- 8 Ekim 2010
- 847
- 177
- 37
-
- Konu Sahibi siyahbeyazbilgisayar
eşim çok iç taraflara gitmek istmeiyor ataşehire o yüzden tam bakamadım ama bugün orayı da aratırayım.ev kirası konusunda da sahibinden.com a bakıyorum 800 e 2+1 temiz evler de var çok berbat evler de oralarıda bilmediğim için tam birşey anlayamıyorum açıkçasıBi arkadaşım 1.250 ye oturuyordu maltepede. Ama onun evi site içinde eski bi binaydi. Yerinizde olsam emlakjetten falan bakardım ev kıralarına. Çünkü bölgeye gore değişebiliyor. Atasehir düşünmez misiniz ? Kucukbakkalkoy İçerenköy Kayışdağı tarafları falan ? Kayisdagindan 900e falan bulursunuz sanırım. Hem bakkal köye İçerenköy yakındır üniversitede var.
o civardan ev tutmak sıkıntılı olur mu diyorsunuzyok şekerim zümrütevler tarafında orası biraz karışıktır pek tavsiye etmem ama merkezde oturup oraya gidiş geliş yapabilirsin iettlerde var zaten oraya ulaşım sıkıntı olmaz dolmuş da var
evler de çevre de kötü yani,zaten kuytu köşelerden birinde yani merkeze yakın değil,tabi yine de iyi araştırınçok kötüden kastınız evler mi sosyal hayat mı?
aracımız var. gezmeyi seviyoruz:) mesela pendik olsa hafta sonları gider gezeriz diye düşünyoruz ama tabiki evdeki hesap çrşıya uyar mı bilmiyorumBence sıralama iyi merkezden sona doğru gitmişsiniz.. maltepe - kartal - pendik arası yakın tuzla biraz uzak kalıyor.. kira olarak da tuzla ucuzdur ama .. araba yoksa ve gezmeyi tozmayı alışverişi yapmayı seviyorsan önermem hiç..
Çok fazla seçenek olmayan düz sessiz bir bölge..
Pendik dediğim gibi merkezini ben çok seviyorum.. ama o tepe bölgeri güzel değil!
Maltepe-Kartal kiralar bütçeni aşabilir. Mahalle araları hakkında bir fikrim yok ama..
Arkadaşlar tercih yapacağım. İStanbul da üç dört tane ilçe belirledim fakat hangisini öncelikli yazayım hangi mahallesi iyidir kötüdür bilemiyorum. yardımcı olur musunuz
Belirlediğim ilçeler maltepe, kartal, pendik, tuzla,sultanbeyli
Benim için önemli olan kira ve muhit. eşim de ben de çok lükse düşkün değiliz. küçük bir evde yaşayabilriiz. istediğim biraz mekezi olması 800 900 lirayı kira için ayıracaz.Öğrenci profili açısından çok yüksek beklentim yok zaten açılan tüm okullar neredeyse meslek lisesi
Hangi ilçeyi önerirsiniz hangi mahalleleri kesinlikle yazma dersiniz. mesela kurtköy nasıl bir yerdir? güllübağlar mahallesi nasıl bir yerder?yardımcı olabilir misiniz.
bir de ben matematikçiyim eşim ingilizceci bu ilçlerde özel ders imkanımız olur mu?
mesela sultanbeyli merkezde bir kaç okul var. sizce merkez yazmak mantıklı mı.evler de çevre de kötü yani,zaten kuytu köşelerden birinde yani merkeze yakın değil,tabi yine de iyi araştırın
yok ordan tutmayın çok göç eden insanlar toplanmış yani karışık biraz şimdi burada açmak istemiyorum çeşitli etnik kökenden insanlar var pek hoş bir bölge değil o yüzden ama merkeze uzak değildir en fazla 15 dakkada gidersiniz merkezden .maltepeden ev tutacaksanız altayçeşme mahallesi çok sakin insanı çok düzgündür feyzullah caddesi kalabalıktır ama güzeldir bu iki mahalleyi tavsiye ederimo civardan ev tutmak sıkıntılı olur mu diyorsunuz
kartalın daha gelişmiş olduğu söylendi o yüzden kartalı öne almıştık kira konusunda da sanırım en az 1000 lirayı ayırmamız gerekecek.sultanbeylinin merkezini tavsiye eder misinizsultanbeyliyi tavsiye etmem.kartal ve pendik daha iyi.pendik kartal`dan daha büyüktür.alisveris vs icin ideal.tuzla da istanbul`a daha uzak oldugu icin tercih etmezdim.yanliz merkezi yerlerde kira sizin öngördügünüzden daha yüksek maalesef.en az 1000 lira civarinda.kardesim pendikte gecen eylülde tasindi.kirasi 1250.ev eski ama merkezde her yere yakin ve salondan deniz manzarali.
yakacik civarlarinda kiralar en az 800.o da eski evler.yeni bir ev istiyorsaniz 1200 bile bulmak zor.
anladım çok teşekkür ederim. bahsettiğiniz mahallelere bakarız eğer o okul çıkarsayok ordan tutmayın çok göç eden insanlar toplanmış yani karışık biraz şimdi burada açmak istemiyorum çeşitli etnik kökenden insanlar var pek hoş bir bölge değil o yüzden ama merkeze uzak değildir en fazla 15 dakkada gidersiniz merkezden .maltepeden ev tutacaksanız altayçeşme mahallesi çok sakin insanı çok düzgündür feyzullah caddesi kalabalıktır ama güzeldir bu iki mahalleyi tavsiye ederim
bilmiyorum ne desem yalan olur ama sultanbeyli gerçekten kötü bi yer sonradan pişman olmayınmesela sultanbeyli merkezde bir kaç okul var. sizce merkez yazmak mantıklı mı.
rica ederim şekerim hakkınızda hayırlısı olsun inşallahanladım çok teşekkür ederim. bahsettiğiniz mahallelere bakarız eğer o okul çıkarsa
avrupa yakası yazmayacaz yazacak olsak evinize talip olurduk :) nedense avrupa yakasına hiç bakmıyoruz aslında beylikdüzü için özel ders imkanının çok olacağını duymuştuk ama pahalı gelecek diye düşündükKeşke Beylikdüzünde arasaydın kiraci arıyorum :)) 3+1 .. 2 li site otoparklı cillop gibi ev :))
şimdi bakıcam bahsettiğiniz yerlere belki sonlara yazabilirimKayışdağı çok kötü değil. Atasehir merkeze bakma orası çok pahalı ama Kayışdağı olabilir diye düşündüm bi an. O taraflarda oturan biri varsa yorum.yapar belki.
peki tuzla yı mı yazmalyım öne yoksa sultanbeyli sancaktepeyi mi.Sancaktepede oturuyorum,çok hızlı gelişiyor metro yapılıyor. Sancaktepeyi tavsiye ederim, Çekmeköy olabilir. Sarıgazi siyaset anlamında kötü,Sultanbeyli de aynı şekilde. Yazdığınız yerleri sıralarsak Kartal,Maltepe,Pendik,Sultanbeyli olarak yazın bence
Tuzlayı çok iyi bilmiyorum,Sultanbeyliyi en sona yaz bence :) Sancaktepede oturduğum için ve sevdiğim için bende ağır basıyor.peki tuzla yı mı yazmalyım öne yoksa sultanbeyli sancaktepeyi mi.
anladım :) peki aziz bayraktar anadolu imam hatip lisesini biliyor musunuz nerdeTuzlayı çok iyi bilmiyorum,Sultanbeyliyi en sona yaz bence :) Sancaktepede oturduğum için ve sevdiğim için bende ağır basıyor.
Ek olarak Samandıra da olabilir.Sultanbeyli ye çok çok yakın ve daha iyi. Siteler olduğu için güzel kreşleri de var çocuğunuz varsapeki tuzla yı mı yazmalyım öne yoksa sultanbeyli sancaktepeyi mi.