iftar çadırında bedava yemek yiyeceğiz de bekliyoruz keyiflerini mübarek günde , ya zaten en az 40-50 tl vericez yemeğiydi,tatlısıydı,içeceğiydi derken , kendi paramızla rezil mi olalım?

esnaflık nedir , hizmet nedir , gitsinler de burun kıvırdıkları yerlerden öğrensinler.. hele ki mübarek ramazan ayında , hele ki oruç tutan insanlar varken .. bir daha mı ASLA gitmem , kimseye de tavsiye etmem GREEN SALADS PERLA VİSTA' yı..

daha önce de tavsiye etmişim fakat bunu mutlaka yazmam gerekli..
bugün beykent'teki perla vista'ya gittik,tesadüfen green salads'da yiyelim dedik eşim-oğlum ve ben..
köri soslu tavuk söyledik eşimle.. önce işletmecisi olduğunu sandığım adam,birer kase çorba ikram etti,çorba söylemedik dediysek de ikramımızdır dedi..devamlı da memnuniyetimizi sordu..
ardından tam 4 garson ve komi ilgilendi bizimle, pervane oldular etrafımızda,garsonlardan biri "siz yerken ben oğlunuza yemeğini yedirebilirim,siz rahat yiyin" dedi hayret ettik,teşekkür ettik teklifine nazikçe..
köri soslu tavuk nefisti..açıkçası biz toriumdaki şubelerinde de yemiştik ama körili makarnaları lapalaşmış olduğundan pek beğenmemiştik ama perla vistadaki şubelerinde aynı malzemeden aynı yemeği baştan savma olmadan ne kadar özenle hazırladıkları belli..
kalkmadan da çay ve porsiyon meyve (kiraz) ikramlarında bulundular..
niye yazdım tüm bunları? ala carte restoranlarda bile bu kadar ihtimam gösterilmezken, fast food olarak iş yapan markalarda böyle bir hizmet-ilgi-güleryüz görünce şaşırıyor insan..en son silivri garden ve beylikdüzü köşebaşı'nda görmüştüm bu kadar ilgiyi ama onlarla klasman farkları olsa da burası da aynı hizmet anlayışında..fast food restoranı üstelik.. yakında olanlara tavsiye ediyorum içtenlikle,biz memnun kaldık perla vista green salads' tan..

tavsiye etmediğimiz yerleri de yazalım demişsiniz ya ,

eveeeet bütün bu -yukarıda- söylediklerimi geri alıyorum , meğer ilk açılışlarına özelmiş bu kibar müşteri avcısı göz boyayan hareketleri.. siz siz olun SAKIN GİTMEYİN.

bu akşam iftar için perla vistaya gittik , ben - 23 aylık oğlum ve eşim .. saat 20:00'de masalarına oturduk ve hemen siparişi verdik, garsona dedik ki şimdi değil , iftarda (saat 20:35'de) gelsin yani yarım saat kadar var daha.... çok da kalabalık değildi gittiğimizde.. verdiğimiz sipariş de çift kişilik ızgara.. yanına ayran istedik o kadar , ayranım soğuk diye dedim size zahmet ılıtır mısınız sıcak suya vs koyarak? tamam dedi garson.. gitti.. gidiş o gidiş.. iftarda kalabalık olursa unuturlar falan , kaş göz yapıyorum uzaktan ayran diyorum sessizce , tamam diyor karşıdan.. neyse dedim iftarda gelir herhalde, boşver.. iftara doğru masalar doldu , adamlar o kadar çok masa açmışlar ki inkılap kitabevinin önü falan işgal durumda , biz de inkılap kitabevi tarafında merdivenlere bakan korkulukların yanındaki masadayız..
neyse iftar oldu ezan okundu , ne iftardan önce masalara erken servis ne bişey.. millet onca masa onca insan melül melül bekliyor ne zaman getirirlerse diye.. ezan okunmuş , biz orucu açmamışız, oğlum da yemek yiyecek , biz beyefendilerin keyiflerini bekliyoruz .. dış masalara bakan 4 tane garson ellerini arkada bağlamış tam ezan saati boş boş, masaların arasında dolanıyorlar , insan biraz utanır ya , millet aç biilaç iftarını açacak.. kardeşim eğer o masalara hizmet veremeyeceksen hizmet vermeyeceksin ..işyerindeki ızgaran siparişlere yetmiyorsa servis açmayacaksın ya da müşterini geldiği gibi uyaracaksın siz yarım saat önceden geldiniz ama biz sizi bekleteceğiz geç açın orucunuzu falan diye...
ezan geçeli kaç dakika oldu , hala tık yok .. eşim kalktı getirecekseniz getirin yoksa kalkıcaz dedi .. "herkes bekliyor beyefendi!" demez mi garson, sanki iftar çadırında bedava yemek yiyeceğiz de bekliyoruz keyiflerini mübarek günde , ya zaten en az 40-50 tl vericez yemeğiydi,tatlısıydı,içeceğiydi derken , kendi paramızla rezil mi olalım?

esnaflık nedir , hizmet nedir , gitsinler de burun kıvırdıkları yerlerden öğrensinler.. hele ki mübarek ramazan ayında , hele ki oruç tutan insanlar varken .. bir daha mı ASLA gitmem , kimseye de tavsiye etmem GREEN SALADS PERLA VİSTA' yı..

beykozda mihrabat korusu

fethipasada dilruba manzara mukemmel

gozdagi belediye tesisleri

uskudar pasalimani
hepside cok guzel mekanlar

sucuk ekmek ve köfte ekmek için tonton babayı tavsiye edebilirim yeşilova şubesi çok iyi ilgileniyorlar.
beykent ovalı etli ekmek sunumu da dahil cok leziz ve iki kişi 23-24 tl ye cıkabiliyor.
florya da kebapçı olarak uğur usta var lezizz:52::52:
tepeüstünde altın sofra mımmm leziz
şimdilik bu kadar geldi aklıma:17::17::17:

iftar için moda spor tesislerinin internet kampanyalı iftar menüsünü aldık ben memnun kaldım
salon geniş ve klimalıydı bizim masa hafif deniz görüyordu
yemekler güzeldi şerbetler açık büfe ve çok enfesti
fakat müzik gürültü vericiydi

iftar için avcılar-biget restorant ve beylikdüzü migrosun orada köşe başı restorant güzeldir. ama en güzel balık ve mekan b.çekmece albatros restorant ı tavsiye edebilirim.

Benim iki önerim olacak, nacizane :)

Beylerbeyi'ndeki İsmet Baba çok iyi bir balık lokantası. Karnınızı mezeyle doyurmuyorsunuz. Meze isterseniz tabii ki alası var, ama aynı malzemeden 10 çeşit yapıp farklı isimlerle önünüze koyup sonra da 10 çeşit için fiks para vermiştiniz diğerleri ekstradır diyenlerden değil. Hazır mevsimi yaklaşıyorken, palamut ızgarasını tavsiye ederim.

İkinci önerim ise İtalyan yemekleri sevenler için Gayrettepe'deki Maci. Yıllardır kalitesinden hiçbir şey eksilmedi. Dana Robespierre tavsiye ederim, başlangıç olarak. Carpaccio'nun pişmiş etle yapılanı.

Ayrıca Meksika lokantası tavsiye edebilirseniz çok sevinirim. Evde yapıyoruz, çok seviyoruz ama dışarda uygun bir yer bulamadık.

Benim iki önerim olacak, nacizane :)

Beylerbeyi'ndeki İsmet Baba çok iyi bir balık lokantası. Karnınızı mezeyle doyurmuyorsunuz. Meze isterseniz tabii ki alası var, ama aynı malzemeden 10 çeşit yapıp farklı isimlerle önünüze koyup sonra da 10 çeşit için fiks para vermiştiniz diğerleri ekstradır diyenlerden değil. Hazır mevsimi yaklaşıyorken, palamut ızgarasını tavsiye ederim.

İkinci önerim ise İtalyan yemekleri sevenler için Gayrettepe'deki Maci. Yıllardır kalitesinden hiçbir şey eksilmedi. Dana Robespierre tavsiye ederim, başlangıç olarak. Carpaccio'nun pişmiş etle yapılanı.

Ayrıca Meksika lokantası tavsiye edebilirseniz çok sevinirim. Evde yapıyoruz, çok seviyoruz ama dışarda uygun bir yer bulamadık.

Suadiye Ranchero'yu lezzet ve servis olarak önerebilirim aslında ama uygun derken fiyatsa alkol fazla almazsanız ortalama fiyatlar. Sanırım Nişantaşı'nda da varmış ama bilemiyorum hiç gitmedim.

Florya Paşa Garden Rest.

Bakırköy Balıkçı Bayram severim..

Bir de fast food olarak Taksim Bambi'ye bayılırım..

arkadaşlar yazılmış mı bilmem ama...

maçka parkı içindeki 10 numara (gerçekten on numara bir cafe) ayrıca galatada da şubesi var

üsküdar : fethi paşa korusu (ibb tesisi)

beyoğlu girişte sağda : HACIBABA RESTORANT(hem iç mimari hem yemekleri hemde arka tarafı kilise bahçesine bakıyor yemyeşil)

beyoğlu mc sokağından girince ileride sağa dönüyorsun ... GANİ GANİ NAUM PAŞA KONAĞI

büyükçekmece gürpınar DÜVEN ET REST. VE KULE (buraya kesinlikle gidin) hem botanik bahçesi var hemde kule var kulenin iç zemini dönüyor.
yani deniz tarafında oturuyorsunuz bir bakıyorsunuz arkada taraftasınız ağı ağır dönüyor kule yemekleri çok lezzetli ve hava kararınca çok yadınlatmıyorlar içeriyi mum ışığı gibi oluyor. yemekleride leziiiiiizzzz

Düven Et Lokantası

beşiktaş : HANEDAN RESTORANT

kadıköyde bambinin sokağından az yukarıda MERCAN RESTORANT (BALIK ET TAVUK)

AYRICA FAST FOOD İÇİN BAMBİ SÜPER

HEEE ŞUNUDA GEÇMEYELİM KADIKÖY BALON CAFE NİN KAHVALTISI MÜKEMMEL İÇERİDE AYNI OTELLERDEKİ GİBİ GÖZLEME YAPILIP İSTEĞE GÖRE OMLET BİLE PİŞİRİYORLAR.

dilruba nın gercekten manzarası super ama yemeklerı ıcın aynı seyı soyleyemecegım cok kotuydu

tavsiyem arnavutkoy eftelya restaurant sahane mezeler ara sıcaklar balıklar ve muhtesem bogaz manzarası

Back
X