How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İstanbul Üniversitesi AUZEF Tarih Bölümünü seçmeyi düşünen var mı?

my__world

Bslngc-->64,5-Gncl-->59-Hdf-->58
Kayıtlı Üye
23 Mart 2012
516
330
323
ÖSYM kontenjanları açıklamış.bu sene İstanbul Üniversitesi AUZEF te tarih bölümü açılmış.bu bölümü seçmeyi düşünen var mı?

slm cnm....evet ben seçicem bu bölümü

formasyon kalktı ama örgün okuma şansım olmadığı için seçmeyi düşünüyorum.hep tarih okumak istemişimdir.canım bu arada özel mesaj gönderme hakkım yokmuş.

Son düzenleme:
hayırlısı inşaallah... benim de okumayı çok istediğim bir bölüm ama beni korkutan istanbul üniversitesi açıköğretimdeki aksaklıklar...millet çok dertli.....kafam karışık benimde yoksa anadolu üniversitesi tarihimi seçmeliyiz bilemiyorum....

aslında o aksaklıklar beni de korkutmuyor değil.üstelik sınavlar için istanbula gitmekte bayağı zor olacak.ama ben şu an anadolu üniversitesi aöf okuduğum için aynı anda anadolu üniversitesinden başka bir bölüm seçemiyorum.tarih okumayıda çok istiyorum.çok sıkıntılı olursa bu sene istanbul üni. auzef tarih okuyup seneye anadolu üni. aöf e yatay geçiş yapabilirim.umarım aksaklıkları bu sene düzeltirler.

slm arkadaşlar
bende bu sene açıköğretime giricem ama bölüm konusunda hala kararsızım
ist.üniv.auzef Tarih bölümünü bende çok istiyorum ama özellikle ders kitaplarının olmaması
sadece net üzerinden ders çalışılması yorucu olacağı düşüncesindeyim.
sürekli ekrana bakarak ders çalışmak..heleki tarihi içinize sindire sindire okumak gerekmezmi sizcede:44:
ayrıca ist.üniv.de ara sınavların online olması,sınavlarda aksaklıklar vs.çok duyduğum bi sorun.
bu nedenle kararsızım...

ancak şöyle bir durum da var,
tarih okumayı çok istiyorum fakat
birebir eğitim görmeden iyi derecede Osmanlıca'yı nasıl öğreneceğiz:52:
yarım yamalak,sınavları geçecek kadar öğrenmeyide şahsen ben doğru bulmuyorum...

sizin fikirleriniz neler

Son düzenleme:
slm arkadaşlar
ist.üniv.auzef Tarih bölümünü bende çok istiyorum ama özellikle ders kitaplarının olmaması
sürekli ekrana bakarak ders çalışmak..heleki tarihi içinize sindire sindire okumak gerekmezmi sizcede:44:
ayrıca ist.üniv.de ara sınavların online olması,sınavlarda aksaklıklar vs.çok duyduğum bi sorun.
bu nedenle kararsızım...

yarım yamalak,sınavları geçecek kadar öğrenmeyide şahsen ben doğru bulmuyorum...

sizin fikirleriniz neler

canım aynı kararsızlığı yaşıyorum...istanbul üniversitesinin adı var tamam ama geçen yıl auzef coğrafya öğrencileri dökülmüş resmen....online sınavlarında yok ekran donmuş yok site kilitlenmiş ayrıca kitap yok...ekrandan sürekli çalışamayacağımıza göre yazıcıdan çıkartıcaz falan filan...bir sürü sıkıntı yani....osmanlıcaya gelince canım zaten doğru dürüst öğrenmek için açıköğretim okuyorsak kurs şart....ayrıca bu adamlar harç ücreti 326 lira alıp ta bir kitap veremiyorlar mı yani.....düşünüyorum açıkcası bir sömürümü var...
bir de şeyi merak ediyorum...istanbul örgün tarihte okuyanların kitaplarından temin etsekte mi olmaz acaba... ekrandan çalışmak fikri çok sıkıntılı.....KARAR VEREMEDİM.

slm arkadaşlar
bu nedenle kararsızım...

sizin fikirleriniz neler
evet mutlaka osmanlıcayı öğrenirken kurslardan vs yardım almalıyız.bu sene tablet bilgisayar verilecek demişlerdi coğrafya öğrencileri.ama ne kadar doğru bilemiyorum.tarih bölümlerinde okutulan kitapları alsak.sonuçta aynı dersler olmaz mı acaba?
online sınavlarda ki aksaklıkları duydum o öğrencilere yeni bir sınav hakkı veriliyor.ama yine de yorucu olacak galiba.örgün şansı olmayanlar mecburen katlanıyor.

Son düzenleme:
canım aynı kararsızlığı yaşıyorum...istanbul üniversitesinin adı var tamam ama geçen yıl auzef coğrafya öğrencileri dökülmüş resmen....online sınavlarında yok ekran donmuş yok site kilitlenmiş ayrıca kitap yok...ekrandan sürekli çalışamayacağımıza göre yazıcıdan çıkartıcaz falan filan...bir sürü sıkıntı yani....osmanlıcaya gelince canım zaten doğru dürüst öğrenmek için açıköğretim okuyorsak kurs şart....ayrıca bu adamlar harç ücreti 326 lira alıp ta bir kitap veremiyorlar mı yani.....düşünüyorum açıkcası bir sömürümü var...
bir de şeyi merak ediyorum...istanbul örgün tarihte okuyanların kitaplarından temin etsekte mi olmaz acaba... ekrandan çalışmak fikri çok sıkıntılı.....KARAR VEREMEDİM.
canım seninle aynı düşüncedeyim.ders programına bakıp sonra da tarih bölümlerinde okutulan kitapları alsak olur gibime geliyor.geçen sene normal harç ücretinin haricinde aldıkları parayı geri iade etmişler.

Arkadaslar marmara da örgün tarih 3.sınıfı terk etmiş biri olarak söyleyebilirim ki tarih okumak çok zor arkadaslar bizde devam zorunlulugu vardı her derse gidiyorduk bu seklde bile cok zordu heleki uzaktan daha zor olacagını dusunuyorum.İş imkanlarını da düşünün tarih cidden zor bir bölüm ve mezun olunca boş kalırsanız anlamı olmaz senelerinize yazık olr.

ayrıca ismek veya kur'an kursu falan bakıp okul açılıncaya kadar çat pat okumayı çözseniz iyi olur osmanlıca cidden zor.

Arkadaslar marmara da örgün tarih 3.sınıfı terk etmiş biri olarak söyleyebilirim ki tarih okumak çok zor arkadaslar bizde devam zorunlulugu vardı her derse gidiyorduk bu seklde bile cok zordu heleki uzaktan daha zor olacagını dusunuyorum.İş imkanlarını da düşünün tarih cidden zor bir bölüm ve mezun olunca boş kalırsanız anlamı olmaz senelerinize yazık olr.
evet bu konuda çok haklısınız.ama çok okumayı istediğim bir bölüm.çok sevdiğim için derslerde zorlanacağımı sanmıyorum.arapça harfleri biliyorum ve okuyabiliyorum.sadece iş imkanları düşündürüyor beni.

slm.....bu bölümü seçip seçmeme konusunda hala kararsızım yani auzefi...tercihler başladı bozuk sistemleri gözümü korkutuyor....SİZ NELER YAPIYORSUNUZ? KARAR VEREBİLDİNİZ Mİ?

kızlar sanırım ben kararımı verdim
anadolu üniv. Sosyoloji yazıcam.
tercih kılavuzuna bakarken İstanbul Üniv. de Sosyoloji bölümü açtığını gördüm
ve aklımı çeliyo ama
ne yazıkki güvenemiyoum.
kitap olmadan çalışılmaz sözel bölüm yaaaa :20:
ekrana bakarak oku oku nereye kadar
belim kakılır,gözüm bulanır,midem kalkar benim :50:
o kadar harç ücreti vericem bide internetten derslerin çıktısını basıcam
bi dünyaa kartuş , kağıt harcıcam..

offffff çok zor bu kararlar kızlar siz neler yaptınız

kızlar sanırım ben kararımı verdim
anadolu üniv. Sosyoloji yazıcam.
tercih kılavuzuna bakarken İstanbul Üniv. de Sosyoloji bölümü açtığını gördüm
ve aklımı çeliyo ama
ne yazıkki güvenemiyoum.
kitap olmadan çalışılmaz sözel bölüm yaaaa :20:
ekrana bakarak oku oku nereye kadar
belim kakılır,gözüm bulanır,midem kalkar benim :50:
o kadar harç ücreti vericem bide internetten derslerin çıktısını basıcam
bi dünyaa kartuş , kağıt harcıcam..

offffff çok zor bu kararlar kızlar siz neler yaptınız

cnm hayırlısı olsun...ben karar veremiyorum istanbul üniversitesi aklımı çeliyor benim de evet.....bir çok şeyinden de faydalanıcaz.....yatay geçiş yapmak istesek bir adım önde olucaz gibi geliyor...tabii kitap sorunu büyük SORUN...ben biraz daha düşüneyim en iyisi....

cnm hayırlısı olsun...ben karar veremiyorum istanbul üniversitesi aklımı çeliyor benim de evet.....bir çok şeyinden de faydalanıcaz.....yatay geçiş yapmak istesek bir adım önde olucaz gibi geliyor...tabii kitap sorunu büyük SORUN...ben biraz daha düşüneyim en iyisi....

canım birçok şeyinden faydalanıcaz derken ??
ne gibi artıları var paylaşırmısın rica etsem..
eğer sende sosyoloji düşünüyorsan ilk öğrenciler olucaz bölümde...
bu da avantaj mı dezavantajmı bilemedim:27:

canım birçok şeyinden faydalanıcaz derken ??
ne gibi artıları var paylaşırmısın rica etsem..
eğer sende sosyoloji düşünüyorsan ilk öğrenciler olucaz bölümde...
bu da avantaj mı dezavantajmı bilemedim:27:

tekrar slm cnm..yok ben tarih düşünüyorum inşaallah...yani şöyle ki mesela istanbul üniversitesi açıköğretim tarih bölümünden istanbul örgün eğitime geçmek istersem adamlar kendi okullarının öğrencilerine öncelik tanıycaklar.....ne bilim kütüphanesinden faydalanabilirmişiz.....bunun gibi yanii.....avantaj mı dezavantaj mı diye sormuşsun.....e tabii dezavantajj....ilk öğrenciler olucaz ne sınavlarla ilgili ne notlarla ilgili sorup öğrenebileceğimiz birileri olmayacak......bizden sonrakiler biraz daha şanslı olur.....

ben karar verdim.kalbimin sesini dinleyip istanbul üni.auzef tarih yazdım.ileride keşke dememek istiyorum.siz neler yaptınız.tercihlerinizi yaptınız mı?

Back